Lego Inside Tour 2014 - report

Založil papluh, 31.10.2014, 04:00:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Archaon

Citace od: otaznik kdy 03.12.2014, 15:16:10
Citace od: papluh kdy 31.10.2014, 04:16:40

- Ako hlavný ťahák je tu set dávaný na konci. Verejný trh s nimi je tak malý, že cena sa nedá odhadnúť, taký otaznik by mohol priblížiť po koľko šiel Ole Kirk's House keď bol aktuálny ;).

Můj odhad je takový, že sety z LIT lze reálně střelit za 5-10 tisíc Kč. Samozřejmě, lze mít štěstí a prodat set za víc, ale nečekal bych to, zejména po zkušenosti, kdy se některé tyto sety dají sehnat i při jiných příležitostech, než je LIT.

Tak to pritlac - na BLse jich par prodalo, kolem 50.000 CZK.

otaznik

Citace od: papluh kdy 03.12.2014, 16:29:33
Vďaka za info. Je na to aj iný trh ako BL a ebay ?
Osobně bych při prodeji asi nic jiného nezkoušel.

Citace od: Archaon kdy 03.12.2014, 16:48:04
Tak to pritlac - na BLse jich par prodalo, kolem 50.000 CZK.
Nedokážu odhadnout, jak moc se tomu dá věřit. Za dobu, kdy se pohybuji po ebay jsem nenarazil nikdy na žádnou aukci, kde by kupec dal za set více než 30 000 Kč (a to bylo pouze jednou). A to tam byly k vidění opravdové rarity.

K číslům na BL bych přistupoval s rozvahou.

papluh

Citace od: otaznik kdy 03.12.2014, 16:54:36
...
K číslům na BL bych přistupoval s rozvahou.

Tak o predaných číslach v Price Guide píšu
CitacePast 6 Months Sales - Live data from orders. Does not include cancelled orders.
teda tipujem, že NPB ani NSS tam nebudú. Tj ostávajú reálne predaje z ktorých niekto platí percento BL, netuším prečo by to niekto robil a nadhodnocoval cenu.
Jedine ma napadá, že niekto spraví claim cez Paypal potom, čo je obchod uložený ako uzavrený.

Villa Legina

Citace od: papluh kdy 03.12.2014, 16:29:33
...
- Town Plan - krátkodobý predaj k 50temu výročiu v 2008-mom (počet neznámy, odhadom tisíce)

Tak ohľadne tohoto, to si pamätám, boli toho plné hračkárstva, toys r us a podobne, všade, a dosť dlhú dobu, dokonca aj keď hodili zľavy, to tam ležalo...takže si myslím, že z tohto setu mali navyrábané viac ako tisíce, skôr desaťtisíce.

otaznik

Citace od: papluh kdy 03.12.2014, 17:31:00

teda tipujem, že NPB ani NSS tam nebudú. Tj ostávajú reálne predaje z ktorých niekto platí percento BL, netuším prečo by to niekto robil a nadhodnocoval cenu.
Jedine ma napadá, že niekto spraví claim cez Paypal potom, čo je obchod uložený ako uzavrený.
Jde spíše o to, že i mě se povedlo několikrát koupit přes BL jeden set, ale s prodejcem jsem se dohodnul, že pošle v té ceně (v rámci té ceny) ještě něco dalšího (jiný set, díly atd.). Samozřejmě je otázkou, zda by se něco takového dělo i u takto vysokých částek, ale ten rozdíl ebay vs. BL mi přijde podezřele vysoký.

papluh

Kto si chce pozrieť prípadne postaviť ten vláčik tak tu je návod priamo z LEGO cache
http://cache.lego.com/bigdownloads/buildinginstructions/6103974.pdf
Už tam raz bol a zmizol, tak možno zmizne znova.

papluh