Moje lego animace

Založil MartasBMX, 29.07.2012, 18:29:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MartasBMX

Ahoj já sem MartasBMX a dělám animované filmy s legem, bohužel tu není žádné téma ,,Vaše tvorba'' tak bych tímto chtěl poprosit jestli by ho někdo nevytvořil.

Jinak k věci, dělám animované filmy už nákou tu dobu pomocí videa, ale ted' jsem teprve začal s fotkama, tak vám tu dám zatím můj (podle mě nejlepší) film na ohodnocení.

Zachran'te vojína Ryana - Bitva o Ramelle
odkaz na film: http://www.youtube.com/watch?v=AdLTJMUMERs

Jinak všechny ostatní filmy najdete na mém channelu a nebo na webu
http://martasbmx-lego.wbs.cz/

Děkuji za pozornost. :)

Zoufalec

Tak jak? Bude následovat servilní přivítání nováčka s tím, že se to časem zlepší nebo mu někdo narovinu řekne, že ten film je slabota a na dalších výtvorech je potřeba hooodně zapracovat...?

Bylo by dobré si do profilu vyplnit věk, ať máme nějaké vodítko.

Izmael10

Treba si uvedomiť, že spraviť lego film je dlhá a ťažká drina.

votrelec

1) nakupit zasoby lega, lebo to vyzera ze mas toho lega naozaj malo.
2) kupit dobry fotak a stativ. Tocit s viac FPS, zatemnit miestnost a pouzit poriadny zdroj svetla.
3) pohladat dake tutorialy, ine videa ako dobre rozpohybovat minifigov.
4) umit lego od prachu

otaznik

Citace od: MartasBMX kdy 29.07.2012, 18:29:10
Ahoj já sem MartasBMX a dělám animované filmy s legem, bohužel tu není žádné téma ,,Vaše tvorba'' tak bych tímto chtěl poprosit jestli by ho někdo nevytvořil.

Jinak k věci, dělám animované filmy už nákou tu dobu pomocí videa, ale ted' jsem teprve začal s fotkama, tak vám tu dám zatím můj (podle mě nejlepší) film na ohodnocení.
Upřímně - na takovéhle výtvory samostatné téma opravdu netřeba. Nechtěl bych vidět ty horší "filmy", když toto má být ten nejlepší.
Promiň, ale tohle prohlašovat ze LEGO film je pouze důkaz nedostatku soudnosti - tedy pokud ti není třeba 12 let. Doporučuji začít raději s filmem, který má desetinovou délku, ale také desetinásobnou kvalitu. A to po všech stránkách - výprava, režie, kamera, scénář...

germik

No, já osobně bych asi začal spíš s nějakou komedií - zatím se teda spíš utvrzuju v tom, že Lego není na "vážné"(a dlouhé) filmy moc vhodné... ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

votrelec

Nic moc, technicky velmi slabe.

kilhor

TUKE

kilhor

Citace od: TUKE kdy 29.07.2012, 21:20:33
To video s maxom je v pohode...ale mne sa páči toto:

http://www.youtube.com/watch?v=AHI72BhKAcw&feature=relmfu

Je to udelane opravdu vyborne.

Jak asi autor delal to hazeni snehovymi koulemi v case 1:01? Jedine, co mi dava smysl, je vlepit snehovou kouli do fotky ve PhotoShopu. Nebo se to da i jinak?

Photoshop mi prijde trochu nefer...

Archaon

Citace od: Izmael10 kdy 29.07.2012, 19:09:14
Treba si uvedomiť, že spraviť lego film je dlhá a ťažká drina.

K tomu udělat dobrý LEGO film je potřeba především umět udělat dobrý film jako takový. Znát alespoň základní kameramanské techniky, pracovat s hloubkou ostrosti atd. Pokud to ovládáte, můžete si tím ušetřit spoustu práce s animací...

MartasBMX

Takže, je mi jasný, že má animace není na náké extra profesionální úrovni, dělám to abych zabil čas a pobavil lidi a lidem na YT se to zatím líbí.

Jinak, víc lega kupovat nebudu, lego sem kupoval naposled ve 12ti, a fakt v 17ti si nehodlám s legem hrát
, jedině co si max. budu kupovat budou náký ty minifigurky v seriich, ale i to nwm nwm...

Točím Iphonem, a videa sou v HD díky zrenderování v Camstasii, chápu že jinak by to v HD nebylo. Ale časem budu fotit Full HD fotákem, ale zatím to neplanuju.

Jinak děkuji za všechnu kritiku ve slušné podobě.

Nový film: LEGO Občanská válka v USA
http://www.youtube.com/watch?v=geJgziWtCLE

FilipS

Kup si za 15 Kč roli balícího papíru, rozviň si ho po pokoji a natáčej na něm, ať to je komplet na neutrálním pozadí.
Zkus zvážit třeba jen animaci 2 bojujících figů, vyhrát si s hudbou a efekty.

RTG

Citace od: MartasBMX kdy 31.07.2012, 11:57:40
Takže, je mi jasný, že má animace není na náké extra profesionální úrovni, dělám to abych zabil čas a pobavil lidi a lidem na YT se to zatím líbí.

Chvalim, ze zabijas cas takymto sposobom miesto chodenia do krcmy

Citace
Jinak, víc lega kupovat nebudu, lego sem kupoval naposled ve 12ti, a fakt v 17ti si nehodlám s legem hrát
, jedině co si max. budu kupovat budou náký ty minifigurky v seriich, ale i to nwm nwm...

Tak potom netusim co robis na lego fore? Ak sa citis na lego stary, preco tocis lego filmy? 
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

Ojík

Tvá videa jsou dalším důkazem, že na tohle je vážně potřeba talent. Nechápu, jak se s tímhle vůbec můžeš prezentovat. Je to strašné po všech stránkách. Ale ono to všechno spolu souvisí. Těžko to budeš mít technicky špatné, ale zato s dobrým scénářem, a naopak. O nějakém střihu, výpravě, kulisách, kamerových úhlech a vůbec práci s kamerou nemůže být řeč. A pak tam postrádám jakousi hravost, projev fantazie. Je patrné, že máš Lega málo, a to pak taky není kdovíjaká podívaná. Ale určitě to není omluva pro výsledný vzhled. Chce to prostě vyhrát si s figurkami a kulisami. Anebo přizpůsobit své stavební možnosti příběhu. Když diváka nutíš podívat se na Lego verze Vojína Ryana nebo Walking Dead, automaticky očekávám vyhrání si se vzhledem figurek a lokací, aby se co nejvíc podobaly původním scénám. Takhle je mi těch filmů líto.

Pár rad, i když pochybuji, že si je vezmeš k srdci. Nejdřív si nastuduj něco o animaci a filmu obecně. Svícení, animování, jak zacházet s kamerou, střih, scénář, výpravu. Pak se podívej na YouTube na pár brickfilmů a najdi autora, jehož styl tě zaujme, ať máš nějakou inspiraci. Pak si najdi tutoriály přímo k brickfilmingu a zkoušej si, co tě v nich učí. Udělej pár testů a postupně se dostaň k něčemu většímu. Začni jednoduchým námětem a aplikuj nabyté poznatky. Žádné přestřelky bez hlavy a paty, protože to působí směšně a trapně. Nepodceňuj scénář a promysli záběry. To jsou pak výsledky jiné.

Jinak, víc lega kupovat nebudu, lego sem kupoval naposled ve 12ti, a fakt v 17ti si nehodlám s legem hrát, jedině co si max. budu kupovat budou náký ty minifigurky v seriich, ale i to nwm nwm...

Nikdo tě nenutí si s Legem hrát. Jde o to, že jsi naprosto odflákl vzhled protagonistů a kulis. Mně by to jako tvůrci přišlo samozřejmé, nakoupit nějaké sety, abych měl nové figurky a vlastně i kostky. Ale když tě chytnu za slovo: není to snad taky hraní, dělat Lego animace? A co potom děláš na Lego fóru?

Točím Iphonem, a videa sou v HD díky zrenderování v Camstasii, chápu že jinak by to v HD nebylo. Ale časem budu fotit Full HD fotákem, ale zatím to neplanuju.

Fotit v HD má smysl tehdy, pokud je na co se dívat. A z těch útržků, co jsem viděl, tam bylo určitě i dost nekvalitních fotek, tak to vážně postrádá smysl. Rozlišení dobrý film nedělá.
All work and no play make Jack a dull boy.

Ojík

Myslím, že není důvod sem hned sypat videa pro inspiraci. Obzvlášť když některá nejsou úplně dokonalá. To bych sem musel dát pár desítek odkazů. Ale jsem rád, že se tu objevila videa, která jsem viděl a líbila se mi - Adventures of Max a výborný Winter Special. MICHAELHICKOX je skvělý autor vtipných videí.

Citace od: kilhor kdy 29.07.2012, 21:38:25
Je to udelane opravdu vyborne.

Jak asi autor delal to hazeni snehovymi koulemi v case 1:01? Jedine, co mi dava smysl, je vlepit snehovou kouli do fotky ve PhotoShopu. Nebo se to da i jinak?

Photoshop mi prijde trochu nefer...

To je prosté. Předmět, který má letět, dostaneš do požadované výšky sloupkem z kostek. Na něj to narafičíš a vyfotíš. Pak totéž místo vyfotíš bez sloupku (u statických záběrů stačí vyfotit celou scénu jednou na začátku) a umístíš oba snímky v grafickém programu do vrstev, fotku se sloupkem navrch. Pak jen vezmeš nějaký mazací nástroj a smažeš sloupek.

Proč by měl být Photoshop nefér?

FilipS

Photoshop je tam použit natuty.
CitaceTo je prosté. Předmět, který má letět, dostaneš do požadované výšky sloupkem z kostek. Na něj to narafičíš a vyfotíš. Pak totéž místo vyfotíš bez sloupku (u statických záběrů stačí vyfotit celou scénu jednou na začátku) a umístíš oba snímky v grafickém programu do vrstev, fotku se sloupkem navrch. Pak jen vezmeš nějaký mazací nástroj a smažeš sloupek.
Moc složitý, stačí několik obrázků round bricku v různých úhlech a s nimi pak pohybovat a rotovat snímek od snímku dle libosti.

Ojík

Citace od: FilipS kdy 31.07.2012, 17:29:30
Moc složitý, stačí několik obrázků round bricku v různých úhlech a s nimi pak pohybovat a rotovat snímek od snímku dle libosti.

To zase přijde složité mně. Postup se smazáním podpěry doporučují všichni a je to hodně lehké a přitom dobře vypadající. A taky to je čistá animace.

FilipS

Citace od: Ojík kdy 31.07.2012, 18:10:26
Citace od: FilipS kdy 31.07.2012, 17:29:30

To zase přijde složité mně. Postup se smazáním podpěry doporučují všichni a je to hodně lehké a přitom dobře vypadající. A taky to je čistá animace.
Nevim kdo všechno tenhle postup doporučuje, ale je to náročnější.
Dejme tomu, že na ten hod round plate (sněhové koule) bylo třeba 24 snímků, co je jednodušší:
A) Dvacetčtyřikrát round plate posunout na podpěře a Dvacetčtyřikrát mazat podpěru
B) Jednou vyfotit roundplate, ořezat jí a pak jí hýbat a otáčet snímek po snímku- navíc to nabízí i víc možností polohování

Ojík

Citace od: FilipS kdy 31.07.2012, 18:35:50
Nevim kdo všechno tenhle postup doporučuje, ale je to náročnější.
Dejme tomu, že na ten hod round plate (sněhové koule) bylo třeba 24 snímků, co je jednodušší:
A) Dvacetčtyřikrát round plate posunout na podpěře a Dvacetčtyřikrát mazat podpěru
B) Jednou vyfotit roundplate, ořezat jí a pak jí hýbat a otáčet snímek po snímku- navíc to nabízí i víc možností polohování

Najdeš to v každém tématickém tutoriálu a ti špičkoví tvůrci to tak dělají. Je to prostě zažitý postup.

Nejsem si jistý, jestli chápu tvůj postup. Ty bys tedy vyfotil round plate na čistém pozadí, vyřízl ji z fotky a vkládal do každého snímku? To se mi zdá nucené, nebude to do záběru zapadat. A taky to bude dřina. Nebylo by snazší rovnou klíčování?

Jinak je s tím tolik práce, že tahle maličkost se v tom ztratí. Když někdo točí na 25 fps a přidává efekty, tohle je pro něj samozřejmost a zlomek veškeré práce.

blackrabbit

Pro zajímavost sem dám jednu z technik a sice tu s mazáním podpěry. Příjde mi to jednodušší jak kreslit cestu, (aspoň tedy pro začátečníky) ale to už je věc názoru.  >:D

Link

FilipS

Dík za link, furt si stojím, za tím, že je to složitější a náročnější, ale uznávám, že je to vhodnější, obzvláště u složitějších objektů jako třeba Fig.

Thunder Animation

Citace od: blackrabbit kdy 31.07.2012, 19:15:29
Pro zajímavost sem dám jednu z technik a sice tu s mazáním podpěry. Příjde mi to jednodušší jak kreslit cestu, (aspoň tedy pro začátečníky) ale to už je věc názoru.  >:D

Link
Presne podľa toho tutoriálu som robil skoky v mojom brickfilme:
Lego Star Wars Anakin vs Obiwan cz part 1
http://www.youtube.com/watch?v=4p7NvfQ9UfU&feature=plcp

Archaon

Citace od: FilipS kdy 31.07.2012, 20:06:03
Dík za link, furt si stojím, za tím, že je to složitější a náročnější, ale uznávám, že je to vhodnější, obzvláště u složitějších objektů jako třeba Fig.

Je to složitější o tom žádná :-) od doby kdy je PS nástroj kouzelná hůlka není důvod to dělat jinak. Navíc při podpírní kostkama nikdy nedostaneš tak jemnou animaci, pořád si limitován vzdáleností a rozestupy studů. Pokud tam levitující objekty vkládáš dodatečně, máš navíc pořád jenom jedno pozadi a můžeš udělat kolik FPS budeš chtít...

FilipS

Tak sem si to chtěl vyzkoušet v praxi, musím uznat, že stop-motion je extrémně náročná. Pohybující se plate, byla vyfocena za stejných světelných podmínek, takže nevypadá moc roubovaně, postupně jsem s ní pohyboval, natáčel a lehce zmenšoval. Bohužel jediný SW který jsem měl po ruce na animaci byl Movie maker, takže sem měl hodně omezené možnosti při nastavení FPS.
http://www.flickr.com/photos/51626571@N06/7685948720/in/photostream

votrelec

To sa ti pohyboval fotak alebo plate? Asi treba fakt k fotaku mat aj dialkove, lebo inak sa clovek nevyhne posunutiu fotaku pri stlaceni spuste. A tie svetelne podmienky, to je denne svetlo alebo lampa? Nie som fotograf ani neviem ako sa to robi, ale asi treba locknut vsetky nastavenia nech su vsetky snimky rovnake z pohladu ISO, uzavierky atd.

FilipS

Foťák byl na stativu, ale do té podložky sem bohužel ťuknul. Při focení jsem měl vše nastavené manuálně, foceno při pozdním denním světle kole 6.

blackrabbit

Když už se tahle diskuse zvrhla někam jinam, tak bych rád podotkl, že právě začínám s psaním scénáře pro můj film.  >:D Pokud by náhodou v příštím Lug Bulku prošla plate 1x2 v DkTan byl bych moc rád. Plánuji si detailně vyhrát se starým Londýnem a postavit budovy právě z nich. Natáčení některých scén začne koncem roku 2012.  :)

Ryxe

No, já v tom vidím maximální chaos. Když už nic jiného, tak alespoň nějak odlišit ty figy. Není z toho moc poznat, kdo na koho střílí, kdo je kdo a vůbec by podle mě měli ti figové alespoň trochu připomínat vojáky z II.světové. Takhle to ve mě evokuje, promiň mi ten výraz, Maškarádu. Co se týče techniky tvorby filmu, v tom se osobně vůbec nevyznám, ale z pozice běžného diváka mě to ani trochu neoslovilo.