LEGO Technic Truck Trial - diskuze

Založil peter, 16.09.2006, 12:17:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Jste pro povolení vyššího napětí pro napájení vozidel než je 9V?

NE
1 (7.7%)
ANO
6 (46.2%)
Je mi to jedno
6 (46.2%)

Celkem hlasů: 13

Bery

Zadek asi celej rozeberu a postavím znovu. Pokusím se o odtlumenou nápravu.  Ale na předku změním jedině sílu u zatáčení ten přestavovat nechci.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Gouranga

Citace od: malý Měch kdy 22.04.2010, 10:20:29
když auto v kopci hrabe, co mám udělat...zvýšit hmotnost, aby měly kola lepší záběr, nebo naopak hmotnost snížit ??
Zkoušel jsem zdolat stoupání s mini 4x4 na hladkých kolech 49.6 x 28 VR a hladkém povrchu. Auto s těžištěm uprostřed cca ve výšce os kol hrabalo na místě. Když jsem dal těžiště mnohem víš, přenesla se váha na zadní nápravu a auto vyjelo stoupání s přehledem.

dwo

Ahoj, dávám do kupy díly na podvozek 8x8 (vycházím z T813) a chtěl bych se zeptat, zda-li existuje soutěž, kde by se auto uplatnilo. Přiznám se, že jsem četl pravidla LTTT, ale ostatní soutěže jsem detailně neprocházel. Primárně auto nestavím na soutěž, protože bude vzhledem k vybavení dost těžké.

otaznik

Citace od: dwo kdy 27.04.2010, 20:00:55
Ahoj, dávám do kupy díly na podvozek 8x8 (vycházím z T813) a chtěl bych se zeptat, zda-li existuje soutěž, kde by se auto uplatnilo. Přiznám se, že jsem četl pravidla LTTT, ale ostatní soutěže jsem detailně neprocházel. Primárně auto nestavím na soutěž, protože bude vzhledem k vybavení dost těžké.
V běhu žádné soutěže, kde bys takové auto mohl využít, nejsou. Snad jen pokud bys chtěl dělat vyprošťováka na LTTT.  ;D

dwo

Vyprošťovák by to mohl být, je to v podstatě jedna z variant nástavby (jakmile zvládnu podvozek). Jak probíhá zachycení uvízlého modelu navijákem? Lze to provést ručně?

otaznik

Citace od: dwo kdy 27.04.2010, 20:40:36
Vyprošťovák by to mohl být, je to v podstatě jedna z variant nástavby (jakmile zvládnu podvozek). Jak probíhá zachycení uvízlého modelu navijákem? Lze to provést ručně?
Ano, viz. pravidla - zejména bod 2.6.

otaznik

Spousta lidí už tady prezentovala auta pro nadcházející LTTT, ale ještě se nepřihlásili - tak nezapomeňte, poslední den pro přihlášení je tato neděle 2.5.2010 !

peter

Věřím, že pro mnohé toto nebude nová informace, ale přesto zde představím hlavní sponzory letošního 3. Mistrovství Lego Technic Truck Trial. Tímto bych jim chtěl ještě jednou velice poděkovat a zároveň popřát mnoho dalších spokojených zákazníků. Hlavními sponzory tohoto mistrovství tedy jsou:

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Bezva, doufám, že vyhraju alespoň budkaře mistrovství.  ;D

Shmade

Já budu usilovat o titul zabiják kardanů, abych ti nekonkuroval. :)

Bery

Tak to ti nebude dělat problém.  ;D :)

grohl

Já budu rozhodně jeden z nejhorších zabijáků kardanů. Nemám v konstrukci ani jeden.  Ale mohl bych být novopečeným knob killerem.  >:D

ass

Citace od: grohl kdy 03.05.2010, 20:34:33
Ale mohl bych být novopečeným knob killerem.  >:D

Pokud budeš znát jejich limit a nebudeš se mermomocí snažit to urvat, když se kolo zaklíní, tak snad nehrozí.

Měch

Poslyšte, nebude mít někdo náhodou cestu okolo hlavního nádraží ? Vlakem dojedu asi v 10:00 a nechci riskovat motání se někde v tramvajích. Kdyby někdo měl možnost mě hodit na místo srazu, byl bych vděčný.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

ass

Citace od: malý Měch kdy 04.05.2010, 15:20:48
Poslyšte, nebude mít někdo náhodou cestu okolo hlavního nádraží ? Vlakem dojedu asi v 10:00 a nechci riskovat motání se někde v tramvajích. Kdyby někdo měl možnost mě hodit na místo srazu, byl bych vděčný.

Kolem desáté tamtudy pojedu metrem, tak se můžeš přidat. ;D

Jamesek

Citace od: malý Měch kdy 04.05.2010, 15:20:48
Jinak jezdí 26 přímo na místo a bez přestupu...

Měch

Díky, pojedu teda tou 26.
Teď mám ještě otázku ke konci. Kdy to tak vidíte, že by se skončilo? Jde mi o to, jestli stihnu vlak 18:44 nebo jestli si mám zamluvit místenku v autobusu v 19:30. Jsem z daleka, tak je to pro mě důležité.
Normálně bych jel autobusem, ale teď je ten čas posunutý o dvě hodiny a je víc vozů. Já jsem na žádném Trialu ještě nebyl, tak nevím jak rychle se jedou.

Jo a ještě, půjde se někam do hospody, nebo se po posledním vozidle vyhlásí výsledky a půjde se domů ?
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

ass

Citace od: malý Měch kdy 06.05.2010, 16:30:16
Díky, pojedu teda tou 26.
Teď mám ještě otázku ke konci. Kdy to tak vidíte, že by se skončilo? Jde mi o to, jestli stihnu vlak 18:44 nebo jestli si mám zamluvit místenku v autobusu v 19:30. Jsem z daleka, tak je to pro mě důležité.
Normálně bych jel autobusem, ale teď je ten čas posunutý o dvě hodiny a je víc vozů. Já jsem na žádném Trialu ještě nebyl, tak nevím jak rychle se jedou.

Jo a ještě, půjde se někam do hospody, nebo se po posledním vozidle vyhlásí výsledky a půjde se domů ?

Petr říká, že hospoda nebude a s tím časem neví, ale být tebou, objednal bych si ten nejpozdější spoj, co bude. ;D

Jamesek

Příjdu jako dívák a do hospody bych šel. Jedna je na džbánu, druhá na Veleslavíně, třetí na Ruzyni a ke Studni je to tam jako by kamenem ...

Bery

Já s Petřochem taky pudem jako diváci, ale auto si přinesu a udělám testy. :)

peter

Citace od: ass kdy 06.05.2010, 16:43:03
Citace od: malý Měch kdy 06.05.2010, 16:30:16

Petr říká, že hospoda nebude a s tím časem neví, ale být tebou, objednal bych si ten nejpozdější spoj, co bude. ;D

Jak už napsal Ass, též spíše doporučuju ten pozdější autobus. V tuto chvíli neumím říci jasnou odpověď, kdy závod skončí. Je přihlášen rekordní počet vozů a proto byl i posunut termín srazu. Do závodu se též přihlásilo mnoho nových účastníků, kteří s tímto závodem nemají žádné zkušenosti. U této skupinky soutěžících, se tak dá očekávat, že jejich jízdy budou delší, než u stálých účastníků. Pokud se všem bude dařit, nebudou žádné problémy, žádné karamboly, tak by jsi i ten vlak měl stihnout, ale toto si v tuto chvíli netroufám odhadnout.

Co se týká hospody, tak tu jsem tentokrát nikde nezamlouval. Pokud se skončí v pozdějších hodinách, tak nejspíše většina bude spěchat domů. Kdyby jsme náhodou skončili dřív, s čímž moc nepočítám, tak si nějaké sezení můžeme pokusit najít.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

grohl

Děkuji organizátorům za organizaci a účastníkům za účast. Bylo to super. Škoda, že jsem v poslední sekci tak chvátal, ale poslední snad nebudu. Příště (doufejme) naviděnou.
P.S. Polákům jsme, doufám, ukázali přinejmenším záda. :D

Shmade

Díky za supr závod, atmosféra byla díky velkému počtu účastníků i diváků výborná.

otaznik

Závod byl bezva, díky všem.
Byl jsem docela překvapený, jak jsou auta vyrovnaná, žádné nebylo špatné.

ass

Závod byl super, opakoval bych ostatní, proto jen vyjádřím svůj názor na sekce, které byly často až dost extrémní, příště by imho bohatě postačovaly sekce jednodušší, zaměřené spíš na techniku jízdy. Budek bylo, řekl bych, až moc. :) Musím pochválit nováčky, jejichž vozy dosahovaly mnohonásobně větších kvalit než vozy nováčků v minulém mistrovství.

PsychoWard666

Tak mě se závod taky líbil, příště pojedu určitě taky, akorát musím tu tatru pořádně vylepšit  :). A byl bych rád kdyby mi někdo poslal video tý mí poslední budky, rád bych viděl jak to vypadalo z druhý strany   ;D

otaznik

Citace od: ass kdy 08.05.2010, 21:19:06
Závod byl super, opakoval bych ostatní, proto jen vyjádřím svůj názor na sekce, které byly často až dost extrémní, příště by imho bohatě postačovaly sekce jednodušší, zaměřené spíš na techniku jízdy. Budek bylo, řekl bych, až moc. :) Musím pochválit nováčky, jejichž vozy dosahovaly mnohonásobně větších kvalit než vozy nováčků v minulém mistrovství.
Myslím, že 3 z pěti sekcí byly fajn, konkrétně 1, 2 a 4. Ty dvě s prudkými sjezdy byly drsné.

eNTy

Citace od: otaznik kdy 08.05.2010, 21:25:20
Myslím, že 3 z pěti sekcí byly fajn, konkrétně 1, 2 a 4. Ty dvě s prudkými sjezdy byly drsné.

Nevím, co máš proti sekci č.5  ;) Jo, mám u tebe dvě stovky  ;D

otaznik

Citace od: eNTy kdy 08.05.2010, 21:27:36
Jo, mám u tebe dvě stovky  ;D
To ses tedy moc nesnažil!  :-X
Jasný, nezůstanu ti nic dlužen.  8)

Mareken

Citace od: eNTy kdy 08.05.2010, 21:27:36

Nevím, co máš proti sekci č.5
sekce č.5 byla v pohodě  ;D. Zvlášť u mě.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"