Vylepšení 9398 Crawlera, přání Jana Beyera

Založil Měch, 31.08.2012, 10:16:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Měch

Nahráno VIDEO.
Jestli najdete nějaký překlep, nebo nesmysl, dejte vědět. Dělal jsem to okolo jedné v noci, tak tam něco určitě bude.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Kiko97

Rastwo

Video je pekne spracovane, nasiel som len 2 preklepy; 1.na zatiatku 0:15 "battery" a 2. na konci ten oranzovy text na 7:36.

Je to spravene super a o tych baterkach je to jasne ze 7,4V je lepsia, je to Lipo :D
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Měch

Jo, překlepy vidím. Sám jsem si opravil dva, ale tyhle mi unikly. Zkusím to večer předělat. Zatím to ignorujte ;D
Fotky

peki

Supr, dobrá práce i střih. Trochu mne plete že nevim (z pohledu laika) který re modifikovaný a který původní. Respektive musím přemýšlet co je 9 V a co 7,2 V když bych viděl odl a new  nebo original a upgrade tak je mi to ( z pohledu laika) jasný.

Anatyt

Podľa výplní kolies sa to dá rozoznať.

Měch

Přesně tak, originál má takový šedý kříž v kolech, upravený má černé kola.
Ty čísla jsou voltáže baterek. Buď:

alkalické - nenabíjecí v PF battery boxu  = 9V
nabíjecí Nimh... (každá1,2V) v PF BB       = 7,2V
Lego 8878 akumulátor - nabíjecí Li-po    = 7,4V

Od půlky, kdy jezdí už upravený tak tam je vždy napsané jestli je to Original nebo Mod a voltáž.
Fotky

Colonel32

Možná by pomohlo, kdyby jeden měl samolepky a druhý ne.

peki

Citace od: malý Měch kdy 01.11.2012, 13:05:34
Přesně tak, originál má takový šedý kříž v kolech, upravený má černé kola.

Nejsem "LEGO technic",  jsem už starší, takže nejsem tak bystrý  ;D Vůbec jsem si nevšiml, že jsou jiná kola. Čili super, jen říkám, že  nevím (ale dobře mi tak, protože to je primárně pro ty co se orientují)  ;D kdy koukám na co. Zejména pokud je na obrazovce jen jeden kousek. Pokud jsou 2, tak vím že ten rychlejší/lepší je ten po upgrade  ;D

William

Měl bych dotaz jako netechnikář. Nikdy jsem neviděl naživo žádné lego auto, ani videa sem nevyhledával videa, tak se možná ptám hloupě. Jsou všechny auta takhle pomalé? Chápu že u tohoto typu auto není rychlost primární, ale přijde mi to až tragické.

Měch

Ano, většina Lego aut je velmi pomalých, ovšem občas se vyskytnou rychlé varianty jako třeba naše Rally, nebo tohle. Ale to jsou auta na plochou dráhu a s buggy motory.

Nejrychlejší offroadové auto jsem viděl tohle (taky s buggy motory)
Navíc na takhle těžké auto je to, co tu předvádí docela slušný výkon.

Jinak pro porovnání:1, 2, 3
Fotky

Kiko97

V legu je problém s nedostatkom silných motorov, ktoré nemajú veľký odber a trením prevodov, osiek.

Plutoone

Dobrá práce. Asi více udělat nešlo. Pro mě jednoznačně platí to, že si tento set nekoupím.

xKotvikx

Taky jsem pod stromeček od svojí drahé polovičky dostal 9398 set a vylepšení se dočkal téměř hned:
1- závaží do kol = 80g nerezových půlměsíců kolem ráfku
- poznatek: po zatížení neprokluzujou diferáky pořád, ale jen občas...a to už musí být.

2- PF BB nahrazen druhý den dvoučlánkem Li-Pol co dávají 8,4V
- poznatek: hmotnost klesla o 200g, ALE zase to je lehké na kolech...
- poznatek 2: po půl hodině jezdění dobíjím 200mAh (!) což je neuvěřitelné  >:D

3- světla pro svícení v noci na expedici

4 - zkoušel jsem i bez diferáků, ale nedá se...při zatáčení se mi svlíkaly gumy. Chtělo by to nějaký samosvor  :'(

Anatyt

Video z jazdy po blate by bolo zaujímavé. A tiež by ma zaujímala rýchlosť s tými zavažiami. >:D

xKotvikx

Citace od: Anatyt kdy 07.01.2013, 11:23:49
Video z jazdy po blate by bolo zaujímavé. A tiež by ma zaujímala rýchlosť s tými zavažiami. >:D
Rychlost je tak asi aby u toho šel 5ti letý kluk :) čili docela malá na to, aby stihl včas korigovat řízení. Taky jsem si říkal, že rychlost by mohla být vyšší. Původně jsem se těšil, že uděláme expedici - člověk půjde vedle auta. Ale to je málo.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8LrmDNCkLCo

...tady jsme dělali testy. Vyhnal nás ale déšť a kolega utopil cravlera v kaluži  :P

Anatyt

Video pekné! :D Páči sa mi, že si zvolil náročnejší terén. Zároveň to ale dokumentuje aj to, že sa tie LEGO autíčka stále nechytajú na RC modely, a teda vyvstáva otázka, či má zmysel kvoli hraniu sa kupovať LEGO auto, alebo si kúpiť RC model a človek si užije viac zábavy.

xKotvikx

Tak to je o tom, že lego jako takové nikdá nebude srovnatelné s rc buggy. To je jako závodit na okruhu dřevěným porsche  ;D
Jen pro srovnání: Venom creeper na videu má střídavý motor cca 1kW a celkovou hmotnost někde kolem 4kg. Ten svah vyjel nahoru a ještě si tam poskočil. ALE neni to tvůj výtvor.
S 9398 se dá hezky blnout i doma v obýváku. A nebojim se to dát do ruky 5ti letýmu klukovi.

blindmelon

Čistě teoreticky je to jen o poměru hmotnosti a výkonu. Sice šasi by se skororozpadlo, ale se silnějším motorem by to crawler vyjel, jaká by pak byla životnost mechanických Lego částí, je ovšem otázka, na níž je odpověď celkem zřejmá.
Hezký den, Blindmelon

Ondra

Chci se zeptat malý měchu, nevíš náhodou jestli tvoje úpravy budou třeba použity do vítěze toho technic challenge?Jak jsem sledoval tvoje video, bodly by jako sůl.

Měch

Citace od: Ondra kdy 13.01.2013, 22:52:39
Chci se zeptat malý měchu, nevíš náhodou jestli tvoje úpravy budou třeba použity do vítěze toho technic challenge?Jak jsem sledoval tvoje video, bodly by jako sůl.

Tak to vážně nevím :-\. Možná vymění ty převody a dají jinak pružiny, ale že by tam strčili nabíjecí box...to určitě ne. Od Jana Beyera nemám žádné info kromě tohohle:

Hi Martin, that is a great video – thanks a lot for doing that and sharing with me.
Have a Merry Christmas! Hope to see you soon.
Jan

S datumem 10.12. Od té doby nic.
Fotky

Rastwo

Keby dali nabijaci BB a trochu zmenili design tak by sa to dalo pouzit ako RC auticko s baterkou na nabijanie, to by som videl na pultoch radsej  :)
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Ondra

Se stavajici cenovou politikou pf funkcí by to byl kauf roku  ;D .Autíčko co spíš než jede tak stojí s cenou okolo 7000, by byl trhák.Už vidím ty fronty jak na maso  ;D .Jo to by museli na ty baterie jít jinak, udělat nějaké cenově přijatelne battery packy.

xKotvikx

Nezkoušel někdo "ubrat" materiál na origo pneu aby byly měkčí? třeba smirkem po upnutí do vrtačky?

Ondra

Tady se ale bavíme o úpravách s použitím origo dílů.To by neprošlo, chtělo by to od lega nějaká nová měkčí kola.

xKotvikx

No v podstatě by to pořád byl origo díl :)

Ondra

Citace od: xKotvikx kdy 14.01.2013, 13:29:01
No v podstatě by to pořád byl origo díl :)
Ale tady se jedná o úpravy co by mohly případně jít do prodeje(Pokud jsem ten záměr od začátku pochopil.).Upravený díl tady není žádoucí  ;)

Já být MM tak napíšu Beyerovi co a jak, jestli s tím plánují do toho vítězného modelu nebo to padlo.

blindmelon

No já myslím, že další Crawler měli vydat až za 3 roky, poučeni z předchozích nezdarů a ne to pytlíkovat jako soutěž ze které vzejde model, který více či méně designéři TLC upraví. Třeba ten policejní Hummer je vše, jen ne crawler.

Úpravy 9398 na přání JB byly myslím zadány s tím, aby si děti na oficiálních akcích více vyhráli, ne s tím, že se objeví v setu.
Hezký den, Blindmelon

Ondra

Já si myslím že ta top10 prošla už cenzůrou, že vítězný model bude upraven jen tak aby naplnili měřítka kvality což znamená například to aby nebyl nějaký problém v konstrukci nebo převedení sestavného modelu do počítačového návrhu.U těch počítačových prototypů je práce podle mně snažší.

Zatím vede to policejní suv, jestli vyhraje tak jsem zvědav jestli se má slova naplní a nechají ho tak jak je nebo ho zkrouhnou, ale to pak ta soutež nemá smysl .

blindmelon

Citace od: Ondra kdy 14.01.2013, 16:53:41
Já si myslím že ta top10 prošla už cenzůrou, že vítězný model bude upraven jen tak aby naplnili měřítka kvality což znamená například to aby nebyl nějaký problém v konstrukci nebo převedení sestavného modelu do počítačového návrhu.U těch počítačových prototypů je práce podle mně snažší.

Zatím vede to policejní suv, jestli vyhraje tak jsem zvědav jestli se má slova naplní a nechají ho tak jak je nebo ho zkrouhnou, ale to pak ta soutež nemá smysl .

Obávám se, že policejní SUV nemůže projít. Nevím, kolik má dílků, ale od pohledu se mi jeví dost těžké a ještě jednou, není to crawler, což jsem myslel, že je součástí požadavku TLC na účastníky v soutěži.
Hezký den, Blindmelon