účel fóra a chování jednodlivců na fóru a jazykový koutek

Založil davroman, 18.07.2012, 14:31:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Ondra

Za co pak Kokin dostal varování, za tu trefně napsanou a pravdivou kritiku?

Kuba

Ondro,

asi ano. Jedni jsou kritizování za jejich slova či stavby, ale ti druzí kritiku sami nesnesou. O to hůř, když někdo má pravomoc udělovat různé varováni a bany.  :-X Samozřejmě na druhou stranu, nevidím do toho, co se mohlo udat třeba bokem přes SZ...  ...nebo co mělo být to přeškrtlé neslušné slovo ;)

Colonel32

Vtipné je, že primárně se do takovéto diskuse stíhají zapojovat především lidé, kteří sami nestaví vůbec nic. A vztekají se, že ostatní nestaví, protože je tu někdo kritizuje.

Nebylo by lepší, místo věčného pičování, jak jsou tu na vás lidé zlí, něco zajímavého postavit? Popsat příspěvek slušnou češtinou, začít větu velkým písmenem a ukončit ji tečkou? Přijde mi, že spousta lidí tu má úplně masochostické sklony, že ty chyby už dělají naprosto schválně, jen proto, aby jim někdo vynadal a oni pak mohli dělat uražené?

Colonel32

Citace od: peki kdy 07.09.2012, 14:12:32
Já znám zase dost příběhů i s dobrým koncem. Namátkou si vybavuji cca před 2 roky Petronelůl oranžový vlak. Vlákno se zdrcující kritikou, ale i povzbuzením zde

Poslední Petronelova stavba "#5 SBC (Vlastní) Slza v písku" zde

JJ, Petronela považuji za jeden ze svých největších úspěchů. Dal jsem mu (zvlášť při vyhlašování CBC II) docela zabrat, taky to musel chvíli šrotovat, ale jsem přesvědčený, že právě to, že se naučil vyrovnávat i s kritikou (a ne jen pochvalami) z něj dělá tak dobrého stavitele, jakým je teď.

William

Chapu, kdyz moderator nekoho napomene za necitelny, nestylizovany prispevek s 10 preklepy, zadnou carkou a s chybama. Posledni dobou mi vsak prijde, ze staci jedna nebo dve chyby a z cloveka je negramot, tedy aspon podle reakci..

Imho tady trvat na dokonale gramatice je jako prikazovat modni trendy v sachovem krouzku.

A mimochodem, smailiky v ceske gramatice misto take nemaji, kdyz chcete byt puntickari.

otaznik

Citace od: Matošo kdy 07.09.2012, 15:57:51

Tohle je imho ještě docela dobře (i když v případě, že chodí podobně "stručné" zprávy, tak se nedivím, že reakce"vlez mi na záda" na sebe nenechá dlouho čekat).

Nene, takhle stručné neposílám, předpokládám, že to byl jen příklad typu zprávy.

otaznik

Citace od: William kdy 07.09.2012, 19:38:21
Chapu, kdyz moderator nekoho napomene za necitelny, nestylizovany prispevek s 10 preklepy, zadnou carkou a s chybama. Posledni dobou mi vsak prijde, ze staci jedna nebo dve chyby a z cloveka je negramot, tedy aspon podle reakci..

Imho tady trvat na dokonale gramatice je jako prikazovat modni trendy v sachovem krouzku.

A mimochodem, smailiky v ceske gramatice misto take nemaji, kdyz chcete byt puntickari.
Mně to přijde, že teď hledáte za každou cenu ještě něco, za co ještě můžete vynadat. Kolik příspěvků s jednou nebo dvěma chybami se řešilo? Opravdu si spousta z vás plete pojmy z dojmy, nafukujete věci do rozměrů, ve kterých nejsou, podsouváte svoje pocity jako realitu.
Tím netvrdím, že já nedělám chyby, ale co se tu strhlo z řad mých "kritiků"...  :o

Na druhou stranu vám za to děkuji, dává mi to energii do další práce zde.  :P

A znovu připomínám tohle:
Citace od: Ondra kdy 06.09.2012, 14:27:12
Tvoje slova tesat do kamene, ale ti co by to měli číst, už mají mozek tak zdegenerovaný pečlivostí, že si to ani nepřipustí...
Podle mého mnohem horší, než jedna opravená čárka. Kdybych na vaší adresu toto napsal já, určitě by mi to tak lehce neprošlo.

Colonel32

Pánové, jsou otevřena vlákna soutěže SBC. Soutěžící čekají na nějaká slovní hodnocení (ať už celku nebo jednotlivých děl).

Jestli má někdo potřebu se k něčemu vyjadřovat, ať začne tam, tady už je to zacyklené a proces je potřeba odstřelit.

otaznik

Citace od: Ondra kdy 07.09.2012, 16:16:15
Za co pak Kokin dostal varování, za tu trefně napsanou a pravdivou kritiku?
Napadá mě - za porušení pravidel tohoto fóra (zejména odstavec 3)?

Colonel32

Ondra

Citace od: Colonel32 kdy 07.09.2012, 20:34:28
Faith in humanity: LOST
To nejde psát česky?Kdo má ty anglické pořekadla, memy a já nevím co, hledat a domýšlet pravý význam.

Aki

Citace od: Ondra kdy 07.09.2012, 20:48:20
Citace od: Colonel32 kdy 07.09.2012, 20:34:28
Faith in humanity: LOST
To nejde psát česky?Kdo má ty anglické pořekadla, memy a já nevím co, hledat a domýšlet pravý význam.
A proč to dělat? Není to česky, tak to, stejně jako já, zdvořile ignoruj!  :P

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Shiver

Všechny Vás zdravím, jsem tu nový. Jmenuji se David alias Shiver. Na tomto fóru jsem pár hodin, ale za tu dobu jsem stačil zjistit, že český pravopis je na prvním místě a stavebnice Lego na druhém.

Toto fórum mě velice znechutilo. I za drobné chyby jsem dostal veřejné pokárání jako nějaký školáček od paní učitelky. Je mi 35 let. Ve svém věku se nebudu s nikým přít o chyby v pravopisu a už vůbec se o ně nebudu přít na Lego fóru. Pokud tento diktát tolerujete je to v pořádku, ale já s tímhle přístupem nesouhlasím. Tento přístup mě uráží.

Jsem členem ještě jednoho fóra, které je pro mě spíše profesní než zábavní. Nikdy jsem se nesetkal s takovým přístupem. Řešíme tam to co řešíme, ale nikdy ne pravopis. I ve veřejném životě nemluvíme pokaždé spisovně a nikdo nás za to nekomanduje.
V zimě Lego, v létě motorka:-))

Hardegon

Rád bych tímto poděkoval cíleně Plukovníkovi a otaznikovi za odrazení dalšího nadšeného legaře. Je úžasné, jak dlouho, a jak zaníceně se dokážete babrat v kravinách, které by vyřešila jedna nebo dvě soukromé zprávy. Vaše pedantství (slušně řečeno) je pro toto forum znatelným přínosem. Člověk má hned chuť cokoli zde prezentovat.

Colonel32

Citace od: Shiver kdy 12.02.2013, 22:12:46
ale za tu dobu jsem stačil zjistit, že český pravopis je na prvním místě a stavebnice Lego na druhém.

Sex, který funguje, dělá 20% vztahu.
Sex, který nefunguje, dělá 80% vztahu.

MiHo

Citace od: Colonel32 kdy 12.02.2013, 22:22:42

Sex, který funguje, dělá 20% vztahu.
Sex, který nefunguje, dělá 80% vztahu.

Coloneli jsi konfliktní hlupák, který si myslí, že je vtipný, ale není. Je mi opravdu moc líto, že to musím napsat.
Zkus se nad sebou zamyslet.

Shiver

S bohem

otaznik

Citace od: Hardegon kdy 12.02.2013, 22:18:58
Rád bych tímto poděkoval cíleně Plukovníkovi a otaznikovi za odrazení dalšího nadšeného legaře. Je úžasné, jak dlouho, a jak zaníceně se dokážete babrat v kravinách, které by vyřešila jedna nebo dvě soukromé zprávy. Vaše pedantství (slušně řečeno) je pro toto forum znatelným přínosem. Člověk má hned chuť cokoli zde prezentovat.
OK, beru a respektuji tvůj názor.
Podle mého jsem, konkrétně v tomto případě, v tom nevinně. Ač jsem v principu s Colonelem souhlasil, tak dle mého volil zbytečně drsnou formu prezentace.
Ale chci také dodat, že, podle mého, i Shiver mohl reagovat jinak a pokusit se chyby alespoň neopakovat.

P4tr1cius

Vidím, že som tu niečo zameškal. Ale už pri prvej pravopisnej chybe nového nadšeného novoLEGOobjaviteľa, mi bolo jasné ako to skončí, a to som mu ani nestačil napísať, že som rád, že je medzi nami... Takže zase nič nové.

Dovolím si trošku odbočiť: keby sa nekonalo tohto roku výstava v Lipne, a najlepší stavitelia nevenovali kvantum enregie a svojho času stavaniu tím ich fanstastickým dielam, nebolo by na KOSTKYách načo pozerať, resp. pozerali by sme iba príspevky mňe/mě.

Shiver

Vše to graduje. Je mi bráněno komentovat své příspěvky. Žádná demokracie ;D Absolutní totalita!!! Hlavně skrýt stopy, aby snad někdo jiný neprozřel a nenechal se buzerovat kvůli pravopisné chybce

Colonel32

Tak tedy opisný tvar. Pokud by pravopis v pořádku byl, pak by po něm ani jeden příspěvek neštěkl. To není pokus být vtipný, to je konstatování, že tak to prostě funguje. Nedávno jsem četl radu, že pokud máš psát esej, zvol si téma, které tě rozčiluje, protože pak nebudeš mít problém popsat předepsaný počet stránek. Ono na tom asi opravdu něco bude. Člověk asi opravdu má mnohem větší potřebu vyjádřit svůj názor, pokud s něčím nesouhlasí - těžko by dva lidé volící Zemana popsali celou stránku příspěvků tím, proč nevolit Schwarzenberga.

Anatyt

Musíš to písať do X tém? ::)

MiHo

Citace od: Colonel32 kdy 12.02.2013, 22:37:36
... Člověk asi opravdu má mnohem větší potřebu vyjádřit svůj názor, pokud s něčím nesouhlasí ...

Ukájej si prosím tuto svou potřebu jinde.
Děkuji.

Shiver

Musím, protože mi bylo zablokováno se ve starém vlákně vyjádřit :)

jerzeeg

Mozna by se nemusela Pravidla vyzadovat tak prisne. Ty pravopisne hrubky sice casto "rvou" oci, ale pokud davaji vety smysl, tak bych to asi tolik nehrotil. Znechuceni potencialniho clena mi prijde jako prilis velka cena.

Daleko horsi je samozrejme chybejici interpunkce, obzvlast protoze tam uz mnohdy unika smysl sdeleni..  ::)

Colonel32

Citace od: Shiver kdy 12.02.2013, 22:37:07
Vše to graduje. Je mi bráněno komentovat své příspěvky. Žádná demokracie ;D Absolutní totalita!!! Hlavně skrýt stopy, aby snad někdo jiný neprozřel a nenechal se buzerovat kvůli pravopisné chybce

Hele Hardegone, já fakt nevím. Tvrdí, že mu je 35, ale chová se jako tříleté dítě, kterému nechtějí koupit hračku.

Hardegon

Citace od: Colonel32 kdy 12.02.2013, 22:37:36
Tak tedy opisný tvar. Pokud by pravopis v pořádku byl, pak by po něm ani jeden příspěvek neštěkl. To není pokus být vtipný, to je konstatování, že tak to prostě funguje. Nedávno jsem četl radu, že pokud máš psát esej, zvol si téma, které tě rozčiluje, protože pak nebudeš mít problém popsat předepsaný počet stránek. Ono na tom asi opravdu něco bude. Člověk asi opravdu má mnohem větší potřebu vyjádřit svůj názor, pokud s něčím nesouhlasí - těžko by dva lidé volící Zemana popsali celou stránku příspěvků tím, proč nevolit Schwarzenberga.

Přesto, že jsi se vzdal moderace, stále tím svým způsobem moderuješ. Korunuješ to ještě neustálým návalem hesel, pouček a mouder, která jakoby padala z nějakých motivačních knih nebo přednášek. V tomto tématu už máš dvě.

Zároveň tě prosím, abys začal respektovat úřední jazyky fora. Angličtina to není.

Colonel32

Citace od: Hardegon kdy 12.02.2013, 22:55:31
Korunuješ to ještě neustálým návalem hesel, pouček a mouder, která jakoby padala z nějakých motivačních knih nebo přednášek. V tomto tématu už máš dvě.

Pointa?

Citace od: miho kdy 12.02.2013, 22:41:57
Ukájej si prosím tuto svou potřebu jinde.

A přitom ty i Hardegon děláte nemlich to samé. Ale on může, protože zastává stejný názor jako ty?

Citace od: Hardegon kdy 12.02.2013, 22:55:31
Zároveň tě prosím, abys začal respektovat úřední jazyky fora. Angličtina to není.

Přitom poměr textu které napíšu anglicky a které napíšu česky je asi 1:100... (příklad bagatelizace).
Nemám chuť procházet historii tvých příspěvků a hledat nějakou špínu (chyby), takže příklad degradace osoby kritika přeskočím.
Ale jestli ti to fakt tak vadí, tak sem třeba nemusím psát vůbec (vyhrožování) a vlastně sem úplně můžu přestat chodit, ať tu máte plno nováčků, z nichž většina bude dělat bordel a za chvíli se utopíte v odpadu nečitelných a nesrozumitelných příspěvků (paranoia, dětinskost).

William