LEGO Technic Rally - diskuze

Založil Shmade, 08.01.2009, 05:48:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Povolit v letošním ročníku i auta s více nápavami - pro trucky/speciály?

Ano
36 (87.8%)
Ne
5 (12.2%)

Celkem hlasů: 41

Shmade

Na videu pracuju. Závod bude v této první sezóně už jen jeden, pak se pojede trial. Co bude dál se uvidí.

r14brickoffroad

Tak kdy bude slibované videjko?  :D ;) :)

Shmade

Snad brzy, mám to rozpracovaný, jen mi vždycky hrozně dlouho trvá vybrat to nejzajímavější, kdy 50 minut záznamu  musím skrouhnout na 10, je to zdlouhavé.

r14brickoffroad

JJ to věřím, ale už se strašně těším, protože na tom sněhu to muselo být dost good. ;)

Sugarfree

To jsem rád, že už na tom pracuješ, taky se těším na tu zimní podívanou ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

smiky

Shmade kdyby jsi náhodou chtěl, uploadnul jsem ten Xtepnuv flip na ulozto......Bhouzel je to v horsi kvalite tak kdyz ne do videa tak se na to alespoň podívejte :D

http://ulozto.cz/3760848/xtepn-tatra.mp4

Ondra

Převrácení to bylo solidní, neřídil to náhodou Tomeček  >:D ?

hadato

Ooooo, tak ten kotrmelec byl fakt ukázkový :o :o, toho videa ze závodu se nemůžu dočkat.

Shmade

Frontflip nakonec mám taky celkem dobře, ale dík. :)

Edit: no a než abych dělal něco prospěšnějšího, tak nakonec jsem se pustil zas do toho videa, jsem zatim na 8. minutě, tak jestli nebude moc zlobit export, tak k ránu možná bude hotový :)

SMYK!

těším se na video mužu se zeptat kdy bude

Shmade

S videem to bylo jako vždy komplikovaný, tentokrýt zase jinym způsobem. :) strávil jsem u toho celou noc a pak to z nějakýho důvodu nešlo nahrát na YouTube, no pak jsem odjel mimo net a teprve teď se mi to z jiného počítače podařilo uploadnout. Tak se podívejte...

Video ze 4. závodu LTR - Rally White Hill

Edit: Video se ještě stále zpracovává, takže kvalita zatím hodně bídná, ale to se spraví, kdo nechce kostičky si bude muset ještě nějakou chvilku počkat než se to zpracuje na 720p.

TomB

Tak zrovna nemám možnost video skouknout, jelikož mi na notebooku zlobí net, a mě se nechce natahovat si k sobě kabel...
Ale už předem říkám, Dobrá práce! ;D
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

eNTy

Dík Sebi, video je super. To jsem ani netušil, že mi to až tak moc hrabalo  :)

hadato

Video se mi teda docela líbí, možná tam mohlo být více záběrů z prostředí okolo. Ale jinak se to povedlo. Ten závod musel být super.

Měch

Video mě docela zklamalo :-\, už kvůli tomu že moje krásně modré auto ala Avatar (nebo ježek Sonik, jak kdo chce)
tam vypadá jako fialové. Taky je tam jak už tu psal Hadato málo záběrů okolí a na lidi jak za autama běhají, z toho není vidět jak ty auta jedou rychle. Rozhodl jsem se proto udělat video ze svých záběrů (které ve videu taky nebyly :( )
Ale abych nebyl pesimista, zase se mi líbilo zpracování titulků a zpomalené záběry, ty mají taky něco do sebe.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Shmade

Citace od: hadato kdy 27.01.2010, 18:41:49
možná tam mohlo být více záběrů z prostředí okolo
To asi mohlo, ale takové záběry bohužel nikdo netočil, příště si zkusim vzpomenout.

Citace od: malý Měch kdy 28.01.2010, 14:02:51
moje krásně modré auto ala Avatar (nebo ježek Sonik, jak kdo chce)
tam vypadá jako fialové.
Nevim jak u tebe, ale u mě vypadá normálně modře...

málo záběrů okolí a na lidi jak za autama běhají
Jak jsem psal okolí nikdo moc netočil a lidi jak běhaj za autama tam prostě mít nechci, to je o přístupu no, já to beru tak, že je to hlavně o těch autech...

Rozhodl jsem se proto udělat video ze svých záběrů (které ve videu taky nebyly :( )
Směle do toho, z prvního závodu dělal video i xtepn a moc se mu povedlo, třeba se ti taky zadaří. Ohledně nepoužití tvých záběrů: 1. přišlo mi, že tam neni nic víc než na těch mojich. 2. čistě z estetického hlediska jsem nechtěl míchat 16:9 s 4:3 v polovičním rozlišení s modrym sněhem.  :P

Jinak kritiku samozřejmě beru, třeba se nějak poučím a příští videa budou lepší, přecijen nejsem profesionální kameraman, režisér, ani střihač...  Ono kdyby to video mělo mít 3 minuty, tak by se s tím dalo vyhrát mnohem víc, ale takhle při těch necelejch 11 minutách je to hrozný, sám vím že jsou věci, které by nebyl problém udělat, ale to bych s tím pak strávil třeba sto, dvěstě hodin, takhle těch zhruba dvacetpět co jsem s tim trávil mi přijde ještě únosný.

Měch

Citace od: Shmade kdy 29.01.2010, 12:58:48
Nevím jak u tebe, ale u mě vypadá normálně modře...

Mělo být jako pozadí na tvém či mém profilovém obrázku. Na videu mi přijde jako divně ztmavené (fialové).

Jak jsem psal okolí nikdo moc netočil a lidi jak běhaj za autama tam prostě mít nechci, to je o přístupu no, já to beru tak, že je to hlavně o těch autech...

Já když jsem viděl poprvé videa, tak jsem málem spadl ze židle :D. Pak jsem zjistil, že se to jezdí v ČR, to jsem už skákal skoro do stropu ;D . No, a když jsem chtěl taky něco postavit najednou jsem nevěděl jak rychle to jezdí. Dumal jsem nad tím a dumal a pak jsem viděl to video od Xtepna, jak tam jede Peterovo auto do pravé zatáčky a až z toho jsem zjistil jakou to má rychlost. Na tvých videích (jsou mimochodem výborné) lidi nejsou a když jo, tak zpomaleně. Proto asi laikovi jako jsem já pomůžou záběry s lidma.
Jak jsi ale psal, je to o přístupu.

čistě z estetického hlediska jsem nechtěl míchat 16:9 s 4:3 v polovičním rozlišení s modrym sněhem.  :P

Máš pravdu na to jsem vůbec nemyslel že je tam i jiný formát. A to moje video je kvalitou o několik tříd níž, že ano.
Přece jenom je to foťák ne kamera, a ještě i dost špatný.
Fotky

jantosciak

Mňa by zaujímalo, prečo sa nemôže používať pohon, kde by každé koleso malo svoj motor? (príloha 1)

Dalej by ma zaujímalo, či sa môže používať predný pohon, alebo zadný, kde by boli kolesá priamo spojené s motorom (príloha 2 a 3)?

P.S. Bude sa nejaký závod konať aj na území Slovenska, alebo blízko hraníc? Alebo sa na Slovensku Už nejaké LEGO závody konajú?

Shmade

Citace od: jantosciak kdy 30.01.2010, 14:44:07
Mňa by zaujímalo, prečo sa nemôže používať pohon, kde by každé koleso malo svoj motor? (príloha 1)

Protože je to napsané v pravidlech :), to samé platí jak pro variantu 2,3, to je totiž pořád to samé...
  Důvod proč jsem to takhle do pravidel dal byl ten, že až na nějaké elektromobily prostě auta nemají poháněno každé kolo samostatným motorem. Taky jsem chtěl aby si tím lidi neulehčovali práci s diferenciálem, který by takhle nebyl vůbec potřeba. Povolil jsem pohánět každou nápravu zvlášť, kvůli malému zjednodušení stavby.

O Slovensku se bohužel neuvažuje.

jantosciak

A môže sa používať aj motorizované Lego? (model Lego auta, ktorý predtým nebol schopný pohybu a teraz je, avšak vymyslel ho nejaký Lego návrhár)

Shmade

Shmade

Jak jste si možná všimli na videu ze čtvrtého závodu, tak soutěž LTR získala sponzora v podobě Bricklinkového obchodu CLICK4BRICK místního uživatele matny, ten se rozhodl věnovat ceny pro první dvě místa v celkovém pořadí LTR. Cenu pro třetího věnuje organizátor soutěže.

Ceny pro celkové pořadí první sezóny LTR jsou tedy tyto:

1. místo: kredit 70 USD na nákup v CLICK4BRICK

2. místo: set 8293 - Motorová sada Power Functions

3. místo: set 8047 - Technic Compact Excavator

O celkovém pořadí se rozhodne v posledním závodě 1. sezóny, který plánuji na začátek dubna.

Měch

tak jsem si taky trochu pohrál s videem

http://www.youtube.com/watch?v=Ack6uTSYKmo

vím, že to není dobré, ale lepší bych neudělal
Fotky

Bery

Musím říct že pro videa ltr mam hodně velkou slabost vždy jsou skvělá.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

jantosciak

A môže sa používať aj NXT ovládané na diaľku?

Shmade

Viz pravidla:
"Ovládání vozu musí být buď IR, nebo "přes kabel" případně kombinace těchto dvou. Jiný způsob ovládání je zakázán."

Ondra

Citace od: Shmade kdy 05.03.2010, 19:11:41
Viz pravidla:
"Ovládání vozu musí být buď IR, nebo "přes kabel" případně kombinace těchto dvou. Jiný způsob ovládání je zakázán."

Nevím, jestli by nebylo od věci udělat v tomhle vyjímku.Schválně jsem zvědav na kolik je nxt dálkové ovládání spolehlivé.

Shmade

No tak bluetooth bude fungovat bez problému a soft do mobilu je taky docela user friendly a da se s nim ve spolupráci s dobrym programem udělat super řízení, takže spolehlivý to bude.
  Zajímavé by to mohlo být, ale je před námi poslední závod první sezóny a pravidla už měnit nebudu, jestli chce, tak ať jede nesoutěžně jako v prvnim závodě Colonel.  Proti tomu bych nic neměl a rád se na jeho řešení podívám v akci.

NXT jsem v pravidlech neuvažoval kvůli tomu, že vzhledem v podmínkách v jakých se jezdí nechci zbytečně někoho "nabádat" k tomu aby s kostkou za 4000 jezdil na dešti a dělal kotouly na kamenech... (a upřímně si myslim, že udělat dobrý, konkurenceschopný NXT auto nebude nic moc snadnýho a chtěl jsem aby měla soutěž nějakou úroveň)
RC je zakázáno z důvodu malého rozšíření, takhle jak to bylo byly podmínky v podstatě pro všechny stejný.

jantosciak

Software už mám urobený.

Hlavné výhody:
1) Bežný motor má len dve krajné polohy a medzi nimi si robí, čo chce. Ale NXT strednú a dve krajné
2) Prevodovka je robená softwarovo
3) Rýchlosť a ovládateľnosť je super (4x4 + kazdá náprava je poháňaná samostatno, takže je málo pravdepodobné, že zostane na prekážke bez pohybu a bude potrebovať pomoc)

Nevýhody:
1) Používa 4 kanály
2) dosah IR signálu nie je nejako veľký :(

Zatiaľ je to len koncept, ale možno použijem NXT kocky dve... hihihi >:D

Shmade

Poslední závod 1. sezóny LTR se uskuteční v sobotu 10.4.

Místo bude upřesněno.