Má někdo zájem postavit oficiální LEGo MOC/dioráma ?

Založil peki, 08.11.2010, 13:58:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Robbed

Předběžně bych měl zájem téma č. 9: Melbourne Federation Square

jirka

Od kolika let to je? Jestli bych se taky mohl zúčastnit?

peki

Citace od: Robbed kdy 09.11.2010, 22:20:49
Předběžně bych měl zájem téma č. 9: Melbourne Federation Square

1) Co znamená předběžně  ;) Potřebujou vědět jestli ano nebo ne
2) Nerozumím dotazu od kolika let to je. Nejde o soutěž ale a zakázkovou práci. Je potřeba umět stavět
3) Na stavbě se určitě může podílet více lidí ale je potřeba mít jednoho garanta za vitrínku s plnou zodpovědností

peki

Prosím stavitele o nějaký náčrtek (od ruky) + popis co chtějí stavět Spěchá. Klidně na:

radovan.pekarek@i.cz

Je to důležité protože se musí ověřit se zadavatelem, že návrh odpovídá představě.

Dík

Mates

Ahoj,
v případě zájmu jsem schopen pomoci se stavbou, případně logistikou - převoz, atd.
Jen nevím, zda bych dal dohromady celé diorama :)
M.

Luky1987

Tak jsem Pekimu poslal svůj návrh Ayers Rocku, tedy hodně zjednodušený :P, dejte sem také své náměty, popřípadě připomínky.
Skála bude DkRed, terén bude DkTan a Tan v kombinaci s různými variacemi zelené, chatrč bude hnědá z Brick Round 1x1.
Okolo budou různá křovíčka a stromy.

Hardegon

Tady je můj.

Vycházel jsem z měřítka k "LEGOLAND" figům. Pokud by se ale nakonec dělalo v menším minifigovém, rád bych klidně pomohl i s australskou krajinou, pokud by Luky měl zájem o další dvě ruce.

jirka

Citace od: peki kdy 11.11.2010, 14:34:06
2) Nerozumím dotazu od kolika let to je. Nejde o soutěž ale a zakázkovou práci. Je potřeba umět stavět

To vím, ale jestli je pro tu práci nějaký limit, nebo se toho mohu účastnit v 15?

Robbed

Můj návrh Melbourne Federation Square. V podstatě je to přestavění tohoto obrázku.
Minifig měřítko.

linhi

Ok,přidávám tedy svůj návrh....

peter

Když všichni sem, tak také podpořím svojí vizí, kterou jsem odeslal ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Vasyk

peki

Ve čtvrtek 18.11 se zúčastním  zahajovací schůzky v Kladně. Prosím stavitele o dotazy,nápady, poznámky pomocí SZ. Zatím se předpokládá následující postup:
- materiál LEGo
- stavitelé musí specifikovat co potřebují LEGo dodá (sortiment má nějaká omezení)
- stavitelé stavějí doma "prototyp" , průběžně se dokumetuje průběh stavby, možné připomínkování atd.
- "prototyp" je dopraven do Kladna
- prototyp (z pohledu stavitele finál) se od finálu (z pohledu LEGo Kladno) liší mimo jiné tím že není slepený  ;D   

Robbed

Jaké jsou tedy přesné vnitřní rozměry ? Podle toho nákresu 50x30cm mínus tloušťka zdí ?
Nebo ještě lepší by bylo udat rozměr rovnou ve studech.

linhi

Tak jak je to tedy s tím rozměrem? 30 x 50 je dle nákresu určitě vnější rozměr že?

Luky1987

Tak už mám skoro model nanečisto sestaven, na půdorysu cca 29x48cm, ve středu možná nahodím fotky ;) Ten rozměr je docela zásadní věc, bude nemilé to předělávat, pokud jsou stěny 12mm tlusté :P

peki

Citace od: linhi kdy 13.11.2010, 16:31:24
Tak jak je to tedy s tím rozměrem? 30 x 50 je dle nákresu určitě vnější rozměr že?

1) na každou stěnu se má odpočítat 0,5 cm takže 29 x49 cm
2) měřítko, dnes potvrzeno, že nelze použít minifig měřítko  :-X , zítra přihlášeným stavitelům pošlu nějaké inspirativní obr. takových postaviček. Jsou dobře vidět na tématu zahradní párty
3) úvodní schůzka v Kladně (peki a peter) posunuta z tohoto Čtvrtka na přístí pondělí.

linhi

Uff.... ovšem to tedy absolutně ničí mou představu dioramatu... vůbec nevím jak to zvládnu postavit,samozřejmě se tím úplně mění i měřítko mocu,to aby tab byl Ned sám....

peki

Info od LEGo designera

1)Zadani by se mělo rozšířit o přípravu  podkladů pro to pozadí. (nakreslit návrhy všech stěn a najíti na netu kvalitní obrázky, které by se na to mohly použit)

2) Ribbon (vitrina)  brát jako scénu na divadle, kde budou z Lega jen některé nejdůležitější věci, postavy a budovy... Kulisy v Ribbonech budou dělat ty printy... Ribbony by neměly byt přeplácané – nejde o kvantitu, ale o kvalitu. Můžou tam byt malí lego frendi 1:50, ale spis by měli zvolit nějaká větší měřítko – 1:20 jako miniland nebo 1:10 (přepošlu stavitelům ukázky pro inspiarci).

Nejde o to, na malou plochu vtěsnat najednou úplně všechno co je vyjmenované v tom zadani, ale o nějaký zajímavý a hezky nápad (bude upřesněno zákazníkem)

3) Bylo by fajn do neděla udělat nějaký "pokus", který bychom mohli v pondělí v Kladně prodiskutovat

Luky1987

Mě osobně se moc nelíbí, že se každý druhý den mění podmínky zadání, již mám model skoro nanečisto hotov, musel jsem ho i o jeden stud zmenšit, aby se vešel do těch 29x49cm. Mám na pozadí skálu, v popředí jezero a chatku, na kovbojovi pracuji, je to dle zadání a strávil jsem nad tím mnoho hodin. Vůbec se mi nelíbí tenhle přístup, napřed je řečeno, co tam všechno musí být, a pak je to jinak ::)

Také doufám nikdo nevěří, že se to do konce roku (cca 17.12.2010???) stihne vše zorganizovat, postavit a odevzdat Legu...
Jak dlouho jim bude trvat, než zašlou požadované dílky?
Co bude, když řeknou, že půlku požadovaných dílků nejsou schopni dodat?

peter

Citace od: Luky1987 kdy 16.11.2010, 10:09:59
Mě osobně se moc nelíbí, že se každý druhý den mění podmínky zadání, již mám model skoro nanečisto hotov, musel jsem ho i o jeden stud zmenšit, aby se vešel do těch 29x49cm. Mám na pozadí skálu, v popředí jezero a chatku, na kovbojovi pracuji, je to dle zadání a strávil jsem nad tím mnoho hodin. Vůbec se mi nelíbí tenhle přístup, napřed je řečeno, co tam všechno musí být, a pak je to jinak ::)

Také doufám nikdo nevěří, že se to do konce roku (cca 17.12.2010???) stihne vše zorganizovat, postavit a odevzdat Legu...
Jak dlouho jim bude trvat, než zašlou požadované dílky?
Co bude, když řeknou, že půlku požadovaných dílků nejsou schopni dodat?

Osobně jsem nepočítal, že to bude jinak a hned od počátku jsem takovýto záměr předpokládal, takže doposud se u mne žádné překvapení nekoná. Co se týká termínů, tak si myslím, že hotové modely od nás budou požadovat do konce listopadu, ale to je jen čistě má domněnka >:D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Luky1987

No, když mi do 26.11.2010 dodají VŠECHNY potřebné dílky v potřebných barvách, nevidím problém, ale jelikož je první schůzka teprve 22.11.2010, nějak mi to nevychází ;)

Pokud není tedy nutné mít tam vše dle zadání, rád vypustím kovboje, protože ty obrázky co nám Peki poslal jsou dle mého děs a hrůza...
Zajímal by mě důvod, tedy kromě toho, že je to zvykem, proč tam nemůže být minifig ::)

peki

Citace od: Luky1987 kdy 16.11.2010, 10:39:58
Zajímal by mě důvod, tedy kromě toho, že je to zvykem, proč tam nemůže být minifig ::)

Mě to zajímá taky, tak se na to zeptám. Nicméně dle poslední reakce to kategoricky vyloučené není. Myslím že na nějakém obr to bylo provedeno s minifigem HP.

Pokud už něco máš tak mi to prosím pošli.  Třeba to tak bude ok.

To že se zadání upřesňuje je normální. Min. pátek to je před 2 prac. dny se předával návrh řešení scény, který jak jsem říkal musí být potvrzen zákazníkem.

Chápu že to není ideální, ale zase je to zajímavá výzva. Podstatné je shodnout se na tom nápadu jak scénu řešit.

Luky1987

Určitě se dohodneme ;D
Minifig by se mi hodil i kvůli měřítku, bez postavy by to bylo trošku chudší.
Ve středu ti Peki pošlu nástřel.

Vasyk

Takže je potřeba max do neděle zbastlit nějaký nástřel ?

peki

Citace od: Vasyk kdy 16.11.2010, 15:47:28
Takže je potřeba max do neděle zbastlit nějaký nástřel ?

Bylo by to určitě přínosem. V pondělí se pak můžeme bavit nad něčím konkrétním než je náčrtek. Čas běží. Není podstatné provedení detailů jako:

- nápad na řešení scény (v kostkách, velice hrubý, dovedu si představit jen sloupy z bricků)
- měřítko (sloupy z bricků v odpovídajícím měřítku)
- zápletka
- co se tam z vyjmenovaných věcí vejde

Ukázky jste viděli viz můj mail. Pokud máte představu jako např. Linhi že to bude v minifig, zkusil bych nahrubo udělat i něco v tom minifig měřítku. Není to kategoricky vyloučené není to ale běžné.

Luky1987

Tak vážení, dávám sem foto mého rozpracovaného dílka, včetně popisu na první fotce...
Prosím o připomínky ;)

Kiko97

:o Skvelé už len doladiť farby a je to.   :D

Luky1987

Citace od: Kiko97 kdy 17.11.2010, 15:09:16
:o Skvelé už len doladiť farby a je to.   :D
Díky za pochvalu, v těch správných barvách to pak vyzní úplně jinak...
Moc to tady nežije, jak jsou na tom ostatní stavitelé se svými výtvory? Pochlubte se ;)

Hardegon

Citace od: Luky1987 kdy 18.11.2010, 14:59:10
Díky za pochvalu, v těch správných barvách to pak vyzní úplně jinak...
Moc to tady nežije, jak jsou na tom ostatní stavitelé se svými výtvory? Pochlubte se ;)

No představu a základ mam. Nyní zkouším dát dohromady figy, abych mohl poslat o víkendu ilustrační fotku. Popravdě mi to větší měřítko víc vyhovuje.