Praskající torza...

Založil Colonel32, 18.04.2012, 01:56:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kokin

Co k tomu já mám problém opačný panáčci rok výroby kolem 1978-1982 tak tam už žádné tlaky nejsou celou dobu byli sestavení a teď se skoro samovolně rozpadají --nohy nedrží rovně takže panáček nestojí a nohy jsou v torzu jen lehce nasunuté a nedrží tam ani nové nožičky a ruce visí pouze volně dolů a dělají to jenom hasiči .. a prasklina ?? ani jedna zato v nových setech vloni 2ks na odpis ...

stomcova

Tak jsem podrobila kontrolou zmiňované vitrínky s SW figy, musím s úlevou konstatovat, že žádné torso, ani ručičky nejsou prasklé.
Zkontrolovala, ale i rozebrala jsem sestavený set 8097 Slave I, ani dílky, ani figy nejsou nijak poškozené.
Batman, forever...

Colonel32

Tak mě napadá... až jednou někdo otevře MISB Cloud City a vypadne na něj Boba Fett s prasklejma potištěnejma rukama, tak bude docela trpět.   

Systematik

Citace od: Colonel32 kdy 20.04.2012, 02:00:53
..., ale schovávali mi je...
Mám jednu prasklou žlutou ruku a jednu prasklou červenou, zvlášť v sáčku nachystaný...

tuvok07

Já už to tu zmiňoval, že čím novější Lego, tím víc prasklin u pajďuláků.... Rozhodně je nemám vystavené, ale není normální, aby ruka praskla třeba po pár bitkách - vždyť Lego je primárně na hraní a vy se tu rozčilujete, že praskají i když je máte jen sestavené a vystavené, maximálně jste je pro účely stavby někam párkrát postavili či dali do určité pozice!
Mám tu pár starších panáčků a skoro nic, jen mají po těch letech "vymleté" ruce. Jsou prasklí tak dva z deseti, u nových je to i 5 z deseti a ano, hodně u zmíněné Starwars série. Ale šrámy mají i orkové a trpaslíci, a rytíři.
Paradoxně prý méně kvalitní čínští pajďuláci z minifig sérií zatím nic. Ani jeden. Zajímavé, že?

Systematik

Citace od: tuvok07 kdy 27.04.2012, 10:33:01
Paradoxně prý méně kvalitní čínští pajďuláci z minifig sérií zatím nic. Ani jeden. Zajímavé, že?
Měkčí plast (ze kterého CM jsou) v exponovaných místech IMHO vydrží víc, tak proto.

Allconel

Citace od: Systematik kdy 27.04.2012, 11:55:52
Měkčí plast (ze kterého CM jsou) v exponovaných místech IMHO vydrží víc, tak proto.

To že sú minifigúrky z Číny sú iné než tie zo západu vieme. Problematickým naďalej ostáva, že staršie minifigúrky zo západu vydržia diametralne viac než tie novšie.

tuvok07

Jo, a to je velký problém.
Mám tu dost starších minifigů. Mají problémy, že už neudrží meče, barva setřelá, ale torza drží. Ti starší rytíři, co jsou prasklí, kvůli jedinému staršímu problému - dát minifigovi kopí či halapartnu obouruč a pak s rukama pohnout = malér.
Noví? Darmo mluvit. Stačí párkrát posadit do auta či stíhačky a zas vyndat. Paradoxně rupou i téměř nepoužívaní minifigové. Hlava tedy zatím ani jedna. Ruce - téměř každý po chvíli nějaký defekt. Efekt "roztrženého rukávu".
Naštěstí jen v pár případech je to tak vážné jako na Diidyho ukázkové fotce - nemusím dodávat, že takový minifig už je nepoužitelný.
Na druhou stranu, a to narozdíl od starých minifigů, jakmile se defekt vytvoří a uvolní se tím zřejmě napětí, už se stav příliš nehorší a minifig je stále schopen akce - i když už ne vystavení či prodeje.

Matošo

Další přírustek.  >:(

Doba sestavení: 3 měsíce
Uložení: ZIP sáček, krabice
Míra použití: 0%

tuvok07

Tak to už je fakt na reklamaci....
Já to nevystavuji, ale naštve to. Když si vzpomenu že dřív jsem každou chvíli z různých důvodů měnil nohy, hlavy atd.... To už dnes nejde, za chvíli by mi nezbyl ani jeden nepoškozený minifig.
Na druhou stranu se to po rupu aspoň nehorší a dá se minifig používat - hezké to však není....

RTG

Kedze to sice nepatri primarne medzi torza, ale mam hasicsku stanicu 7208 a na velkom poziarnom aute mi praskla hadica (pistol v ktorej drzi minifig hadicu a vyvliekla sa). Set je prakticky nehrany a zlozeny asi 3x, pricom zachadzam s tym maximalne opatrne. Su nejake moznosti co sa s tym da robit ? Lebo zase nie je to lego tak lacne, aby sa taketo veci stali po par mesiacoch pouzivania a to sa s tym nik nehra!
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

otaznik

Citace od: RTG kdy 17.07.2012, 10:01:40
Kedze to sice nepatri primarne medzi torza, ale mam hasicsku stanicu 7208 a na velkom poziarnom aute mi praskla hadica (pistol v ktorej drzi minifig hadicu a vyvliekla sa). Set je prakticky nehrany a zlozeny asi 3x, pricom zachadzam s tym maximalne opatrne. Su nejake moznosti co sa s tym da robit ? Lebo zase nie je to lego tak lacne, aby sa taketo veci stali po par mesiacoch pouzivania a to sa s tym nik nehra!
Reklamuj to na stránkách TLC.

Systematik

Citace od: Allconel kdy 27.04.2012, 12:01:33
Citace od: Systematik kdy 27.04.2012, 11:55:52

To že sú minifigúrky z Číny sú iné než tie zo západu vieme. Problematickým naďalej ostáva, že staršie minifigúrky zo západu vydržia diametralne viac než tie novšie.
Teď jsem odMIBoval jeden 1731 (který už byl stejně odMISBován kvůli transportu) a když jsem ho skládal,
tak díly nepříjemně skřípaly, a to i nohy --> torzo. Včera jsem sestavoval used 6898 a bylo to příjemnější než toto...

otaznik

Citace od: Systematik kdy 05.09.2012, 19:11:10
Teď jsem odMIBoval jeden 1731 (který už byl stejně odMISBován kvůli transportu) a když jsem ho skládal,
tak díly nepříjemně skřípaly, a to i nohy --> torzo. Včera jsem sestavoval used 6898 a bylo to příjemnější než toto...
To bude zejména tím New vs. Used.

TUKE

Dá sa to praskajúce torzo aj nejak opraviť? Napríklad zalepiť dvojzložkovým epoxidovým lepidlom ? Či je to už považované,že znehodnotené ?

Matošo

Obě odpovědi jsou ANO.

Ano, lzo to slepit
Ano, je to považované za znehodnocené (minimálně z pohledu sběratele a prodejce), nicméně na takové to domácí zvýkání to bude v poho...

TUKE

Citace od: Matošo kdy 06.09.2012, 11:54:44
Obě odpovědi jsou ANO.

Ano, lzo to slepit
Ano, je to považované za znehodnocené (minimálně z pohledu sběratele a prodejce), nicméně na takové to domácí zvýkání to bude v poho...

Domácí žvýkání  ;D Ok, lebo som myslel,že by som si po opravoval tie svoje popraskané. Z tých stavebníc čo mám od malička, mám kopec popraskaných  :(

Izmael10

Stretol sa už niekto s prasknutým minifigom z LOTRa?

danyboy

Citace od: Izmael10 kdy 27.01.2013, 12:52:09

Bohužel ano, u Froda z 9469 Gandalf arrives.

Izmael10

Citace od: danyboy2127 kdy 27.01.2013, 17:08:03

Prasklo mu torso alebo ruka, lebo aj mne praskol minifig Froda konkrétne pravá ruka.  :'(

RTG

Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

SpCasPi000

Tak to ja mám inú smolu, pred 20+ rokmi keď sa nedali zohnať náhradné diely sa mi lámalo komplet všetko, a teraz keď nie je problém čokoľvek zohnať rýchlo a za pár drobných sa mi neláme nič, teda aspoň zatiaľ som si pri setoch od roku 2007 nevšimol na figoch jedinú vadu.
Žeby tým že ich nechávam kompletných a nerozoberám ich do MOCov, kde viacnásobným používaním a vymieňaním častí navzájom medzi figmi dochádza k tým prasklinám?

danyboy

Citace od: Izmael10 kdy 27.01.2013, 17:26:27
Citace od: danyboy2127 kdy 27.01.2013, 17:08:03

Prasklo mu torso alebo ruka, lebo aj mne praskol minifig Froda konkrétne pravá ruka.  :'(

Prasklo torzo i pravá ruka. :P

mesje

Citace od: SpCasPi000 kdy 27.01.2013, 18:22:14
Tak to ja mám inú smolu, pred 20+ rokmi keď sa nedali zohnať náhradné diely sa mi lámalo komplet všetko, a teraz keď nie je problém čokoľvek zohnať rýchlo a za pár drobných sa mi neláme nič, teda aspoň zatiaľ som si pri setoch od roku 2007 nevšimol na figoch jedinú vadu.
Žeby tým že ich nechávam kompletných a nerozoberám ich do MOCov, kde viacnásobným používaním a vymieňaním častí navzájom medzi figmi dochádza k tým prasklinám?

Buď rád, mohlo ti to praskať vtedy i teraz :-)

Izmael10

Citace od: SpCasPi000 kdy 27.01.2013, 18:22:14

Lem škoda, že Frodo bol iba vybraný zo setu a umiestnení na poličku.  ::)

SpCasPi000

Kúp si ich viac, kým sú lacní, alebo aspoň tie torzá  ;D

Drobuliatko

Normalne vyreklamuj u predajcu.

otaznik

danyboy2127, Izmael10: Naučte se, jak se má citovat, nedá se to po vás číst!  >:(