Auto na stlačený vzduch

Založil Pepan, 04.04.2006, 17:12:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepan

Už před časem, se mi podařilo po několika více či méně uspěšných pokusech postavit z LEGA motor na stlačený vzduch. Když byl konečně plně funkční, rozhodl jsem se ho zabudovat do auta. Takhle to dopadlo...  ???

MwK

Vyzerato byt zaujimavy projekt ;)...ale ako to dopadlo!!!???
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

MwK

SORRY!stlacil som poslat skor ako som dopisal ... no chcel som vediet ze ako si to tam namontil a ci to nejaksi aj ide...
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Pepan

Další foto:

Pepan

Detaily:

Tomášek

:o Super nápad !!! Jede to rychle ? Jede to vůbec ? Jinak máš skvělou fantazii...
Procházím DARK AGE.

Pepan

Všem, kterým se to nelíbí, se omlouvám za použití Non LEGO dílů  :-\ Pumpa se připojuje přes ventil vzadu, aby si ji to nemuselo vozit s sebou. Funguje to dobře, dokonce je to i docela rychlé. Dojezd jsem zatím ještě pořádně nevyzkoušel, protože doma je na to málo místa. Poslední dvě fotky:

expertik

Citace od: pepan kdy 04.04.2006, 17:26:39
Všem, kterým se to nelíbí, se omlouvám za použití Non LEGO dílů  :-\ Pumpa se připojuje přes ventil vzadu, aby si ji to nemuselo vozit s sebou. Funguje to dobře, dokonce je to i docela rychlé. Dojezd jsem zatím ještě pořádně nevyzkoušel, protože doma je na to málo místa. Poslední dvě fotky:

Konecne nieco zaujimave, uz som na brickshelfe videl kopec motorv na pneu, dokonca aj 8 valec, ale s tym casovanim "ventilov", cize vhanania vzduchu do piestov sa mi to zda dost komplikovane pri takom mnozstve, Pepa mozes sem hodit nejake schema ci fotku ako to mas nacasovane?

muzzo

Nemám vůbec rád technik, ale tohle mě dostalo, bravo pepan  ;)

Aki

Jé, to mi připomíná autička z Neználka.  :D :D

jajir

Naprosta parada, nad podobnym autickem premyslim uz delsi dobu, a tohle je prosto supr. Mel bych par dotazu.

• jak jsi udelal napojeni hadicek na vicko od lahve, aby to tesnilo?
  • jakto, ze mas pruhledne hadicky, to je lego?
  • to casovani ventilu, by me taky zajimalo
dik.

expertik

Citace od: jajir kdy 05.04.2006, 10:48:44
Naprosta parada, nad podobnym autickem premyslim uz delsi dobu, a tohle je prosto supr. Mel bych par dotazu.

• jak jsi udelal napojeni hadicek na vicko od lahve, aby to tesnilo?
  • jakto, ze mas pruhledne hadicky, to je lego?
  • to casovani ventilu, by me taky zajimalo
dik.

Priehladne pneu hadicky vyrabaju pre laboratorne ucely a 50m balenie vychadza na cca 1800,-Czk. Vcera mi dorazili od americkeho vyrobcu a na nete ich najdes pod nazvom Versilic rozmer 2x4 pripadne oznacenie SPX50. Su absolutne perfektne, lepsie ako origos LEGO !!!!

otaznik

Citace od: expertik kdy 05.04.2006, 11:03:17
Su absolutne perfektne, lepsie ako origos LEGO !!!!

To už zavání rouháním!  ;D ;D

Pepan

1. Do víčka jsem udělal díru a do té jsem epoxidem zalepil uříznutý kousek takové té Technic tuby, pasuje přímo na hadičky, ale dá se použít v podstatě cokoliv podobného. Zkoušel jsem to dát pod vodu a natlakovat, žádný bublinky  :)

2. Hadičky jsem koupil v obchodě pro modeláře, používaj se jako palivové hadičky k benz. motorkům. Stály 20Kč za metr.

3. Na schématu se pracuje... Dam to sem pozdějc

Detaily vršku: Moc hezky to nevypadá, ale funguje to  :)

Dansson

Klucí, vysvětlete mi někdo pricnip toho pohonu? Na tu pet láhev se musí tlačit, nebo jak??  ???

muzzo

Citace od: Dansson kdy 05.04.2006, 11:13:10
Klucí, vysvětlete mi někdo pricnip toho pohonu? Na tu pet láhev se musí tlačit, nebo jak??  ???

Se to nafoukne pumpičkou (která je tu taky nafocená) a pak z petky uniká stačenej vzduch, kterej pohání motor.  ::)

expertik

Citace od: otaznik kdy 05.04.2006, 11:06:09
Citace od: expertik kdy 05.04.2006, 11:03:17
Su absolutne perfektne, lepsie ako origos LEGO !!!!

To už zavání rouháním!  ;D ;D

:-)) ... zase prehanat to nieje treba, pretoze hadicky non LEGO a LEGO neexistuju, aj tie z origos LEGO setov si LEGO nakupuje od ineho vyrobcu...logicke :-))) a k tym palivovym za 20 Kc ja som si kupil aj priehladne a aj biele a tie transparentne niesu dobre...su dost tvrde....az moc. Biele su silikonove a su ok.

Pepan

Kdepak nejsou tvrdé, jsou ještě pružnější než ty LEGO a jsou taky silikonové.  8)  Akorát, že to prodávají pod názvem palivové hadičky ;D  Ale samozřejmě záleží, na co narazíte.  Vzal jsem si LEGO píst s sebou do obchodu a vyzkoušel jsem si to, než jsem to koupil  ;)

peter

Citace od: pepan kdy 05.04.2006, 11:52:25
Kdepak nejsou tvrdé, jsou ještě pružnější než ty LEGO a jsou taky silikonové.  8)  Akorát, že to prodávají pod názvem palivové hadičky ;D  Ale samozřejmě záleží, na co narazíte.  Vzal jsem si LEGO píst s sebou do obchodu a vyzkoušel jsem si to, než jsem to koupil  ;)

Viz debata zde - "Hadičky" ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Citace od: expertik kdy 05.04.2006, 11:28:43
:-)) ... zase prehanat to nieje treba, pretoze hadicky non LEGO a LEGO neexistuju, aj tie z origos LEGO setov si LEGO nakupuje od ineho vyrobcu...logicke :-)))
To nehraje roli, šňůrky do jeřábů apod. si asi LEGO samo taky nevyrábí. Jde o to, že original je pouze to, co se prodává pod značkou LEGO a to ty tvoje hadičky nejsou.

rdk

Se divím, že si neupozornil i na tu pixlu vod Spritu. 8) Ta taky nevypadá jako Made by TLC... ;D ;D ;D

otaznik

Citace od: rdk kdy 05.04.2006, 13:42:26
Se divím, že si neupozornil i na tu pixlu vod Spritu. 8) Ta taky nevypadá jako Made by TLC... ;D ;D ;D
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

TomG

Prelepi tu samolepku na pixle a ma vyhrano :)
Only the best can survive.

Pepan

Motor se skládá ze dvou stejných polovin / Jednoduchých jednopístových motorů, které jsou spojené proti sobě. Tak, aby jeden píst tlačil a jeden táhnul.

Na obrázku je jedna polovina motoru

1. Obrazek: Ventil je v krajní poloze a pouští vzduch přes šedou hadičku do zadní části pístu = > píst tlačí od sebe.

2. Obrázek: Ventil je uprostřed. Pracuje setrvačnost a pomáhá druhá polovina motoru.

betakaroten

To je něco jako parní stroj! Bezva!

Pepan

3. Obrázek: Ventil je ve druhé krajní poloze a pouští vzduch přes modrou hadičku do přední části pístu => píst táhne k sobě.

4. Obrázek: Ventil je uprostřed. Pracuje setrvačnost.

Pak následuje zase první obrázek atd. pořád dokola.

Numbi2

bezva ;D .... prostě parááááda - nádherné zpracování rozvodů vzduchu - bylo by možné nějaké video (plynulost pohybu, doba činnosti bez zatížení, atd.) ... ať Tě můžem vynést na pomyslný Olymp Lega  ;)  ;)  ;)
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...

jajir

Ty rozvody jsou fakt nadherny.  :) :)

Pepan

Video jak to jede jsem natočil v obýváku který je 5 metrů velký. Ma to asi 7 vteřin, ale sem se to nevejde  :P  Pokud chcete pošlu vám to na email, stačí říct  ;)   Na tom videu to jede na čerstvě naplněnou nádrž, takže je to rychlé. Zkoušel jsem změřit dojezd na tu půllitrovku, nechal jsem to jet a když to narazilo do zdi, otočil jsem to. Jelo to čtyřikrát a ještě kousek tj. 4*5 = 20 m  :) Ke konci to už samozřejmě tak rychle a plynule nejede. To není špatné ne?  ???

Numbi2

Citace od: pepan kdy 05.04.2006, 16:10:36
Pokud chcete pošlu vám to na email, stačí říct  ;) 

ok, tak za ten mail díky, měl by být přístupný v mém threadu, snad to projde ...
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...