Mary a jeho sbírka

Založil mary, 28.12.2008, 12:18:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mary

Další space setík,můj oblíbený  :) :

6822 - Space Digger (1981)

šipka

Krása, nostalgie. Moje první lego 6822 ;D

mary

Jeden z nejznámějších a podle mě i nejhezčích 12V train setů:

7740 - Inter-City Passenger Train (1980)

Klaj

Tak ten vlak je úžasný. Nechápu, že se něco takového dá sehnat v MI(S)B stavu.
Draco dormiens nunquam titiliandus

otaznik

Moc hezký, fakt moc. Kde (jak) se ti to podařilo ulovit?

mary

Díky, byl to nákup přes Bricklink, set přišel ze Španělska a oproti druhému 7740,který mám ještě doma,jsem se stavem tohoto docela spokojen  :)

ramsey1

7740 jsem měl jako malý kluk :) Asi ve dvou letech jsem jej měl v ruce v Západním Německu a potom ho dostal na Vánoce. Je to asi moje nejstarší datovaná vzpomínka na život, kterou mám. Nevím proč, ale toto mi v hlavě uvízlo, to, jak beru tu krabici z regálu, i když jsem byl tak malý.

Po mně vlak teď jezdí už u třetího dítěte v rodině. Stále je kompletní a funkční a nejradši bych si jej zabavil zpět, ale to by u mě mohlo způsobit sentimentální touhu sbírat starší sety, a tak zůstanu radši u novinek :) A samozřejmě bych to děcku ani neudělal!

mary

Novým přírůstkem do sbírky je tato dieselová lokomotiva ve velice zachovalém stavu,krabice včetně plastic traye a sticker sheet nepoužitý  :) :

7760 - Diesel Shunter Locomotive (1980)

Villa Legina

Z čias, keď ešte robili poriadne krabice vystužené polystyrénom. Nádherné.

mary

7816 - Shell Tanker Wagon (1980)

ramsey1

Tak ten 7760, to je prostě paráda, velká gratulace.

mary

Jeden z nejstarších setů v mé sbírce,ale zato v perfektním stavu jak u kostek,tak i návodu a krabičky  :) :

361 - Garage (1979)

Futurion

Mně přijde neuvěřitelný, že to takovou dobu přežilo prakticky bez úhony. Úžasné.

mary

Set 6628 jsem tu již prezentoval ve stavu MISB,podařilo se mi ho sehnat i v perfektním stavu used  :) Zajímavé je,že neobsahuje žádného minifiga,což je u classic town setů dost neobvyklé.

6628 - Shell Tow Truck (1981)

otaznik

Citace od: mary kdy 21.03.2016, 13:25:14
Set 6628 jsem tu již prezentoval ve stavu MISB,podařilo se mi ho sehnat i v perfektním stavu used  :) Zajímavé je,že neobsahuje žádného minifiga,což je u classic town setů dost neobvyklé.
Ten set mám taky, ale tahle krabička je perfektní. Paráda.

mary

Maličký pěkný setík z poloviny 80. let se konečně dočkal také krabičky,ta sice není úplně best of,ale jsem rád i za ni,protože zrovna k tomuto setu se krabička shání dost obtížně...

6601 - Ice Cream Cart (1985)

Villa Legina

To máš pravdu mary, obdivujem aj u Teba to systematické a dôsledné zberateľstvo čo sa týka Classic Town - aj toto je jeden z mnohých prípadov, keď krabička má zrejme niekoľkonásobne väčšiu hodnotu než model samotný.

mary

Dva malé setíky z úplného počátku classic space:

889 - Radar Truck (1979)
891 - Two-Man Scooter (1979)

mary

...a ještě jedno vozítko ze stejné doby :

6821 - Shovel Buggy (1980)

mary

Dnes vagónový přírůstek do starých vláčků  :) :

7814 - Crane Wagon with Small Container (1980)

mary

Malý setík z druhé poloviny 80. let vyšel jako speciální edice pro dánský Červený kříž:

6523 - Red Cross (1987)

otaznik

Citace od: mary kdy 19.05.2016, 14:07:03
Malý setík z druhé poloviny 80. let vyšel jako speciální edice pro dánský Červený kříž:

6523 - Red Cross (1987)
Super úlovek. Krabička k tomuhle setu v mé sbírce stále chybí.

Valentin Dobrotivý

Gratulace, nádherná věc. Tohle jsem kupoval někdy na konci 80.let v hradeckém Tuzexu za nějakých 12 bonů. Pro dánský Červený kříž existovala trochu jinak potištěná krabička.

mary

Máš pravdu  :)  Nápis "Tak for hjaelpen Dansk Rode Kors" byl na horní straně krabičky a jednalo se o větší variantu krabičky.

mary

Naprostá klasika 80.let a jeden z mých nejoblíbenějších setů:

6374 - Holiday Home (1983)

mary

Dva přírůstky do sbírky 12V a 4,5V vlaků:

7725 - Electric Passenger Train (1981)
7819 - Postal Container Wagon Covered (1983)

otaznik

Parádní věci, tohle musí potěšit.  ;)

mary

Kousek,který mi udělal velikou radost,je tato dieselová lokomotiva,navíc v perfektním stavu,kostky jako nové,stejně tak návod i kompletní krabice se vším všudy.Obsahuje dokonce i sticker sheet se zbylými samolepkami  :) :

7755 - Diesel Heavy Shunting Locomotive (1983)

davroman

Sice nejsem fandou této éry Lega, ale ty vlaky jsou opravdu luxusní!
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

mary

Ještě jeden set z 12V train kolekce:

7839 - Car Transport Depot (1986)