SH akce??

Založil Shi-So, 06.04.2009, 14:59:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Ondra

Ať je to malá firma nebo velká pořád je tam nějaká ztráta.

Prostě nejde o miliony, jde o princip  :o .A lego by bylo to poslední, co bych chtěl obrat.

vasek

Vážený Otazníku,
děkuji za přání, z vlatní praxe Ti můžu říct, že podobnou chybu jsem udělal a protože zákazník objednal (ale nebyla to suma která by nás položila) rozhodl jsem se mu ji účtovat. Bylo to z mé kapsy a mrzelo to, ale dobrá pověst firmy mi byla přednější než pár tisíc.
Tyhle "slevy" Lego také nepoloží, tak uvidíme jak moc jsou "solidní firma".
Ale osobně si myslím že přijde jen ten "sorry" mail.
Vašek

otaznik

Citace od: vasek kdy 06.04.2009, 22:21:39
Vážený Otazníku,
děkuji za přání, z vlatní praxe Ti můžu říct, že podobnou chybu jsem udělal a protože zákazník objednal (ale nebyla to suma která by nás položila) rozhodl jsem se mu ji účtovat. Bylo to z mé kapsy a mrzelo to, ale dobrá pověst firmy mi byla přednější než pár tisíc.
Vašek
Něco jiného je jedna objednávka, kde ztratím 1-2 tisíce a něco jiného toto davové šílenství.
Navíc pokud to zákazníkovi vysvětlím a on je rozumný, tak nepřijdu ani o dobrou pověst.

Hana129

asi tak nějak, sama si myslím, že nic nepřijde, protože to ani nebudou mít skladem nebo to přijde jen pár lidem a to těm co pod svoji objednávkou neměli ty podivné 0.

Nevšimli jste si jestli to bylo jen u nás nebo i v Německu ?

vasek

Citace od: otaznik kdy 06.04.2009, 22:24:55
Citace od: vasek kdy 06.04.2009, 22:21:39
Vážený Otazníku,
děkuji za přání, z vlastni praxe Ti můžu říct, že podobnou chybu jsem udělal a protože zákazník objednal (ale nebyla to suma která by nás položila) rozhodl jsem se mu ji účtovat. Bylo to z mé kapsy a mrzelo to, ale dobrá pověst firmy mi byla přednější než pár tisíc.
Vašek
Něco jiného je jedna objednávka, kde ztratím 1-2 tisíce a něco jiného toto davové šílenství.
Navíc pokud to zákazníkovi vysvětlím a on je rozumný, tak nepřijdu ani o dobrou pověst.
To je sice pravda, ale srovnat to lze. Malá firmička s obratem pár melounů a celosvětový kolos s miliardovými tržbami. Kolik myslíš, že je toho objednaného zboží - já tipuji rozdíl v prodejních cenách tak na 10.000.000 až 15.000.000. Což mi při jejich velikosti nepřipadá mnoho. Jsem opravdu zvědav jak se zachovají.

vasek

Citace od: Hana129 kdy 06.04.2009, 22:30:18
asi tak nějak, sama si myslím, že nic nepřijde, protože to ani nebudou mít skladem nebo to přijde jen pár lidem a to těm co pod svoji objednávkou neměli ty podivné 0.

Nevšimli jste si jestli to bylo jen u nás nebo i v Německu ?

Bylo to jen v korunách.

Micho

Otázka nesprávne uvedenej ceny a jej zneužitia zo strany kupujúceho je veľmi zaujímavá. Chybu môže spraviť každý a nie je eticky v poriadku to rýchlo a vo veľkom množstve zneužiť. Ja by som to osobne nerobil, upozornil by som predávajúceho, či tá cena je OK a až po potvrdení by som sa pustil do obchodu.

Inak fakt zaujímavá davová psychóza, ale som presvedčený, že drvivá väčšina to brala ako pobavenia a zaujímavosť, či to prejde.

otaznik

Citace od: vasek kdy 06.04.2009, 22:31:42
To je sice pravda, ale srovnat to lze. Malá firmička s obratem pár melounů a celosvětový kolos s miliardovými tržbami. Kolik myslíš, že je toho objednaného zboží - já tipuji rozdíl v prodejních cenách tak na 10.000.000 až 15.000.000. Což mi při jejich velikosti nepřipadá mnoho. Jsem opravdu zvědav jak se zachovají.
To ale vůbec nic nemění na tom, že případné neposlání zboží a vysvětlení situace zákazníkovi nic nemění na solidnosti firmy.

Micho

Citace od: otaznik kdy 06.04.2009, 22:35:50
Citace od: vasek kdy 06.04.2009, 22:31:42
To ale vůbec nic nemění na tom, že případné neposlání zboží a vysvětlení situace zákazníkovi nic nemění na solidnosti firmy.

Presne tak. Skôr trvanie na uskutočnení obchodu (nevýhodného pre predávajúceho) zo strany kupujúceho ukazuje na jeho nesolídnosť.  8)

Shi-So

Uprimne, necekam ,ze cokoliv prijde....
Ale dostava me logika, ze me nekdo upozorni na chybne ceny na intrenetovem obchode a nic se nedeje??? (opravim jednu cenu a neprojdu cely web????) Maji tam dohromady 0,000 polozek a nejsou schopni to opravit???
Pochopim to u shopu, ktery ma v nabidce "X" 1000 polozek, ale par Lego setu.... ::) ;D :D
U nas by za toto padaly hlavy (  a ne jedna.....)

vasek

[/quote]
Pracuješ v obchodě (velkoobchodě či obchodním oddělení) ? Pokud ano tak pošli někomu nabídku se špatnou cenou a když si objedná tak mu vysvětluj, že ta ceny byla špatná. 50% zákazníků už příště nepřijde a půjde jinam i když se budeš snažit sebevíc a budeš mít sebepádnější argumenty.

Ondrej

Citace od: vasek kdy 06.04.2009, 22:40:56

Pracuješ v obchodě (velkoobchodě či obchodním oddělení) ? Pokud ano tak pošli někomu nabídku se špatnou cenou a když si objedná tak mu vysvětluj, že ta ceny byla špatná. 50% zákazníků už příště nepřijde a půjde jinam i když se budeš snažit sebevíc a budeš mít sebepádnější argumenty.
[/quote]

Přejdeš k Bricku ? Já rozhodně ne, každý dělá někdy chyby. Prostě se přepsali a kdyby mi napsali omluvný dopis tak ho akceptuju a objednávku stornuji.

vasek

Presne tak. Skôr trvanie na uskutočnení obchodu (nevýhodného pre predávajúceho) zo strany kupujúceho ukazuje na jeho nesolídnosť.  8)
[/quote]
Myslím že tak to nestojí. Ten kdo něco nabízí za nějakou cenu vypadá neseriózně když cenu přijmeš a on cukne s tím, že cena byla špatná.
V tomto případě všichni víme, že ta cena není reálná, ale reakce TLC mne opravdu zajímá.

otaznik

V obchodě jsem pracoval velmi dlouhou dobu. Každá situace je samozřejmě jiná, u této naší je všem jasné, že je to bug, chyba (ty ceny nejsou ani polovoční, jsou dvacetinové). Tedy bych neváhal a zákazníka o chybě informoval a nechal na něm, jestli objednávku (za správné ceny) zruší nebo ne.

vasek

Citace od: otaznik kdy 06.04.2009, 22:45:48
V obchodě jsem pracoval velmi dlouhou dobu. Každá situace je samozřejmě jiná, u této naší je všem jasné, že je to bug, chyba (ty ceny nejsou ani polovoční, jsou dvacetinové). Tedy bych neváhal a zákazníka o chybě informoval a nechal na něm, jestli objednávku (za správné ceny) zruší nebo ne.
Přesně tak, tady je to naprosto zřejmá chyba, ale jak si s ní poradí jsem zvědav. Jak jsem psal osobně tedy balíček nečekám, ale potěšil by  ;D.
Můj osobní názor je, že pokud by to bylo pár krabic tak je pošlou, ale když to někdo objednává po kartonech tak je jasné, že pro svou potřebu to nebude.
Jen bych rád věděl jak je to možné, že byli informováni a náprava se stala až dnes večer.

Hana129

Třeba nám chtěli udělat radost  ;D .

Jinak, když jsem tam volala, kvůli tomu, že mám Lego doma a nemám je zaplacené a  že by mi to prostě nedalo, tak něco získat. Tak mě ujistili, že ta platba určitě nakonec proběhne a když né tak to Lego budu mít darem, tak si myslím, že TLC zas není tak špatné  ;D.
Osobně si myslím, že to bylo ošetřeno těmi nulami.

ALe jak říka Micho většina to zkusila jen ze srandy a je zajímavé co taková radost z neuvěřitelného zlevnění (i to se může stát) s lidmi udělá.

Shi-So

Kdyby mi poslali za tu cenu aspon jeden z tech setu tak je budu velebit ;D

vasek

Citace od: Shi-So kdy 06.04.2009, 22:55:37
Kdyby mi poslali za tu cenu aspon jeden z tech setu tak je budu velebit ;D
Neboj se, nic nám nepošlou a stejně se budeme těšit na příští novinky.
Mně jen bude líto, že ty neslevněné položky si budu muset shánět jinde, protože při nastaveném poštovném by se mi to poněkud prodražilo.

Hana129

ale na druhé straně mě napadá, třeba fakt nám, chtělo Lego.com k velikonocům udělat radost

No když byly v Tescu SF 10200 z 1299 na 239,--- taky to nebral nikdo jako chybu nebo jo  ;D

a taky zavládlo davové šílenství ....

vasek

Nemyslím si že to byla sleva, to by tam snad všude napsali omezení počtu kusů pro jednoho odběratele, a na dotaz by neodpověděli, že tam je omylem cena Německá ( i když tam byla Finská). Navíc sleva 96% je trošku velká, bral bych tak maximálně 50%. Prostě chyba, to se může stát, ale na řešení jsem móóóc zvědavý.

Colonel32

Citace od: vasek kdy 06.04.2009, 23:27:24
Nemyslím si že to byla sleva, to by tam snad všude napsali omezení počtu kusů pro jednoho odběratele, a na dotaz by neodpověděli, že tam je omylem cena Německá ( i když tam byla Finská). Navíc sleva 96% je trošku velká, bral bych tak maximálně 50%. Prostě chyba, to se může stát, ale na řešení jsem móóóc zvědavý.

Setkal jsem se na SH s naprosto vážně míněnými slevami do výše cca 80 procent.

grohl

Mno když už nic, tak by mi mohli poslat aspoň blbej přívěšek, za to, že jsem držel dva dny ústa a navíc je čestně upozornil. Cca po 30 ti hodinách nicnedělání jsem se rozhodl je trošku potrápit. Proto jsem včera obejdnával dva kusy od At-At, Buldozeru i Cherry Pickeru. Je to ale fakt konina, nezkontrolovat si po sobě ceník.

vasek

Citace od: Colonel32 kdy 06.04.2009, 23:29:23

Setkal jsem se na SH s naprosto vážně míněnými slevami do výše cca 80 procent.
Tak to tě poprosím, až zase na nějakou takovou narazíš - hlavně u technicu - tak mě prosím upozorni, taková sleva má své kouzlo  ;D.

Hana129

Sama jsem o odpovědi nevěděla a to omezení tam zřejmě bylo, protože když jsem objednala víc kusů, tak mě to nepustilo dál. Sama jsem měla dojem, že to je zas kartou.  ;D

Ale pak jsem to zkusila objednat znovu, když jste to tu tak pěkně rozjeli a 1 vlak nákladní, 1 osobák a 1 nádraží za 599,--  ;)a objednávku mi to vzalo a přišel i potvrzovací meil,. Mimochodem u toho nádraží je taky přecenění (stálo původně 1699!!) a tam ty 00, pod tou objednávkou nemám a skladem zřejmě bude, tak jsem i v tom zvědavá jak se zachovají. Jen jedno nádraží + 332,-- poštovného taky nechci.  ;)

Ravenhorn

Tak lego nádraží už taky zvedly z 599 Kč na 899 kč.  :P
Castle, Pirates a Star Wars.

Jindroush

Tedy "velké" slevy se zjevně týkají setů, které jsou na baterie. A v některých regionech se prodávají 'bez' (číslo nnnn), v některých s Duracell bateriemi (číslo Bnnnn). Chyba tedy zřejmě spočívala v tom, že se naládovaly bateriové sety do české verze S@H, bezbateriové to tím pádem smázlo a protože pro bateriové sety neexistují české ceny, nechalo je to v německých cenách.

IMO by se LEGO mělo omluvit, že podobná chyba se může přihodit maximálně, a to opakuji: maximálně 1x za 10 let a tím to hasne.  8)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

grohl

Jen aby nedopadli jako Chochouloušek, který při omluvě jen přidával počty omylů.  ;D

Petrjr

No jéje. Chyba se stane.

Když jsem to tu viděl /shodou okolností jsem chytil téma hned na začátku/, řekl jsem si "chyba". A pustil to k vodě. Ale když jsem později dostal echo i po ICQ a ty ceny tam stále zůstávaly nízké, tak jsem znejistěl. I LEGO občas mívá divné akce a že třeba toto je jedna z nich. A tak jsem objednal nějaké kusy (doslova). Pak se diskuse rozjela a začalo být skoro jasné, že to bude chyba. Čemuž nasvědčuje i pozdně odpolední změna cen směrem vzhůru.

Přiznám se, že teď nějak nevím, jak dál. Anglicky nepočítačově moc neumím, abych jim psal vysvětlující dopis. Bylo by mi blbé, pokud by mi měli kvůli chybě prodat něco s neúmyslnou velkou ztrátou - pozor, ceny sice byly nízké, ale kolik jim to dělá ztráty, případně zda třeba staré RC není ležák a raději to nepustí s menší ztrátou, to netuším, abych objednávku jen tak stornoval (ani nevím kde a zda to jde, když tam nejsem registrován).

Takže. Pokud jim někdo budete psát, v podobném stylu jak to tady popisuji (neúmyslná velká ztráta), tak mne prosím kontaktujte zprávou. Rád bych připojil informace i o mé objednávce a že ji, za takové situace, mohou bez ztráty kytičky stornovat.

Díky, Petr.

Hana129

Citace od: Jindroush kdy 07.04.2009, 00:14:16

IMO by se LEGO mělo omluvit, že podobná chyba se může přihodit maximálně, a to opakuji: maximálně 1x za 10 let a tím to hasne.  8)

Ano omluvit by se měli, každý to tak  přijme. Na domluvě svět stojí a přiznat chybu je velice lidské.

Že se tato chyba zopakuje 1x za 10 let tak to jim moc fandíš!!  V době takového rozvoje výp. techniky se tyto chyby budou opakovat čím dál, tím víc.

Sama jsem  buď jejich "lapač" , smolař či klikař? Stává se mi to dost často nemyslím Lego.com.  Sama toho nezneužívám a někdy si připadám jako idiot, když obětuji svůj čas a  na to upozorním. Kolikrát si tuto chybu nechají i tak a neopraví to!   Sama  mám tím čisté svědomí. Ale když si to neopraví je to pak jen a jen jejich problém jak si to pořeší, každopádně  důsledky si musí nést sami.

peki

Citace od: Micho kdy 06.04.2009, 22:34:02
..... ale som presvedčený, že drvivá väčšina to brala ako pobavenia a zaujímavosť, či to prejde.

Přesně, dokonce jsem po obdržení informace o "slevě" napřed reagoval, že na to nemám čas. Pak jsem měl přeci jenom chvilku, tak jsem se na to mrknul, a řekl si že to nemůžou myslet vážně.  Razantní způsob jak je na to upozornit je podle mne nakoupit  >:D  Od počátku nečekám, že něco dostanu, jsem pouze zvědavý na rekci firmy.

Citace od: Micho kdy 06.04.2009, 22:34:02
Otázka nesprávne uvedenej ceny a jej zneužitia zo strany kupujúceho je veľmi zaujímavá. Chybu môže spraviť každý a nie je eticky v poriadku to rýchlo a vo veľkom množstve zneužiť.

Na rozdíl od některých se provinile necítím, nejsem zodpovědný na stanovování a publikaci cen. Seriozní firma se pozná podle toho že si stojí za tím co říká.  Ano chybu může udělat každý a za každou chybu se musí platit, jinak se zní plynoucí poučení bere na lehkou váhu. Zajímalo by mne jak by se obdobná situace (nabídka za nízkou cenu následné objednání zboží) řešila třeba v USA.