CMF - Collectible Minifigures 2018

Založil papluh, 11.11.2017, 15:30:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Villa Legina

Citace od: Daniel kdy 10.04.2018, 16:02:29
Kdyby tento fig byl v krabici 4x, tak je to nejméně prodejná figurka z celé série ;). Na BL by se prodával snad i pod nákupkou... ;D. Takto uměle udělali "sběratelský" kousek, co ho všichni budou chtít jen proto, že stojí +500Kč ::), ale kvůli sentimentu (nebo že se mu líbí) ho bude chtít jen Villa a dalších pár takových nadšenců...

Nemyslím si, že je to pravdivé, čo píšeš. Zberateľský kúsok by to bol tak či tak, aj keby v krabici boli 4 kusy. Iba cena by bola nižšia než aktuálne. Musíte myslieť na to, že v bývalej ČSSR v sedemdesiatych rokoch nebolo mnoho detí, ktoré dostávali Lego, ja a pár iných boli v podstate výnimkami. Komu skáče tu srdce nad setmi zo 70ych rokov? Koľkým ľudom? Jednému? Dvom okrem mňa?

Ale inde na svete ročníky ktorých sa to týka tvoria základňu "afolstva". CZ a SK je silná generácia ktorá reflektuje na Lego až  poväčšinou s detstvom v druhej polovici osemdesiatych rokov.

Čítala som rôzne názory aj inde, že napr. z tohto minifiga bude cenné len torzo... atď. Nemyslím si to, tí ľudia nevedia, lebo necítia. To torzo nie je žiadna verná kópia, je to print, hommage pôvodnému torzu (originál bol sticker, tak ako i otaznik navyše poznamenal). Minifig bude cenný sám o sebe s kompletným príslušenstvom najlepšie neotvorený v sáčku, resp. otvorený len na kontrolu.

Pred 3 rokmi som bola lakomá dať 59 eur za setík 600-2 MISB. Pozrite si, ako sa pohybujú ceny MISB minikrabičky dnes. Aj toto aktuálne haló okolo minifiga spôsobilo nárast ceny toho setu z roku 1978 a raritnosť za posledné mesiace. Minifig bez krabice s autíčkom je oproti tomu všetkému "halierová" záležitosť. Zberateľ chce vždy to mať čo najkompletnejšie, najzachovalejšie, nedotknuté, nehrané, stickery najlepšie nikdy neaplikované, ak už nie MISB samotný...

Vrátim sa k tomu deklarovanému počtu v krabici. Ak by ich bolo viacej než jeden, tak len ja si ich kúpim poľahky aj zo 10-15. A toto isté by urobili ostatní zberatelia. Kúpili by si ich viacero. Tým, že ich je v krabici menej a sú ťažšie dostupní, tak väčšina zberateľov sa uspokojí s 1-2 kusmi.

Akceptujem, že mnoho vecí čo sa týka novodobého Lega nechápem, ale toto mi môžte veriť, že je to tak ako píšem...

Anatyt

Citace od: Matthes_CS kdy 10.04.2018, 17:37:17
Mě nejhezčí na té figurce, a proto sem si je dneska ulovil, připadá ta "krabička" se setem 600.

Tá krabička je na tom najhnusnejšia. Aspoň logo LEGO na ňu mohli dať. Ale celá tá séria je strašne gýčová.

Villa Legina

Citace od: Matthes_CS kdy 10.04.2018, 17:37:17
Mě nejhezčí na té figurce, a proto sem si je dneska ulovil, připadá ta "krabička" se setem 600.

Ano tá tile je fajn. Škoda že na nej nie je to logo. A chlapček s balónom zasa má v príslušnstve (predpokladám, že to sú) cmf sáčky, tiež bez loga. Ale aj to je fajn.

Táto séria je (subjektívne) najkrajšia zo všetkých, poviem prečo: Je to party s dvoma hlavnými hrdinami pre deti - chlapček a dievčatko. Policajt ako pocta štyridsaťročnici  nie je vôbec mimo - hrdinom je zasa pre dospelých zberateľov. Party clown nechýba na tomto podujatí. Je úžasný. Rovnako ako torta. Ostatné kostýmové figúrky - živé zvieracie: pavúk, slon, drak, unicorn, mačka. "Mobilné": auto, cowboy. Ostatné: petarda, kaktus (mimochodom v súčasnosti strašne trendy dekoračný motív), kvetináč. Zvyšné dve figúrky vzájomne sa doplňujúc (niečo ako legové jin a jang) sú modrá brick girl a red brick boy. Subjektívne mi pripomínajú titulnú veľkú figúrku z Lego katalógu z roku 1977. Nie je to vonkoncom žiaden gýč. A použitie dielikov (v prípade) rozobratia, nie je o nič menej  efektívne ako u predošlých sérii. Autíčko a petarda sa dajú použiť do nejakého MOC-u hračkárskeho obchodu vrátane tých tile "krabičiek a sáčkov", clownových balónkov, balíčkov, orange, lila balóny etc... . Z torty sa dá urobiť pomocou mermaid torza "sexi slečna z torty" k narodeninám...slon, mačka, drak sú klasické karnevalové figúrky.

Je to tak celistvá a podarená séria, že naozaj nerozumiem tej skepse niektorých.     

Anatyt

Citace od: Villa Legina kdy 10.04.2018, 18:00:19
Je to tak celistvá a podarená séria, že naozaj nerozumiem tej skepse niektorých.   

Problém je,  že väčšina tu nerozumie tebe. >:D

Matthes_CS

Chlapeček má dvě tile představující pytlíčky CMF první série a i na nich chybí LEGO logo, ale detaily jsou tam jiné, takže důvodem byla nejspíše nějaká zvláštní politika. Doufám, že Lepin neudělá klon s LEGO logem natisklým  >:D

Jinak znovu použití samozřejmě figurky mají všechny, ale né na něco, co plánuju stavět, takže to beru s tím hlediskem a tím pro mě znovupoužitelnných figů či jejich částí ubývá, ale alespoň ušetřím na větší sety  :)

Villa Legina

Citace od: Anatyt kdy 10.04.2018, 18:12:35
Citace od: Villa Legina kdy 10.04.2018, 18:00:19

Problém je,  že väčšina tu nerozumie tebe. >:D

Prečo by to mal byť problém? Mne je to jasné a žijem s tým, no a čo, preto som napísala, že aspoň v tomto jednom mi môžu veriť.

Matthes_CS

Trochu mě zklamalo, že tyčka k balónku u kluka a holčičky s dárky je pevně spojená s balónkem, nějak sem čekal, že to jsou dva kusy. Kůň u kovboje je celý gumový, večetně závěsu okolo krku, což by se mi asi líbilo pevné, nevím, uvidím, až jestli ho někde využiju.
Jinak myška u slonice je krásná s gumovým ocáskem, oproti starým myším prostě nádhera. Dárečky, jako krabice, duté, jsou také zajímavá novinka.

Jinak sem zběžně procházel diskuzi na brickset fóru a v některých obchodech v zahraničí (asi USA) balej pytlíčky do ochraných obalů, mají tam i fotku z Tesca. Píšou, že to je nejspíš kvůli krádežým a rozbalování pytlíčků, což chápu, ale znemožňuje to jejich ohmatávání, tak snad u nás v Tescu to nezavedou, i když tam to kazej většinou vysokou cenou. Ale je pravda, že už sem v Tescu narazil na otevřený pytlíček, ve kterém byla jen podložka návod a vlasy.

Clermont

Vašek by našel způsob jak to ohmatat i přes ten tvrdý plast aby měl svého policajta  >:D

papluh

Mierna provokácia od TLG, len neviem či je väčšia to že je to o policajtovi alebo to že sú tam 1x1 plate s potlačov všetkych bokov. Ten prvý sa dá pri investícii času a/alebo peňazí zohnať. Na to druhé si asi počkáme keď už nebude čím zaujať...
https://twitter.com/lego_group/status/985185997427232769

STARHAWK

Citace od: papluh kdy 14.04.2018, 23:51:22
Mierna provokácia od TLG, len neviem či je väčšia to že je to o policajtovi alebo to že sú tam 1x1 plate s potlačov všetkych bokov. Ten prvý sa dá pri investícii času a/alebo peňazí zohnať. Na to druhé si asi počkáme keď už nebude čím zaujať...

Tak toto mi uz pride ako cista drzost. Deckam teraz co mame vysvetlit, ked budu chcet aj oni spravit narodeninovu oslavu ujovi policajtovi ? Ze milacik musime si ale kupit celu neotvorenu krabicu, aby sme ho mali ??? Cize namiesto 16 figuriek nanutia kupit 48 ci kolko je to v celej krabici ?

Brickuška

Jo kdyby 48... 60 jich tam je.

My už policajty (aktuálně) nemáme, všichni šli k těm, kteří brali celé série... ale pokud by se někomu hodila alespoň dobrá rada, tak v PM, na sklo to úplně psát nechci.
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

papluh

Otázne je či existuje reseller ktorý to nevie, napríklad taký čo vybere 8 krabíc ako sa tu tým chváli alebo ktorý sleduje online fóra.

Brickuška

Ona to je rada aktuální pouze pro "teď v ČR"... za měsíc už to zřejmě bude úplně k ničemu. Nicméně pokud to dotyčný ví, tak ví... pokud neví, tak mu to nebudeme ulehčovat, ať se trochu snaží, když na tom vydělává 5 stovek na kusu (pokud si dobře pamatuju) :)

Ale přece jenom třeba taťkovi, který jde s dítětem pro "strejdu policajta", pomůžu ráda :)
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

Mr. Cube

Jestli někdo vyrazil na lov a nebyl úspěšný, tak jsem na shop znovu nahodil 2 kompletní série (17 ks)  i samotného policistu za relativně normální cenu, ale asi rychle zmizí jako první várka.

Villa Legina

Citace od: STARHAWK kdy 15.04.2018, 00:13:55
Citace od: papluh kdy 14.04.2018, 23:51:22
Mierna provokácia od TLG, len neviem či je väčšia to že je to o policajtovi alebo to že sú tam 1x1 plate s potlačov všetkych bokov...

Tak toto mi uz pride ako cista drzost. Deckam teraz co mame vysvetlit, ked budu chcet aj oni spravit narodeninovu oslavu ujovi policajtovi ?

Ako toto má byť narodeninová party? Však to je "home invasion", čakala som záver, že ten príbytok exploduje, vyletí do luftu. Strašne agresívne a nepríjemné. Ak by sa hostia mojej dcéry takto už vo dverách správali, okamžite beriem telefón a môžu si ich rodičia ihneď obratom naspäť vyzdvihnúť. A toto má byť cool, ale áno - podporuje to konzumšpirálu - zarobia farmafirmy (sedatíva, psychofarmaká pre rodičov), nábytkárske firmy (vďaka pravidelne zdemolovanému nábytku deťmi predávajú stále nové a nové) ale kto bude ten bordel upratovať, či šikmookí alebo ženské z bývalého ostblocku, to je jedno, že, hlavne že zábava - vo videu zaobchádzajú s darčekmi ako s odpadom, dokonca ešte prv, než ich rozbalia, už sú to iba smeti, päťsekundový účel to splnilo, krásny príklad konzumnej kultúry, úpadok hodnôt, no hnus. Tá kozmická rýchlosť a striedanie podnetov akou atakujú psychiku detí iba otupuje prípadne hlbší záujem, znemožňuje premýšľanie a iba naháňa k nezmyselnej prázdnej akčnosti: Neseď! Nerozmýšľaj! Konaj! Nakupuj! Poď! Teraz!  >:(
Koniec prednášky ;).

MLT