koupit první 8052 nebo 8264 ???

Založil Pieters, 15.09.2010, 18:25:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Co koupit

Lego Technic 8052 - Nákladní vůz s kontejnerem
16 (61.5%)
Lego Technic 8264 - Kloubový nákladní vůz
10 (38.5%)

Celkem hlasů: 26

Pieters

Zdravím Vás tady všechny, jsem tu nový a chci začít s Lego Technic.

Na aukru jsem vydražil nějaké díly - jako spojky, ozubene kola, převody, kardany atd.
Potřeboval by jsem ale nejspíš koupit sadu aby jsem měl nějaký základ.
Píšete tady že nejlepší je buldozér. Ten kupovat nechci - zatím je to dost peněz.

Líbí se mi tyto dvě stavebnice protože mají LA - takže s tím pujde experimentovat.
Ale nevím který z nich je lepší na díly? Cena je +- stejná a bych se přikláněl k 8264 - příjde mi že bude mít lepší díly. Seznam dílů jsem nasel jen na 8264 a na 8052 nic. Tak nemůžu zase tolik porovnat.
Budu rád když se vyjádří každý kdo do toho má aspon nečo co říct. Díky

Lego Technic 8052 - Nákladní vůz s kontejnerem
nebo

Lego Technic 8264 - Kloubový nákladní vůz

Cavelon

Citace od: Pieters kdy 15.09.2010, 18:25:46
Seznam dílů jsem nasel jen na 8264 a na 8052 nic. Tak nemůžu zase tolik porovnat.

Tu máš zoznam dielov pre 8052:
http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=8052-1

germik

No nevím, já bych si možná koupil spíš taky kloubový náklaďák - jsou tam (aspoň pro mě) lepší kola, točna, spousta velkých panelů a hromada beamů.
U kontejneráku je zase pěknější barva ;D a součástky na zatáčení.
A Tady máš ten inventář http://www.bricklink.com/catalogItemInv.asp?S=8052-1
Edit: Jejky, Cavelon mě předběhl s odkazem...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Bery

Ještě než se tady rozběhne diskuze, tak udělej anketu.  ;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Pieters

díky za odkaz.

:D a jak se dělá anketa? kdyžtak ji vytvoř  :)

8052 má zase víc jak o 100 dílků navíc.

germik

To musíš ty, je to někde v horním panelu ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

OtaH

Citace od: kedar kdy 26.06.2010, 10:03:15
V liště kde se píše: upozornění, zaslat téma, odpovědět, tisk je taky přidat anketu na to klikni a pak už je to jednoduchý. ;)

Pieters

pište tedy rada a zkušenosti ohledně techto dvou modelů

díky

:)

JIRKA9

Kontejnerák nemám, ale mám 8264. Moje rada zní: kup si 8265, vyjde o 400 dráž než kontejner ale už je to velice slušnej základ s LA, diffy a spoustou koleček. Určitě se dá sehnat i levněji, nedavno sem ho tušim viděl i na Aukru. Sice nemá motor a Bbox ale jako Technic je určitě lepší. Buldozer je supr na motory PF a vlastne vse krome kol. A drahej? Zálezi kde se sežene, já sehnal ojetýho za 2,2k, a to jde.
Vysavač, nejhorší nepřítel Lega

Pieters

Citace od: JIRKA9 kdy 15.09.2010, 22:09:27
Kontejnerák nemám, ale mám 8264. Moje rada zní: kup si 8265, vyjde o 400 dráž než kontejner ale už je to velice slušnej základ s LA, diffy a spoustou koleček. Určitě se dá sehnat i levněji, nedavno sem ho tušim viděl i na Aukru. Sice nemá motor a Bbox ale jako Technic je určitě lepší. Buldozer je supr na motory PF a vlastne vse krome kol. A drahej? Zálezi kde se sežene, já sehnal ojetýho za 2,2k, a to jde.

tak to už jsme zase někde jinde. je pravda že potom chci stavět pracovní stroje ale o nakladači jsem neuvažoval. Teď je zrovna na aukru od 1500 což je asi blbost kupovat když nový stojí 1800 a stejně to tam nejaký magor bude dražit přes cenu. máš typ kde by se dalo neco sehnat za opravdu zajimavou cenu? nebo počkat až na vánoční vyprodej  ;D

Pieters

aby jsem taky řekl pravdu tak mě se moc nelíbí ty nové barvy - modrá, limetková atd.
klasika je klasika

peter

Osobně jsem jednoznačně pro 8052. Set 8264 mi přijde jako jeden z nejhorších Technic setů za poslední dobu. V celé stavebnici je použito jen jediné ozubené kolečko a ani těch různých perpendikulárů a dalších speciálních dílů tam moc neni. Letošní kontejnerák je dle mého názoru o celou třídu lepší. :P
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Woyta

Ze zacatku bych sel spise do kiloware.
Vic kostek. Vic zabavy. :)
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Pieters

Citace od: Woyta kdy 16.09.2010, 07:20:19

tím myslís co?

hero219

suhlasim s petrem s tym ze to je asi najhorsi set(8264) co v poslednej dobe vyrobili, radim ti  8052

Pieters

tak tzeď už vážně nevím, ale asi koupím 8265 - Přední nakladač , je tam fůra převodů, 3x LA a motorizaci dokoupím. A cena není o tolik vyšší.

vasek

Citace od: Pieters kdy 16.09.2010, 14:55:20
tak tzeď už vážně nevím, ale asi koupím 8265 - Přední nakladač , je tam fůra převodů, 3x LA a motorizaci dokoupím. A cena není o tolik vyšší.
To ti schvaluji, pokud bys však chtěl něco v kategorii 8052 nebo 8264 tak bych doporučil sehnat 8292  ;D. A hlavně a znovu doporučím 8275 - tím chybu rozhodně neuděláš !  >:D

Pieters

Citace od: vasek kdy 16.09.2010, 16:29:32
Citace od: Pieters kdy 16.09.2010, 14:55:20
To ti schvaluji, pokud bys však chtěl něco v kategorii 8052 nebo 8264 tak bych doporučil sehnat 8292  ;D. A hlavně a znovu doporučím 8275 - tím chybu rozhodně neuděláš !  >:D

8292 Technic Autojeřáb nemá LA, což mi příjde jako hodně zajimavá součástka.
Lego 8275 Technic Buldozer je taky pěkný, ale není lepší koupit 8043 - Bagr s motorem ???

nejde mi ani tak o originální model ale o to co z toho půjde postavit vlastního a aby to mělo kupu fuknčních součástek

Měch

bagr má lepší součástky než buldozer...asi o 1000%  ;D ;D na buldozeru je dobré oproti bagru jenom to, že má XL motory
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

hero219

zalezi co chces stavat ak neco do terenu tak buldozer ma 2x XL a 2x M

Pieters

Citace od: malý Měch kdy 16.09.2010, 20:03:09
bagr má lepší součástky než buldozer...asi o 1000%  ;D ;D na buldozeru je dobré oproti bagru jenom to, že má XL motory

já si to taky myslím. a přinejhorším se XL dá dokoupit a me se libí ty LA v bagru.

Woyta

Citace od: Pieters kdy 16.09.2010, 10:13:42

tím myslís co?
Ze podle me je lepsi pro zacatek koupit par KG pouziteho lega a specialitky nakoupit na bricklinku.
Priklad:
Za 3000kc koupis 6kg lega. (to uz je dost kostek) A za znyle penize koupis nejake motory, dalku, prijimac a battery box.

Kouzlo noveho setu, je kouzlo noveho setu ale kdyz jde o kostky. :)

Pieters

Citace od: Woyta kdy 16.09.2010, 21:02:09
Citace od: Pieters kdy 16.09.2010, 10:13:42

tím myslís co?
Ze podle me je lepsi pro zacatek koupit par KG pouziteho lega a specialitky nakoupit na bricklinku.
Priklad:
Za 3000kc koupis 6kg lega. (to uz je dost kostek) A za znyle penize koupis nejake motory, dalku, prijimac a battery box.

Kouzlo noveho setu, je kouzlo noveho setu ale kdyz jde o kostky. :)

tak psal jsem ýe mi nejde o model, ale zase nechci kupovat kiloware jako prvni. a když budu kupovat PF jednotlivě tak se to pěkně prodraží, výhoda je že bagr má 2 vysílače a přijímače, což samostatně nejsou uplně nejlevnější věci.

Woyta

Zalezi kde nakupujes.
Jednou se mi podarilo nakoupit nekolik PF M motoru pri cene 120kc/ks. Ale neni problem najit za 160kc.
PF XL potkas kolem 200kc
BB 100kc
Prijimac kolem 300kc
Packovy vysilac 160kc.
Zas tak hrozne to neni.

Pieters

Citace od: Woyta kdy 17.09.2010, 19:13:45
Zalezi kde nakupujes.
Jednou se mi podarilo nakoupit nekolik PF M motoru pri cene 120kc/ks. Ale neni problem najit za 160kc.
PF XL potkas kolem 200kc
BB 100kc
Prijimac kolem 300kc
Packovy vysilac 160kc.
Zas tak hrozne to neni.

a kde? jestli to není tajné ???

Tomik

Za takový prachy bych si taky rád koupil pár PF dílů...

Jinak, ohledně setu 8052 - zde je moje recenze: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=29048.0 Mě osobně se tento set líbí, ale pro začátek je tam přeci jenom minimum ozubených kol, takže pokud nemáš možnost získat je jinde bych doporučil něco jiného. Tak jako tak je po stránce dílů lepší než kloubový dumper 8264.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Pieters

Citace od: Tomik kdy 17.09.2010, 20:49:09
Za takový prachy bych si taky rád koupil pár PF dílů...

Jinak, ohledně setu 8052 - zde je moje recenze: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=29048.0 Mě osobně se tento set líbí, ale pro začátek je tam přeci jenom minimum ozubených kol, takže pokud nemáš možnost získat je jinde bych doporučil něco jiného. Tak jako tak je po stránce dílů lepší než kloubový dumper 8264.

Začínám být taky toho názoru, me se to ze zařátku i nelíbilo kvůli té modré, ale čím víc to prohlížím tak se mi to začíná líbit. a ten tvůj alternativní model plošiny je luxusní :-) asi s tím bude větší zábava než s 8264.
a na aukru mám vydraženo tak 50ozubených koleček + plno malých dílů. takže vyloženě řeším jen základní model.

a nechtělo by se ti postavit z 8052 jěště něco? Aby jsi ukázal jaké to má možnosti?

hero219

Citace od: Pieters kdy 17.09.2010, 19:26:41
Citace od: Woyta kdy 17.09.2010, 19:13:45
Zalezi kde nakupujes.
PF XL potkas kolem 200kc
BB 100kc
Prijimac kolem 300kc
Packovy vysilac 160kc.
Zas tak hrozne to neni.

a kde? jestli to není tajné ???

ja viem iba o http://kostky.malozvlkahostiny.net/ ale tam je to o cosi drahsie tak aj ja chcem vedit kde  :)

Tomik

Citace od: Pieters kdy 17.09.2010, 21:05:41
Začínám být taky toho názoru, me se to ze zařátku i nelíbilo kvůli té modré, ale čím víc to prohlížím tak se mi to začíná líbit. a ten tvůj alternativní model plošiny je luxusní :-) asi s tím bude větší zábava než s 8264.
a na aukru mám vydraženo tak 50ozubených koleček + plno malých dílů. takže vyloženě řeším jen základní model.

a nechtělo by se ti postavit z 8052 jěště něco? Aby jsi ukázal jaké to má možnosti?

Do budoucna plánuju postavit i něco čistě svého ze setu 8052, ale momentálně na to nemam vůbec čas... :( Jsem tak trochu stavitel začátečník a 8052 je přeci jenom větší sousto než 8048 (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=28564.0), se kterým jsem začal svou stavitelskou dráhu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Pieters

Citace od: Tomik kdy 18.09.2010, 22:29:35
8052 je přeci jenom větší sousto než 8048 (http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=28564.0), se kterým jsem začal svou stavitelskou dráhu.

opravdu luxusni  ;) jak se říká že z h*vna nejde uplést bič - tak ty to umíš  ;D