(Vlastní) Omega Ship WIP

Založil Luky1987, 12.12.2011, 08:30:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Ahoj všem.
Delší dobu ve mě zrál nápad, postavit zase něco většího, co by u mě osobně posunulo nějako vnitřní hranici.
O víkendu to konečně uzrálo a začal jsem stavět. Večer bude první fotka první části trupu.

Pro tuto formu prezentace jsem se rozhodl kvůli zpětné vazbě místní komunity a dobré rady, tipy či stavební techniky.
Doufám, že to úspěšně dotáhnu, pár takových pokusů zde bylo a jediné dílo, které mě napadá jako úspěšně dokončené je Colonelovo černé monstrum.
Hodlám tedy využít toho, že drtivá většina raději radí, než staví ;)

Konstrukční postup bude moje klasika, jakési trojrozměrné vnitřní jádro, prakticky nepravidelný kvádr z LBG plates, čili study po celé ploše.
Na to bude "nabalen" plášť z DBG plates, ovšem nepravidelně a ne v celé ploše. Pozor, tentokrát nezůstane pouze u těchto dvou barev.
Zvažuji i nějaké to hejblátko, možná posuvná vrata do hangáru.

Celková délka přesáhne 200 studů >:D což bude vidět z první fotky, která přijde večer.
Také doufám, že české BL obchůdky budou mít v roce 2012 velké zásoby šedých plates a nějaké pěkné slevy...

Luky1987

První obrázek, boční stěna vnitřní kostry, prakticky je to jedna šestina plochy potřebné pro jádro.
Fotografiemi bude provázet eskymák z adventního kalendáře ;)

Mtron

tak hodně štěstí. Já se o vánocích chystám pokračovat ve stavbě Mtronské lodi a zázemí.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Togaran

No projekt je to monumentální, jsem zvědavý jak to nakonec dopadne :) mám tuhle lodičku už nějaký ten pátek mezi obrázky na pozadí, tak se těším.
A když je to tak obrovský, tak to bys tam mohl nacpat nějakej interiér, třeba v oblasti hangáru.
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Luky1987

Přesto, že loď nebude zdaleka v minifig měřítku, tak mám v plánu udělat v části vytahovací interiér, vnitřního prostoru bude dost ;)
Dnes bych rád postavil druhou protilehlou stěnu přední části kostry a spojil je prostorovým rámem z technicu...

Luky1987

Další drobný vývoj.
Dvě spojené boční strany první poloviny vnitřní části plavidla.

Luky1987

Další malý progres...

Mtron

pěkný a napínací postup, nafoť prosím kde stavíš a jak máš poskládané dílky. Díky.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Luky1987

Další várka, pomalu začnu stavět zadní část...

Hardegon

Neuvěřitelné. Taková velikost a stejně to má super detaily. Bude to mít nakonec nějaký funkce? Světla, hejblata...?

votrelec

Vidno, ze ti space ide ovela lepsie ako baraky :). Zatial to vyzera na kolko, 40 percent dlzky celej lode?
Ale vyzera to dobre, len tak dalej. Vidim, ze konkretne detailiky a sekcie lode si uz vymyslas a navrhujes sam a nejdes striktne podla predlohy.

Robbed

No pokud by to bylo osvětlené podobně, jak je to na prvním obrázku pomocí diod například, tak by to byla opravdu pecka (o něčem podobném už nějakou dobu uvazuji). Ale i tak to vypadá monstrózně :o.

votrelec

Toto som presne chcel Lukymu napisat, ze bolo by super keby si tam postrkal modre ledky :) Vyzeralo by to paradne vecer.

Petronel

s těmi modrými detaily takto to vypadá opravdu exkluzivně! Je to výborná barva k tomu. Bude z toho asi dobrá lodička  >:D Zatím se mi to líbí  ;)

Luky1987

Díky za komenty, potěšily mě ;)
Nad ledkami jsem přemýšlel, ale nakonec jsem je zavrhl, náročné je to i bez nich, jak technicky tak finančně...
Délka činí dosud cca 50% z plánované velikosti.
Ještě nemám promyšlenou motorovou část, ta mi dává většinou zabrat nejvíc...

Luky1987

Začal jsem zadní část. Zítra možná budou fotky po spojení zadku a předku ;)

Mr. Cube

Justin

Vyzerá to impozantne. Chcelo by to trošku modrej farby (na častiach z posledných fotiek), no a toho eskimáka   ;D

J.

germik

No, sleduju to s úžasem, máš tam zajímavě použité dílky - třeba ta "křídla" nebo dvířka...
Ale už mi nějakou dobu vrtá hlavou - to stavíš podle sebe, nebo to má nějakou předlohu ???
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Luky1987

Přibližná předloha je v prvním příspěvku.
Byl bych rád, kdyby tohle dílko oslovilo i lidi mimo okruh Space stavitelů.
Nejlépe jak svojí velikostí, tak i propracovaností ;)

germik

Jo, to vím, spíš mě zajímalo odkud to je / jestli sis ji vymyslel sám ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Luky1987

Narazil jsem na ni při náhodném surfování po netu...
Kéž bych uměl takhle vytvářet obrázky ;)

Petronel

Jestli bude tedy nějak přesně podle té předlohy, bude se ještě dodělávat ten čumák? Aby byl takovej zajímavej a sešikmenej jako na obrázku + modrý předek z trans dílků nebo normal? A co ty kulaté prvky osvětlené na boku v zadní části? Ty daj taky asi zabrat, no a pak ještě pohon  :o Držím palce, zatím loď roste hodně parádně a rychle.

Luky1987

Konečně jsem vyrobil podstavce a obsadil kuchyni >:D

nerow

coro18: Bricklink, Lugbulk.

Jinak jako castle stavitele mně tohle dost zaujalo. Což málokterý space. Nepřemýšlel jsi udělat podstavce spíše z trans dílků? Takhle to nevypadá přímo jako podstavec, spíše jako součást lodi.

Luky1987

Kostky jsou nashromážděné po dvou letech poctivých nákupů na BL a účastí na hromadných nákupech ;)
Jsem rád, že to zaujalo někoho mimo Space stavitele.

SpCasPi000

DBG farbu mám z tých základných najneradšej, ale na toto dielo sa hodí asi najviac, je to monštrum, ja by som takéto nemohol stavať lebo keby som po niekoľkých týždňoch zistil že mi niečo nevychádza tak by sa mi nechcelo polovicu prerábať a stratil by som do pokračovania chuť  ;D
Zaujíma ma, či rozmery lode sú zámerne vypočítané na optimum, alebo bola kostra navrhnutá len odhadom či vrámci dostupného množstva dielov a teraz sa prispôsobuješ realite a vymýšľaš detaily za ''pochodu''?
BTW, ten originál obr. čo je hneď na úvod som si dal ako pozadie, lebo Space je moje (okrem iných oných).

Luky1987

Rozměry jsou vždy odhadnuté, většinou to přeženu a pak musím do kupovat hromadu dílů ;)
Detaily jsou, jak píšeš, tvořeny za pochodu.

Hardegon

:o Neskutečný. Je to obrovský, ale detaily na tom máš vymakaný.

A jak je to s pevností konstrukce? Při přenášeni ty dva velký kusy drží nebo je musíš rozebrat na ještě menší části?

Luky1987

Pevnost konstrukce je kupodivu vysoká, přenáším to normálně ve dvou kusech a nerozpadá se to ;)
Pracháč rozhodně nejsem, průměrný plat v ČR, anglicky umím tak jako každý v mém věku, domluvím se a rozumím většině, ale žádný zázrak...
Fantazii má určitě každý, stačí stavět a jít s kůží na kostky ;)