Moje lego animace

Založil MartasBMX, 29.07.2012, 18:29:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ojík

Pořád si stojím za tím, že to je sofistikovanější metoda.

Citace od: Archaon kdy 01.08.2012, 09:32:12
Je to složitější o tom žádná :-) od doby kdy je PS nástroj kouzelná hůlka není důvod to dělat jinak. Navíc při podpírní kostkama nikdy nedostaneš tak jemnou animaci, pořád si limitován vzdáleností a rozestupy studů. Pokud tam levitující objekty vkládáš dodatečně, máš navíc pořád jenom jedno pozadi a můžeš udělat kolik FPS budeš chtít...

Study tě omezují jen při podpěře, těleso na ní si můžeš umístit jak se ti zlíbí. Tedy, ony tě neomezují vůbec. To je právě velikánská výhoda, že skvěle zajistí animovaný objekt a navíc znáš přesnou polohu. A k Legu prostě patří. Nechápu, co se snažíš říci v poslední větě, co má s tímhle společné pozadí a počet snímků netuším. Ale Diidy mi pořád nezodpověděl můj dotaz, takže vám nerozumím obecně.

Citace od: FilipS kdy 01.08.2012, 09:53:33
Tak sem si to chtěl vyzkoušet v praxi, musím uznat, že stop-motion je extrémně náročná. Pohybující se plate, byla vyfocena za stejných světelných podmínek, takže nevypadá moc roubovaně, postupně jsem s ní pohyboval, natáčel a lehce zmenšoval. Bohužel jediný SW který jsem měl po ruce na animaci byl Movie maker, takže sem měl hodně omezené možnosti při nastavení FPS.
http://www.flickr.com/photos/51626571@N06/7685948720/in/photostream

Moc se z toho poznat nedá. A počet snímků není ovlivněn programem, ale tebou. Na kolik snímků to vyfotíš, tolik budeš mít. Musíš pak jen nastavit délku jednoho snímku. Jestli narážíš na počet snímků u výsledného videa, tak je to úplně jedno. Může se ti to přehrávat třeba 15 fps, ale když animuješ 25 fps, je to úplně fuk, ve výsledku to bude stejné, protože to je jen jakýsi záznam tvých fotek.

Citace od: votrelec kdy 01.08.2012, 12:14:07
To sa ti pohyboval fotak alebo plate? Asi treba fakt k fotaku mat aj dialkove, lebo inak sa clovek nevyhne posunutiu fotaku pri stlaceni spuste. A tie svetelne podmienky, to je denne svetlo alebo lampa? Nie som fotograf ani neviem ako sa to robi, ale asi treba locknut vsetky nastavenia nech su vsetky snimky rovnake z pohladu ISO, uzavierky atd.

Je třeba mít dálkové ovládání. Správně by měl být foťák napojen na počítač, aby se fotky mohly hned prohlédnout. Některé softwary podporují i focení stiskem klávesy, to je pak úplné ideální. Nutný je foťák s manuálním nastavením, kde nastavíš všechny možnosti na jednotnou hodnotu. A samozřejmě neměnný zdroj světla.

Citace od: blackrabbit kdy 01.08.2012, 16:07:59
Když už se tahle diskuse zvrhla někam jinam, tak bych rád podotkl, že právě začínám s psaním scénáře pro můj film.  >:D Pokud by náhodou v příštím Lug Bulku prošla plate 1x2 v DkTan byl bych moc rád. Plánuji si detailně vyhrát se starým Londýnem a postavit budovy právě z nich. Natáčení některých scén začne koncem roku 2012.  :)

Tohle téma, to je moje. Jestli z toho nesejde a bude to skutečně tak vymakané, jak říkáš, moc se těším!
All work and no play make Jack a dull boy.

Colonel32

Citace od: blackrabbit kdy 01.08.2012, 16:07:59
Pokud by náhodou v příštím Lug Bulku prošla plate 1x2 v DkTan byl bych moc rád.

To bude asi úměrné i tomu, kolik toho za letošek odvystavuješ.

FilipS

CitaceA počet snímků není ovlivněn programem, ale tebou. Na kolik snímků to vyfotíš, tolik budeš mít. Musíš pak jen nastavit délku jednoho snímku
Já to taky nevydávám, za nic jiného, než test, rád si věci vyzkouším, abych jim líp rozuměl a mohl je objektivněji hodnotit. Kdyby si udělal to samé, pochopil bys, proč sem napsal, co sem napsal. Movie maker není evidentně dělaný na stop-motion, minimální délka jednoho snímku je limitovaná a pořád velice dlouhá, proto píši o omezených možnostech. Pohyb plate sem udělal na 18 snímků, nakonec sem musel vyřadit každý druhý. Schválně si MM otevři a uvidíš sám... (Pokud používáš Windows, máš ho předinstalovaný.)

Ojík

Citace od: FilipS kdy 01.08.2012, 21:49:48
Já to taky nevydávám, za nic jiného, než test, rád si věci vyzkouším, abych jim líp rozuměl a mohl je objektivněji hodnotit. Kdyby si udělal to samé, pochopil bys, proč sem napsal, co sem napsal. Movie maker není evidentně dělaný na stop-motion, minimální délka jednoho snímku je limitovaná a pořád velice dlouhá, proto píši o omezených možnostech. Pohyb plate sem udělal na 18 snímků, nakonec sem musel vyřadit každý druhý. Schválně si MM otevři a uvidíš sám... (Pokud používáš Windows, máš ho předinstalovaný.)

Já to dělat nepotřebuji, celkem ten program znám. V začátcích své "střihačské kariéry" jsem jej používal, ale je skutečně velmi omezený. Pakliže to je tak limitované, chápu. V jiných programech ale platí, co jsem řekl.

MartasBMX

Fox_25

Lego si v 17 kupovat nechceš protože jsi velký, ale tohle tvořit budeš?

Napsal bych jak mi to připadá, ale raději budu mlčet.

otaznik

Citace od: MartasBMX kdy 10.08.2012, 19:02:57
nová animace... http://www.youtube.com/watch?v=NtkQ6p9XlnA
1. Technicky hrozné.
2. Mentálně na úrovni žáka prvního stupně.

Fox_25

Reakce hodna šestiletého dítěte, ty si opravdu myslíš že tu někdo z dospělých postaví auto a dělá s ním po bytě vžuuuuum, vžuuuuuuuuum?

Shoď si ty růžové brýle které ti nasadily "přátelé" kteří z toho mají nejspíš srandu a podívej se na to racionálně a kriticky.

A věř mi raději budu dělat cokoliv jiného než tvořit na tvé úrovni.

Ojík

Ne, nevzal sis z toho ponaučení. Nic jiného jsem ani nečekal. V téhle zemi prostě není nikdo, kdo by uměl natočit pěkný brickfilm. Jestli ono to ale nebude tím, že všichni ti prznitelé jsou bez výjimky nevyzrálí puberťáci. S tím zkresleným pohledem na věc pak logicky souvisí debilní náměty a špatná kvalita.

Ale, varován a očividně smazaný nějaký příspěvek. Oč šlo?

Ivansliz

Citace od: Ojík kdy 11.08.2012, 14:27:52
Ale, varován a očividně smazaný nějaký příspěvek. Oč šlo?

Varování se koukám přeskočilo, on je dokonce "moderován". Každopádně též by mě zajímalo, o co šlo?

Když jsem však sledoval toto vlákno a názory i "díla" autora v něm, tušil jsem, že to nějak tak dopadne... :-\
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

RTG

Osobne si myslim, ze to bolo po otaznikovom komente a na to reagoval Fox_25. Cize vcera medzi 20:01 - 03:12 rano.
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

Izmael10

Citace od: RTG kdy 11.08.2012, 18:17:15
Osobne si myslim, ze to bolo po otaznikovom komente a na to reagoval Fox_25. Cize vcera medzi 20:01 - 03:12 rano.

Na otaznikov koment reagoval MartasBMX vulgárne a potom tam boli ešte moje komenty.

RTG

Co sme nemohli ani tusit, kedze uz neexistuju :)
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

Izmael10

Citace od: RTG kdy 11.08.2012, 20:00:55
Co sme nemohli ani tusit, kedze uz neexistuju :)

Tak preto som to tu napísal.  ;)

Rhox

Docela sprostě nadával všem ostatním, tak proto...