Společný projekt SPACE - další výstava

Založil Mtron, 01.06.2011, 14:01:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

měla by se na výstavě Lipno 2014 objevit sbírka setu Space

ANO
33 (47.1%)
NE
12 (17.1%)
Je to hloupost
12 (17.1%)
nezajímá mě to
13 (18.6%)

Celkem hlasů: 70

znouzectnost

Buďme skromní, máme to super!!!!  ;D

Togaran

Tak co spaceaři? už jste postavili ty sety z Hothu? :)

Myslím, že zakončení bylo super, díky Pekimu za celou organizaci, odměny a tombolu, to jsem vážně nečekal :)

ale hlavní otázka, co dáme příští rok?  ;D >:D
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Mtron

Ještě jsem lego nevyndal ani z auta. Set stavět nebudu  ;D Ráno jsem začal nosit do dílny a rozbil si sklo na vitríně. Šlak by mě vzal. Takže mám teď dílnu a lego plný skla a střepů a vůbec se mi nechce to čistit.

Nějaký projekt mě momentálně nezajímá.

Taky bych touto cestou poděkoval organizátorům a Pekimu. Díky bylo to super.

Mrzí mě, že spadla část stavby štítového generátoru. Není to tím, že by to bylo špatně postaveno, když to přežilo převoz, byl a je tam problém s vitrínou. Spodní deska se tíhou lega kroutila. Lego bylo nahnuto. Rád bych tímto a myslím, že mi dají mnozí za pravdu požádal pro další výstavu vyztužit spodní desku. Špatně se nejenom spojovali různé části do sebe, ale bylo to dost nestabilní při té metrové výšce modelu. Děkuji

MTRON OUT
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

znouzectnost

Zdravím, taky jsem ještě nezačal stavět. Teď jsem vybalil většinu věcí a zjistil, že je nemám kam dát.
Proto mít ještě postavené další modely by bylo za trest.
Děkuju Pekimu a ostatním za skvělou organizaci výstavu a doufám, že příští rok bude podobně úspěšný.

M-Trone doufám, že budeš pokračovat ve zvelebování základny, tvé stavby jsou skvělé!

Mtron

Citace od: znouzectnost kdy 20.10.2013, 19:01:44
M-Trone doufám, že budeš pokračovat ve zvelebování základny, tvé stavby jsou skvělé!

Díky za povzbuzení a kompliment. Jsem domluvený s Pekim o stavbě Mtronské základny na výstavu do Berouna. Čekám na rozměry vitrín. Nevím jestli budu stavět na Lipno. Teď se budu snažit připravit něco do Berouna.

TUKE

Ako skladujete také veľké modely? A čo prach?

peter

Bez velké volné místnosti a sprchy se to dělá blbě.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TUKE

Ved toto,že nemám toho veľa rozbaleného alebo aj to málo ma desí,že mi na to posadá prach. Stále mi chýbajú vitríny.

Mtron

Citace od: TUKE kdy 21.10.2013, 11:42:34
Ako skladujete také veľké modely? A čo prach?

co na to říct skladuje se to dobře, hlavně když to je zasypáno sklem z vitríny  ;D Prach neřeším. Mám Blaktronské vězně a ty se o to postarají. Dostanou rajóny. Jinak zaprášené to moc nebylo. Nejvíc zaprášenou stavbu jsem vezl z KŽ.

skladuju to v plastových boxech a nebo je to v Mars skříňkách v pracovně. Bez toho by to asi nešlo. Myslím, že už mám kvanta lega  ;D nic méně na pořádný SPACE MOC ještě dost lega nemám.

Jinak jak tu píše Peter, lego se dost špatně myje i ve sprše. Mám vyzkoušen štětec na prach. Pokud je to vyloženě zadělané tak to vezmu v umyvadle kartáčem  ;D ;D ;D

znouzectnost

Máte nějakou představu co společně podnikneme na Lipno 14?
Právě jsem začal přestavovat základnu a již jsem ji zvětšil... teď je asi 1,5x větší než předtím.
Začnu přistavovat druhou odpalovací rampu a řídící centrum.
Příští týden dorazí další kostky a pak pošlu první fotky...
Teď je otázka jak se napojit na okolí a jestli uvažovat o nějakém terénu.

Thrawn

Pro příští výstavu bych rád postavil vojenský camp (obrana, kasárna, přistávací plocha, parkoviště atd.). Chtěl bych, aby byl menší, ale propracovanější, než moje první stavba. A možná nějakou loď. Tak pokud bude sekce Space i příště, tak bych to udělal asi tak. Co vy?

Ještě mě napadá, že M:Tron měl velmi zajímavý nápad, třeba jej tu prezentuje  :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

znouzectnost

Sekce space vypadá, že na Lipně příští rok bude.
Teď je hlavní otázkou jestli jen samostatné stavby nebo je i nějak provážeme...
Navrhněte jestli jako letos vlakem a silnicí, nebo terénem.
Potřebuju se na to připravit, kostky na terén nemám, ale je čas je koupit.

Thrawne, plánujete s M:Tronem nějakou bitvu (nebo se ještě někdo další přidá)?
Víme jaké budou rozměry vitrín a kolik bude místa?
Kdo chce všechno vystavovat?

Togaran

Já to vidím spíše na několik větších lodí, než na terén jako tento rok. Nějakou velkou přistávací zónu možná s pár "letištními" budovami. A vystavoval bych rád :)

Thrawn

Já bych měl v plánu základnu s mostem přes rokli. Vojenská pevnost s přistávací plochou a skladištěm pro crannerit, který přivážejí transportní vozidla z dolu a odtud je transportován do všech koutů vesmíru. Ten důl by zase mohl postavit někdo jiný. Ale přizpůsobím se čemukoliv, hlavně je potřeba to rozhodnout, aby byl čas na plánování a nákupy :-)

Bitva by taky nebyla od věci, na druhou stranu, starý Space má určité kouzlo mírumilovnosti a bitvy stejně obstarají spíše Star Wars. Nicméně nebráním se ani tomu  :)

Tady je velmi hrubý náčrtek Blackhole II :) Rozměry 2x 3x 48 studů.
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Mtron

Citace od: Thrawn kdy 24.10.2013, 15:36:55
Bitva by taky nebyla od věci, na druhou stranu, starý Space má určité kouzlo mírumilovnosti a bitvy stejně obstarají spíše Star Wars.

Měl by si to uvést na správnou míru. Sbalil si tak rychle základnu na Lipně bo si věděl, že dostanete od Mtronů nakládačku. Bitvu by si nevyhrál teď a nevyhraješ ji ani v budoucnu. Jste odpadem vesmíru a jak si trefně nazval svojí základnu HOLE - díra :D ano přesně. Každopádně stav a objednávej dílky. Času je málo a díra spolkne mnoho dílků  ;D ;D ;D

Trošku víc to rozkresli i na výšku bricků, ať se dá plánovat.

MTRON OUT

znouzectnost

Souhlasím starý space byl mírumilovný viz.
http://peeron.com/catalogs/1992/medium/36/?id=56

Nějak takhle by ta bitva mohla dopadnout  ;)

Takže rozvržení bude jako letos?
Blacktron II x M:Tron, Spyrius s CS a někdo další? Daniel s Blacktrony I ?
Nebo někdo kdo letos nevystavoval?

Thrawn

Citace od: Mtron kdy 24.10.2013, 18:02:46
Citace od: Thrawn kdy 24.10.2013, 15:36:55
Bitva by taky nebyla od věci, na druhou stranu, starý Space má určité kouzlo mírumilovnosti a bitvy stejně obstarají spíše Star Wars.

Měl by si to uvést na správnou míru. Sbalil si tak rychle základnu na Lipně bo si věděl, že dostanete od Mtronů nakládačku. Bitvu by si nevyhrál teď a nevyhraješ ji ani v budoucnu. Jste odpadem vesmíru a jak si trefně nazval svojí základnu HOLE - díra :D ano přesně. Každopádně stav a objednávej dílky. Času je málo a díra spolkne mnoho dílků  ;D ;D ;D

MTRON OUT

No nevím, jednoznačná převaha v letectvu i v pěchotě, těžká technika a zrekvírovaný bejk upravený jako beranidlo, navíc se slušnou výzbrojí...Základnu jsi měl velkou, ale zase tak moc vyzbrojená nebyla. A i té ozbrojené posádky tam moc nebylo... ;D

Thrawn

Tak proč to nepospojovat. S M:Tronem jsme se bavili o jedné variantě...

Togaran měl dobrý nápad s tím přístavem. Mohl bych to koncipovat jako opevněný důl, ze kterého vyjíždějí transportéry s craneritem směrem přístav. To si rozhodněte, já se přizpůsobím.

Ohledně rozměrů na výšku zatím ještě přesně nevím. Min. na výšku BURPu/LURPu, výš tu rokli asi dělat nebudu. Ale ještě uvidím, o víkendu zkusím začít, abych si to upřesnil. Protože kdyby ta hloubka byla zase moc malá, tak bych ten most udělal asi víc na výšku.

Thrawn

Citace od: Mtron kdy 24.10.2013, 18:02:46
Každopádně stav a objednávej dílky. Času je málo a díra spolkne mnoho dílků  ;D ;D ;D

No právě. Zvlášť, když budu muset nahradit cca 1500 bílých kostek za šedé  >:(

Mtron

Já si pohrávám ještě z jednou myšlenkou. Ať se to líbí někomu nebo ne. Vzdal bych HOLD SPACE od CS po ICE PLANET a to tím, že bych vystavil složené všechny sety, včetně popisů setů a frakcí. Kdo s kým bojoval a co jaký rod přestavoval. Je to nostalgie a myslím, že si zaslouží jako nejlepší sety LEGA v odvětví SPACE respekt a úctu. Dnes už nejsou tak hratelné jako dřív.

Classic space
Blacktron I
Blacktron II
Futuron
Mtron
Roboforce
Space police I
Space police II
Unitron
Ice planet
Spyrius
Exploriens

znouzectnost

Skvělej nápad, jen nevím jestli si uvědomuješ kolik je to setů a jaká bude potřeba místa...
Moje sbírka je plně k dispozici.
Přidáme i Roboforce?
P.S.: Nechci být rypák, ale Ice planet je z roku 1993 a Spyrius, Unitron a Exploriens jsou mladší...

Mtron

Citace od: znouzectnost kdy 26.10.2013, 16:36:49
Skvělej nápad, jen nevím jestli si uvědomuješ kolik je to setů a jaká bude potřeba místa...
Moje sbírka je plně k dispozici.
Přidáme i Roboforce?
P.S.: Nechci být rypák, ale Ice planet je z roku 1993 a Spyrius, Unitron a Exploriens jsou mladší...

Roboforce jsem záměrně nepsal - nevím zda by to bylo možné sehnat či postavit. Rypák ne rypák Morgan s tebou. Setu je to dost. No co chtějí nám poskytnout tenisové kurty  ;D ;D tam se vejdem. Případně zúžíme okruh vítězů. Představoval bych si kaskádovou vitrínu jako měli figové. Něco dáme dohromady. Myslím, že se to válí lidem doma tak proč to nevystavit. Když jsem byl v Berlíně na TSL 2007 měli tam takhle vystaveny sety SW. Netušil jsem kolik jich je. Byla to parádní podívaná. Stála se tam fronta na prohlížení.

Když se to ujme uděláme seznam kdo co má za sety a případně to doplníme od dalších AFOLů.

Mtron

Nová anketa, prosím o váš názor děkuji.

znouzectnost

Neboj doma mám i všechny roboforce  ;)
Podobný problém máš i s Unitrony v ČR vyšel jen monorail stejně jako pár setů M:Tronů, Blacktronů, SP1 a CS.
Stačí říct co nemáte, zbytek vezmu ze své sbírky... sice to není kvalita jako má Otazník nebo Villa Legina... je to prostě jen znouzectnost

Mtron

Zhruba jsem si to představoval takhle viz náčrtek  ;D Mohlo by se udělat logo frakce v horní části a na svislé části pod sety by byl popis setu, rok, kdy se vydával, počet dílku a to by se dalo připíchnout k bílé látce, která by byla natažena na konstrukci. Tak by bylo zajištěno i dobré focení modelů a přehled.

Thrawn

Hm a kdo by vyrobil ty konstrukce a ty loga? Jinak je to zajímavá myšlenka.

Sety bez krabic? V tom případě mohu poskytnout všechny Blacktron II  :)

Thrawn

Hele lidi, tohle je divný. Já vůbec nehlasoval a teď se mi tady objevilo, že jsem hlasoval ??? Navíc jinak, než bych já chtěl!

Nejde to u mně nějak zrušit?

Togaran

Mě se ten nápad moc líbí. Jak vystavení setů, tak i MTtronův návrh s kaskádou.

Znouzestnost na výstavě říkal, že má VŠECHNO, dej vědět jestli to tak fakt je nebo jestli je potřeba nějaké sety dohledat. Pokud by bylo něco potřeba a mám to, rád doplním. Jinak jsem spíše podpora, protože bych chtěl svojí díly vyuít na MOCy ::)

Thrawn

Já jsem taky pro. Chtěl bych si totiž na Lipno postavit imperiální pevnost ze Star Wars :)

Mtron

Citace od: Thrawn kdy 27.10.2013, 09:45:29
Já jsem taky pro. Chtěl bych si totiž na Lipno postavit imperiální pevnost ze Star Wars :)
Takže nebudeš stavět Blacktronskou základnu ?