Když něco nevím, tak se zeptám

Založil Hacislav, 14.05.2014, 01:15:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

davroman

Citace od: VojtaBeton kdy 01.11.2017, 19:09:04
Ahoj Všem.

Je normální, pokud jsem vytvořil objednávku na bricklinku, která byla hned zaplacena a obchodníkem odeslána v pátek, to je 27.10, aby do dneška nedorazila?(středa 1.11.) (Doporučený balík) Posíláno českou poštou z českého obchodu do česka.

Díky.

Já postrádám zásilku přes PPL - také podaná v pátek 27.10. a dosud ji nemám.
Obávám se, že na vině mohou být i výpadky elektřiny po nedělní bouři - třeba u nás dva dny bez proudu a pošta zavřená, i když pod okny jim běžel generátor.

Jinak odeslání "v pátek" neznamená, že ještě v pátek balík putuje k příjemci. Záleží na čase podání a čase svozu zásilek z podací pošty na uzlové překladiště. Pokud je čas podání pozdější než svoz, balík z podací pošty odchází až v pondělí.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

STARHAWK

Nevie nahodou niekto ci to ledkove svetlo sa da niekde zohnat ?

https://youtu.be/X8DyqSn8tEE

Nejak sa clovek neobtazoval povedat co to je zac a odkial.
Vo svojom ideas projekte tvrdi, ze by sa to dalo osvetlit svetelnou kockou 2x3 ale o rozhodne ten efekt nespravy.

Podobny model mam postafveny a teraz tam skusam narvat tu svetelnu kocku - uz som ju tam aj dostal ale neda sa zapinat nejak rozumne zatial.

skywalker007

Ahoj
Potřeboval bych poradit,jestli by mi stačila tato váha,případně jaký typ ze čtyř uvedených typů v odkazu je nejidelnější. http://www.vahypardubice.cz/sortiment/pocitaci-vahy/tsq-hd---pocitaci-vaha-s-vysokym-rozlisenim.html#vahy
na počítání např. plate 1x1 a na podobné díly s nízkou váhou nebo jestli má někdo odkaz na váhy co se používaly na třídění lugbulku,ta by předpokládám měla stačit.
Díky

peter

Přesně tu váhu, na kterou odkazuješ při třídění používáme ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

skywalker007

Citace od: peter kdy 09.11.2017, 09:20:27
Přesně tu váhu, na kterou odkazuješ při třídění používáme ;)
Díky

Jezevec

Ahoj, ocitl jsem se tu nově a rád bych se na něco zeptal. Vznikl u mě zájem o stavění z lega - hlavně domy. Ale můj problém je ten, že nemám co stavět a hlavně z čeho. V první takové vlně nadšení jsem zašel do nejbližšího obchodu s naprosto jakýmkoliv lego sortimentem a koupil první dvě krabice, které mně víceméně přišly pod ruku, byly to nějaké domky a líbily se mně (Creator Corner Deli a Creator Park Street Townhouse). Bylo to super, jenže prostě moc malé, moc krátké stavění. A tak tedy sem směřuji svůj dotaz a doufám, že se mě snad někdo ze zkušenějších kolegů ujme a třeba i ochotně poradí, jak moje trable zdárně vyřešit.

Co je pro člověka s nově vzniklým lego nadšením lepší? Napadlo mě koupit těch stejných setů třeba více, zkombinovat je a pak z toho postavit větší dům, jenže mě zase přijde trochu škoda kupovat součástky které zatím nějak nevyužiju, případně mít tolikrát ty samé minifigs. Na druhou stranu velké modulární domy mně přijdou poměrně drahé a s příliš propracovaným interiérem (ve mně spíše budí nadšení exteriér). No a jednotlivé lego díly vím, že koupit jdou, jenže nemám paypal a celkově se v tom nakupování na bricklinku nebo jinde moc zatím neorientuju, vlastně spíš vůbec. Vím jen něco málo, co jsem se zatím dočetl tady, když jsem procházel některé sekce fora toho týkající se. Chápu, že takové dotazy tady asi jsou často, ale snad tím nikoho nenaštvu, neurazím ani nepopudím. Předem děkuji za nějakou radu. :)
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

skywalker007

Ahoj
Zkus si udělat nějakou menší objednávku na BL v česku a tím asi nejlépe zjistíš,jak to funguje,jinak jestli ti přijdou moduláry drahé,tak stejně velký dům za ty peníze pomalu ani nepostavíš,spíše naopak tě vyjde ještě dráž.

Hacislav

Sety zejména  moduláry jsou nejen pěkné domy a více méně splňují to po čem toužíš. Ale jsou taky dobrý inspirační zdroj stavebních postupů.

Nebo použij to co máš a začni to upravovat a dostavovat podle svých představ. Potřebné dílky pro začátek nakup v česku, myslím si že konkrétní prodejci ti rádi poradí pokud by jsi se někde zadrhnul.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Clermont

Nazdar Jezevec  :)
Jako bych viděl sebe před pár měsíci. Líbí se mi také domečky a na interiéry moc nejsem.
Řešil jsem také kde sehnat kostičky a co budu přesně stavět. Velké modulární domy vyjdou moc draho a jsou takové "uplácané". Tak samo MOC které by sis v téhle velikosti postavil.
Takže se mi začali líbit domky přesně jak jsi koupil (jsou menší , hezčí a levnější)  ;D
Já koupil od tří českých prodejců na BL vetší objednávky (jedna objednávka měla 400 lotů) a tím jsem začal.
S pomocí zdejších šikovných lidí jsem byl i teď v sobotu ve Vídni v Lego Store kde se prodávají kostky "alá naplň si kyblík čímkoliv chceš" a už se mi staví  lépe :)
Nákupu na BL se neboj. Najdi si prodejce kteří neřeší kolik lotů kupuješ (někteří to mají spoplatněné když bereš od každého druhu pár kusů).
A Paypal taky nemám. Prostě pošlu peníze na účet a už se teším na balík.  ;)

PS: Jsem rád že tu nejsem jediný "cucák" co navíc staví to stejné co já   ::)

Petronel

Ahoj Jezevče,
já tedy před spousty let začínal jiným způsobem než kolega Clermont.
Zásobu dílů jsem získával pouze ze setů, hlavně Creator, City a tehdy Castle. Když člověk vystihne nějaké akce, nebo objedná několik setů najednou přes nějaký eshop tak výjdou cenově přijatelně.
Bricklink je dobrá věc, ale já na něj přešel až po letech a objednávám vždy jen konkrétní chybějící dílky pro již rozestavěnou stavbu. Protože mám problém že vlastně ani bych nevěděl co objednat. Když člověk začne na setech, tak to má velkou výhodu v tom, že získáš velkou škálu různých dílků v různých barvách, které bys určitě ani přes bl neobjednal, ale teď je máš a můžeš je využít, máš z čeho vybírat. Chce to si udělat nějakou zásobu materiálu aby se dalo něco tvořit a ze setů to jde dobře. Chce to různé sety, ne jeden několikrát, ať je ta škála široká. Pro začátek je to nejlepší cesta.

A až tě omrzí stavět podle návodu, začni z toho stavět něco svého! Nebo začni nějakým alternativním modelem z daného setu.
Náš první set co jsme si koupili, když jsem se vrátil v dospělosti k Lego byl domek 6754. A tak jsem pak na kostkách začínal svou recenzí a bonusovým vlastním alternativním modelem;)

PS: to že moduláry jsou drahé a uplácané a ty z creatoru hezčí s tím si dovolím ostře nesouhlasit.
Úroveň creator domků šla za ty léta rapidně dolu a modulary jsou sice (na pohled) drahé, ale 2500 dílků? Nebo 4000 v tom posledním? Za tu cenu je to velmi dobré. A je tam tuna hlavně stavebního materiálu, což je ohromná výhoda.

milanv

Ahoj. Taky přidám pár svých postřehů - ať máš víc z čeho vybírat a nad čím se zamyslet.

Taky jako Petronel doporučuju větší domky přímo od LEGO - ať už moduláry nebo starší Creator domky (ty velké). Nezapomeň, že máš velkou výhodu na Bricklinku: jsi stavitel, nejsi sběratel. Takže se tě týkají úplně jiné ceny - nebudeš kupovat MISB (tj. ještě zavřenou krabici) a připlácet za její stav a neotlučené rohy. Koupíš si právě ty "párkrát sestavené, 5 dílů chybí, návod celkem OK" - a to je něco úplně jiného.

Získáš tak nejen velikou spoustu dílů - jak velkou, to si lze těžko představit dokud to poprvé neuvidíš. Je to opravdu neporovnatelné se zkušenostmi ze City apod. Ale zároveň s tím získáš i něco navíc: návody, nápady, stavební techniky. Ti designeři v LEGO company fakt umí, ne že ne :) A vím, jak to člověka "nakopne" - pak už si vymýšlí sám. A když si pak budeš zkoušet různá průčelí (hloubku domu jen naznačíš), máš kostek na několik domů a hlavně: nemjen na celé domy, ale na všechny ty zkoušky, prototypy, nápady na stavební techniky...

No a pak už budeš vědět, jaké kostky ti chybí konkrétně a že je chceš na BL. A pak sem přijdeš s dotazem, jak se tedy nakupuje. No a to je klíčový moment - pak už jsi pro běžný svět ztracen. Dcera ze školky přinese obrázek myšičky a bude na tebe dost hledět, až ji řekneš, že je pěkně LBG :)
Pán na Žlutém hradě

Clermont

Poznámka: Máte pravdu v tom, že je dobré kupovat pro zásobu dílku i sety ve slevě, o tom žádná.
Ale když chcete stavět hned když chytnete na staré kolena druhou mízu - je Vám zase 15 let  ::)  a nemáte z čeho a sleva nikde tak co uděláte?  ;)
Teď budou Vánoce a to budou slevy, takže si omládl v pravou chvíli  ;D

milanv

Jak říká můj kolega Slovák: "Nefňukej, jdi do toho a zemři jako chlap!" :)
Ještě dnes večer můžeš mít paypal účet, zítra schválený. A pak se ti otevírá spousta možností za dobré ceny, třeba tato nebo ještě zajímavější tento obchod rovnou se dvěma stavebnicemi za dobrou cenu. I s poštovným (kolem 500 Kč odhaduji) máš za skvělou cenu dílů tolik, že si vyhraješ celé Vánoce a budou je muset kvůli tobě prodlužovat  >:D

A to jsou jen první dva tipy, co na mě vyskočily do pěti minut včetně hledání seznamu, co bylo vlastně vydáno za modulární domy...
Pán na Žlutém hradě

Jezevec

No já právě střádám zlaťáky, přeci jen jsem ještě chudý student, takže příjmy plynou jen z brigády nebo sponzoringu příbuzenstva :D Ale právě jsem přemýšlel (a to bych zrovna taky ocenil radu v tomto od někoho, kdo se v legu více vyzná)o tom, jak to s nabídkou lega vypadá obvykle na přelomu roku? Bývají sety, které jsou dostupné teď, normálně v prodeji i další rok nebo mám čekat, že je nahradí nové zboží pro rok 2018? Jde mi o to, že jsem brouzdal dneska katalogem a našel pár setů, které bych hned bral - ať už z normálního creatoru, nebo friends, případně něco jiné, ale jsou to věci, co jsou v prodeji už delší dobu. Některé už od 2015/16 podle building recenzí na netu. Mám se tedy třeba oprávněně obávat toho, že v prosinci na takové staré zboží narvou 40-60% slevy, aby to lidi do Vánoc vykoupili a uvolnilo se místo na leden na nový sortiment? Nebo naopak jsou spíše šance na výprodeje v lednu po Vánocích, aby se zbavili zboží? Kdy vlastně na pulty dorazí kolekce 2018? To lego sází ven hned v lednu nebo déle?
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

milanv

Střídání kolekcí nevím, to ti tady poradí obchodně zkušenější, ale rozhodně nečekej vánoční slevy, naopak. Teď to pomalu začne a až do ledna budou naopak ceny nadsazené - aspoň taková je moje každoroční zkušenost. Např. v oficiálních legoshopech - normálně tam člověk najde i sety ve slevě, levnější sety apod. Před vánoci ani náhodou - naopak se vytáhne úplně všechno ze skladů, všechno se označí jako úžasné a nasadí se pořádná cena.

Naopak pokud jsi student, tak bych to právě koupil z druhé ruky (to tě snad neurazí) a nechal si dát příspěvek na to od pár lidí jako dárek. A tím získáš úplně jiné množství lega. Ale to je samozřejmě jen můj tip.
Pán na Žlutém hradě

Jezevec

MilanTv - díky. Mám ještě tento dotaz. Vyplatí se kupovat malé sety v dobré slevě, třeba 31050 LEGO Creator Corner Deli v akci z tisíce na 6 stovek - kvůli materiálu na stavbu, nebo je lepší kupovat sety velké s minimální slevou? Za předpokladu, že si zatím netroufám kupovat něco z ciziny rovnou. :) Prostě jen mně jde hlavou myšlenka dneska, jestli je z legáckého hlediska lepší koupit velký set za 4500, případně v akci za 4000 nebo několik malých setů s dobrými dílky, které stály kolem tisíce každý a jsou s 30-50% slevou různě. :)
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

milanv

Jseš stavitel, chceš stavět. To je hlavní mantra, té se drž. Takže se koukni na díly a poskládej si to co nejlíp - jde ti o výslednou sadu dílů a je ti ledno, jestli jsou ze dvou nebo z pěti stavebnic. Spíš jsme se vám snažili s Petronelem poukázat na to, že např. v těch modulárech dstanete výhodu navíc: naučíte se stavební techniky a budete mít díly, co se hodí na domy. Což z těch menších stavebnic není vždycky úplně pravda a bez dřívějších zkušeností se to ze seznamů na BL špatně odhaduje. Zase se dají sehnat ty menší ve slevách - musíš si to rozmyslet, co je pro tebe větí riziko. Já dal dvě ukázky, kde byly moduláry s cenou kolem 1,30 Kč za dílek, možná ještě míň. Na to se nedostaneš možná ani s těma setama ve slevách...
Pán na Žlutém hradě

Igorus

@Jezevec - je to o tom, kolik do toho chceš na začátek investovat. Pokud jsi si koupil nějaké Creator domky, kup si ideálně nějaký kreativní box. A pak můžeš začít kombinovat, stavět, i když to bude pestrobarevné. Tím si ošaháš základní možnosti dílů. No a pak už je právě ideální se zaměřit na bricklink a tím že víš co vlastně chceš a nekoupíš zbytečnosti. Jak s ním pracovat tady na fóru určitě najdeš, ale je to fakt intuitivní.
Nebo další cesta je tvořit přes LDD a pak zase hurá na bricklink.

Pro získání knowhow na stavební techniky využij internet, návody se dají taky sehnat v digitální podobě.

Za sebe originální set moduláru je škoda přeci rozebrat na díly ;)

šipka

Citace od: Igorus kdy 10.11.2017, 11:27:10

Za sebe originální set moduláru je škoda přeci rozebrat na díly ;)
v tom třeba já problém nevidím :)  Když mi při stavbě něco chybí, prohledám dle iventory na BL sety co mám a teprve potom, když nejsou dostupné řeším objednávku. Sice se mi hromadí mraky trosek ale zase nejsou prostoje než díly dorazí. Stejně se to časem použije a nebo případně opraví (někdy).
Na začátek, přesně jak píšou kluci, koupě na českých BL shopech bude dostatečná. Zjistíš jak to funguje a přijdeš tomu bohužel na chuť  ;) Cizina není problém, nejlépe je dostupné Německo, kde je slušný výběr a rychlost dodání, kvalita a poštovné OK.

LukasX

Ahojte,
mám dotaz na zkušenější stavitele větších MOC.
Chtěl bych stavět velkou scénu z Endoru (nejoblíbenější díl SW celé rodiny). Mám už na to několik setů  plus několik tisícovek zeleně a hnědých dílků :)

Ale ještě než začnu, tak bych to rád udělal dobře koncepčně. Zatím na to mám místo doma, celou místnost - ale co když se ukáže, že se to povedlo a chtěl bych to poskytnout někam na výstavu? Nebo to prostě převést do jiných prostor.
Jak začít, aby byl reálný převoz (předpokládám stavbu na několik 40x40 baseplace)?  Jak stavíte velké MOC s ohledem na jejich budoucí mobilitu? Jako chápu, že nepřevezu celý les nastojato, ale stavět všechno celé znovu na místě je také nereálné.
A ještě jeden praktický - používáte proti prachu nějaké kryty? Napadlo mne něco slepeného z plexiskla, odendávacího...

Díky za tipy, případně odkaz na fotky, jiná témata kde se to řešilo.
Děkuji!

Hacislav

#530
Citace od: LukasX kdy 12.11.2017, 11:20:07
Jak začít, aby byl reálný převoz (předpokládám stavbu na několik 40x40 baseplace)?  Jak stavíte velké MOC s ohledem na jejich budoucí mobilitu?
No v základu musíš vycházet s toho čím a jak to budeš převážet. Samozřejmostí je myslet na převozitelnost již při stavbě.
Osobně s tím nemám mnoho zkušeností, ale mám toho dost "nakoukáno" Když si projdeš mé galerie z výstav (zejmena ty backstage).

Strategie jsou více méně dvě.
Menší sekce

Kostkoland II by Emil  Emilovič, on Flickr
v krabicích nebo samostatně
větší celky

Kostkoland II by Emil  Emilovič, on Flickr
na dřevěné desce
A pak už jen upravuješ dle možností a dopravního prostředku, osobák, dodávka, velká dodávka na palety, náklaďák...

IMG_4429 by Emil  Emilovič, on Flickr

zajimavou vychytávkou je Vasykuv přepravní box na zdvihacím podvozku.

IMG_4416 by Emil  Emilovič, on Flickr
Ale Vasyk je specialni případ, profesionální řidič (jezdí veeelkou dodávkou ) je to šikovný kutil a v neposlední řadě megaloman...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

milanv

Přidám jeden osvědčený model poslední doby, používáme ho na různých společných projektech a použili jsme ho i na betlému: model rozdělit po jednotlivých velkých baseplate (48x48) a každou z nich uložit do krabice o základně 40x40 cm. Výšku krabice pak zvolit podle modelu. S tím, že do hlubších se model musí "pohřbívat" - podložit pruhem fólie a tak opatrně spustit dolů, jak rakev do hrobu. Sedí to tak přesně, že se modul ani nehne a transport přežije i poměrně křehká část na terénu.

Vasyk je profík, podobná řešení jako má on má už asi jen peter (tady na kostkách) a používá se pro opravdu velké modely, které potřebuješ převézt buď celé nebo rozebrané na větší či nestandardně velké kusy - kluci si připraví bednu s policemi a výstelkou přesně na míru jednomu modelu. A výsledek pak musí přepravovat příslušným vozidlem. Pro modely rozdělitelné na ty baseplate není potřeba tak profi řešení. Samozřejmě ale i pro menší části platí stejný princip - pokud nevyplňují krabici beze zbytku, je potřeba na míru vyrobit výstelku nebo přihrádky, i kdyby z kartonu. Rozdíl v množství částí "přeživších transport" je velký. No a křehké nebo neupevněné části samozřejmě převážet zvlášť (vozidla apod.) a počítat s jejich poskládáním na místě.

Celkově pak počítat s časem na seskládání modelu na výstavě, i přes veškerou péči při balení to jde do hodin - viz jedno starší video od petera, časosběrné jak stavěl ropnou plošinu. I přes opravdu profi balení do velké bedny s extra přihrádkami trvalo cca 3 hodiny než plošinu kompletně sestavil, pokud se nepletu. A podobnou zkušenost mám např s filmovým projektem apod.

Tolik soupis mých zkušeností :)
Pán na Žlutém hradě

peter

#532
Citace od: milanv kdy 12.11.2017, 15:32:52... podobná řešení jako má on má už asi jen peter

Z mých transportů velkých modelů mohu uvést např. dva příklady pouť a ropná plošina. Pro mne je vždy základem místo kde model přechovávám, nebo transportuji a k tomu směřuji dělení modelu.

U poutě jsem byl limitován velikostí pracovního stolu a volným místem na něm, takže jednotlivé části byly menší. Plošinu jsem rovnou směřoval k volnému prostoru v autě, který je cca 1x1m, takže k tomu jsem přizpůsobil celkovou velikost přepravního boxu. Jak už jsem zde nastínil, tak pro převoz si vždy vytvářím na míru udělaný přepravní box/paletu, prostě něco na čem v podstatě je celý model rozložen a pro přepravu zajištěn, aby se cestou nepoškodil.

Citace od: milanv kdy 12.11.2017, 15:32:52
Celkově pak počítat s časem na seskládání modelu na výstavě, i přes veškerou péči při balení to jde do hodin - viz jedno starší video od petera, časosběrné jak stavěl ropnou plošinu. I přes opravdu profi balení do velké bedny s extra přihrádkami trvalo cca 3 hodiny než plošinu kompletně sestavil, pokud se nepletu. A podobnou zkušenost mám např s filmovým projektem apod.

Ano, bohužel to trvalo ještě docela dlouho plošinu zpět sestavit. Hlavní příčinou ale byla složitost modelu, kdy bohužel nešlo jen jednotlivé částí k sobě naskládat. Jelikož byl model osvětlen, bylo nutné jednotlivými segmenty protahovat vodiče do jednotlivých pater a navíc prostor kudy vodiče mohli vést byl velmi malý, tak to nebylo úplně snadné. Dalším zdržením bylo, že jsem si nechal spoustu věcí (doplňků), které jsem usazoval až na místě.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

šipka

Osobně mám vyzkoušené moduly po dvou baseplatech 48X48, které stavím samostatně a následně je zasunu do transportní  "bedny" která je z OSB desky a má po stranách přidělané boky v požadované výšce. Na místě určení vysunu a zkompletuji s ostatními moduly.   ;)

LukasX

Díky všem za tipy, parádní inspirace. Mám rozhodně o čem přemýšlet při plánování. Hlavně tedy jestli nepřehodnotit můj plán stavět v samostatném pokoji v patře domu. Vykroutit se po dřevěných schodech s bednama by byl docela oříšek. Asi zaberu pracovnu a žehlící místo si přesunu jinam :))

A ještě druhý dotaz, který tam trochu zanikl. Pokud stavíte větší model - necháváte jej bez "ochrany proti prachu", nebo jej necháváte jak je a časem rozeberete. Nebo snad je nějaká cesta jak jej odprášit postavený? Přemýšlím nad nějakým lehčím plexi boxem, který by v čase nečinnosti byl nad modelem a když budeme stavět, tak jej sundáme.

ještě jednou díky.

milanv

Možná se ztrapním, že jsem nepochopil vtip, ale pro jistotu se zeptám: ta fajfka je existující legový díl? Nezdá se mi - buď je to playmobil nebo Lepin nebo fotomontáž ke vtipu. Ale pro jistotu - znáte to: přání otcem myšlenky...
Pán na Žlutém hradě

otaznik

Citace od: milanv kdy 18.11.2017, 19:08:17
Možná se ztrapním, že jsem nepochopil vtip, ale pro jistotu se zeptám: ta fajfka je existující legový díl? Nezdá se mi - buď je to playmobil nebo Lepin nebo fotomontáž ke vtipu. Ale pro jistotu - znáte to: přání otcem myšlenky...
Taky jsem to někde v MOCu viděl. Ale na BL nenašel...

milanv

Tak už jsem to našel - vyrábí to jiná firma jako příslušenství k LEGO: Brick Warriors.
Pán na Žlutém hradě

Scarlett

Dobrý deň.
Chcem sa spýtať,či mi vie niekto poradiť ako mám zmeniť Shipping method v mojom obchode na Bricklinku.
Mám tam teraz "Request for ivoice".Znamená to,že by som mala kupujúcemu najprv poslať faktúru(?),ale ja predávam svoje nevyužité sety - prebytky,ako súkromná osoba,čiže nemám ako faktúru vystaviť.
Pri zadávaní tam myslím ani iná možnosť nebola,rovnako ako spôsob platby bolo možné odkliknúť iba PayPal a nie napr.IBAN.
Keď si otvorím Settings,tam mi neponúkne možnosti,neviem či treba zmazať to Request for ivoice a naťukať niečo iné...
Som úplný BRICKLINK začiatočník a ešte k tomu po anglicky rozumiem len pár slov a musím používať prekladač.. :-\
Ďakujem.

otaznik

Ahoj Scarlett, v tomto případě je "invoice" podklad, na základě kterého může kupující zaplatit. Tedy dokument, kde je přehledně vše potřebné včetně všech cen (zboží, poštovné, případné poplatky navíc atd.). Myslím, že by se to klidně mohlo jmenovat např. summary.
Není to účetní faktura.
Tedy vystavení této BL faktury je v pořádku. Dá se nad ní i komunikovat se zákazníkem - např. poslat tracking number.