Společný projekt SPACE - další výstava

Založil Mtron, 01.06.2011, 14:01:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

měla by se na výstavě Lipno 2014 objevit sbírka setu Space

ANO
33 (47.1%)
NE
12 (17.1%)
Je to hloupost
12 (17.1%)
nezajímá mě to
13 (18.6%)

Celkem hlasů: 70

Thrawn

Citace od: Mtron kdy 27.10.2013, 09:51:01
Citace od: Thrawn kdy 27.10.2013, 09:45:29
Já jsem taky pro. Chtěl bych si totiž na Lipno postavit imperiální pevnost ze Star Wars :)
Takže nebudeš stavět Blacktronskou základnu ?

No rád bych, ale jestli bude sbírka setů, tak tím podle mně ten prostor vyčerpáme. Ale jestli bude místo, tak ji postavím. Pak bych tu imperiální pevnost nestavěl, protože by mi na ní nezbyly kostky. :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Mtron

Já bych to rozvedl ještě malinko dál, sety bychom mohly v případě velkého počtu přestavět i tak jak jsou na zadní straně krabice. Chápu některý lidi, že se jim tento návrh nezamlouvá a že se jim to zdá jako hloupost, ale kdo viděl vlastně tyhle sety sestavené a vedle sebe vyskládané? Já ne. Když jsem teď začal doplňovat sbírku setu SPACE zjišťuji jak nádherný a propracovaný sety to jsou a že si i po dlouhé době zasluhují vystavit.

Co se týče znaků dělám znak Mtronu z bricků 1x2.  vypadá to skvěle.

Jinak kaskáda se dá udělat několika způsoby, buď nařezat polystyrén a nebo dřevěná konstrukce potažená bílou látkou. Pokud by o to bylo zájem i ze strany Lipna a Pekiho mohu něco připravit.

Nad sety by se dalo zavěsit na vlasce několik originálních krabic setů.

Jinak jako hlavní SPACE projekt bych viděl zase vesmírné město s doly a základnami. Uvažuji zda se bude zase stavět jednokolejná trať.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Thrawn

Já mám všechny originální sety Blacktron II, takže je tedy postavím a přivezu. Boxy k nim ale bohužel nemám, pouze k 6933.

Základnu postavím. Jdu stavět tu skálu, abych věděl výšku.
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Thrawn

Teď vyvstal malý dotaz. Jakou kolej na to chceš použít?

Mtron

Na některých základnách od výstavy v Brně kde se začalo se společnými space projekty byla v popředí 9V kolej a kyvadlovou dopravou vlaku, který stavěl Robbed. Bylo to pro oživení SPACE.  Proto se ptám zda budeme pokračovat či nikoliv.

TOGARAN, ZNOUZECTNOST, THRAWN, ROBBED - někdo další ? DANIEL ? prosím o vyjádření

kdo všechno se tedy bude podílet na SPACE projektu ? Je třeba už určit nějaké noty podle , kterých budeme stavět.

baseplate 2 na šířku 48x48
terén
kolej ????

Thrawn

Trains nesbírám. Mám jen tyto koleje, které byly v setu 7937. Je to kompatibilní?

Mtron

Citace od: Thrawn kdy 27.10.2013, 11:54:25
Trains nesbírám. Mám jen tyto koleje, které byly v setu 7937. Je to kompatibilní?

¨Koleje nám zapůjčí Peki jako vždy  ;D, to co máš je stejný jenom s tím rozdílem že nemají kovovou sběrnici. Otázka zněla zda budeme do základen za komponovávat trať nebo ne.

znouzectnost

Citace od: Togaran kdy 27.10.2013, 09:17:11
Znouzestnost na výstavě říkal, že má VŠECHNO, dej vědět jestli to tak fakt je nebo jestli je potřeba nějaké sety dohledat.

Říkám to stále a Colonel a Germik to viděli doma mám VŠECHNO 1979 - 1997 a to i všechno na co jsou návody v IdeaBooku + něco je i 2x a něco i v různých barevných odrůdách... třeba megacory  ;)

znouzectnost

Citace od: Mtron kdy 27.10.2013, 10:45:43
Na některých základnách od výstavy v Brně kde se začalo se společnými space projekty byla v popředí 9V kolej a kyvadlovou dopravou vlaku, který stavěl Robbed. Bylo to pro oživení SPACE.  Proto se ptám zda budeme pokračovat či nikoliv.

TOGARAN, ZNOUZECTNOST, THRAWN, ROBBED - někdo další ? DANIEL ? prosím o vyjádření

kdo všechno se tedy bude podílet na SPACE projektu ? Je třeba už určit nějaké noty podle , kterých budeme stavět.

baseplate 2 na šířku 48x48
terén
kolej ????

Citace od: znouzectnost kdy 24.10.2013, 11:08:34
Sekce space vypadá, že na Lipně příští rok bude.
Teď je hlavní otázkou jestli jen samostatné stavby nebo je i nějak provážeme...
Navrhněte jestli jako letos vlakem a silnicí, nebo terénem.
Potřebuju se na to připravit, kostky na terén nemám, ale je čas je koupit.

Thrawne, plánujete s M:Tronem nějakou bitvu (nebo se ještě někdo další přidá)?
Víme jaké budou rozměry vitrín a kolik bude místa?
Kdo chce všechno vystavovat?

Tady položit takovou otázku kdo bude vystavovat, jestli vlak a jaký terén a odpovědi se nedočkáš...
Asi bude třeba direktivně nařídit všechno.

Šířka 2x baseplate 48 se osvědčila a vitríny asi jiné nebudou...
Vlak vždycky zaujme, hlavně když jezdí, takže jsem pro.
S terénem to bude horší, moje základna na to není stavěná. Ta bude na rovině, ale plánuju u základny horu, tak se na nějaký terén můžu napojit. Uvidíme jak to vyjde s místem.

Mtron

Já to vidím tak, že jim zabereme celý squashový kurt :D Bude jenom SPACE. Vidím to jasně a zřetelně na stěnách velké  zástěny z motivy hvězdokup jemně nasvícené do modra. Následně se z noci stane slunečný den. Jo a pak jsem se probudil  ;D ;D ;D

znouzectnost

Jen celej squashový kurt? To bude dost na těsno, vážně si neuvědomuješ kolik je továrních setů! Jestli počítám dobře je jich 185 a 2 z toho jsou monoraily tak by chtělo přemýšlet jak vystavit je...

Mtron

Monorail bych rád přidal do základny :-)

Jinak bych je vystavil jenom jako část koleje a vlak :-) co ty na to ?
Myslím, že ta kaskáda poměrně dost zvýší kapacitu :D

znouzectnost

Vystavil bych určitě i základnu, líbí se mi.
Ale klidně bez kolejí, nebo s omezenou délkou kolejí a "vlak ve stanici"

Takže v základně budeš mít jak monorail tak i normální vlak?

Mtron

Citace od: znouzectnost kdy 27.10.2013, 13:14:30
Vystavil bych určitě i základnu, líbí se mi.
Ale klidně bez kolejí, nebo s omezenou délkou kolejí a "vlak ve stanici"

Takže v základně budeš mít jak monorail tak i normální vlak?

no on byl monorail i původně na Lipnu ale díky nestabilitě desek vitríny jsem se bál ho tam dát.

znouzectnost

Tak teď už jen rozvrhnout pořadí vystavovatelů, výšku přechodů terénu a můžeme jít vystavovat :D

Jak si představuješ loga jednotlivých frakcí?
Stavět z kostek?
U některých to bude celkem dost zajímavé...
Třeba futuroni žádné logo nemají, spyrius a unitron mají jen v rohu krabice a Ice planet jestli tu planetku co mají na slopes?

Mtron

Takhle vypadala základna v Liberci, část co byla na Lipně a je tam i monorail

Thrawn

Stavím tunel. Pořád ho přestavuji. Potřeboval bych vědět, zda budou koleje a pokud ano, jak velkou výšku by měl mít tunel. Možná se vykašlu na tu skálu před základnou, už jsem to třikrát předělával, ještě uvidím.

Mtron

Citace od: Thrawn kdy 27.10.2013, 15:16:30
Stavím tunel. Pořád ho přestavuji. Potřeboval bych vědět, zda budou koleje a pokud ano, jak velkou výšku by měl mít tunel. Možná se vykašlu na tu skálu před základnou, už jsem to třikrát předělával, ještě uvidím.

stavělo se to 10 studu šířka a 10 bricku na výšku - viz foto

jen předělávej a stav pořádně  ;D ;D ;D

Thrawn

Díky. No já mám jen DKG Burpy a Lurpy a to se k DBG moc nehodí, tak pořád vymýšlím, jak to udělat.

Jen šest studů, kruci  :(

Thrawn

Tak jsem to zrušil a začnu stavět nejprve základnu. Nechám tam tunel a "nádraží" a pozici bych si vzal stejnou, jako minule, tzn. první zleva, jen plus jednu baseplate na délku. :)

Tunel pro vlak bych nechal na stejné pozici, jako to bylo na Lipně.

Thrawn

Potřeboval bych vědět, jak daleko od okraje plánujete mít ty koleje?

Díky

Mtron

Citace od: Thrawn kdy 27.10.2013, 20:19:17
Potřeboval bych vědět, jak daleko od okraje plánujete mít ty koleje?

Díky

6 studu k pražci

Mtron

Ještě na doladění atmosféry SPACE bych navrhoval  zavěsit na stěny plakáty či obrázky v nějaké formě... Viz návrh. Je jich víc vybral jsem co jsem měl v kompu. Rád bych slyšel zda by to bylo fajn a jak a co proto může kdo udělat, či nějaké rady tisku atd.

Dále žádám stavitele LIPNO 2014, aby se mi přes SZ ozvaly, kdo a co by mohl stavět. Rád bych dal dohromady nějaký plánek a instrukce.

toto je závazné, děkuji

znouzectnost

Začínám plánovat loga pro jednotlivé rody.
Proto potřebuju vědět jaké jsou plánované rozměry a jestli někdo bude nějaké stavět.

M:Trony asi řešit nemusím tak bych je vzal jako základ....
Budou i další stavitelé?
Myslím si, že loga užijeme i když nebudeme vystavovat oficiální sety, proto bych je postavil.

Luky1987

Ani nevíte, jak rád bych si k Vám taky něco konečně postavil.
Zkusím si máknout s městem a pokusím se něco spíchnout, asi nějakého mecha nebo menší loď...

peki

Citace od: Mtron kdy 29.10.2013, 18:59:54
Ještě na doladění atmosféry SPACE bych navrhoval  zavěsit na stěny plakáty či obrázky v nějaké formě...

Proberu s LP (Janou). Myslel jsem že by vám více vyhovoval černý podklad s potiskem hvězd nebo tak něco (V Brně/Roztokách?  byla černá látka). Ty obrázky mi přijdou spíš rušivé (ano jsou lepší než prázdná zeď  ;D  )

Luky1987

Citace od: znouzectnost kdy 05.11.2013, 20:59:56
Nějakou "značkovou" stavbu, nebo to bude "prostě space"?
MTronovi bych do zelí nelezl ;)
Definuj značkovou stavbu ;D
Něco v mém stylu.

znouzectnost

Citace od: Luky1987 kdy 05.11.2013, 21:07:49
Citace od: znouzectnost kdy 05.11.2013, 20:59:56
Nějakou "značkovou" stavbu, nebo to bude "prostě space"?
MTronovi bych do zelí nelezl ;)
Definuj značkovou stavbu ;D
Něco v mém stylu.

Značkovou = něco z rodů space... M:Tron, Blacktron, Futuron, Space police...  ;)

Mtron

Citace od: peki kdy 05.11.2013, 21:03:07
Citace od: Mtron kdy 29.10.2013, 18:59:54
Ještě na doladění atmosféry SPACE bych navrhoval  zavěsit na stěny plakáty či obrázky v nějaké formě...

Proberu s LP (Janou). Myslel jsem že by vám více vyhovoval černý podklad s potiskem hvězd nebo tak něco (V Brně/Roztokách?  byla černá látka). Ty obrázky mi přijdou spíš rušivé (ano jsou lepší než prázdná zeď  ;D  )

Peki ano to by bylo skvělé. Všechno to jsou jenom návrhy, nápady, aby bylo s čím pracovat a něco kloudného k výročí kostek a našemu koníčku vytvořit.  Plakáty jsou vesměs na černém pozadí. Rád bych dořešil texty, popisky a další věci. Pokud by byli popisky třeba na stojanech před vitrínami nebo nějak elegantně umístěny, aby nerušili kompozici a náhled na stavby i pro focení bylo by to super. Jistě by se našlo spousta další variant a nápadů. Případně by se ten stojánek mohl obráceně zasunout do plexi vitríny a byl by ohnut směrem dolu. ATD :-)

Mtron

zatím to mám asi v tomto provedení vystavěno z bricku 2x2.