Když něco nevím, tak se zeptám

Založil Hacislav, 14.05.2014, 01:15:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

STARHAWK

Icewalker

Citace od: Daniel kdy 27.02.2024, 14:45:11Dělal jsem objednávku dílků na LEGO.com. Klasicky ji rozdělili na více částí - a ta poslední část "Parts Order - Standard" je již asi 10 dní označena, jako na cestě. Ale oproti předchozím částem objednávky je bez možnosti sledovat zásilku. Ví někdo, jakým dopravcem tento "Parts Order - Standard" chodí? Abych se třeba přeptal na poště, nebo někde, jestli to tam týden neleží?
Díky, Dan
Ahoj. Doporučuji se zeptat na poště i bez dodání lístku. Aktuálně jsem měl 2 zásilky běžnou poštou - jednu od Lega - tam mí lístek do schránky dali. Jednu z Amazonu - tam mi lístek nedali. Dostal jsem ji na poště až na dotaz.
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

peki

Budou kromě Olomouce a Jaroměře nějaké akce KOSTEK v druhé polovině letošního roku? Mám vyplnit formulář na podporu (dochází mi materiál na aukce)  :'(

Lego town

Citace od: peki kdy 22.03.2024, 08:18:45Budou kromě Olomouce a Jaroměře nějaké akce KOSTEK v druhé polovině letošního roku? Mám vyplnit formulář na podporu (dochází mi materiál na aukce)  :'(
25-26.5 Bruntál medzinárodná výstava od @Skyrider

peki

Citace od: Lego town kdy 22.03.2024, 15:14:22
Citace od: peki kdy 22.03.2024, 08:18:45Budou kromě Olomouce a Jaroměře nějaké akce KOSTEK v druhé polovině letošního roku? Mám vyplnit formulář na podporu (dochází mi materiál na aukce)  :'(
25-26.5 Bruntál medzinárodná výstava od @Skyrider

V druhé polovině letošního roku? Tedy od 1.7.2024

HuPe

Ahoj, nevíte někdo o přeprodejci Big Ben bricks v Evropě? Nebo firmě v Evropě která by se zabývala podobnými věcmi?

fanda

Citace od: HuPe kdy 26.04.2024, 19:00:31Ahoj, nevíte někdo o přeprodejci Big Ben bricks v Evropě? Nebo firmě v Evropě která by se zabývala podobnými věcmi?
http://www.blokbricks.com/contents/en-us/d35.html

Jsem s nimi spokojeny uz asi 4x.

fanda

Citace od: HuPe kdy 26.04.2024, 19:00:31Ahoj, nevíte někdo o přeprodejci Big Ben bricks v Evropě? Nebo firmě v Evropě která by se zabývala podobnými věcmi?
Toto je konkurence BBB, ale 3D tisk.

https://en.bricks-on-rails.de/3d-druck Nemecko
s nimi tolik spokojeny nejsem (do křižáků a neprůchozích kol #5 nešla bez obrábění nasunout křížová osa), ale ojnice byly OK.

https://www.brecklandbricks.com/ Anglie
ty jsem jeste nezkousel.

Pozor na americkeho vyrobce hodne velkeho sortimentu 3D tisk.
https://bricktraindepot.com/
maji to spatne naprogramovane - u dvou ruznych velikosti kol (#4 a #6, jine jsem zatim nebral] jsem musel zkracovat hloubku děr pro ojnicni a spojnicni cepy, coz neni trivialni operace..

Ještě POZOR!
BBB i Brick Train Depot vyrabeji kola #4 s mensimi okolky, než by mely byt - jak znamo, cim mensi kola jsou, tim vetsi neplechu delaji mensi okolky na srdcovkach a vsude, kde neni kolejnice.

HuPe

Petre

Dobrý den mám doma Lego sety a chci je u vás prodat ale nevím jakou cenu mám určit u setů mám například set Lego City 60174 Horská policejní stanice ze setu mi chybí originální krabice a 2 postavičky jsou na boku prasklé a 2 listové kostky mají ulomený jeden list jinak mám ze setu vše a nevím jakou mu mám cenu dát protože se set už nevyrábí a moc stránek na internetu ji nemá a proto bych potřeboval poradit za jakou cenu ji prodat děkuji.

Colonel32

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=60174-1#T=S&O={%22iconly%22:0}

Podle nabídek na Bricklinku a vad, které jsou popisované bych to vidělo okolo 1400-1500, které si můžete zkusit říct, ale taky se musí najít kupec, který vám tu cenu skutečně bude ochotný zaplatit a to se většinou děje jen ve chvíli, kdy někdo nějaký specifický set vloženě "chce koupit". Je možné, že pokud to bude jen o tom, že vy chcete prodat, budete muset jít níž, než někomu začne připadat, že tak levně už se to vyplatí. A taky je dost zbytečné zkoušet prodávat tady, je tu dost mrtvo a ti co tu jsou, tak jsou většinou hodně vybíraví a/nebo zmlsaní. Doporučil bych spíš zkusit FB Marketplace, FB LEGO bazarové skupiny, Sbazar/Bazoš.

Hacislav

Dá se někde zjistit, které sety navrhnul grohl (Milan Reindl)?

Samozřejmě krom toho se ho zeptat přes SZ. (I to jsem udělal ale nebývá tu tak často)
O některých setech je to všeobecně známo. Ale ne u všech.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Anatyt

Hacislav

Citace od: Anatyt kdy 29.07.2024, 00:41:41https://brickset.com/sets/designer-Milan-Reindl

Ale nie je tam ešte to nové G-čko.

Děkuji, přesně k tomuto jsem před lety toto vlákno založil. Když něco nevím nebo mě nenapadá řešení (lego)problému, jsem si jisty že někdo tady bude vědět..

Hacislav

Máme tu někde sekci 18+
Narazil jsme na jeden moc, (rád bych se o něj podělil) ale není úplně vhodný pro děti...

Skyrider

Poradil by mi prosím někdo, jak vyčistit battery box aby se dal opět používat? Zřejmě v něm zůstali dlouho baterky, nebo byl dlouho zapnutý. Děkuji 

fulda

Obecně - rozebrat, rozdělit na kovové a plastové části.
Části zasažené kyselinou neutralizovat pomocí jedlé sody - někdo používá teplou vodu s rozpuštěnou lžičkou sody, někdo se jí pokouší různě sypat na součástky. Na plastové mi přijde to koupání rozhodně lepší, na kovové asi taky, ale trochu opatrněji.
Plastové pak normálně umejt v jarové vodě, kovové usušit.
Z kovových pak pomocí papírových utěrek "odrbat" korozi a vzniklé soli. Případně ještě jednou přepláchnout v jarové vodě. Usušit, vyfénovat.
Pak hodně záleží na tvých schopnostech. Je potřeba vrátit nějakou "antikorozní" úpravu. Tady záleží, jak jsi dobrý v elektrochemii. Já používám chemické postříbření, ale to není úplně běžné. Hodně lidí používá "pocínování" pomocí páječky. To celkem dost omezuje pružnost, ale pro celou řadu lidí je to jediná dostupná metoda. Správnější je chromování, ale já ho nemám, tak o něm nemohu hovořit.

Mno a pak to zase složíš a je to.

Cestou si za každou větu doplň něco o větrání a gumových rukavicích a tak. Každá z jmenovaných chemikálií je bezvadně agresivní, včetně jedlé sody, která se jmenuje jedlá.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

hobby

Proč by to nemělo jít obyčejnou vodou se saponátem ? (použil jsem u laciné kapesní počítačky a funguje dodnes). Nebo bych zkusil líh, či alkohol. Určitě by to šlo odstranit acetonem, jenomže i s tím boxem  >:D

otaznik

Plus bych doplnil, že to kombinování různých značek baterek tomu také moc nepřidá.

Colonel32

Ty nové papírové sáčky, co do nich Lego balí díly, se u nás recyklují jako papír, přestože je vnitřní strana potažená tenkou vrstvou plastu? Nebo to jde do směšného odpadu? Už to někdo zjišťoval?

fulda

V Praze to máš jednodušší, tam se tetrapak dává do papíru. To ale není moc běžné.
Recykluje se to jako tetrapak - tedy nerecyklovatelný sendvičový materiál s toxickými spalinami. Stejně jako papírová brčka.

peter

Citace od: fulda kdy 02.09.2024, 16:19:45V Praze to máš jednodušší, tam se tetrapak dává do papíru.

Já teda nevím, kde bydlíš ty, ale v mém okolí se Tetrapaky dávají do plastu, tedy do žlutých kontejnerů. V modrých smí být opravdu jen čistý papír ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

fulda

Citace od: peter kdy 03.09.2024, 09:55:49
Citace od: fulda kdy 02.09.2024, 16:19:45V Praze to máš jednodušší, tam se tetrapak dává do papíru.
Já teda nevím, kde bydlíš ty, ale v mém okolí se Tetrapaky dávají do plastu, tedy do žlutých kontejnerů. V modrých smí být opravdu jen čistý papír ;)
Pravdu díš, špatně si to pamatuji. Naštěstí je to na kontejneru namalováno.

Anatyt

ditetemnaporad

Citace od: Anatyt kdy 09.09.2024, 08:55:14Je pravda, že tento diel končí? Neviete?

https://www.lego.com/sk-sk/product/brick-separator-630

Nic o tom nevím, ale musím reagovat :) Konec v rámci setů bych chápal jako eko krok. Ke koupi by byl jenom na Pick a Brick nebo prodejnách. Konec konkrétně tohoto typu také, ať už z ergonomického nebo technologického/materiálního hlediska. Právě v tom druhém případu bych hledal vysvětlení. Možná bude faceliftován.

STARHAWK

Citace od: Anatyt kdy 09.09.2024, 08:55:14Je pravda, že tento diel končí? Neviete?

https://www.lego.com/sk-sk/product/brick-separator-630

Ak chcu niekde usetrit, peniaze aj material - pri materiale si to mozu deklarovat aj ako nejke eko zlepsenie.
Tak potom ho mozu prestat davat do setov tak hromadne. Uz ho mame kazdy z nas tak za krabicu.
Kludne ho mozu davat zadara vramci shopu, alebo na poziadanie pri nakupe na lego store a vyde ich to lacnejsie ako pchat to do X krabic a produkovat to na kvanta.

Idaho

Nemáte zkušenosti s tím, co přijde z Lego.com pokud si objednám minifigy v násobku postav v sérii? Tedy 12,24 nebo 36? Zda alespoň pro tu variantu 24 či 36 přijde celý box, kde by měly být 2 resp. 3 kompletní série?

Colonel32

https://www.lego.com/cs-cz/product/dungeons-dragons-71047

Omezení je 24 ks na osobu, takže neobjednáš ani jednu celou krabici. Né že bych to měl potvrzené, to bys musel zavolat jim na infolinku, ale předpokládám, že je jedno kolik kusů objednáš, a že to budou házet random. Upřímně řečeno, pokud chceš celou sérii, tak bych nechodil na lego.com, ale k nějakému prodejci, který prodává sady, nebo ještě líp, celou krabici (pokud chceš 36 figurek). Já přesně takhle bral celou krabici na Varko.cz za necelé tři tisíce, a rozdělil to sám, jednu sadu pro jednoho kamaráda, druhou sadu pro druhého kamaráda, třetí sadu pro sebe (akorát tam je aktuálně vyprodáno a nevím zda definitivně, nebo ještě budou).

Teoreticky si dokážu představit nakráčet do legostoru, koupit celou neotevřenou krabici, ale to by se muselo šaškovat s účtama, jakože půjdete dva a každý koupí na svůj účet 18 figů, protože limity kusy na zákazníka ve storu jsou stejné jako na lego com. Ale tam to bude v součtu za plnou cenu, tz. 3600,-

Hacislav

Citace od: Colonel32 kdy 18.09.2024, 15:22:02Teoreticky si dokážu představit nakráčet do legostoru, koupit celou neotevřenou krabici, ale to by se muselo šaškovat s účtama, jakože půjdete dva a každý koupí na svůj účet 18 figů, protože limity kusy na zákazníka ve storu jsou stejné jako na lego com. Ale tam to bude v součtu za plnou cenu, tz. 3600,-

Nevím jak aktuálně, ale v prvním týdnu v září snížili v Lego krámu limit na 12ks...

Hana129

Citace od: Colonel32 kdy 18.09.2024, 15:22:02https://www.lego.com/cs-cz/product/dungeons-dragons-71047

Omezení je 24 ks na osobu, takže neobjednáš ani jednu celou krabici. Né že bych to měl potvrzené, to bys musel zavolat jim na infolinku, ale předpokládám, že je jedno kolik kusů objednáš, a že to budou házet random. Upřímně řečeno, pokud chceš celou sérii, tak bych nechodil na lego.com, ale k nějakému prodejci, který prodává sady, nebo ještě líp, celou krabici (pokud chceš 36 figurek). Já přesně takhle bral celou krabici na Varko.cz za necelé tři tisíce, a rozdělil to sám, jednu sadu pro jednoho kamaráda, druhou sadu pro druhého kamaráda, třetí sadu pro sebe (akorát tam je aktuálně vyprodáno a nevím zda definitivně, nebo ještě budou).

Teoreticky si dokážu představit nakráčet do legostoru, koupit celou neotevřenou krabici, ale to by se muselo šaškovat s účtama, jakože půjdete dva a každý koupí na svůj účet 18 figů, protože limity kusy na zákazníka ve storu jsou stejné jako na lego com. Ale tam to bude v součtu za plnou cenu, tz. 3600,-

Děkuji za hodnocení, figurky byly vyprodány a dnes jsme zrovna naskladnili krabice po 24 ks. Pravděpodobně to jsou 2 série. https://www.varko.cz/lego-minifigurky-71047-27-serie-dungeons-dragons-box-36-ks2