LEGO levne z Amazon.co.uk!

Založil juggleman, 13.10.2016, 15:58:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Ravenhorn

Super, objednal jsem si 4 ks za cca 40 Euro a fakt postovne zdarma  ;D
Castle, Pirates a Star Wars.

Pool

Delší dobu mi vázne zásilka od amazon.de, tak jsem se chtěl zeptat někoho kdo má s tímto shopem zkušenosti, jestli distribuují zásilky v Česku prostřednictvím PPL nebo České pošty?

winring

Taky jsem objednával a už je to tejden a nic. Asi vánoční shon. Doufejme.

juggleman

Jo jo, mne to taky jeste nedoslo a to dokonce ani z Anglie.
Jde o to, ze to poslali sluzbou "ASENDIA", ktera je buh-vi-co :)
Ale zadne obavy bych nemel. Amazon je absolutne ferovy a kdyz reknete, ze vam to nedoslo a ze chcete refundaci, tak vam to refundujou.
Takze zadne obavy.
Ovsem pokud to chcete pod stromecek, pak nevim no :)

Ravenhorn

Mě to v pátek příšlo z amazon.de  ty objednané 4ks Lego Dimension. Tak Vám to snad taky příjde brzo.

mh84

Taky bych se ničeho nebál. K tomu balíku není žádný tracking? Moje poslední zkušenosti z UK Amazonem byly, že vše přišlo za 4 dny po odeslání přes UPS. Mimochodem zdaleka nejlepší zásilková služba.

papluh

Asendia je kombinácia švajčiarov a francúzov :D
Podľa ich stránky sa zdá, že to ide cez DPD
http://www.asendia.co.uk/en/international-delivery-aims/

Ja som bral z .de jeden deň  2 objednávky, viac kusov Dimension + špeciálne popisovače a potom zastrihávač v dennej akcii + 2 Dimensions. Zastrihávač prišiel trackovaný cez DHL do 4 dní, Dimension s tej istej objednávky ešte nie. Tú väčšiu rozdelili na 4  ;D z toho dve časti už prišli, poštou, bez sledovania a s výdajom len na lístok bez občianskeho. Pričom tie 4 Level packy boli drahšie ako ten zastrihávač ... divná logika.

Z UK mi neprišlo ešte nič.

Cavelon

Väčšie krabičky mi z amazon.co.uk došli v pohode, doniesli to rôzni kuriéri, raz DHL, potom UPS atď. a funguje to dobre podľa trackingu na internete. Jedna malá vec mi ale išla tou posranou Asendiou bez trackingu a trvalo to snáď mesiac. Prišlo to obyčajnou poštou, ani nie doporučene. Pomaly som sa chystal im napísať. Takže Asendia je u mňa sh*t.

papluh

Spomeň Asendiu a Slovenskú poštu a dnes mi prišiel pozdrav. A to ani nedoručovali, len rovno nechali žltý lístok.
Tak pôjde to na diely, čo už. Baliť to na poslanie späť sa mi nechce.

rdk

Z Amazon.co.uk chodí dobité zásilky běžně, bez ohledu na to, jestli to veze DHL, PPL nebo UPS...

Darth

Citace od: papluh kdy 07.12.2016, 20:49:51
Spomeň Asendiu a Slovenskú poštu a dnes mi prišiel pozdrav. A to ani nedoručovali, len rovno nechali žltý lístok.
Tak pôjde to na diely, čo už. Baliť to na poslanie späť sa mi nechce.

Jo, mně přesně tak přišla figurka Margaery z GoT od Dark Horse - krabice vypadala, jako by s ní hráli fotbal, ve schránce jen lístek, že je to na poště (balík větších rozměrů) - jedná se o obyčejnou zásilku, jako dopis, bez trackingu, takže to ani nedoručují (občas, když přijde třeba DVDčko nebo BD, tak mi to pošťačka vezme). Jakkoli krabice od sošek a figurek schovávám, tahle neměla cenu nechat. Naštěstí alespoň soška byla v pořádku.

Zásilka s Vikings 3. série na BD se ztratila úplně, ale nakonec mi ji refundovali.

Lego jsem si zatím netroufal objednat, až včera (ale ne klasický set, knihu Nexo Knights s Merlokem pro malého, plus Dimensions set s E.T.). Tak snad bude mít ta zásilka větší štěstí.

papluh

Taká malá tipovačka, bol som si na pošte po 3 balíčky s LEGO Dimensions. Aby sa to trocha zamotalo, tak objednávka z UK prišla z nemeckého skladu, a z Nemecka z UK skladu.
A ten test - priraď dopravcov k balíkom DHL, Asendia, Royal Mail :

Pomôcka - vľavo je uložených 7 Dimensions setov v dvoch vrstvách s rezervou asi 0,5cm na výšku, v strede sú tiež dve vrstvy a v pravo je jeden chudák Benny, ale tieto balíčky rezervu nemajú  >:(.

Pool

Pěkný masakrrrrrrrrrr  >:D Jinak já měl docela "velké" štěstí, mě takhle v balíku přišlo více Dimension a balík taky pěkně slisovaný, ale naštěstí to odnesl uvnitř jen jeden set. Strašná doprava  >:(

Ravenhorn

Me přišel jen jeden se 4ks Dimension uvnitř a naštěstí dopadnul jako ten tvůj vlevo, tj. v pořádku bez poškození i tak stejně vypadal zabalen.

papluh

porovnanie potrebnej výšky a niečo zvnútra. Mimochodom evidentne LotR vyhráva nad M:I a Dr.Who  >:D

8868

To je strašný, ani na to nemůžu koukat. Tohle vznikne už při balení, nebo to poškodí až přepravní společnost? Divím se, že nemají jednu reklamaci za druhou. Při představě, že by tam měl být nejaký Technic set do mé sbírky se ni dělá nevolno.

papluh

Osobne si myslím, že je to kombinácia viacerých vecí
- balenie - to najmenšie od Amazonu, taká tá kartónová skladacia obálka, ani krabica to nieje, vôbec nedrží tvar. Ako prišli mi už rozbité aj normálne "hranaté" krabice, ale to je skôr výnimka. U tohoto balenie pravidlo.
- odkiaľ to ide / prepravná spoločnosť - tuto vyslovene vedie UK, ja neviem či to za kanál posielajú futbalovým výkopom alebo čo. A evidentne je jedno ši Royal Mail alebo Asendia. Ale aj v tých blbých "obálkach" mi z Nemecka prišiel Kindle (v rámci DE) a na SK aj počítačová myš či strojček a v pohode bez poškodenia...
- obsah - menšie LEGO krabice nemajú poriadnu vlastnú pevnosť a o nerovnomerných Dimensions veciach nehovoriac. Takže aj je vonkašie balenia na nič tak moc neodolá vplyvom prepravy.

Väčšie veci, ako je by mala byť väčšina Technic, určite prídu v pevnejšej krabici takže majú lepšiu šancu prežiť.

Wiki

Citace od: papluh kdy 17.12.2016, 12:33:55
Väčšie veci, ako je by mala byť väčšina Technic, určite prídu v pevnejšej krabici takže majú lepšiu šancu prežiť.
Tomu bych nevěřil, pošlu zítra nebo v pondělí (až s k ní zase dostanu) foto krabice, kde přišlo 8 knih a jeden větší set. Teda ani mě nepřekvapilo, že byla zase oblepená páskou PPL. Začínám být na tu pásku alergický :)

papluh

Tak časy výhodných nákupov z UK sa pomaly končia. Od nového roka +5% a prísľub ďalšieho zvýšenia ak sa kurz nezmení...

Pool

Měl bych dotaz na někoho, kdo něco nakupoval na tom amazon.de. Jsem tam nakoupil a teď jsem zjistil, že k těm cenám položek co byly na netu, mi pak naúčtovali navíc DPH, což mě pěkně vytočilo, že na netu u těch položek mají uvedeno, že jsou včetně DPH. Nevíte někdo čím to je, to je běžné?

Darth

Citace od: Pool kdy 12.01.2017, 19:04:58
Měl bych dotaz na někoho, kdo něco nakupoval na tom amazon.de. Jsem tam nakoupil a teď jsem zjistil, že k těm cenám položek co byly na netu, mi pak naúčtovali navíc DPH, což mě pěkně vytočilo, že na netu u těch položek mají uvedeno, že jsou včetně DPH. Nevíte někdo čím to je, to je běžné?

Nemělo by, nakupuju hlavně z britského Amazonu, ale občas i z německého (cca 1-2x měsíčně) a vždy bylo DPH už zahrnuto v ceně (je to v rámci EU), navíc se připočítalo pouze poštovné. Jediná možnost, která mě napadá, je že by se jednalo o prodejce z marketplace, který je z mimo EU - pak by se to DPH na hranici od určité hodnoty zásilky připočítalo (takhle se mi prodražila UCS Death Star II, kterou jsem objednal ze Švýcarska).

papluh

Koľko naviac ti dali ? Plnú pálku ?
Neukazuje ti ceny bez VAT ?
Koľko vidíš v košíku napr na Dimensions Cyborga z amazon.de https://www.amazon.de/gp/product/B00VJWS7Z8/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF
Ja 7.99 prípadne rozpis na obrázku.

Miketuk

Když jsme u DPH, nevíte někdo jak je to s vrácením daně u plátců DPH? Amazon mi napsal, že nelze nakupovat v režimu "reverse charge", což je běžný mechanismus, který se používá při zahraničních obchodech mezi plátci DPH v rámci EU.

Pool

Díky za pomoc, už jsem našel kde je chyba. Při objednání a na on-line účtu vidím na objednávce vše s DPH (ty ceny jednotlivých setů) a pak mi přišla rekapitulace objednávky na mail a tam jsem viděl ty ceny  bez DPH. Tak jsem si nevšiml, že ty ceny na mailu jsou nižší a myslel jsem, že mi 2x vykalkulovali tu DPH. Je to OK.

papluh

Mimochodom, pokračovanie príbehu s tými Dimensions (viď foto pár príspevkov skorej)
Vytvoril som claim na navrátenie či náhradu tovaru (Refund or Replace), vytvorilo mi to mi to požiadavku na vrátenie tých 3 kusov s adresou na poslanie späť. Akurát tam bolo napísané, že poštovné preplácajú len do nejakých 7-8 Eur. Plus, že je to nad 45 Eur či koľko hodnoty a mám to poslať s trackingom. Tak som im napísal, že 8 Eur nepostačí na to čo žiadajú.
Odpísali, že sa ospravedľnujú a posielajú náhradu zdarma a expresným shippingom.
Za 3 dni to prišlo, to že poslali len jeden set z 3 ... no nebudem hamižný, ale keď som videl to balenie tam mi bolo jasné ako to dopadne. To nebola šanca aby sa to zmestilo.

Toto už nieje problém predajcu ale nieko kto to v Amazone balil a nerozmýšlal. Ako na jednu stranu keď začnú zamestnanci štrajkovať, tak s nimi súcitím, na druhú stranu keď nevedia robiť poriadne ani tú nekvalifikovanú prácu...
Skončilo to tak, že vrátili za toto 1 jedno komplet peniaze.
Inak to už sa pomaly bojím reklamovať, niekde som čítal, že po určitom objeme sa človek dostane na čiernu listinu...

Futurion

Tak tam nekupujte. To je jediná správná reakce. A pokud kupujete stále asi ta cena je dobrá i za takhle zmasakrované obaly a krabice. A pak jsou ty povzdechy zbytečné.

papluh

Porsche na Amazone je za 170 libier, s postovnym 180, tj cca 220 Eur. Bez poštovného je to -30% po prepočte.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01CCT2ZHC/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

nevýhoda, je to z UK, tak ktovie v akom stave príde krabica