LTEC - Lego technic excavator competition

Založil mike.kup, 27.01.2010, 13:36:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

mike.kup

Přátelé, teď mě napadla taková šílenost.
"Autíčkáři" mají už svých soutěží dost a dost. Na to jsme my "bagristi" krátcí. Tak co takhle si udělat vlastní soutěž?
Představa je jednoduchá - bagr se lžící (vlastní konstrukce, přímo od Lega) u kterého se bude moc pohybovat buď pomocí LA nebo pneumatiky ve dvou nebo třech osách pomocí motorů + motorizované otáčení struktury. Odpadl by pohon kol (pásů).
Bagr by stál mezi dvěma miskama. Jedna na váze a druhá s materiálem (mouka, cukr, hrách, štěrk, lego kostky do 4 studů a nad 4 study) a buď by se soutěžilo v čase za který by se buď přenesla nějaká váha, nebo konstantní čas a přenesené množství.
Určitě by se daly vymyslet ještě nějaké disciplíny (bagrování do hloubky, něco s otáčením struktury ...).
A třeba na to navázat i podobné soutěže s nakladači nebo modely ala telescopic handler.
Vaše názory? Díky. Snad tohle téma nějak rozroste a neutichne.

peter

Udělej si pořádný nakladač a můžeš přijet vyprošťovat převrácená, zapadlá či jinak nepojízdná vozidla ze sekcí v Mistrovství LTTT ;) ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Shmade

Nebo vymysli pravidla a rozjeď to... Podle mě by se něco takového dalo klidně uspořádat nějak online.

eNTy

mike.kup

Spíš ta hospoda či podobný slušný podnik. Což o to. Pravidla jdou vymyslet jednoduše. Moc by jich určitě nebylo. Hlavně by to bylo o tom aby se lidi sešli jako u LTTT / LTIR / LTR, pokecali, pobavili se a tak. Ale vidím to složitě stejně jako s tím srazem tu u nás v Brně. Když něco není zaběhlé, tak to má tendenci brzo umřít. To bych právě nechtěl. Bohužel moc organizačních buněk se ve mě nenarodilo. A i kdyby jo, tak nevím, kolik lidí by dojelo sem do Brna.

Shmade

No to se nedozvíš dokud to nějak nevymyslíš a nezorganizuješ. :)  Ty soutěže co jsi vyjmenoval taky nebyly nijak zaběhlé, všechno jednou nějak začíná/končí... Já myslim, že v Praze by se aspoň jedno auto plné bagristů na výletě našlo. :)

Mareken

Citace od: mike.kup kdy 27.01.2010, 16:10:04
....LTTT / LTIR / LTR...

Myslíš,že by soutěž byla tak zábavná pro všechny jako všechny tři výše jmenované? Radši bych udělal něco ve smyslu ,že by se závodilo něčim na způsob 8265, třeba by v bodě A nabral něco na radlici, a s tím by potom jel na bod B - porovnával by se čas a množství.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Měch

Tohle jen tak mimo: taky mě napadlo uspořádat soutěž. Lego Technic Power functions Event. Bylo by to něco jako Indoor, ale venku. Musely by být jen 2 motory, nesměl by být buggy motor a ovládání by bylo jen přes Infra. Počet kol, velikost a hmotnost nejsou nikterak omezeny. Lokalita: Morava, nejlíp Otrokovice (velká železniční křižovatka). Ale to až později, někdy na jaře až v létě.

Bagry jsou rozhodně zajímavá disciplína, věřím že se najde spousta lidí co do toho půjdou. Je to zas něco jiného než auta. Tam je potřeba rychlost, kdežto tady síla a přesnost...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

mike.kup

Citace od: Mareken kdy 27.01.2010, 16:58:42
Myslíš,že by soutěž byla tak zábavná pro všechny jako všechny tři výše jmenované?

No beru to tak, že vlákno s hraním od Plutooneho a kamaráda bylo přijato vcelku kladně. Ona definice zábavy je pro každého jiná. Vás jako "autíčkáře" baví tamto a mě a možná ještě někoho jiného (proto taky zakládám toto vlákno) baví totok. Bagry jsou prostě zábavné na hraní.
Dobře. Asi zkusím nakoupit pár věcí, vymyslet disciplíny, napsat do několika restaurací a nějak to zkusit zorganizovat. Když by se i to auto s bagristy z Prahy našlo, tak potom to má naději.

Mareken

Citace od: mike.kup kdy 27.01.2010, 18:09:47
Citace od: Mareken kdy 27.01.2010, 16:58:42
Myslíš,že by soutěž byla tak zábavná pro všechny jako všechny tři výše jmenované?

No beru to tak, že vlákno s hraním od Plutooneho a kamaráda bylo přijato vcelku kladně. Ona definice zábavy je pro každého jiná. Vás jako "autíčkáře" baví tamto a mě a možná ještě někoho jiného (proto taky zakládám toto vlákno) baví totok. Bagry jsou prostě zábavné na hraní.
Dobře. Asi zkusím nakoupit pár věcí, vymyslet disciplíny, napsat do několika restaurací a nějak to zkusit zorganizovat. Když by se i to auto s bagristy z Prahy našlo, tak potom to má naději.
Já to asi špatně napsal,ale myslel jsem,že pro "závodícího" a diváky je zábavnější koukat na auto,který jede a dělá kotouly (viz nikolova tatra)  ;D , než na jednoho bagra,kterej by se podle tebe nemusel ani hejbat a jen by přesunoval nějakej materiál. Hratelnost je určitě lepší u bagra a víceméně stavebních strojů než u aut,který uměj "jen" jezdit a zatáčet.

edit: Tak teď mě ještě napadlo co udělat závod se stavebními stroji -
závodilo by se se speciálama,ale musely by nejt použitelný i jako stavební stroje, třeba bagr by musel mít funkční rameno,přední nakladač zas radlici.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

mike.kup

Já to spíš myslel aby se soutěžící vyblbli. Je to stejné - když máš auto, tak se vyblbneš jezděním. Když máš bagr tak se vyblbneš bagrováním různých i nemožných blbostí. Je pravda, že pro přihlížející by to asi nebylo zas až takové vzrůšo (i když pár "akčnějších" disciplín mě už napadlo) nebylo. Ale zatím se mi tu neozval jediný vysloveně kladný hlas.. ach jo.

jakpet

Můj kladný hlas máš! ;) Sice spíš stavim auta, ale něco takového bych zkusil opravdu rád, ale bydlim v Praze :-\

Plutoone

Chci se zeptat, růší se mezi sebou IR ovládače? Jestly jo, tak je to škoda. Pokud ne, tak by ani nemuselo jít o soutěž. Každej by něco postavil a sešli by jsme se a trochu si zabagrovali a zajezdili s náklaďákama. Jen je trochu problém kde. Každej je od jinud a někde se sejít tak, aby to co nejvíce lidem vyhovovalo bude dost problém.

mike.kup

Děkuji Plutoonemu.
Momentálně řeším salónky v restauracích tu v Brně. Většinou píšou pro 25-30 lidí. Otázka zní, kolik je minimum. Nějaké "disciplíny" mě už napadly, takže trošililinku by to i chuť soutěže mít mohlo. Ovšem s těmi IR jsi mě dostal. Původně jsem myslel max 4 motory tzn dva kanály a tím pádem by naráz mohli bagrovat dva lidi (proti sobě) Navíc hodně lidí i jede na drát. Možná i pár lidí funguje jako já na přepínače polarity a převodovky. Třeba předpokládám, že by se tam i objevili lidi, co by s sebou měli základní zmotorizovaný 8294.

MeNadruhou

Nápad výbornej, lokalita co mi nejvíc vyhovuje.
další disciplínou by mohlo být demolition derby ( v případě dva a dva kanály(rsp 4 vs 4motory)). to by mohlo být celkem akční
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Satanda

Chtělo by to anketu kdo kde bydlí .Protože já to mam na Moravu daleko já bydlím kousek u liberce

MeNadruhou

Citace od: stanikstanda kdy 05.08.2010, 10:52:05
Chtělo by to anketu kdo kde bydlí .Protože já to mam na Moravu daleko já bydlím kousek u liberce

tak to vyhraje praha,... :(
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

hero219

ja by som bol rad keby tam bolo aj nejake mesto na sovensku lebo nic sa na slovensku nekona a to derby to je dobry napad tam by slo vela ludi

Arheonx

Ideálne Banská Bystrica a okolie xD