vánoční výlohy na rok 2024

Založil peki, 14.12.2023, 15:43:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

poMOCník

Citace od: Colonel32 kdy 29.12.2024, 21:52:48Ten by teda ale byl býval zapadl naprosto skvěle.

To je fakt, něco méně pravoúhlého by se nám tam hodilo. Vlastně ani nevím, proč peki chtěl, aby domy měly pevně dané půdorysy, když se pak stejně volně naskládaly vedle sebe  ???

peki

Deinstalace bude 23.1 čtvrtek. Hodinu (večerní ještě upřesním).

Robkteryten

Citace od: peki kdy 10.01.2025, 13:25:41Deinstalace bude 23.1 čtvrtek. Hodinu (večerní ještě upřesním).

Kolik krabic 40x40x25 je potreba?

peki

peki

Deinstalace začátek domluven po 18:00-18:30
potřebujeme mít z výlohy do cca 20:00, aby mohlo Lego do 21:00 realizovat obměnu

Kdo přijede?

1)Peki
2)Robkterýten (krabice částečně odvoz)

Hardegon

Co bude s model potom? Já bych svou část letos využil na 3 výstavy.

Chairudo

Já bych podle plánů taky model vyvětral kde to půjde a poopravil co je potřeba  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

sharkabrick

Ahoj,
přijedu na deisntalaci.
Hodila jsem si na čtvrtek cestu do kanceláře (v Praze), tak pokud se nic hrozného nestane, přijedu Vám pomoc.

Jaroslav Procházka

Valouch

Moduly R2 C a R1 C jsou hotovy...

peki

peki

Citace od: Hardegon kdy 17.01.2025, 11:46:42Co bude s model potom? Já bych svou část letos využil na 3 výstavy.

počítáme že by to byla vlajková loď. A byla k dispozici na výstavy. Momentálně je zapotřebí:
1) zafixovat finální rozložení. Počítám že proběhne během výstavy s Ostravě.
2) dořešit balení (řeším s něco s Robkterýten, potom podle situaci nechám vyrobit krabice na zakázku)
3) popis balení (model bude mít celkem 6 m, a jsou to fakticky 2 modely v sobě nadzemí/podzemí) ne vždy se musí vozit celý model
5) instalační manuál
6) domluvit uskladnění a způsob vydávání/vracení modelu (nebo jeho částí)

Momentálně jednáme o vystavení v Ostravě. Na podzim půjde do výlohy v Praze (Letňany) pokusil by jsem se vyřešit aby bylo po Olomouci (pokud bude v Olomouci zájem)

Teoreticky může být v létě na Lipně, ale Jana zatím nedokáže potvrdit jestli bude k dispozici chodba (funguje jako obří vitrina pro společné projekty), loni nebyla.

Dále považuji za nutné říci že po bodech 1-6 by jsem rád "předal" projekt aby mohl žít svým životem jako předchozí projekty (nestarám se o to). Současně berte prosím v úvahu že nájemné je v podstatě výhledově jediný příjem kostek. Je tedy nutné pronájem koncipovat tak aby po uhrazení dopravy šlo něco i na kostky. Zase jsou akce které mají různé rozpočty atd.

Pokud pojedete ven
dříve jsme hradili nějakou část dopravy z kostek. Na oplátku se na výjezdu pořídil materiál do aukcí kostek. Tím chci říci že si na to opět ta akce musela vydělat.

Nebráním se dalším nápadům/diskusi     

Chairudo

Na Olomouc Zájem pravděpodobně bude.

chodba na Lipně jestli si dobře pamatuji a myslíme tu stejnou, v létě byla na slunku rozpálený skleník, tam bych se trochu obával o stav po výstavě.

Robkteryten

Ma nekdo oo ruce podzemni modul a dokazal by ho prosim zmerit? Nejlepe ted dopoledne. Moc diky

Nasel jsem poznamenane 39x26 a vyska 25 jestli to mam dobre.

Robkteryten

Citace od: Valouch kdy 19.01.2025, 12:48:29Moduly R2 C a R1 C jsou hotovy...

Muzes to prosim zmerit? Diky.

Valouch

Rozměry jednoho modulu jsou délka: 39cm, šířka: 26cm a výška: 24cm

Bruno

Ahoj, přijdu helfnout s deinstalací.

peki

Díky všem kteří přijdou. Deinstalace začátek domluven čtvrtek 23.1 po 18:00-18:30
potřebujeme mít z výlohy do cca 20:00, aby mohlo Lego do 21:00 realizovat obměnu

Hacislav

Rád bych dorazil na deinstalaci.
Ale nevím jestli se mi podaří utrhnout se s práce.

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Pool

Také nakonec stihnu dorazit.

waf

Mi to nevyjde. Naštěstí to vypadá, že rukou tam bude dost.

peki

Citace od: Chairudo kdy 21.01.2025, 14:47:22Na Olomouc Zájem pravděpodobně bude.

chodba na Lipně jestli si dobře pamatuji a myslíme tu stejnou, v létě byla na slunku rozpálený skleník, tam bych se trochu obával o stav po výstavě.

Leta je tam stínění, není tedy přímý slunečný svit. a vystavujeme u skla k sálu. Již několik let takto společné projekty. Loni byla změna že byl požadavek na průchozí chodbu.

Jana zatím neví jak letos.

peki

Díky za pomoc s deinstalací.

Lego motory mnoho nevydrží. Např. u velkého kolotoče (chairudo) nový motor ani ne měsíc (měnil jsem osobně). Naopak rekord byl motor u Dana, pohánějící pás (tedy modernizovaný pohon aktrakcí). Modul fungoval ještě 4.ledna. Nyní je slyšet že motor běží ale asi někdy vypal nějaký převod.

Z Lego je zájem o novou zimní výlohu tato byla velký úspěch (to je každá, ale za mne mi tato přišla opravdu zase o něco výše = laťka opět posunuta)

Motory bez garance pohybu také v nějaké míře osadíme.

Chairudo

Motory to je vždy loterie, třeba u bílé horské dráhy jsem Lkový motor za 10 let fungování ještě neměnil a není tam ani poznat opotřebení, a to na víkendovkách a už jich bylo nejmíň padesá jezdí 16-20 hodin v kuse.
Taky asi záleží jak dobře je to zpřevodované... doladíme.

Pokažený motor jestli jsi ještě nevyhodil tak prosím nevyhazovat, potřebuji konektory na další hejblátka.

Kde je projekt uskladněný? Když budu mít prostor tak bych kolotoče před další výstavou pošteloval.

yoshimaka

Opozdilci hlásí příchod:

Po spoustě potíží se konečně podařilo trochu uzavřít (a nafotit) poslední modul perníků, který je určen pouze na výstavy - pila. Zde se vozí surová čokoláda, která se řeže na menší kousky a rozváží do továren na cukrovinky. Místní pracovníci zde mají kafeterii, záchodky a objekt hlídá hlídač se psem, kterého zavírá přes den do kotce, aby se nepletl pod nohama. Plot oddělující podnik od zábavního parku je často terčem zvědavých dětí, které zajímá jak vzniká základní stavební materiál pro perníkový svět.

PS: teprve teď jsem si všimnul, že sklad utrpěl při přepravě lehké poškození - samozřejmě tohle bude napraveno

Lust och fägring stor

peki

Ještě by jsem trošku pohrál s "životem" nějaké scénky. Možná by pila mohla sloužit i jako výroba montovaných perníkových chaloupek. Jeřáby, perníkové panel, rozestavěná chaloupka Něco jako montovna/výroba srubů

Ta různobarevná střecha mi příde až rušivá klidně by stačila kombinace hnědá podklad a nějaká drobná bíla dekorace.