vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

autor: peki
název: piceria
rozměr: 16x16
typ: řadovka

peki

Prosím všechny stavitele aby během víkendu dali info sem do fora jak jsou na tom. Čas instalace se blíží.

waf

Já mám postavené základy budov už dávno. Jsou to dvě budovy 16x32. Ještě k tomu plánuji sednout a trochu to doladit (hlavně střechy). Omlouvám se, že fotka stojí za prd.

Chairudo

Moje část zábavního parku je téměř hotová, přebarvil jsem houpačky, řetízkáč a šnečí kolotoč a dominantou je cca 60cm vysoké ruské kolo 10247 v perníkové verzi  :D 
Do terénu jsem dal spoustu zákusků a propašoval jsem tam i nějaké to duplo a pár superhrdinů ;D

Příští týden udělám video a připravím instrukce na instalaci, na přelomu měsíce jsem pryč.
Ke komu bude možné model doručit? Pojedu přes Prahu ve středu 25.9

díky  :)

IMG_20240913_232158.jpg
IMG_20240913_232403.jpg
IMG_20240913_232440.jpg
IMG_20240913_232605.jpg
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peki

Citace od: waf kdy 13.09.2024, 21:31:52Já mám postavené základy budov už dávno. Jsou to dvě budovy 16x32. Ještě k tomu plánuji sednout a trochu to doladit (hlavně střechy). Omlouvám se, že fotka stojí za prd.

Ta budova v levo se mi zdá nízká, šlo by přidat ještě 1 patro?

peki

Kolotoče supr. Středo 27.9 v Praze domluvím.

roko86

Upgred domů do perníčků

waf

Citace od: peki kdy 14.09.2024, 07:30:06Ta budova v levo se mi zdá nízká, šlo by přidat ještě 1 patro?

Jasně, něco s tím udělám :)

poMOCník

Zábavní park je super, ještě si ho musím pořádně prohlédnout, je tam toho tolik!

Nevím, jak to celé nakonec dopadne, ale nějak mi připadá, že to město nebude až tak super. Když se kouknu na většinu těch domů, jsou to takové kostky (dvojsmysl), všude samá rovná zeď, skoro nikde žádný balkon, terasa, kulatá věžička, některé vypadají skoro jako perníkové paneláky. Navíc bloky domů jsou často úplně stejně vysoké, což celkově podpoří jednolitý dojem.

Tolik ke kritice a teď zbytek mých výrobků, u kterých jsem se trochu snažil o opak.

Nejprve dům, který tu už byl, ale zdál se málo ozdobený - a oprávněně. Tedy druhá verze:

DSC_6042_s_s.jpg

Dále modulár, který určitě poznáte:

DSC_6040_s_s.jpg

A všechny u sebe:

DSC_6050_s_s.jpg

DSC_6054_s_s.jpg

peki

Tvoje domy boží nyní je to i dekoračně dotažené, takže jsi se v příkladu jak by to mnělo vypadat dostal na první místo :)

Pokud by jsi měl chuť/čas a materiál klidně stav dál (třeba rohový)

Nyní k oprávněné kritice:
1) výška
- předpokládám že domy od jednotlivých autorů rozhodím takže to pak nebude stejně vysoké

2) krabice/rovné zdi/paneláky
- uvidíme co vnikne. Ještě jsou 2 týdny na stavění. Po instalaci si řekneme co/jak případně upravit/předělat

3) koncept
- pouť
- továrna dort
- město= domy okolo náměstí (věřím že to dopadne)
- podzemní moduly (tady je nekonečný prostor pro vyblbnutí)
==========================================================
sečteno podtrženo to má potenciál,(případná) slabá místa opravíme. Tento projekt bude kolovat dlouho. Bude tomu přizpůsobeno i balení   

Hardegon

Citace od: poMOCník kdy 15.09.2024, 23:13:57Tolik ke kritice a teď zbytek mých výrobků, u kterých jsem se trochu snažil o opak.

Tak ty jsou hodně luxusní!

peki

Citace od: peki kdy 13.09.2024, 12:00:49Prosím všechny stavitele aby během víkendu dali info sem do fora jak jsou na tom. Čas instalace se blíží.
Haló je tam někdo?
Z podzemních modulů má odprezentováno pouze šipka.

Hardegon

Hlásim továrna hotovo z 80%. Do konce týdne bych měl končit.

Samotná budova/dort prakticky hotovo. Aktuálně odělávám vnitřky, tedy výrobnu dortů. Zásoby surovin už jsou na místě viz fotka.

Citace od: mirek kdy 16.08.2024, 12:51:18Prototyp nasvícení "kóje " provedený podle požadavků Pekiho.
Diody mají maximální svítivost.
Pokud by bylo možné poprosit Mirka o 2ks osvětlení, bylo by to super. Přístu, připojení i přicvaknutí na strop by mělo být hodně v pohodě.

poMOCník

Citace od: Hardegon kdy 16.09.2024, 09:54:22Hlásim továrna hotovo z 80%. Do konce týdne bych měl končit.

Samotná budova/dort prakticky hotovo. Aktuálně odělávám vnitřky, tedy výrobnu dortů. Zásoby surovin už jsou na místě viz fotka.

Krabice na mliko paradni a velmi ocenuju kreativni pouziti prasklych hnedych plate!!

Igorus

Citace od: peki kdy 16.09.2024, 09:42:02
Citace od: peki kdy 13.09.2024, 12:00:49Prosím všechny stavitele aby během víkendu dali info sem do fora jak jsou na tom. Čas instalace se blíží.
Haló je tam někdo?
Z podzemních modulů má odprezentováno pouze šipka.

Podzemní moduly (dle dohody s Peki, Milan a Ryxe) na téma "doly" jsou ve fázi stavby. Počítá se s logickým napojením na sousední podzemní moduly. S tím souvisí výměna se Šipkou.

tomas.

Představuju třetí dům.
Snad se bude líbit.

peki

peki

Citace od: Igorus kdy 16.09.2024, 19:55:52Podzemní moduly (dle dohody s Peki, Milan a Ryxe) na téma "doly" jsou ve fázi stavby. Počítá se s logickým napojením na sousední podzemní moduly. S tím souvisí výměna se Šipkou.

Tady nejsem na hodinách českého jazyka. Výstavba se dokumentuje takto :)

Ryxe

Ahoj, já mám podzemí továrny nahrubo připravené. Sice se nejedná o nějaký zázrak, to zadání se mi fakt nevedlo uchopit, ale myslím že na takové to dotvoření celkového modelu to snad bude stačit. V horní sekci je pec na dorty, že které vede pojízdný pás, kudy dorty budou padat na vlakový vůz, který tam zatím není a dole je nákladové nádraží s cokoladovym vlakem.

linhi

Tak házím své rozestavěné divadlo, hledám ještě hnědá křesla, přibudou ještě další kulisy a tak jistě poznáte již teď co se hraje.

Kuba

Tak už jsem hotov.

Nyní jen jak s převozem? Jede prosím někdo na stavění výlohy ze Severní Moravy?

Případně mohu důkladně zabalit a vyztužit a poslat poštou v tomto týdnu, nebo začátkem příštího. Fotografii přiložím, kdyby něco upadlo, aby se to dalo opravit. případně i sáček s náhradními dílky, kdyby se něco zatoulalo...
Jen pak komu? kdo by byl ochoten si to ode mne nechat zaslat?

poMOCník

Citace od: Ryxe kdy 17.09.2024, 19:18:09Ahoj, já mám podzemí továrny nahrubo připravené. Sice se nejedná o nějaký zázrak, to zadání se mi fakt nevedlo uchopit, ale myslím že na takové to dotvoření celkového modelu to snad bude stačit. V horní sekci je pec na dorty, že které vede pojízdný pás, kudy dorty budou padat na vlakový vůz, který tam zatím není a dole je nákladové nádraží s cokoladovym vlakem.

Takhle organicky ztvárněný vlak jsem ještě neviděl! Jestli se nerozpadne při převozu, tak to bude jedna z těch ikon našeho projektu, která přitahuje pozornost návštěvníků.

poMOCník

Citace od: peki kdy 17.09.2024, 08:48:06Tady nejsem na hodinách českého jazyka. Výstavba se dokumentuje takto :)

Tahle budova má styl a je krásně členitá. A štít je obzvlášť vyvedený.

Nechceš podpořit ještě ten zakulacený tvar, co se tak krásně povedl a dotáhnout tu zelenou linku i přes okna? Myslím tím vyměnit nahoře blatníky za tyhle:
Wheel Arch, Mudguard 4 x 2 1/2 x 2Sand Green507456395632Bricklink

sharkabrick

Ahoj,
za sebe hlásím že se na instalaci chystám osobně.
Pokud někdo, např. Kuba to potřebuje k někomu zaslat ráda vypomohu.

Šárka

mirek

Peki dovezl trafa, já dodělal kabely k trafům.
Na jedno trafo je připojeno 6ks modulů.

peki

Citace od: mirek kdy 19.09.2024, 07:40:34Peki dovezl trafa, já dodělal kabely k trafům.
Na jedno trafo je připojeno 6ks modulů.

Supr. Mirku mám další materiál (trafa, konektory) domluvíme se na předávce. Máme nakonec o trochu více času viz následující ifo.

peki

Citace od: poMOCník kdy 18.09.2024, 11:00:49....Tahle budova má styl a je krásně členitá. A štít je obzvlášť vyvedený.

Nechceš podpořit ještě ten zakulacený tvar, co se tak krásně povedl a dotáhnout tu zelenou linku i přes okna? Myslím tím vyměnit nahoře blatníky za tyhle:

Díky od takového stavitele to potěší.Je to úprava továrního setu

Takže blatníky v tebou navržené barvě mám, ALe nepřijdou mi úplně do perníkového barevného schématu. Zkusím to vyměnit na červenou. Musím dořešit ještě celou střechu.

peki

Aktuální info.

1) Posun instalace, bude až v termínu od 21.10 (tedy po výstavě v Olomouci). V žádném případě to neznamená, přestávku ve stavění. Je čas na dotažení/přepracování. Řada z Vás tu neprezentovala ani kostičku

2) Byl by zájem si dát v Olomouci malou ochutnávku? MOhli bychom vystavit část diorámatu. Ověřit instalaci stolků, podzemní moduly adt.

2.1) Mluvil jsem s Chairudem, pokusí se najít místo. Předběžně zájem má
2.2) Potřeboval by jsem domluvit odvoz společného projektu z Olomouce do Prahy
2.3) kdo by se zúčastnil?

poMOCník

Citace od: peki kdy 19.09.2024, 11:32:20Díky od takového stavitele to potěší.Je to úprava továrního setu

Haha, koukám, že bych se měl dovzdělat ve Friends setech! Ale oni tam tu linku nemají, mají to zelené celé. Perníková verze je prostě lepší :)

peki

Cukrárna. Na půdorysu tohoto setu

vyrostl tento další domek do perníků. Cílem byla členitost stavby a balkon. Chybí mi ještě pár kostek.