Když něco nevím, tak se zeptám

Založil Hacislav, 14.05.2014, 01:15:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

ditetemnaporad

Citace od: Hana129 kdy 19.09.2024, 12:27:21Děkuji za hodnocení, figurky byly vyprodány a dnes jsme zrovna naskladnili krabice po 24 ks. Pravděpodobně to jsou 2 série. https://www.varko.cz/lego-minifigurky-71047-27-serie-dungeons-dragons-box-36-ks2

Technický dotaz. V popisku zde i na stránkách je informace o tom, že se jedná o krabici s 24 ks figů. V url je ale 36 ks. Bricklink 24 ks balení nezná. Jak to tedy je?

Hana129

Ach jsem duplikovala krabice 36 ks, které jsem měla, takže to zůstalo v url chybně. Teď jsem to opravila.

https://www.varko.cz/lego-minifigurky-71047-27-serie-dungeons-dragons-box-24-ks

Dneska poprvé přišlo toto balení po 24 ks figurek. Uvnitř jsou 2 krabičky po 12 ks (nekontrolovala jsem jestli je to celá série) Popisek je v pořádku. Přikládám foto balení.

Idaho

Citace od: Hana129 kdy 19.09.2024, 14:48:49Ach jsem duplikovala krabice 36 ks, které jsem měla, takže to zůstalo v url chybně. Teď jsem to opravila.

https://www.varko.cz/lego-minifigurky-71047-27-serie-dungeons-dragons-box-24-ks

Dneska poprvé přišlo toto balení po 24 ks figurek. Uvnitř jsou 2 krabičky po 12 ks (nekontrolovala jsem jestli je to celá série) Popisek je v pořádku. Přikládám foto balení.

Právě na tady ty krabičky po 12 ks jsem narazil na Allegru a přivedlo mě to na můj dotaz. Cenově to tam je nesmyslné, ale pokud by to byla kompletní serie, tak to určitě není nezajímavá informace pro koupi těchto 12ks balení resp. 2x12ks.

Pool

V každé by měla být přesně jedna série, četl jsem to někde i na netu jak recenzovali tuhle sérii. Ale uvidím po víkendu, jsem si to objednal a otestuji to >:D .

ditetemnaporad

Citace od: Pool kdy 20.09.2024, 12:20:45V každé by měla být přesně jedna série, četl jsem to někde i na netu jak recenzovali tuhle sérii. Ale uvidím po víkendu, jsem si to objednal a otestuji to >:D .
Dej potom zpětnou vazbu. Asi by to pomohlo se spoustě lidem rozhodnout, zda koupit či nikoliv. Díky.

Pool

Citace od: ditetemnaporad kdy 20.09.2024, 12:34:19Dej potom zpětnou vazbu. Asi by to pomohlo se spoustě lidem rozhodnout, zda koupit či nikoliv. Díky.

Je to OK, v každé byla jedna celá série.

Skyrider

Ahojte, potřeboval bych poradit. Do LEGO® kroužku jsme dostali stavebnici LEGO® 17101 BOOST. Nejdříve jsme zjistili, že aplikace pro LEGO® Boost již nejde stáhnout na nová zařízení  :-\ . Je možné, že to nejde jenom mě, ale v kroužku jsme to zkoušeli na 3 různé mobily s android 13  a u všech nám to v Google play napsalo ,,Tato aplikace není pro vaše zařízení k dispozici, protože byla vytvořena pro starší verze systému Android''.
Od střediska volného času jsme tedy dostali k zapůjčení 2 starší tablety, na které již šla aplikace instalovat a spustit. Ale jakmile jsme dostavěli podle aplikaci první model, ukázala nám, že se musí aktualizovat firmware. Při aktualizaci se nám kostka po chvilce vypne a aktualizace přeruší.

Kdyby někdo věděl co s tím, třeba jak nainstalovat aplikaci do novějšího zařízení, případně jak dokončit aktualizaci Firmware budu rád za každou radu.

Noob

Zdravím, jsem tichým obdivovatelem všech vašich staveb a mám pro vás směšný dotaz, ale nám to velmi pomůže. Chceme si postavit menší městečko na hraní, ideálně tak, abychom to mohli po čase rozebrat na části a složit do krabice. A pak zase rozložit, pohrát si, dostavět a zase uložit. A k té otázce: jak udělat ten základ? používají se base plate 32x32, které se pak jednoduše pospojují a nebo je lepší použít nějakou menší baseplate, která má rozměr na výšku jako placatá kostka, např. plate 8x16 a prostě je vyskládám do požadaované velikosti? Většina lego staveb z obchodu si ty podlahy/podstavce skládá z menších kousků, ale určitě budou plusy a mínusy u obou možností, jen nemám zkušenosti abych to nějak objektivně zhodnotil..

milanv

Čtverce baseplate umějí být nepříjemně limitující, dům dáte z jedné strany a pak co mu dát zezadu? Takže bych v praxi volil řešení z těch plate. Resp u domu jako takového nemusíte začínat s žádnou plate a rovnou stavět, pevný bude dost. Plate použijte na zahrádky, chodníky apod. No a pak už je na vás, jestli si uděláte jednotný rozměr nebo bude každý dům jinak velký a tím pádem vypadat mnohem lépe za cenu složitějšího sestavování města.

Kdybyste chtěli baseplate kvůli silnicím (aby měly kudy jít panenky), tak pořád můžete na baseplate nacvaknout jen pár plate nebo jumperů, na které budete stavět ty domy, aby se později snadno odlepily. A jen si postavíte napevno na baseplate ty chodníky apod.
Pán na Žlutém hradě

fulda

Možná několik informací, které se ti hodí vědět. Definuješ si nějaký modul, třeba 16x16 a připustíš nějaké jeho násobky, třeba 16x32, nebo 32x32 nebo i jiné, to je jedno. Ale podstatné je si definovat ten nejmenší modul.
Pak si definuješ "rozhraní" Tedy, pokud položím dva moduly vedle sebe, musím je být schopen spojit. Protože je nepraktické je spojovat zdola nebo shora, tak se to dělá tak, že použiješ kostku, která v sobě má "tecnic hole". Například tuhle (náhodně vybraná):

a řekneš, že v každé hraně ve vzdálenosti 1 stud od kraje musí být tahle kostka. V případě násobků musí být všude tam, kde by byl základní tvar, takže jeden stud od kraje, pak 13 studů, pan 17 a tak dále.
Na to pak zase plate a tím je základní stavební rovina. Pochopitelně to co je mezi plate si vycpeš kostkama podle potřeby.
Když tedy chceš spojit dva moduly, prostě z jedné strany nacvakáš technic piny:

a srazíš je do sebe.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

Hacislav

Máte představu v jakém programu se vytváří todle stavění modelu padáním kostek zezhora?
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

milanv

Teď ti neřeknu všechny, ale umí jich to víc. Dokonce i nějaký ten webový. Já používám LDCad a tam je to sice trošku obtížnější nastavit, ale jde to tam zato mnoha způsoby, co si člověk vymyslí: shora, "výbuch pozpátku" a plno dalších vychytávek.

Myslím, že to před mnoha lety dali jako funkci do tehdejšího programu od TLG, dneska už je jiný (jak se jen jmenoval?) a všem pak přišlo, že když nemají tuhle killerfíčuru, tak by byli nekonkurenceschopní, tak ji tam dali skoro všichni :D
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: milanv kdy 23.11.2024, 22:24:44Teď ti neřeknu všechny, ale umí jich to víc. Dokonce i nějaký ten webový. Já používám LDCad a tam je to sice trošku obtížnější nastavit, ale jde to tam zato mnoha způsoby, co si člověk vymyslí: shora, "výbuch pozpátku" a plno dalších vychytávek.

Myslím, že to před mnoha lety dali jako funkci do tehdejšího programu od TLG, dneska už je jiný (jak se jen jmenoval?) a všem pak přišlo, že když nemají tuhle killerfíčuru, tak by byli nekonkurenceschopní, tak ji tam dali skoro všichni :D
Abych byl konkrétní, tak kromě LDCadu to umí třeba Bricklink studio, dokonce mnohem pohodlněji, protože si to tam naklikáš v menu.
Pán na Žlutém hradě

HD

Pro úplnost - od TLG to byl pravděpodobně starý Lego Digital Designer, ale tam to nebylo renderované.
Zkusil bych Blender, ale jak to tam naimportovat a spustit modul na toto postupné skládání, to je dotaz na někoho jiného. Na YT a IG to třeba má ve videiích uživatel Allthebrickstogether.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

rainfall

Prosim Vas, kde tam na webe schovali uplatnenie odmien za penaznu zlavu?
Mam tam 18k bodov a chcel bych nieco objednat so zlavou, myslim najviac bolo 2500,- za 15k bodov.
Alebo to uz zrusili a mozem kupit iba plagatky a klucenky.. Dakujem.  8)
LZ

MLT

Citace od: rainfall kdy 29.11.2024, 09:16:58Prosim Vas, kde tam na webe schovali uplatnenie odmien za penaznu zlavu?
Mam tam 18k bodov a chcel bych nieco objednat so zlavou, myslim najviac bolo 2500,- za 15k bodov.
Alebo to uz zrusili a mozem kupit iba plagatky a klucenky.. Dakujem.  8)

Přidáváš to přímo v košíku při platbě, je to celkem lépe udělané a sám si volíš, kolik chceš uplatnit.

rainfall

ANo, super DAKUJEM, vidim a viac sa mi to takto paci.. naparadu takto, zlepsili to!
LZ

Daniel

Tuší někdo, co je to za dílek na oji vozíku?
Yellow Gazebo by Jonas Kramm, on Flickr

milanv

Citace od: Daniel kdy 11.03.2025, 11:41:41Tuší někdo, co je to za dílek na oji vozíku?
Kuše z Dupla

A skvělé jsou i ty kmeny břízy z ocasů - oficiálně jako typ dílu. Ve skutečnosti je to nápad přímo z TLG, ten potisk "ocasu" byl určený na břízu i v oficiálním setu.
Pán na Žlutém hradě

Řízekskaší

ahoj
poradite mi někdo hledám číslo dílku jedna se odilek ktery drží prsty.

Colonel32

To je z oficiálního setu? Pokud ano, o jaký set jde?

Řízekskaší

ne není to oficiální set a myslim že je to ten dílek 30375 děkuju za pomoc