Zkušenosti: Legulka

Založil Colonel32, 05.01.2006, 00:10:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Kazdy ze zapisu do cerne listiny se necim podoba a necim odlisuje, ale jedno maji spolecne. Maji nase spolukamarady sberatele varovat, aby nekoupili zajice v pytli, a nevyklubal se z nej zdechlej krecek.

Mira podvodnostni pani Legulky se samozrejme vubec neda srovnat s takovymy velikany legopodvodniky, jako napr. panem Kouckym (ktereho timto zdravim), presto vysly najevo jiste skutecnosti, na ktere by lidi meli dat pozor.

Citace od: Raistlin M kdy 04.01.2006, 22:43:45
U Legulky bych byl opatrnější a nekupoval, co opravdu moc, moc nepotřebuju. Posílá vcelku co ji napadne s tím, že ten daný dílek už neměla (Poslala mi místo velkého plate několik menších v ceně toho původního). Ceny má taky dost vysoký.

- pokud stavite, tak to jeste neni takove drama, ale pokud jste shaneli presne dany dilek, ktery vam v nejakem setu chybi, pak to asi nastve

Citace od: betakaroten kdy 04.01.2006, 23:00:25
No jo vlastně, jednou jsem tam něco reklamoval a poslala mi zpátky peníze v obyčejném dopise :-\ měl jsem kliku, že to došlo.

Citace od: Raistlin M kdy 04.01.2006, 23:16:10
Taky mi poslala set, kde byly zaměněné barvy dílků. Opět stejný případ. Dílky se naštěstí hodily jinam, tak jsem to neřešil a akorát už u ní nebudu nic nakupovat.

Mičánek

Na Legulku nedám dopustit. Vždy jsme spolu dobře vycházely a nesouhlasím se zařazením do černé listiny. Nakupuji u ní asi 4 roky a protože se známe tak dlouho nemám žádný problém. Vždy záleží na domluvě.

Colonel32

Citace od: Mičánek kdy 05.01.2006, 01:31:58
Na Legulku nedám dopustit. Vždy jsme spolu dobře vycházely a nesouhlasím se zařazením do černé listiny. Nakupuji u ní asi 4 roky a protože se známe tak dlouho nemám žádný problém. Vždy záleží na domluvě.

To, ze ty s ni nemas problem je vec jedna, ale to ze s ni jini problem meli, to je vec druha - Pana Filipa Kousala (ktereho timto zdravim) take neobhajuje to, ze sety, ktere poslal Vasykovi, byly v poradku. Mely byt v poradku i sety, ktere poslal Matesovi...

Mičánek

Legulka je solidní obchod a sem nepatří. Nemíchej ji do jednoho pytle s pochybnými kšeftaři.

Cavelon

Citace od: Mičánek kdy 05.01.2006, 01:57:20
Legulka je solidní obchod

Ak robí také veci, čo tu popísali Raistlin_M a betakaroten, tak to IMHO solidný obchod nie je. Alebo žeby si tí dvaja vymýšľali? :-\

KLF

Citace od: Cavelon kdy 05.01.2006, 07:26:20
Legulka je solidní obchod

Ak robí také veci, čo tu popísali Raistlin_M a betakaroten, tak to IMHO solidný obchod nie je. Alebo žeby si tí dvaja vymýšľali? :-\

Podla mna by bolo dobre vypocut aj druhu stranu pred odsudenim, cize Legulku.
Terminated.

Cavelon

Citace od: KLF kdy 05.01.2006, 11:09:59

Podla mna by bolo dobre vypocut aj druhu stranu pred odsudenim, cize Legulku.

Áno, aj mňa to už napadlo, ale musel by ich niekto kontaktovať, lebo na fórum asi nechodia.

franta

Ještě než jsem poznal kouzlo E-baye jsem snad po tři roky převážnou část svým legopotřeb projednával s Legulkou a nikdy jsem nezaznamenal sebemenší problém. Vše šlo vždy domluvit k mé spokojenosti a za sebe nesouhlasím, aby se Legulka dostala na listinu této barvy.

Colonel32

Raistlin je na foru cca. kolik? max. tri mesice, ne? Tz. jeho zkusenost musi byt velmi cerstva

Colonel32

Citace od: Colonel32 kdy 05.01.2006, 00:10:15
Mira podvodnostni pani Legulky se samozrejme vubec neda srovnat s takovymy velikany legopodvodniky, jako napr. panem Kouckym

Legulka je solidní obchod a sem nepatří. Nemíchej ji do jednoho pytle s pochybnými kšeftaři.

~IMHO to nedelam...

Llevelyn

Toto se nám stalo v Legulce
- set kupovaný jako komplet měl zaměněné barvy dílků a některé i chyběly
- v objednávce dílků došlo k záměně
-pokud něco v objednávce chybí, dozvíte se to až při převzetí balíku

Přesto bych Legulku nezařazovala na černou listinu, protože si myslím, že ona paní nemá o AFOLs tušení, vše co prodává je hratelné pro děti, jen pro sběratele je to poněkud nanic. Ceny neřeším, to je vzájemná domluva. :P
Kompletaci evidentně nedělá pomocí "set inventory", pouze na základfě obrázků. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

KLF

Citace od: Llevelyn kdy 05.01.2006, 12:29:52
Toto se nám stalo v Legulce
- set kupovaný jako komplet měl zaměněné barvy dílků a některé i chyběly
- v objednávce dílků došlo k záměně
-pokud něco v objednávce chybí, dozvíte se to až při převzetí balíku

Přesto bych Legulku nezařazovala na černou listinu, protože si myslím, že ona paní nemá o AFOLs tušení, vše co prodává je hratelné pro děti, jen pro sběratele je to poněkud nanic. Ceny neřeším, to je vzájemná domluva. :P
Kompletaci evidentně nedělá pomocí "set inventory", pouze na základfě obrázků. >:D

C32 je moc radikal. ;)
Inak Llevelyn, a nedalo sa to reklamovat ? Podla mna by vam to uznala.
Terminated.

Colonel32

nejsem radical, ale colonel...

ale to je jedno.. zda se, ze vetsina tyto drobne prohresky ignoriruje, a preje si legulku ocistenou... kdyztak jeste chvili reagujte, hlavne tedy by me zajimaly vase nazory, jestli to tu mam byt, pripadne v jake forme, nebo kde to ma byt, nebo jestli vubec... musim jit neco zaridit do mesta, cca tak za 3 hodiny jsem zpatky, takze pak to projdu a bud bych to prepsal, nebo bych zadal "nahoru" zadost o odmazani threadu

Panther

Osobně mám s Legulkou pouze dobré zkušenosti. Jelikož jsem spíše sběratel než stavitel, tak je pro mě důležitá úplnost setu. Objednával jsem u Legulky už vícekrát jak sety tak i díly. Vždy přišlo vše v pořádku. Jednou mi paní napsala ještě před potvrzením objednávky, že barva jednoho dílu v setu nesouhlasí s barvou který byl doplněn do setu. Proto si myslím, že by na černé listině být neměla.

chadzi

podle me ste se pomatli kdyz ji sem chcete dat k typkum jako koucky, predrazenymu scandimexu atd....

podle me vsechno dela s dobrym presvedcenim a tech par kiksu mi neprijde jako neco zavaznyho, navic si myslim ze by to napravila. diky ni ma a melo spousta lidi sehnat sety/dilky co nejsou normalne v prodeji (a nemyslim jen lidi odtud z fora). ja mam jen dobry zkusenosti. btw ji doporucuje lego trading oficialne na svejch strankach. kdyz uz ji chcete  drbat kvuli prkotinam tak by se sluselo ocenit co vsechno dobryho udelala

Llevelyn

Citacea nedalo sa to reklamovat ?

to by se samozdřejmě dalo, jenže...sepíšu emila a čekám na odpověď... v případě, že se mi ozvou s kladně uznanou reklamací, vezmu to co není "košer", zabalím a pošlu, čekám na balíček s dílky..pošlou mi co mají..etc."pes jitrničku sežral"....
Tedy, pokud objednávám něco a oni mi pošlou něco jiného, tak asi tyto dílky namají..tedy nepochodím. Náklady na řešení a ztracený čas mi přijdou zbytečné. Vyřešili jsme to "svépomocí" z loose parts. Spíše jde o to, že jako obchodníci nejsou zcela profesionální. A o to tu šlo. Upozornit na problém.

Vasyk

Nakupuji u Legulky tak asi rok a půl a nemám problém, vše přišlo v pořádku, jen jednou nekompletní objednávka, to bylo před vánoci, kdy to paní nestihla aktualizovat na stránkách a já si objednal to, co už bylo prodané, ale to se stává. Osobně si myslím, že když to paní dělá ve svém volnu, že se sem tam něco stane, rozhodně mě zamrzí víc pan Koucký a spol, než pár kostek v jiné barvě za pár korun. Je to ale jen můj názor, prostě chci říct, že se paní snaží a pro mě byl její obchod vždy spíš přínosem než pytlem problémů, a proto bych ji určitě na černou listinu nedával.  ;)

Raistlin M

Přesně jak píše Llevelyn. Jde jen o upozornění.
Od Legulky jsme objednávali dvakrát.
Prvně nějaký duplo pro "trpaslíka". Žádné varování o tom, že dílky nejsou. Prostě poslala co měla a faktura byla plná spousty nesrozumitelných přepočtů a odpočtů. Neměl jsem chuť se přesně propočítávat, co a jak. A to nebyl žádný vánoční shon.

Podruhé přišlo to, co jsme již psali. Náhrady jinými dílky (Duplo i normální Lego). Žádné varování předem. Objednávku jsme museli urgovat ještě jednou a dostali jsme vše až za 5 týdnů (7.11-15.12.). Sety nové byly samozřejmě v pořádku. Bazarový byl neúplný (2 dílky) a byly tam 3 zaměněné barvy dílků. Opět podivně proškrtaná a přepočítávaná změť cen. To už jsem si zkontroloval a souhlasilo to se celkovým součtem.
Z důvodu časové náročnosti a  bezproblémové možnosti záměny z lose parts jsme ani nereklamovali.
Nepodezírám Legulku ze špatných úmyslů, ale tohle prostě není profesionální jednání.
Zároveň to asi není na Black List, ale někde by to upozornění mělo být a nenapadá mně jiné místo než právě zde.

Raistlin M

Citace od: Vasyk kdy 05.01.2006, 13:19:50
Nakupuji u Legulky tak asi rok a půl a nemám problém, vše přišlo v pořádku, jen jednou nekompletní objednávka, to bylo před vánoci, kdy to paní nestihla aktualizovat na stránkách a já si objednal to, co už bylo prodané, ale to se stává. Osobně si myslím, že když to paní dělá ve svém volnu, že se sem tam něco stane, rozhodně mě zamrzí víc pan Koucký a spol, než pár kostek v jiné barvě za pár korun. Je to ale jen můj názor, prostě chci říct, že se paní snaží a pro mě byl její obchod vždy spíš přínosem než pytlem problémů, a proto bych ji určitě na černou listinu nedával.  ;)
Jde o to, že každý nemá dílky na náhradu. Takže dílky zamrzí.
Ať to paní dělá třeba místo spaní, ale prezentuje se jako obchodník, nikolivěk jako soukromá osoba si přividělávající občasným prodejem a tak to má nějak vypadat.

Problém jde pak mnohem dál. Koupil jsem nedávno od jedné pani nějaké sety a jeden z nich byl ještě zapečetěný od Legulky ( kolize v rámci dárků...set měli dvakrát) Tam byl stav uplně strejný, jako u toho, co jsem si tam přímo objednával. Problém se tedy šíří i přez běžné nakupující, kteří prodávají nezaviněně také neúplné sety.

sam.no

No nevím, upozornit, že něco již není nebo chybí by mohla. Občas nemá čas ani odpovídat na dotazy. :-\
Ale jinak já jsem s ní byla vždy spokojená. :) Pravda, občas to trochu travalo, nebo něco chybělo, ale po upozornění doposlala nebo přidala k příští objednávce. Dokonce mi i několikrát nechala menší objednávku odloženou na příště, až zase doplní nějaké zboží, abych nemusela zbytečně platit dvakrát poštovné. :D
Myslím, že paní má asi 3 děti a je na mateřské, je na to celé sama, tak se nedivím, že občas nestíhá.

TomG

Me na legulce zarazela jedina vec a to dodaci doba :) Kdyz poste trva vetsinou doruceni zasilky maximalne tak do tydne od odeslani.
Only the best can survive.

werrac

No muj prispevek bude strucny, me se nezdala vetsina cen, tudiz jsem tam nikdy nic nekupoval. Navrhuji krome Cerne listiny jeste dalsi, treba sedou s podtitulem Obcas problematicke ?????

Llevelyn

Ceny jsou přece věcí dohody, jasně tam stojí psáno kolik co stojí..takže ber nebo nech ležet. To bych neřešila...
A to že má nějaká podnikatelka x dětí je sice pochopitelné, ale nemá to co dělat s profesionalitou. Kvalita a termín dodávky je věcí obchodní, nikoliv rodinnou. Pokud podnikám v jakémkoliv oboru je věcí mé organizace času jak/kdy  to dělám. To je míchání hrušek s jablky. To je takový "čecháčkismus" vymlouvat se na děti, nemoc...etc. ;)

Pro rejpaly...mám dítě, celou mateřskou pracuji.

Dickie

Citace od: Llevelyn kdy 05.01.2006, 15:17:26
A to že má nějaká podnikatelka x dětí je sice pochopitelné, ale nemá to co dělat s profesionalitou. Kvalita a termín dodávky je věcí obchodní, nikoliv rodinnou. Pokud podnikám v jakémkoliv oboru je věcí mé organizace času jak/kdy  to dělám. To je míchání hrušek s jablky. To je takový "čecháčkismus" vymlouvat se na děti, nemoc...etc. ;)

Pro rejpaly...mám dítě, celou mateřskou pracuji.

Anebo druhá možnost, taky se s ní občas lze setkat: to, že mám děti a na obchod si jen nějak ukrádám čas, jasně deklaruju dopředu a udělám z toho v podstatě součást "obchodních podmínek". Pak je každého věc, jestli to akceptuje a objedná si i s tím rizikem, že mu to přijde až za měsíc, bo děti měly neštovice.

Špatně sestavené sety a nahrazení velké podložky několika menšími bez předchozí domluvy je druhá věc a s neštovicema nemá co dělat.
Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

otaznik

IMHO to na černou listinu není (jen na nějaké menší upozornění v rámci téma Obchod), ale nic bych si na Legulce asi neobjednal - dostalo mě hlavně to, že nabízí i poškozené díly.

Colonel32

dobre, shodli jsme se, ze cerna listina to neni... takze kam?

a zachovat thread, nebo udelat zestrucneni? (do jednoho prispevku) ?

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 05.01.2006, 17:17:15
dobre, shodli jsme se, ze cerna listina to neni... takze kam?

a zachovat thread, nebo udelat zestrucneni? (do jednoho prispevku) ?

Dať to pod černou listinu. Názov napríklad -  Skúsenosti s obchodmi / predajcami, podtitul Ako dostať to, čo si objednáme.

Colonel32

uz tahle je cerna listina subadresar, dalsi subadresar uz by v tom IMHO delal moc velky bordel..

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 05.01.2006, 17:23:23
uz tahle je cerna listina subadresar, dalsi subadresar uz by v tom IMHO delal moc velky bordel..

Tak ho zaradiť ako prvú tému, aby sa neprepadal v poradí ...

Cavelon

A čo tak vytvoriť adresár "Skúsenosti s predajcami a obchodmi" na úrovni čiernej listiny (teda paralelne) a do neho dávať vždy jeden thread na jeden obchodík.