SNOT - Ad absurdum

Založil Jonas, 10.01.2007, 14:25:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jonas

Možná si vzpomínáte, jak jsme tady na fóru asi před půl rokem obdivovali nádherně provedené nádraží od Daniela Kampa (aka Dagealka)- viz vlákno

Byl to tehdy jeho první velký výtvor. Později přibyly další obdivuhodné kreace - viz jeho Brickshelf galerie. Dnes je už uznávaným stavitelem a jeho MOCy se objevují na řadě výstav.

Asi jsem nebyl sám, kdo si lámal hlavu tím, jak některé části staveb vyřešil. Bylo jasné, že je mistr SNOTu, ale jak si poradil s konkrétními částmi a detaily?

Teď na Brickshelfu odhalil některá tajemství. Podívejte se např. na jeho věž zvenku a pak zevnitř.

Další obrázky a triky - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=226120

Napadá mě jen: SNOT ad absurdum.
Jonas - Můj Brickshelf

MildaPajda

Citace od: Jonas kdy 10.01.2007, 14:25:07Napadá mě jen: SNOT ad absurdum.

Možná bych dodal: účel světí prostředky....   :o

na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Ondra

Chytrej použil nepoužitelné dílky.

Cavelon

Citace od: ONDRA kdy 10.01.2007, 14:55:46
Chytrej použil nepoužitelné dílky.

Ak rozdelíme dieliky na použiteľné a nepoužiteľné, tak z toho potom vyplýva, že všetky dieliky sú použiteľné. :)

Numbi2

Citace od: Jonas kdy 10.01.2007, 14:25:07
Napadá mě jen: SNOT ad absurdum.
kdyby jen ad absurdum  >:D ... když jsem se tady rozplýval nad dokonalostí jeho nádraží, ještě jsem netušil, kolik práce, nápadů a hlavně dalších KOSTEK je potřeba

už vím, proč se TLC ve větší míře vyhýbá SNOTu  ;D ;D ;D

EDIT:
(samozřejmě nesrovnatelné a poněkud trochu OT, jen mě tak napadá:
poslední dům z řady Creator nastiňuje lepší zítřky, když se alespoň na rozích vylhali překládanými cihlami (kontrast Stone a Tan))
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...

TomG

To se mi zda nebo na tom novem creatoru jsou ty rohove cihly snotem pridelane tile 1x2?
Only the best can survive.

otaznik

Citace od: TomG kdy 10.01.2007, 19:40:28
To se mi zda nebo na tom novem creatoru jsou ty rohove cihly snotem pridelane tile 1x2?

Ty rohové tiles jsou podle mě přicvaknuté na dva bricky 1 x 1 with headlight, na jeden tmavý a na jeden tanový.

Numbi2

Citace od: otaznik kdy 10.01.2007, 20:55:52
Citace od: TomG kdy 10.01.2007, 19:40:28
Ty rohové tiles jsou podle mě přicvaknuté na dva bricky 1 x 1 with headlight, na jeden tmavý a na jeden tanový.
jenže brick "1 x 1 with headlight" má čelní plošku se studem zapuštěnu pod úroveň klasických kostek a kdyby se tam dala plate 1 x 1, tak by to zase moc odstávalo, spíš si myslím, že tam bude technic brick "1 x 1 with hole" v něm technic pin 1/2

TomG

Spis bych to videl na technic brick 1x2 with holes, ten je v te tmave uz v dost setech, pze z boku to nevadi a pod tou tile to videt nebude, nez to slozite delat ze dvou technic bricku 1x1. Navic takhle by to bylo i pevnejsi.
Only the best can survive.

Numbi2

Citace od: TomG kdy 11.01.2007, 12:04:28
Spis bych to videl na technic brick 1x2 with holes, ten je v te tmave uz v dost setech, pze z boku to nevadi a pod tou tile to videt nebude, nez to slozite delat ze dvou technic bricku 1x1. Navic takhle by to bylo i pevnejsi.
jojo, šlo mi spíš o způsob provedení  ;D (a třeba bude TLC šetřit >:D)

zakm

Tento MOC som už dávnejšie obdivoval ,je to úžasné. Ale nejde mi stále do hlavy prečo dáva niektoré dosť vzácne dieliky do vnútra stavby? ???
  Ale ináč, je to jeden z majstrov na SNOT. ::) ::)
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

otaznik

Podle mě jsou tam stoprocentně ty díly, co jsem psal (brick 1 x 1 with headlight), i na té fotce je to poměrně dobře vidět. Je to jeden díl tmavě šedý, vedle něj tanový, na nich nacvaknutý tmavě šedý tile, další řada stejně, jen o 90% otočeno a přehozené barvy tak, aby tmavě šedý brick byl vždy na rohu.

otaznik

Citace od: Numbi2 kdy 11.01.2007, 11:29:58
jenže brick "1 x 1 eith headlight" má čelní plošku se studem zapuštěnu pod úroveň klasických kostek a kdyby se tam dala plate 1 x 1, tak by to zase moc odstávalo, spíš si myslím, že tam bude technic brick "1 x 1 with hole" v něm technic pin 1/2
Proč by se tam dávala plate 1 x 1??

Numbi2

Citace od: otaznik kdy 12.01.2007, 23:20:33
Citace od: Numbi2 kdy 11.01.2007, 11:29:58
jenže brick "1 x 1 eith headlight" má čelní plošku se studem zapuštěnu pod úroveň klasických kostek a kdyby se tam dala plate 1 x 1, tak by to zase moc odstávalo, spíš si myslím, že tam bude technic brick "1 x 1 with hole" v něm technic pin 1/2
Proč by se tam dávala plate 1 x 1??
OK, tipuju, že jsme se špatně pochopili, já myslel, že ty dva 1 x 1 headlight myslíš nad sebou ... teď mi došlo, že jednoduché řešení bez technic pinů je dát dva VEDLE SEBE  :-[ :-[ ;D ... to je tak, když to člověk překombinuje ... technic brick beru zpět >:D

Aki

Citace od: otaznik kdy 12.01.2007, 23:19:49

Podle mě jsou tam stoprocentně ty díly, co jsem psal (brick 1 x 1 with headlight), i na té fotce je to poměrně dobře vidět. Je to jeden díl tmavě šedý, vedle něj tanový, na nich nacvaknutý tmavě šedý tile, další řada stejně, jen o 90% otočeno a přehozené barvy tak, aby tmavě šedý brick byl vždy na rohu.
Podle této fotky se domnívám, že jde jen o 52107 Brick, Modified 1 x 2 with Studs on 2 Sides  v šedé, sezaný na sobě cikcak a na něm ta tile stejné barvy.  :-\

otaznik

Citace od: Aki kdy 15.01.2007, 22:26:39

Podle této fotky se domnívám, že jde jen o 52107 Brick, Modified 1 x 2 with Studs on 2 Sides  v šedé, sezaný na sobě cikcak a na něm ta tile stejné barvy.  :-\

Mně se to stále zdá uděláno tak, jak jsem popsal (jen jsou vedle sebe 2 tmavě šedé bricky). Určitě za chvíli uvidíme, jak je to doopravdy. :-)

Piere

Tahle fotka by mohla napovědět. Myslím, že pravdu má Otaznik. Jsou vidět "zapuštěné" tiles a "škvíra" mezi bricky 1 x 1 with headlight.

otaznik

Citace od: Piere kdy 15.01.2007, 23:22:44
Tahle fotka by mohla napovědět. Myslím, že pravdu má Otaznik. Jsou vidět "zapuštěné" tiles a "škvíra" mezi bricky 1 x 1 with headlight.

Tak díky za potvrzení.  ;)