SH akce??

Založil Shi-So, 06.04.2009, 14:59:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 7 Hosté prohlíží toto téma.

vasek

Citace od: peki kdy 07.04.2009, 08:24:25
Citace od: Micho kdy 06.04.2009, 22:34:02
..... ale som presvedčený, že drvivá väčšina to brala ako pobavenia a zaujímavosť, či to prejde.

Přesně, dokonce jsem po obdržení informace o "slevě" napřed reagoval, že na to nemám čas. Pak jsem měl přeci jenom chvilku, tak jsem se na to mrknul, a řekl si že to nemůžou myslet vážně.  Razantní způsob jak je na to upozornit je podle mne nakoupit  >:D  Od počátku nečekám, že něco dostanu, jsem pouze zvědavý na rekci firmy.

Citace od: Micho kdy 06.04.2009, 22:34:02
Otázka nesprávne uvedenej ceny a jej zneužitia zo strany kupujúceho je veľmi zaujímavá. Chybu môže spraviť každý a nie je eticky v poriadku to rýchlo a vo veľkom množstve zneužiť.

Na rozdíl od některých se provinile necítím, nejsem zodpovědný na stanovování a publikaci cen. Seriozní firma se pozná podle toho že si stojí za tím co říká.  Ano chybu může udělat každý a za každou chybu se musí platit, jinak se zní plynoucí poučení bere na lehkou váhu. Zajímalo by mne jak by se obdobná situace (nabídka za nízkou cenu následné objednání zboží) řešila třeba v USA. 

Přesně tak to cítím také. Ovšem řešení v USA by asi bylo jiné - tam by jistě šlo o stovky milionů, to by mohl být pro TLC opravdu ekonomický problém, u nás to bude podle mne spíše problém morální (i když finanční ztráta by to jistě také byla).

rdk

Matně si vzpomínám, že když se něco takového stalo amazonu, tak s omluvou poslali jeden kus za absurdně nízkou cenu (v rámci zachování tváře) a zbytek objednávky zrušili...

Ravenhorn

CitaceOtázka nesprávne uvedenej ceny a jej zneužitia zo strany kupujúceho je veľmi zaujímavá. Chybu môže spraviť každý a nie je eticky v poriadku to rýchlo a vo veľkom množstve zneužiť.

Na rozdíl od některých se provinile necítím, nejsem zodpovědný na stanovování a publikaci cen. Seriozní firma se pozná podle toho že si stojí za tím co říká.  Ano chybu může udělat každý a za každou chybu se musí platit, jinak se zní plynoucí poučení bere na lehkou váhu. Zajímalo by mne jak by se obdobná situace (nabídka za nízkou cenu následné objednání zboží) řešila třeba v USA.

V USA je to jasné, tak kdyby to za ty ceny nedali, tak je lidé žalují a u jejich soudu by to mělo velmi velkou šanci uspět. V USA si lidi nenechají takovéto věci líbit, ale mi Češi vždycky utečem a bojíme se.
Už se těším co teda nakonec napíšou ohledně těch cen.

:)
Castle, Pirates a Star Wars.

Ravenhorn

CitaceMatně si vzpomínám, že když se něco takového stalo amazonu, tak s omluvou poslali jeden kus za absurdně níznou cenu (v rámci zachování tváře) a zbytek objednávky zrušili...

Jo to teda bylo fér vůči obou stranám. Cena útěchy a mnohem menší ztráta pro Amazon.

vasek

Citace od: rdk kdy 07.04.2009, 08:41:47
Matně si vzpomínám, že když se něco takového stalo amazonu, tak s omluvou poslali jeden kus za absurdně níznou cenu (v rámci zachování tváře) a zbytek objednávky zrušili...

To je přesně to o čem jsem psal včera - takhle by to podle mne řešila seriózní firma, poslat jeden kus a zbytek s omluvou zrušit (a nebo nabídnout za správnou cenu).

Jsem opravdu velmi zvědav na jejich reakci.

eNTy

Citace od: rdk kdy 07.04.2009, 08:41:47
Matně si vzpomínám, že když se něco takového stalo amazonu, tak s omluvou poslali jeden kus za absurdně nízkou cenu (v rámci zachování tváře) a zbytek objednávky zrušili...

Myslím, že je to v USA logické řešení. Nejen, že je tam větší boj o zákazníka, ale opravdu by tam mohlo hrozit, že se zákazníci spojí a podají hromadnou žalobu se slušnou šancí na úspěch, takže by se pak stejně Amazon musel mimosoudně vyrovnávat (nikdo rozumný si nebude dělat negativní publicitu a nechá to dojít až k soudu) a to by ho stálo mnohem víc. Takhle rovnou minimalizuje ztráty a ještě i získá sympatie kupujících (tedy až na chronické potížisty, ale těm se nazavděčí nikdy).
Například v UK, jednou jeden obchoďák špatně spočítal jednu promoakci a přišel o miliony liber. Zkusím to dohledat.

S.t.a.l.k.e.r.

CitaceNo nerad ti beru iluze, ale pokud je na to nekdo upozornil pred par dny a neudelali s tim nic, tak si to zaslouzi vyzrat se vsi ostudou...... Opravdu nechapu, koho v ty company zamestnavaji....
S týmto mám svoje skúsenosti, čím väčšia firma, tým zložitejšie sú procesy. Keď idem objednávať cez direct obchodný kanál, teda web, a niektorá položka tam chýba alebo má zlú cenu, alebo niekto omylom vymastí údaje o objednávateľovi alebo dodacej adrese, ktoré sa museli zadať ešte pred registráciou na portáli, oprava trvá obvykle 2-6 týždňov, pretože approval workflow ide cez 5 krajín, zo Slovenska putujú informácie do Belgicka či Holandska a potom správcom webu do Španielska, aby nakoniec prišiel tovar pod hlavičkou rakúskej pobočky.

CitaceOtázka nesprávne uvedenej ceny a jej zneužitia zo strany kupujúceho je veľmi zaujímavá. Chybu môže spraviť každý a nie je eticky v poriadku to rýchlo a vo veľkom množstve zneužiť. Ja by som to osobne nerobil, upozornil by som predávajúceho, či tá cena je OK a až po potvrdení by som sa pustil do obchodu.
Pre príklady sa ani nemusí chodiť ďaleko, podobná chyba bola tesne po novom roku na portáli abraka-dabra.sk, ceny sa prepočítali €, ale kód meny ostal zachovaný, teda Sk. Také lacné Lego nebolo ani v tejto S@H akcii;D Keď som volal majiteľke tak ostala mierne zaskočená a niekoľko týždňov bol web bez cien.

Áno, všetkým by sa nám hodilo Lego za také ceny, ale zaťažiť si tým svedomie? To nestojí za to..

otaznik

Citace od: Ravenhorn kdy 07.04.2009, 08:43:09
V USA si lidi nenechají takovéto věci líbit, ale mi Češi vždycky utečem a bojíme se.

Mluv, prosím, pouze za sebe.

Honzik

Pokud se podíváme na celou věc obyčejným selským rozumem, tak se prostě stala chyba. Sám jsem objednal buldozery, ale spíš z recese, jelikož kurz euro:koruna aby bylo 1:1 je taková představa, která není reálná ani v těch nejdivočejších snech. Myslím, že by se slušel omluvný dopis (možná s nějakým přívěškem  ;D ) a tím to celé ukončit.

Sám jsem v praxi zažil, kdy se "obyčejným" dealerům poslala VIP poukázka na předváděcí akci, která zahrnovala ubytování, jídlo apod. Nakonec se poslal omluvný dopis s USB Flash diskem a bylo vyřešeno.

Shi-So

Citace od: otaznik kdy 07.04.2009, 10:25:30
V USA si lidi nenechají takovéto věci líbit, ale mi Češi vždycky utečem a bojíme se.

Spise je to o zakonech a o soudech....
U nas jako obcan, nebo poskozeny, mas zastani v zakone -0,0000 nic..... ::)

vasek

Citace od: Ravenhorn kdy 07.04.2009, 00:05:59
Tak lego nádraží už taky zvedly z 599 Kč na 899 kč.  :P
V tuto chvíli je nádraží stále (opět) za 599. Tak já už nevím, žádná baterie v tom není a stejně je to "volaké zlacněné".
Buď v tom maj "bordel " oni nebo já . ??? :-[ :'(

hobby

Tak jsem si přečetl celou diskuzi a chtě-nechtě si to celé musím spojit s nedávnou "zlodějskou aférou" a diskuzí s ostrými slovy a urážkami na mě a další lidi. Až mě to celkem znechutilo.
Tady: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=22581.0 (jak už kdosi v této souvislosi odkázal)
Nevím co je horší; jestli soukromě koupit v dobré víře údajně kradený set (že byl kradený uvěřím, až LTC tuhle, pro ně nepříjemnou pravdu oficiálně potvrdí a vyvodí důsledky), nebo ve zlém úmyslu zneužít evidentní chyby (někoho) ke svému prospěchu.
Nemoralizuji, směju se tomu. 

Jonas

Citace od: hobby kdy 07.04.2009, 12:11:22
Nevím co je horší; jestli soukromě koupit v dobré víře údajně kradený set (že byl kradený uvěřím, až LTC tuhle, pro ně nepříjemnou pravdu oficiálně potvrdí a vyvodí důsledky), nebo ve zlém úmyslu zneužít evidentní chyby (někoho) ke svému prospěchu.

Já mám na to konzistentní názor - obojí je špatné. Špatné je kupovat zboží, které evidentně nemá legální původ, i zneužít (navíc ve velkém) systém, v němž se objevila evidentní chyba. Osobně navíc nedovedu pochopit, k čemu by někomu mohlo být 10 stejných vlaků nebo buldozerů. 
Jonas - Můj Brickshelf

otaznik

Citace od: Shi-So kdy 07.04.2009, 11:08:40

Tady ale žádný občan poškozený není. Navíc ravenhornův výplod nemá se soudem nic společného, je to jen další ubrečená reakce.

Shi-So

Citace od: otaznik kdy 07.04.2009, 12:30:52
Citace od: Shi-So kdy 07.04.2009, 11:08:40

Tady ale žádný občan poškozený není. Navíc ravenhornův výplod nemá se soudem nic společného, je to jen další ubrečená reakce.

No pokud si nekdo koupil v dobre vire treba jeden buldozer (netuse ktera bije) a S@H mu posle akorat omluvny dopis, tak si myslim ,ze poskozen bude...(
(neberu v potaz pokud si nekdo objednal 20 vlaku, nebo rovnou paletu-to je samozrejme o necem jinem....)

vasek

Citace od: Jonas kdy 07.04.2009, 12:25:18
Citace od: hobby kdy 07.04.2009, 12:11:22

Já mám na to konzistentní názor - obojí je špatné. Špatné je kupovat zboží, které evidentně nemá legální původ, i zneužít (navíc ve velkém) systém, v němž se objevila evidentní chyba. Osobně navíc nedovedu pochopit, k čemu by někomu mohlo být 10 stejných vlaků nebo buldozerů. 
No brát to po deseti je opravdu přehnané, ale dva až tři kousky by se mně rozhodně hodily kvůli PF prvkům - mám totiž dva synátory. Ovšem že bych něco skutečně dostal nevěřím.

Ravenhorn

CitaceCitace: Shi-So  Dnes v 11:08:40
Citace: otaznik  Dnes v 10:25:30
Citace: Ravenhorn  Dnes v 08:43:09

U nas jako obcan, nebo poskozeny, mas zastani v zakone -0,0000 nic..... Kuliočko

To není můj názor na tento případ na nás, ale na to jak to chodí v USA. A jak to chodí tam mi je jedno, ale tam zažalují i za věci, které u nás působí úplně neskutečně srandovně.

vasek

Nemá náhodou už někdo nějaké vyjádření od LTC ?  Moc by mne to zajímalo !

5o

Mne ešte ani doteraz neprišiel potvrdzujúci mail k registrácii. Tak ma napadá, že asi sa tam nemôžem zaregistrovať, alebo má niekto zo SVK registráciu?

A ešte jednu vec tu nikto nespomenul: Poistenie, a predpokladám, že každý poriadny podnikateľ využije túto možnosť, a keď nie tak existuje priamo pre zamestnancov poistenie pri výkone povolania. Takže správca by z toho mohol byť vonku.

Ale aj tak som zvedavý na ukončenie tejto témy, ktorá sa zvrhla na parádne Veľkonočné šialenstvo. Ja som sa pobavil, neviem ako vy. Koľko ľudí, toľko chutí a názorov, normálne nestíham čítať ostatné veci. Tak to idem dobehnúť.
Preto lebo Lego...

vasek

Takže jsem neodolal a zavolal na Lego Direct. Pán který linku obsluhuje mi řekl, že se na Český web dostaly ceny v Eurech a všechny tyto objednávky jsou zablokovány - doslova řekl "pár takových objednávek jsme přijali". O problému vědí a nějakým způsobem ho vyřeší (v Dánsku na centrále), až nějak rozhodnou budeme telefonicky nebo mailem informováni.
Takže zase nic konkrétního, ovšem čekal jsem, že mi řekne, že za chybu se omlouvají, ale abych žádnou zásilkou nevyhlížel.  ;D

grohl

Já jsem taky čekal, že mě budou oslavovat za to, jak jsem je včasně varoval. (kdyby nebyli neschopní, žádné obejdnávky by se nekonaly) Místo toho jen krátké: "děkujeme, že jste nás kontaktoval." To samé se děje když jim tam napíšete kvůli čemukoliv jinému.

vasek

Asi bych to shrnul mým oblíbeným (a lety prověřeným) rčením -
Velká firma - velkej bordel !

5o

Citace od: vasek kdy 07.04.2009, 14:19:35
Asi bych to shrnul mým oblíbeným (a lety prověřeným) rčením -
Velká firma - velkej bordel !

Presne  ;D
Preto lebo Lego...

Hardegon

Citace od: vasek kdy 07.04.2009, 13:39:26
Takže jsem neodolal a zavolal na Lego Direct. Pán který linku obsluhuje mi řekl, že se na Český web dostaly ceny v Eurech a všechny tyto objednávky jsou zablokovány - doslova řekl "pár takových objednávek jsme přijali". O problému vědí a nějakým způsobem ho vyřeší (v Dánsku na centrále), až nějak rozhodnou budeme telefonicky nebo mailem informováni.
Takže zase nic konkrétního, ovšem čekal jsem, že mi řekne, že za chybu se omlouvají, ale abych žádnou zásilkou nevyhlížel.  ;D

No snad bude řešení aspon rychlejší, než tady někteří píší. Opravdu je zajímavé a zábavné toto celé dění.

A oni nemají pro takovéto případy nějaký odstavec v obchodních podmínkách?

Petrjr

....
Jo jo. Jsem stejného názoru. Obzvláště, pokud (zde, později) bylo několikrát nezávisle potvrzeno že to byla chyba/překlep, tak zuby nehty trvat na dodávce. To už mi přijde naprosto ujeté.

Colonel32

....

Rozebrat do BL?

linhi

Pokud udělám chybu v práci já,tak mě jí nikdo neodpustí..... je to prostě tak...

Petrjr

Citace od: Colonel32 kdy 07.04.2009, 16:01:04Rozebrat do BL?
No, a neplatí pro firmy jiná pravidla, při nákupu ze S@H? (Protože to už by ve výsledku dalo více než 20000 za rok - daňově se tuším počítá tržní hodnota, i když je prodej uskutečněn s fiktivně malou částkou - takže takový nákup, za účelem dalšího prodeje, smí uskutečnit pouze firma).

peki

Citace od: Petrjr kdy 07.04.2009, 15:49:48
....... Obzvláště, pokud (zde, později) bylo několikrát nezávisle potvrzeno že to byla chyba/překlep, tak zuby nehty trvat na dodávce. To už mi přijde naprosto ujeté.

Sorry kým a kde bylo co potvrzeno několikrát?  ??? Na začátku diskuse je informace od jednoho člena fóra, který říká že upozorňoval prodejce na divné nízké ceny před několika dny.  Evidentně bez adekvátní reakce, jinak by totiž nebylo možné v pondělí odpoledne dále "objednávat" - potvrzovací mail mi přišel, ale v jejich systému objednávky nejsou.

Kromě "potvrzovacích" mailů jsem žádnou oficiální informaci nedostal. Jeden uživatel fóra zavolal a byl ústně informován a nějakém blíže nespecifikovaném problému.

Od začátku k aktu objednání přistupuji jako k recesy, může potvrdit několik členů, kteří si u mně včera chtěli rezervovat nějaké vlaky.  Padl zde také dotaz na co je někomu 10 krát stejný vlak. Třeba jako cena pro děti v muzeu 20 velkých setů za tři tisíce to by byla krása  :o.

Zajímalo by mne jestli by byli všichni tak tolerantní  v případě, že by takovou chybu udělal nějaký tuzemský eshop (inzeroval set za nízkou cenu, "akceptoval" objednávku, poslal potvrzovací mail). U malé firmičky bych s něčím takovým počítal. U S@H jsem tím zklamán.  Kde mám nějakou záruku, že se situace nebude opakovat?  :-\ Záruku, že firma nebude líná a promítne do cen aktuální slevové akce (když každé přecenění znamená potencionální riziko)?

Petrjr

Peki, Ty jsi výjimka. Co se  počtu týče.  ;)  U Tebe to dává smysl.

A "později potvrzeno" jsem myslel jen nepřímé důkazy. Pozdě večer S@H zvedlo ceny na reálné hodnoty (no spíše mi přepadají vyšší než reálné, ale budiž). A zároveň tu v diskusi někdo psal, že je na to upozorňoval. Nejprve grohl. A že TLC řeklo, že to byl omyl. A pak se ozvali i jiní lidé, že je kontaktovali a že potvrzují omyl (alespoň jsem měl pocit, dohledám, zedituji - ale možná se všichni jen odkazovali na grohl-a)

Těchto několik věcí dohromady už považuji /pravda, pro mne/ za dostatečné potvrzení omylu.

EDIT: Tak jsem to prohledal zpětně a musím dát peki-mu za pravdu, že ještě dnes po ránu tu bylo jen vyjádření od grohl a zvednuté ceny. Vše ostatní byly buď dohady nebo jen odkazy na starší zprávy, která vycházely z grohlova vyjádření. Takže tu byly jen tyto dvě indicie.