Má někdo zájem postavit oficiální LEGo MOC/dioráma ?

Založil peki, 08.11.2010, 13:58:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Kladenské LEGO nás oslovilo zda by se mezi námi našel někdo, kdo by měl zájem o stavbu jednoho z 10 MOC. Jde o zakázku do Austrálie:

- témata modelů jsou daná (Austrálie a její dominanty)
- fotky případně obr. dřívějších MOC k dispozici
- velikost typizovaná vitrina viz obr
- staví se s nafasovaných kostek od LEGa
- způsob stavby a fasování kostek by se ještě domluvil
- za stavbu by měl náležet určitý příměřený honorář
- model/modely musí být k předání (Legu) do konce roku 2010

Do konce tohoto týdne , by jsem potřeboval info od případných zájemců. 

Proč do toho jít? Podle mne zajímavá možnost spolupráce přímo s LEGem ( v zahraničí běžná). Stavitelé se dostanou do LEGa v Kladně. 

peki

" Jednoduší témata"

peki

-  Flinders Street train station (including clock tower)
- tram (very iconic in Melbourne)
- lots of people getting on their daily life

Můj překlad:
- nádražní budova Flinders Street
- tramvaj (typická pro Melbourne)
- hodně lidí, denní ruch

Pozn. vzhledem k rozměrům by se dalo koncipovat např. tramvaj  (velikost LEGo vlaku) lidi a v pozadí pouze část část/náznak nádraží

Robbed

Stavělo by se přímo v Kladně ? -> doprava vlastní ?

Hardegon

Jde o velmi zajímavou nabídku. Ale co rozhodne o tom, kdo bude stavět? Originalita nápadu, dosavadní předvedené MOCy nebo nakonec rozhodnou v Kladně, která z našich nabídka se jim líbí nejvíc?

peki

Upřesnění rozměrů a ukázka uložení vitrin.

peki

- laminated background: blue sky
- laminated floor:dessert
- Ayers Rock
- outback busman with Australian hat
- Billabong (a small Australien lake)
- snake

Můj překlad:
- laminátové pozadí : modrá obloha
- laminátové dno: poušť
- Ayers Rock
- framář s australkým kloboukem
- Billabong (malé Australské jezero)
- had

peki

- surfers & swimmers in the water
- waves (could be the bacground)
- boogie boarders
- lots on sunbackers,wearing hats (some under umbrellas)
- people playing frisbee on the beach or beach cricket
- people building sand castles
- life saver: in Australien colour scheme (see picture )
- a shark fin peaking out through the waves

Můj překlad:
- surfaři & plavci ve vodě
- vlny (mohou být jako obr. na pozadí)
- jezdci na prkě (viz obr)
- opalující se lidi, v čepicích, pod deštníkem (australským viz obr.)
- lidi hrající frisbee, plážový kriket
- děti staví hrady z písku
- záchanáři (Australské barvy)
- žraločí ploutev vyčnívající z vody/vln

peki

- Ned Kelly including helmet & armour (possibly a gun)
- the AUstralia bushland is the backround
- horse

Můj překlad:
- Ned Kelly v helmě a brnění se zbraní
- austraská buš v pozadí
- kůň

peki

- Melbourne Federation Square: this is a big architectural area in the middle of Melbourne containing very iconic buildings and an open area that is often used for large public gatherings to watch the prime ministers speech etc

- iconic buildings
- lots of people walking about
- cafes with cafe sun umbrellas
- steps
- parterned pavement

Můj překlad:

Melbourne náměstí federace: je velký architektonická oblast v centru Melbourne, obsahující velni specifické budova a otevřený prostor, který je např. využívám pro  veřejná schomáždění - sledování projevu premiéra atd.
- typické budovy
- procházející se lidi
- zahrádky se slunečníky
- vzorkovaná dlažba

peki

- Limuzína
- ženich, nevěsta
- svatebčani

příklad jen orientační viz obr

peki

- AFL is the most popular sport in Victoria (the state Melbourne sits in)
- Elements to include:
- the iconic goal posts
- the green round field
- the spectators drinking and eating cheering: many sit behind the goal posts dressed in the team colours
- two disting team in 2 team colours
the football
- AFL scrum   

překlad:
- australský fotbal je nejpopulárnější sport
- brány
- zelené oválné hřiště
- diváci píjí, jedí se zaujetím pozorují hru, mnoho jich sedí za bránou v resu svého mužstva
- dva týmy (2 barevné provedení dresů)
- náznak zápasu, typické skrumáže/mlýmu (fotbalová situace viz obr)

Ondra

Já se chci zeptat, mohlo by se počítat za ikonu typickou pro Austrálii tzv. silniční vlaky?

Mám doma plno modýlků takových nákladáků, takže by nebyl problém udělat podle nich něco z lega.V případě že by byli opravdu všechny díly darovány TLC, tak něco na bázi legolandovských modelů bych udělal raz dva.

peki

Citace od: Robbed kdy 08.11.2010, 14:52:38
Stavělo by se přímo v Kladně ? -> doprava vlastní ?

To je k jednání. Důležité je si uvědomit že to co se postaví (včetně kostek) už v v životě neuvidíme = bude se stavět z materiálu LEGA.  Kostky bude možné nafasovat nebo by se mohlo pravděpodobně stavět přímo v Kladně.

Citace od: Hardegon kdy 08.11.2010, 16:46:51
Jde o velmi zajímavou nabídku. Ale co rozhodne o tom, kdo bude stavět? Originalita nápadu, dosavadní předvedené MOCy nebo nakonec rozhodnou v Kladně, která z našich nabídka se jim líbí nejvíc?

Zatím je to ve formě jestli by měl někdo zájem, čas a chuť. Předpokládá se určitá úroveň.

peki

Citace od: Ondra kdy 08.11.2010, 21:19:11
Já se chci zeptat, mohlo by se počítat za ikonu typickou pro Austrálii tzv. silniční vlaky?

Mají představu viz témata výše 1-10. Na jiné varianty se mohu optat. Nicméně je potřeba aby se bylo o čem bavit nahodit nějaký obr a popis.

Ondra

Něco na bázi road trainu si představuji takhle http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Road_Train_Australia.jpg

Jelikož je tu jistá limitace prostorem, tak by byla moje představa koncipována jako truck stop.Náznak benzínové pumpy s tahačem(O který by se opíral řidič pijící čaj) vedle něhož by stál odepnutý návěs.

peki

Prosím zájemce aby se zde přímo vyjádřili o jaké téma/témata mají zájem. Do konce týdne máme dát LEGu vědět co bychom mohli udělat.

Současně zkuste navrhnout jakým způsobem by jste si představovali  stavění  resp. dodávku materiálu:
- přímo v Kladně
- dopravit vy-specifikované kostky
- jiná (jaká ?) možnost je to k diskusi

dík

peter

Pokud bych se stal jedním z oné desítky, rád bych stavěl budovu a sice "Sydney Australia Temple", což je "The Sydney Australia Temple was the first temple built in Australia". Co se týká dalších staveb, např. opery, tak se bojím toho, že pro danou velikost vitríny by se musela hodně zmenšit a tudíž by nemusela vypadat tak "bombasticky", ale též se jí nebráním. Pokud by však bylo lepší a preferuje se vybrat si z navržených variant, tak poté se mi velmi zamlouvá téma pláže a života na ní.

Co se týká stavby a dodání dílů, tak v tuto chvíli nevím jaké jsou obecné možnosti. Pokud budu předpokládat, že mi v Kladnu poskytnou celý sortiment současných dílů, pak bych nejspíše celý model nejprve postavil u sebe doma. MOC následně rozložil a vytvořil seznam potřebného materiálu, který bych někomu v Kladně předal, poslal. Po obdržených (vyzvednutých) dílech z továrny, bych model sestavil znovu z již obdržených dílů a následně hotový předal.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Luky1987

Já bych rád stavěl Ayers Rock, popřípadě také nějakou budovu, rozhodně nepřipadá v úvahu, alespoň u mě, stavět to v Kladně, týden dovolené bych na to asi nedostal...
Vyspecifikovat kolik a jakých dílků bude dost těžké, Ayers Rock bude dost náročná na malé dílky, kterých na to padnou tisíce a tisíce, postavit si doma model z mých stávajících by asi bylo možné, ale zase jde zřejmě o čas, a tuhle stavbu bych viděl na nějakých 50 hodin práce, čili bych doma musel stavět cca 3 týdny nanečisto, a až pak dát do kupy seznam dílků.
Leda, že by nebyl problém počty nastřelit, zbytek by se třeba podle váhy vrátil, nebo by se doposlali další kostky. Můj odhad je 20 - 30kg. Barva by byla Dark Red, jako při západu slunce, nebo obyč červená.
Ještě pro upřesnění - rozměr vitríny? Na obrázku je 50x30 a píšeš 50x60...

Anatyt

Citace od: Luky1987 kdy 09.11.2010, 12:38:20
Barva by byla Dark Red, jako při západu slunce, nebo obyč červená.

To už skôr dark orange.

Luky1987

V dark orange ale nejsou některé dle mého dost důležité dílky.
Dále mám otázku, zda musí být součástí modelu vše, co je popsané:
- Ayers Rock
- farmář s australkým kloboukem
- Billabong (malé Australské jezero)
- had

Nějak se mi nezdá vzhledem k velikosti kopce (který by byl dle půdorysu vysoký max 12-15 studů) tam dávat minifiga, nebo stavět nějaké jezero, plocha 30x50 je opravdu dost miniaturní...

Hardegon

Mně nejvíce zaujal návrh s fotbalem. Do vitrýny by se to krásně vešlo ve velikosti "legoland" figů. Navíc by tam mohlo být spousta prostoru pro zajímavé/vtipné výjevy.

Klidně budu spolupracovat i s jinými kostkaři a i na jiném tématu, pokud budu mít možnost. Času mám do února dost.

Co se týčeprovedení, asi bych to doma vyzkoušel a pak sepsal seznam. Jestli by mi to pak bylo doručeno nebo bych to jen dojel do Kladna sestavit, je asi jedno.

peki

Citace od: Luky1987 kdy 09.11.2010, 12:54:38

Nějak se mi nezdá vzhledem k velikosti kopce (který by byl dle půdorysu vysoký max 12-15 studů) tam dávat minifiga, nebo stavět nějaké jezero, plocha 30x50 je opravdu dost miniaturní...

Velikosti vitriny viz obr. prvotní informace byla "orientační" a následně upřesněna okótovaným obr.

K tomu diorámatu, jde právě o to pojetí. Ten kopec by měl byt "jenom" v pozadí. Jinými slovy kopec sám o sobě není zajímavý jako to dát do celkového diorámatu Australského venkova. Hadi štíři pavouci + minifig, s kloboukem .

Ty dílky typ počet barva někam poslat by asi šlo. Při nejhorším bych tam dojet to "nahrabat". 

Luky1987

Pokud by přes to nejel vlak, tak dobrá, drobná havěť není problém, ale to jezero už by problém byl, přeci nemůžu dát tolik velkých věcí na tak malou plochu, skála je v reálu 3,6km x 2,4km, čím více věcí okolo toho bude, tím bude samotná skála menší a bude to jako pěst na oko... už takhle to bude prťavé a málo členité...

Nahrabat například 1000ks dílu X a 3000ks dílu Y by nebyl problém?
EDIT: Dále také výška je 350m, čili výška ku délce je 1:10, to znamená při délce cca 40cm ve vitríně, by byla výška POUZE 4cm, jako minifig, což je dost divné ::)

peki

Citace od: Luky1987 kdy 09.11.2010, 15:17:04
Pokud by přes to nejel vlak, tak dobrá, drobná havěť není problém, ale to jezero už by problém byl, přeci nemůžu dát tolik velkých věcí

Píšou malé jezero  ;D

EDIT: Dále také výška je 350m, čili výška ku délce je 1:10, to znamená při délce cca 40cm ve vitríně, by byla výška POUZE 4cm, jako minifig, což je dost divné ::)

perspektiva farmář je ve předu je tedy v porovnání s majestátní horou na pozadí .... ;) Je to pro děti (Australské)

Nahrabat například 1000ks dílu X a 3000ks dílu Y by nebyl problém?

Tohle ověřím, nevím jak jsou zásobení, ale předpokládám že možnosti mohou být "neomezené"  >:D . Když jsem tam byl před rokem viděl jsem několikametrové sochy.

peki

Zadaní je témata 4 - 9 nic jiného. Prosím další zájemce aby se vyjádřili, Neobsazená témata bude stavět někdo jiný jinde.
1-3  a 10 u dělá Kladno.

Je požadavek udělat nějakou "skicu" - jde o to si potvrdit co se bude stavět (rozvržení) aby se potvrdilo se zákazníkem že to odpovídá tomu co očekává. U tématu pláž/footbal asi není tak důležité jako např. u australského venkova. Nicméně není to nic co by vás mělo odradit. 

peter

Citace od: peki kdy 09.11.2010, 15:36:44
Zadaní je témata 1-10 nic jiného. Prosím další zájemce aby se vyjádřili, Neobsazená témata bude stavět někdo jiný jinde.

Fajn! v tom případě se závazně hlásím o toto:

Citace od: peter kdy 09.11.2010, 12:01:26téma pláže a života na ní.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

linhi

Hardegon

Colonel32

Je potřeba, aby každý stavitel stavěl právě jeden výtvor? Nebo může na jedné stavbě spolupracovat více lidí?