LEGO levne z Amazon.co.uk!

Založil juggleman, 13.10.2016, 15:58:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

juggleman

Vazeni milovnici LEGO,
verim, ze vetsina z vas to jiz vi, ale nekteri treba ne:
LEGO je ted nejvyhodnejsi kupovat z Amazon.co.uk, protoze je LIBRA velmi vyhodna vuci Korune.
Vzorove ja jsem si koupil LEGO 42056 oranzove Porsche 911 GT3 RS za 6392 Kc, ktere se normalne prodava za 9000 Kc a kdyz mate stesi na Double VIPS (pocinaje zitrkem 14.10.2016), tak 8100 Kc.
Trik krome levne Libry je v tom, ze Amazon.co.uk nabizi bezne slevy kolem 30%, ktere jsou v CR vyjmecne. V CR se slevy e-shopu pohybuji kolem 22% v prumeru. A take Amazon nabizi slevy na "exkluzivni" sety - vzorove IDEAS Doctor Who je tam bezne s 30% slevou. To se u nas nevidi :(

Zakladem je sledovat tuto tabulku:
http://brickset.com/buy/country-uk/vendor-amazon

Nakonec si vyrobte hlidaciho psa na cenu, kterou jste ochotni zaplatit, pomoci CamelCamelCamel, priklad:
http://uk.camelcamelcamel.com/LEGO-42055-Technic-Excavator-Building/product/B01CCT2ZIG?context=browse

A samozrejme sledujeme kurz Libry:
http://www.bloomberg.com/quote/GBPCZK:CUR
(zatim extremne vyhodne)

Postovne z Anglie je cca 5 Liber + vaha krabice. Ohromne krabice vyjdou na 10 liber, mensi na 7-8 liber. Kdyz si objednate vice krabic, setrite mnohem vice.

Daji se tim usetrit ohromne penize.
Od ted tedy jiz zadne drahe LEGO!
Verim, ze jsem nekomu z vas otevrel oci.

Ja mam napriklad LEGO 42054-1: CLAAS XERION 5000 TRAC VC za 2800 Kc i s postovnym, zatim co v CR se prodava za cca 3500 bez postovneho (samozrejme jsem diky hlidacimu psovi cekal na nejnizsi cenu).

papluh

Ešte odporúčam sledovať či to predáva priamo Amazon alebo predajca u nich registrovaný.
Na Brickset linku sa objavuje v stĺpci Vendor značka (Marketplace) ak to nieje priamo od Amazonu. Ale aj pri tých sa oplatí pozreť či Amazon nedáva podobnú cenu (v BS zozname je len najnižšia).

Rozdiel je:
- že pri kombinácií rôznych Marketplace predajcov nemusí byť kombinované poštovné, prípadne za rovnakú cenu ako priamo od Amazonu
- pri reklamácii tovaru priamo od Amazonu som mal iný prístup ako od Marketplace predajcu - neznamená to hneď že rovno horší, je to korporátny mlynček Amazonu (ktorý dosť často dá refund/náhradu ) vs nejaký súkromný predajca

klubo

Faire

mh84

Taky díky. Opravdu by mě nenapadlo, že se to u Lega vyplatí. Občas beru z Amazonu jiné věci, ale nikdy nic takto velkého. V jakém stavu přijde krabice? Předpokládám, že přijde normálně poštou.

juggleman

Amazon.co.uk to preda DHL, ktera to preda PPL. Jedina nevyhoda: vas email+telefon se z neznameho duvodu nekdy nedostane do PPL. Ale nezoufejte: na Amazon.co.uk se da balik krasne trackovat a vy pak napisete PPL mail, aby aktualizovali vase kontaktni informace.
Mam to odzkousene, funguje to skvele. Krabice prijde skvele zabalena a v perfektnim stavu.

Jak psal nekdo vyse, kupujte pouze tehdy, kdyz krabici posila primo Amazon a ne nejaka third-party (traders).

Hodne zdaru!

skywalker007

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jak zjistím jestli lego posílá amazon,případně jestli vůbec prodejce posílá do Čech a kde najdu cenu poštovného?

papluh

Pri produkte máš predajcu napísané pod cenou - obr.1
V košíku ak máš vyplnenú adresu ti dá odhad a potom až pri platení - obr.2

ogar49

To poštovné se mi zdá nějak malé, kdybych si nechal posílat od soukromé osoby něco z Anglie, tak bych zaplatil asi více, co.

skywalker007

Děkuji za radu,ještě se chci zeptat,když koupím více věcí od různých prodejců,ale zboží bude posíláno od amazonu platím jen jedno poštovné?

mh84

Všechny dotazy ohledně poštovného lze opravdu zjistit v posledním kroku objednávky, takže třeba prostě vyzkoušet.

S tím DHL je to zajímavé. Z německého Amazonu mi DHL předávalo věci poště a ne PPL, ale zřejmě se to mění.

Jinak novinka z poslední doby u německého Amazonu je, že se dá přepnout do angličtiny. Celkem užitečné pro nás, co německy neumí ani slovo, ale to jen tak pro zajímavost.

A anglické poštovné je opravdu levné. Poštovné např. u her bývalo v některých obchodech i zdarma, poslední dobou třeba 1-2 GBP. Takže to vyjde levněji, než si to poslat u nás.

juggleman

Zdravím.
Odpověď na dotaz "skywalker007"
>> když koupím více věcí od různých prodejců,ale zboží bude posíláno od amazonu platím jen jedno poštovné? <<
V tom případě platíte poštovných vícero.
Rozhodně vždy zkuste objednávku naklikat a nakonec těsně před potvrzením "PLACE ORDER" uvidíte skutečnou cenu.

Obecně poštovné do ČR je popsané zde:

https://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?nodeId=201955900#GUID-4B07A895-53A8-4B77-97A4-D950DC206246__SECTION_0F1819BA524946098B85FBBBAE84C4F5

Zásadně kupujte pouze od Amazon!
Viz foto od papluh.

skywalker007

Děkuji za odpovědi. Ty ceny poštovného jsou celkem nízké.

Lattak

Akým kurzom prepočítava Amazon?

Práve objednávam na Amazone a pri náhľade na celkovú čiastku objednávky je kurz 1 GBP = 32.0845590693 CZK.
U mojej banky je ale kurz +/- 30 CZK.

mh84

Velmi špatným kurzem. Rozhodně plať v původní měně Amazonu a převod nech na bance. Je to volitelné.

juggleman

Kdo z vas chce "lego 42056 porsche 911 gt3 rs" za cca 6700 Kc?
Kupte si ho prave TED zde
https://www.amazon.co.uk/LEGO-42056-Technic-Porsche-Building/dp/B01CCT2ZHC/
za 200 GBP (Liber).
Pozor: nabidka zmizi velmi rychle!

Michek

Ahoj, prosím o radu. Našel jsem na Amazonu (UK) set 42043 za zajímavou cenu, ale údajně nazasílají do ČR? Co dělám špatně? Pokud se nepletu, tak prodejce je přímo Amazon... Nebo snad některé sety opravdu nazasílají do ČR??? Děkuji.

https://www.amazon.co.uk/LEGO-Technic-42043-Mercedes-Benz-Arocs/dp/B00SDTS2CS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1478121697&sr=8-1&keywords=42043#Ask

Futurion

Jo, u zboží se píše, že nelze zaslat do ČR. K důvodu jsem se neproklikal.

Mimochodem by mě zajímalo proč zmizel můj příspěvek o poštovném zdarma od Amazonu do ČR. Bylo to snad k tématu.

Michek

Hmm, taky jsem konkrétní důvod nenašel, ale mám podezření, že si zájemce o tento set musí zažádat o tu jejich trapnou službu "prime" viz. reklama u ceny, jinak si to nedovedu vysvětlit. Původně jsem měl za to, že amazon zasílá do ČR "vše" co se týká LEGA...

juggleman

Mam takovy spatny pocit, ze si firma LEGO vsimla toho, ze si lide kupuji levnejsi sety z Anglie a tim padem nakazali Amazonu, aby zakazali posilat nektere krabice do CR.
Verim vsak, ze se pletu.
Vzorove "muj" Technic Tractor Xerion uz delsi cas nejde poslat do CR - jako kdyby si vsimlo LEGO meho prvniho prispevku a hned zareagovali a zakazali to.
Ovsem nezoufejte!
Vzdy existuji preposilaci firmy, ktere u drazsich setu se stale vyplati!
Takze lze zakaz obejit i tak.
Hondne zdaru pri nakupu!
Nenechte se odradit.

lukas.21

Citace od: Futurion kdy 02.11.2016, 22:36:08
Mimochodem by mě zajímalo proč zmizel můj příspěvek o poštovném zdarma od Amazonu do ČR. Bylo to snad k tématu.

Nezmizol   ;)

juggleman

Tak jsem se ptal ofiko Amazonu a ti mi pisou:

...we can't send certain products to certain locations for operational and regulatory reasons.
... However, warranty issues, manufacturer restrictions and customs laws prevent us from sending certain products to certain locations.

Vypichnul bych tedy "manufacturer restrictions": omezeni ze strany vyrobce.
Takze co se asi stalo:

Toto vlakno si ctou i cesti maloobchodnici a e-shopaci. A nejspis si zacali stezovat LEGU, ze jde o nekalou konkurenci. No a LEGO tedy zasahlo.
Jinak si to nedovedu vysvetlit.

Takze za dobrotu na zebrotu - nejspis jsem si mel informace o levnem nakupovani nechat pro sebe, protoze takto jsem to castecne pohrbil.
Takze nam zbyvaji preposilatele.

papluh

Mám aj Nemeckú registrovanú adresu a AROCS ani Xerion nejdú poslať ani tam. Takže to asi nevzniklo (len) z ČR  ;)
Zaujímavé je, že zbežným prezretím sa nejedná o všetky sety, ani všetky zlacnené - ešte to z drahších platí napr na TIE vs A-wing a Superheroes most.

Faire

Pokud by to TLG opravdu udělalo v reakci na žádost maloobchodníků, dost možná by šlo o porušení čl. 101 SFEU http://www.ius-wiki.eu/evropske-pravo/sfeu. Vyloučit to nejde, ale vzhledem k tomu, jaké sankce by za takový delikt hrozily, to moc nedává smysl.

papluh

Osobne si myslím, že je to na strane Amazonu a LEGO im nedáva žiadnu zľavu na konkrétne sety skrz veľkoobchod. Tj, Amazon.co.uk si to dáva ako akciu pre spotrebiteľský predaj, tj na úkor vlastnej marže. predpokladám, že majú nejaké filtre čo označujú produkty s nadmerným predajom do zahraničia. Keďže akcia má nalákať ľudí čo tú zĺavyu potom zaplatia z regulérnych nákupov, tak chcú lokálnych ľudí. A ako maloobchod majú plné právo limitovať podmienky zasielania.

Futurion

Citace od: lukas.21 kdy 02.11.2016, 23:49:22
Citace od: Futurion kdy 02.11.2016, 22:36:08

Nezmizol   ;)

Ha, díky, jsem sice za blbce, ale aspoň už vím, že jsou tu dvě podobná témata :D

mh84

42043 šel v neděli normálně objednat za 115 GBP. Vím to, protože jsem objednával. Možná je to taky ochrana některých výrobku před Vánocemi. Přeci jen se budou snažit uspokojit hlavně poptávku z UK.

juggleman

Ahoj, ano, to je skvela cena, dokonce lepsi, nez jsem kupoval ja (200 GBP) - ale Libra zase posilila asi o 2 Kc :)

Ovsem ted je mnohem lepsi akce:
Asi vite o tom, ze AMAZON.DE dorucuje zdarma do CR pri objednavce nad 39 Euro.
No a ty nove LEGO Dimensions tam jsou za pakatel!
Kdo chce noveho E.T.? Nebo Gremlins? Nebo Mission-Impossible?
Proste zne! Naproste zne!

papluh

Hej u nemcov sú Dimensions veci v zľavách -30%, -40% a -50%. Už aj tie najnovšie majú väčšinou tých 30%.