CMF - Collectible Minifigures 2018

Založil papluh, 11.11.2017, 15:30:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Jezevec

No to je hrozná cena za jednu figurku.  :D Ale jedna věc mně docela často vrtá hlavou, proč city police figurky nikdy nemají žádné zbraně.Teda aspoň já jsem si nikdy nevšiml, že by v nějakém setu byly. Mám rozplánované jedno policejní diorama a už si nad tím nějakou dobu lámu hlavu, jaké zbraně těm policistům dát. Zatím se mně nejvíc reálné zdá vybavit je klasickými puškami z Western setů, protože nic lepšího nemám, nevím. U policie taky postrádám kromě klasické policejní zbraně třeba i obušky. Viděl jsem jedině pouta, vysílačky, megafon atd.
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

papluh

klasický obušok sa votrel aj do modulárov  >:D https://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=13790&in=S

čo sa týka krátkych zbraní by som pozrel revolver s Lone Rangera https://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=13562&in=S

Ina je to výsledok toho štýlu nezobrazovať aktuálne zbrane, historické ako aj futuristické sú "ok"  >:D

Tomik

Citace od: MLT kdy 01.04.2018, 15:07:01

Kdo se už díval po ceně policajta ???

Začíná to celkem zajímavě  :o

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=col18-8#T=S&O={"iconly":0}
To teda vůbec nechápu, jak může nejošklivější figurka celé série stát tolik peněz. Překvapilo by mě ještě více, kdyby to někdo za tu cenu koupil... :o
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Pool

Citace od: Tomik kdy 01.04.2018, 17:42:34
To teda vůbec nechápu, jak může nejošklivější figurka celé série stát tolik peněz. Překvapilo by mě ještě více, kdyby to někdo za tu cenu koupil... :o

Má velmi malou četnost, někdo to tu někde psal, že byla jen jedna v celé krabici. Ale máš pravdu, taky mi přijde nejošklivější z celé série a úplně se bez ní obejdu  ;D. Ale podle mě ta cena poleze rychle dolů, to je jenom první nástřel prodejců a jak jich bude více lidí nabízet k prodeji, tak to hodně klesne.

mesje

Citace od: Pool kdy 01.04.2018, 18:48:47
......Ale podle mě ta cena poleze rychle dolů, to je jenom první nástřel prodejců a jak jich bude více lidí nabízet k prodeji, tak to hodně klesne.

no tak to pochybujem - ked je z toho figa len 1 kus na skatulu, tak to pod 30 eur nepojde - velmi sa tym totiz zvysuju naklady na obstaranie komplet serie - bud si niekto kupi celu skatulu a potom ostane strasne vela odpadu, ktoreho sa treba zbavit, alebo treba v obchode prehmatat celu skatulu - co stoji cas a nervy, co zvysuje vzacnost a teda aj cenu policajta...

Pool

Citace od: mesje kdy 02.04.2018, 00:26:47
......Ale podle mě ta cena poleze rychle dolů, to je jenom první nástřel prodejců a jak jich bude více lidí nabízet k prodeji, tak to hodně klesne.

no tak to pochybujem - ked je z toho figa len 1 kus na skatulu, tak to pod 30 eur nepojde - velmi sa tym totiz zvysuju naklady na obstaranie komplet serie - bud si niekto kupi celu skatulu a potom ostane strasne vela odpadu, ktoreho sa treba zbavit, alebo treba v obchode prehmatat celu skatulu - co stoji cas a nervy, co zvysuje vzacnost a teda aj cenu policajta...

30 Eur to už teď překonává. To co píšeš je sice pravda, ale normální lidé nejsou tací šílenci, aby dali za jednoho figa 30 Eček (cca 750 Kč), když je to teď v prodeji. Takže to určitě klesne mnohem níže a tuhle cenu a asi i vyšší, to nabude zase až časem po ukončení ofiko prodeje. 

Strider

taky mi přijde nejošklivější z celé série a úplně se bez ní obejdu
Mně se libi ta policajtova potištěná "krabička".
Na ošklivosti figurky asi vůbec nezáleží - mohla by to klidně být celošedivá figurka bez potisku a bez tváře nazvaná třeba "Great looking grey mystery minifigure". Je to určeno pro moderní sběratele, ne dětem na hraní. "Vzácnost" je daná jen záměrně nižší výrobou - klasický ekonomický model známý ze "sběratelských" karet, "collect 'em all!" fialových poníků apod. Vidím to tak, že TLC-TLG myslí na všechny a hledá každou skulinku k výdělku. Do příští série navrhuji 2 nebo nejlépe 3 "vzácné" figurky  ;). Já tomuto tlaku taky trochu podléhám, ale plánuju, že prohmatám jednu až dvě krabice a když tam nebude, jsem srozuměn, že ji vlastnit nebudu. V televizním pořadu Mistři zastavárny zaznělo, že věci vyrobené "speciálně pro sběratele" nejsou ve skutečnosti vzácné. Něco na tom bude.

Anatyt

Citace od: Strider kdy 02.04.2018, 10:04:08
V televizním pořadu Mistři zastavárny zaznělo, že věci vyrobené "speciálně pro sběratele" nejsou ve skutečnosti vzácné.

Prečo?

Strider

Protože jsou vyrobeny pro sběratele.

Jezevec

Citace od: Anatyt kdy 02.04.2018, 10:12:38
V televizním pořadu Mistři zastavárny zaznělo, že věci vyrobené "speciálně pro sběratele" nejsou ve skutečnosti vzácné.

Prečo?

Mistry zastavárny taky sleduju.  :D Super pořad na odreagování, většinou si k tomu vezmu něco k jídlu a relaxuju, člověk se dozví plno zajímavých věcí a je to sranda. Tipuju, že ty věci nejsou reálně vzácné proto, že je to uměle vytvořená poptávka. Většina sběratelských věcí se stala vzácnými až daleko po době, kdy byly v prodeji. Většinou to tehdy bylo za úplně nízkou cenu (různé hračky), mnohdy i zadarmo jako kartičky v baleních od žvýkaček atd... Lidi tyhle věci zničili nebo ztratili, prostě nikoho nenapadlo to schovat, mnohdy věci užitkové určené ke spotřebě. No a pak třeba za 20-30 let se z toho stane sběratelská vzácnost a cena letí nahoru, protože se toho moc kusů nedochovalo. Podle mě se tomuto procesu nemůže dlouhodobě rovnat věc vyrobená záměrně tak, aby to lidi sbírali za nehorázné peníze.

Strider

Hezky podáno jezevcem.
Vzácnou se věc nerodí, vzácnou se stává (to jsem teď vymyslel :D).

Villa Legina

Citace od: Tomik kdy 01.04.2018, 17:42:34
...To teda vůbec nechápu, jak může nejošklivější figurka celé série stát tolik peněz. Překvapilo by mě ještě více, kdyby to někdo za tu cenu koupil... :o

...Ale máš pravdu, taky mi přijde nejošklivější z celé série a úplně se bez ní obejdu  ;D. Ale podle mě ta cena poleze rychle dolů...

Mně se libi ta policajtova potištěná "krabička".
Na ošklivosti figurky asi vůbec nezáleží - mohla by to klidně být celošedivá figurka bez potisku a bez tváře nazvaná třeba "Great looking grey mystery minifigure". Je to určeno pro moderní sběratele, ne dětem na hraní. "Vzácnost" je daná jen záměrně nižší výrobou - klasický ekonomický model ...

Tak toto čo tu píšete mi dvíha adrenalín. Tá figúrka je najkrajšia zo všetkých! Jedna z najkrajších zo všetkých existujúcich minifigov! Vôbec si neviete predstaviť, že zberateľské ročníky narodené cca 1968-1973 môžu mať s tým policajtom až taký osobný vzťah! Ja cítim obrovské emócie pri pohľade na tú figúrku. Bol to môj prvý Classic Town minifig, dostala som ho v roku 1978 alebo 1979 keď sme boli na dovolenke v Taliansku, rodičia kúpili v supermarkete instatné kakao a tento set (600) bol priložený k dóze, zafixované v červenej sieťke. Ten policajt bol môj miláčik, aj keby stál 40 eur tak ho dnes kúpim, ak by som nemala šancu normálne ho zohnať. A vy tu napíšete, že najškaredšia figúrka. Najkrajšia je to, klasický výraz, žiadne zdeformované vyšklebené úsmevy a grimasy, z ktorých ide iba strach! Jednoduchá čierna šik uniforma, simple white čiapka, nič viac nie je treba!

Citace od: Strider kdy 02.04.2018, 11:55:01
Vzácnou se věc nerodí, vzácnou se stává (to jsem teď vymyslel :D).

Táto "reedicia" minifiga sa musí chápať ako pocta pôvodnému !!!

Villa Legina

Citace od: Jezevec kdy 02.04.2018, 11:40:55
...Tipuju, že ty věci nejsou reálně vzácné proto, že je to uměle vytvořená poptávka. Většina sběratelských věcí se stala vzácnými až daleko po době, kdy byly v prodeji. Většinou to tehdy bylo za úplně nízkou cenu (různé hračky), mnohdy i zadarmo jako kartičky v baleních od žvýkaček atd... Lidi tyhle věci zničili nebo ztratili, prostě nikoho nenapadlo to schovat, mnohdy věci užitkové určené ke spotřebě. No a pak třeba za 20-30 let se z toho stane sběratelská vzácnost a cena letí nahoru, protože se toho moc kusů nedochovalo. Podle mě se tomuto procesu nemůže dlouhodobě rovnat věc vyrobená záměrně tak, aby to lidi sbírali za nehorázné peníze.

To je pravda, avšak porovnávaš neporovnateľné - predmety rôzneho druhu.  Je rozdiel v predmetoch, ktoré sa stanú časom zberateľskými, a rozdiel v predmetoch, ktoré sú vyrobené ako "zberateľské".  Tento súčasný policajt si bude dlhodobo udržovať trhovú stabilnú cenu, určite nepôjde pod oficiálnu predajnú cenu, čiže pre prvého kupcu to nikdy nebude strata. Ale stále je to obrovský rozdiel voči pomere ceny napr. pôvodných Classic Town setov v minulosti a ich cene v MISB v súčasnosti. A čo sa tej prvej kategórie týka, tam je podľa môjho presvedčenia vždy v hre existujúca emócia. Nemôže sa stať, aby nejaký (spotrebný) predmet sa stal časom zberateľským, len preto, že sa príliš kusov nezachovalo. Musí tam byť citová väzba zberateľa, tú treba hľadať v detstve, prípadne mladosti. Nemusí v tom byť ani osobná skúsenosť, pre niekoho stačí romantizujúca predstava, snaha a vôľa uniknúť od" nevkusnej" súčasnosti späť do "starých dobrých časov".
Na súčasníkov (deti) tento policajt efekt mať nebude (tak ako je i z vašich reakcii zrejmé - neoslovuje vás, je to relikt z doby a jej atmosféry, ktorá vám nič nehovorí), preto tento minifig nikdy nebude cenovo šplhať ako staré classic town veci. (Aj tým raz odzvoní, aj keď nie úplne, keď vymrie určitá generácia ľudí).   

Jezevec

Nemám sice toho policistu, o kterém je řeč, ale mám jeden úplný minifig hasiče z Classic Town 1981, jeden neúplný (bez helmy) z roku 1995 a dva policisty patrně z roku 1993 bez správné pokrývky hlavy. Pro mě to nemá sběratelskou hodnotu, takže kdyby to někomu pro mě za mě třeba zrovna chybělo do sbírky - dám zadarmo.  :)

mesje

Citace od: Pool kdy 02.04.2018, 08:37:12

30 Eur to už teď překonává. To co píšeš je sice pravda, ale normální lidé nejsou tací šílenci, aby dali za jednoho figa 30 Eček (cca 750 Kč), když je to teď v prodeji. Takže to určitě klesne mnohem níže a tuhle cenu a asi i vyšší, to nabude zase až časem po ukončení ofiko prodeje.

Ale toto neni fig pre normalnych ludi, ti na to kaslu, ani nezbieraju kompletne serie, nie este aby zhanali takuto vzacnost. Toto je pre zberatelov, ktori chcu mat kompletnu seriu za kazdu cenu, takze ts cena nikdy nizsie nepadne, lebo bez tohto 1 figa nikto nezlozi kompletnu seriu. A je dost trapne, co stvara TLG, vsak uz aj bez toho su tie sacky strasne predrazene.
Ako pise strider, zberatelia su blazni a kupia aj figa bez tvare a farieb, len pre to ze je to vzacne. Pamatate na space slug ? Par tuctovych kociek, ale kedze to bolo vzacne, vyliezlo to nad 100 eur, hoci material mal hodnotu max 10 eur.

skywalker007

Citace od: mesje kdy 02.04.2018, 20:44:56
Citace od: Pool kdy 02.04.2018, 08:37:12

Ale toto neni fig pre normalnych ludi, ti na to kaslu, ani nezbieraju kompletne serie, nie este aby zhanali takuto vzacnost. Toto je pre zberatelov, ktori chcu mat kompletnu seriu za kazdu cenu, takze ts cena nikdy nizsie nepadne, lebo bez tohto 1 figa nikto nezlozi kompletnu seriu. A je dost trapne, co stvara TLG, vsak uz aj bez toho su tie sacky strasne predrazene.
Ako pise strider, zberatelia su blazni a kupia aj figa bez tvare a farieb, len pre to ze je to vzacne. Pamatate na space slug ? Par tuctovych kociek, ale kedze to bolo vzacne, vyliezlo to nad 100 eur, hoci material mal hodnotu max 10 eur.
Ta cena určitě klesne to je jisté,1 měsíc od začátku prodeje se udrží v lepším případě na 400 kč pak už klesne na 200 kč a tam by se taky mohla udržet v lepším případě se udrží na 300 kč,ale o tom dost pochybuji s CMF figurkami šmelí spousty lidí,protože je to jednoduché a nepotřebuješ na to tolik znalostí jako na šmelení s dílkami a máš celkem jistotu že prodáš.

Bard

Citace od: Villa Legina kdy 02.04.2018, 12:31:40
Tak toto čo tu píšete mi dvíha adrenalín. Tá figúrka je najkrajšia zo všetkých! ...
Proč tak zhurta? Jsme zhruba stejně staří, taky pamatuju figurky s "naivním" úsměvem. V dětství jsem hodně toužil po policejní stanici. Podle tvých příspěvků jsem pochopil, že máš sentimentální vztah k tvorbě LEGA z té doby. Tak zase pochop jiné, že ten vztah nemají a líbí se jim současná tvorba víc.
Jinak souhlasím s tím, že reedice je pocta legendární figurce.

mesje

Citace od: skywalker007 kdy 02.04.2018, 21:01:27

Ta cena určitě klesne to je jisté,1 měsíc od začátku prodeje se udrží v lepším případě na 400 kč pak už klesne na 200 kč a tam by se taky mohla udržet v lepším případě se udrží na 300 kč,ale o tom dost pochybuji s CMF figurkami šmelí spousty lidí,protože je to jednoduché a nepotřebuješ na to tolik znalostí jako na šmelení s dílkami a máš celkem jistotu že prodáš.

standardna cena je 4 eura / 100 kc. Figy, ktorych je v skatuli viac (5ks), idu pod tuto cenu, figy s vyskytom 3x, idu nad tuto cenu. A bavime sa o figurke s vyskytom 1x na skatulu - za cenu 8 eur / 200 kc to preda len blazon. Standardne (bezna, nelicencovana CMF seria so 16 ks) sa zo skatule daju vyskladat 3 kompletne serie, tj odpad predstavuje 12 figov, teraz sa da zo skatule vyskladat 1 kompletna seria a odpad je 43 figov !!! "Odpad" sa predava podla toho, ake su tie figy zaujimave, ale vacsinou vyrazne pod oficialnu cenu (naco by to to aj komu bolo, ked ma kazdy z nich najviac kusov, ci uz kupi celu skatulu, alebo nahodne v obchode), zachovat si cenu dokaze len par typov, ako zaujimavi vojaci alebo kostymove figy. Pri takomto brutalnom nepomere a velkom odpade zo skatule bude mat policajt cenu zlata. Iste, nemame precedens s podobnym pripadom (Mr. Gold bol vynimocny a nebol v kazdom boxe), ale je to nieco take, ako ked si niekto kupi set, ktory stoji cca hodnotu 1 boxu CMF (cca 240e) a je tam 1 figurka, ktora je len v tomto sete - tak schvalne, po com by isla takato jedinecna figurka, ktora by bola napr. len v 1 UCS sete? Pod 25-30e tazko. Pricom ten exkluzivny set ma aj sam o sebe hodnotu, ale box s figurkami ma mensiu hodnotu - lebo su tam opakovane figurky, ktore sa budu predavat pod cenu v ramci odpadu...

milanv

Když jsme u toho policisty, tak těch původních mám doma z dětství ještě několik - samozřejmě jako hračku, ne jako muzeální exponát, takže je možné/pravděpodobné, že to není přesně ta správná sběratelská varianta, v tom se nevyznám. Ale v zásadě jich mám několik, stejně jako hasičů. Takže to mě tolik neláká.(*) Ale co mě láká a přijde mi jako dobrá legrace a zároveň nostalgie, je jeho mladší/menší brácha!

*) a navíc mě štve, přiznám se, ten marketingový postmoderní styl mozkovýplachu alias výroby hodnot: vyrobím už předem sběratelskou raritu, vyrobím už předem hit (píseň, film)... Tímto by se měly věci stávat, ne vyrábět.
Pán na Žlutém hradě

Mr. Cube

V televizním pořadu Mistři zastavárny zaznělo, že věci vyrobené "speciálně pro sběratele" nejsou ve skutečnosti vzácné. Něco na tom bude.

Tam pak vždycky záleží na sběratelské poptávce a počtu vyrobených kusů. Pokud vyrobím něco, co bude mít nálepku "speciálně pro sběratele", ale bude to široce dostupné, tak to tu hodnotu bude časem nabírat výrazně pomaleji (pokud vůbec), než třeba limitka 100 ks.

Villa Legina

Citace od: Bard kdy 02.04.2018, 21:12:24
... Podle tvých příspěvků jsem pochopil, že máš sentimentální vztah k tvorbě LEGA z té doby. Tak zase pochop jiné, že ten vztah nemají a líbí se jim současná tvorba víc.
Jinak souhlasím s tím, že reedice je pocta legendární figurce.

Ten vzťah nie je sentimentálny, je bytostný. A chápem iných, môj prípevok sa iba pokúsil vysvetliť, že názor, že figúrka je zo všetkých najškaredšia, je nepatričný a nezmyselný. Tak ako je napríklad nepatričné a nezmyselné tvrdiť, že diamant je najškaredšia kvetina, lebo nemá dobrú chuť.

otaznik

Citace od: milanv kdy 03.04.2018, 07:25:21
Když jsme u toho policisty, tak těch původních mám doma z dětství ještě několik -
To bylo jen černé torzo se samolepkou. Už jen tím je ten nový velmi odlišný od původního.

milanv

Citace od: otaznik kdy 03.04.2018, 13:03:41
To bylo jen černé torzo se samolepkou. Už jen tím je ten nový velmi odlišný od původního.
Samolepkové mám hlavně hasiče, musel bych se podívat - kdybyste ho někdo chtěl do sbírky. Pro mě jako stavitele jsou do nových modelů pochopitelně obtížně použitelné. Po těch letech samolepky prostě nevypadají jako nové (i když to není žádná hrůza, na ty roky) a navíc vedle designu dnešních figů prostě vypadají jinak a ruší to celkový dojem modelu. Musel bych mít model, třeba vinětu, jen s nimi.
Mimochodem, i kvalita potisku se za ty roky rapidně zlepšila, takže i potištěná stará torsa občas v modelu vypadají zvláštně vedle moderních. Ačkoli by teoreticky měly být od sebe k nerozeznání.
Pán na Žlutém hradě

Villa Legina

Citace od: otaznik kdy 03.04.2018, 13:03:41
Citace od: milanv kdy 03.04.2018, 07:25:21
Když jsme u toho policisty...

Presne tak, písala som o tom na predošlej strane.

Anatyt

No - čiže pre vás zberateľov je tá figúrka NANIČ! >:D Kedže nezodpovedá pôvodnej a - citujem - je veľmi odlišná od pôvodnej. Čiže máte po probléme. >:D

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 03.04.2018, 14:06:06
No - čiže pre vás zberateľov je tá figúrka NANIČ! >:D Kedže nezodpovedá pôvodnej a - citujem - je veľmi odlišná od pôvodnej. Čiže máte po probléme. >:D
Já jsem s tím nikdy žádný problém neměl - Minifigures série jdou mimo mě.

Villa Legina

Villa Legina

Tak už mám dušu na mieste. Už mám 2 kúsky miláčkov doma. Dúfam, že mi to k spokojnosti bude stačiť. Nedalo sa ukoristiť viac, lebo som musela byť do obeda naspäť, naviac, keď takých "expertov" ako som ja bolo dnes v DZ viacero. :o

Daniel

Kdyby tento fig byl v krabici 4x, tak je to nejméně prodejná figurka z celé série ;). Na BL by se prodával snad i pod nákupkou... ;D. Takto uměle udělali "sběratelský" kousek, co ho všichni budou chtít jen proto, že stojí +500Kč ::), ale kvůli sentimentu (nebo že se mu líbí) ho bude chtít jen Villa a dalších pár takových nadšenců...

Matthes_CS

Mě nejhezčí na té figurce, a proto sem si je dneska ulovil, připadá ta "krabička" se setem 600. Ale jinak je to jedna z mála figurek, co má většinu částí/dílku na více použití, klasická hlavička, co se dá využít kdekoliv, čepička bez policejních polepek, tedy se dá využít i pro jiné povolání a torso taky není vyloženě policejní.
Ale kdyby to nebyl tak žhavý kousek, tak asi počkám jako obvykle do slev.