kolejiště na půdě (POZOR použito modifikací LEGO dílů)

Založil mirek, 14.01.2008, 10:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 10 Hosté prohlíží toto téma.

mirek

peki lépe bych to nenapsal... je vidět, že v tom máš praxi.
JE TO TAK JAK PÍŠEŠ !

fanda

Peki píše: ... lokomotivy mají motor, který je mapř. připojený kardanem k podvozku který je nepohyblivý...

Chápu správně, že jsou to vytrínovky, které nemohou do zatáčky kvůli neotáčivým podvozkům a spřáhlům?

A připadá mi, jakoby oni omylem Vectronové vousy nalepili na Taurusa.

Mohl by prosím někdo změřit délku Vectronu vč. spřáhel?

milanv

Tak tohle je naprostá stavební paráda. Jasně, je to vitrínovka (předpokládám), ale na druhou stranu tím je to právě zajímavé, Lego nic takového nenabízí a u tohoto si dovedu představit, že si stavbu fakt užiju, ty detaily jsou parádní a i by mě to přimělo nastudovat si na základě toho skutečné mašiny, jak fungují. Co víc už od stavebnice chtít?
Pán na Žlutém hradě

mirek

Citace od: milanv kdy 17.02.2025, 15:21:30Tak tohle je naprostá stavební paráda. Jasně, je to vitrínovka (předpokládám), ale na druhou stranu tím je to právě zajímavé, Lego nic takového nenabízí a u tohoto si dovedu představit, že si stavbu fakt užiju, ty detaily jsou parádní a i by mě to přimělo nastudovat si na základě toho skutečné mašiny, jak fungují. Co víc už od stavebnice chtít?

milanv  100% vitrínovka
Netočí se kola, neotáčí se podvozek, nárazníky na kabině mimo podvozek. Detaily jsou víc než parádní.
Dalo mi to dost koumání, i když návod je super. Právě tady se uplatní ty šipky v návodu navíc, aby
bylo vidět kam zachytit další kostku... i tu mrňavou.
Právě na tom podvozku bych i mrňouse slepoval. SORRY.

peki

Citace od: fanda kdy 17.02.2025, 14:46:36Peki píše: ... lokomotivy mají motor, který je mapř. připojený kardanem k podvozku který je nepohyblivý...

Chápu správně, že jsou to vytrínovky, které nemohou do zatáčky kvůli neotáčivým podvozkům a spřáhlům?

A připadá mi, jakoby oni omylem Vectronové vousy nalepili na Taurusa.

Mohl by prosím někdo změřit délku Vectronu vč. spřáhel?

Jsou to vytrínovky. Ale pokud by měl někdo kolejiště na 8 stud tak by si to asi dokázal modifikovat. Třeba u toho Tauruse je podvozek řešený jinak. Stavíš jakoby "LEGO" motor, který tam pak nacvakneš. Délku lokomotivy dodám, ale mne zvyklého na 6 stud to příde tak obrovské = dlouhé (a to jsem viděl několik 8 studových parních mašinek), že si ten oblouk zatáčky dovedu představit tak možná U Mirka na půdě :)

Anatyt

Ale vie mi niekto napísať o ktoré konkrétné modely Vectron a Taurus sa jedná? Lebo ani jeden dizajnovo nezodpovedá tomu, čo mi vyhadzuje gúgl.

mirek

Další pokračování LEGO abecedy ...

mirek

Festival kostek v Jihlavě ...

mirek

...pokračování Jihlavy

mirek

Moje maličkost v Jihlavě ...

mirek

Poděkování ...

mirek

Chronologie výstav

mirek

Transport slonů ...

mirek

Bez komentáře ...

hobby

Mirku, baví tě pořád ještě víc lego, nebo hrát si s počítačovou grafikou?  :D

mirek

Citace od: hobby kdy 04.03.2025, 18:21:58Mirku, baví tě pořád ještě víc lego, nebo hrát si s počítačovou grafikou?  :D

LEGO je úžasné a stále BAVÍ.     

Nechci umřít úplně blbej, tak se stále učím s počítačovou grafikou.
Co nevidět tady přidám pár fotek nových motorků, které jsem dnes objevil
a čekám na poštu.

mirek

Ten pohled se mi nelíbí ...

mirek

Před 10ti léty.

milanv

Jé, to jsme byli ještě krásní, o to jsme teď "zkušenější"  >:D
Pán na Žlutém hradě

mirek

Snad se koláže budou líbit.

mirek

Před 10ti léty v Letnˇanech.

mirek

Peki, mise splněna, kameramani nadšeni, že budou mít dost materiálu na vytvoření
tříminutového videa.

peki

mirek

Citace od: peki kdy 29.03.2025, 05:37:48To je supr,gratuluji :) ať pak hodí link.
Byli velice sympatičtí a domluvili jsme se že mi pošlou odkaz, který zde potom rád zveřejním.
Pro zajímavost ... na kolejích byli skoro tři hodiny a mají do pondělí zpracovat video v délce 3 minut.
Měli velice zajímavou malou kameru ... jak to dopadne, budu i já překvapen.

mirek

peki

mirek

mirek

zdravím ...

peki

hodil jsem odkaz na AM sít, jako prezentaci další možné spolipráce RLUGU lokálního LEGA a youtouberů (tedy ty nové trendy).

tohle byla reakce :)

Congratulations! Mirek is a living legend. With his enthusiasm in the LEGO hobby and with his online and offline presence, he has such a huge impact on the AFOL community in our region and beyond. How good is, that you find new channels to promote his creativity and the AFOL community.

Community Name: KOCKAFESZT Club
Károly Kiss
RLUG Ambassador
Joined June 22, 2017