Nový Film - Doktor Ox

Založil peter, 22.12.2006, 23:57:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Jak jsem slíbil, tak plním. Jako loni jsem zde exkluzivně na tomto fóru zveřejnil informaci o možnosti stahování filmu Star Trek LEGO Paradox (STLP) z mého filmového webu, tak i letos a tentokrát k Vánocům tu něco pro Vás mám.

Jistě několik z Vás ví, že opět má malá filmová společnost ARTEC studios připravuje nový film. Již od roku 2003 probíhaly přípravy a konečně letos koncem června bylo vše připraveno a tak 24. června padla první klapka. Na 7. Kostky srazu byl tento projekt oficiálně představen a zároveň byl uvolněn krátký Trailer. Tentokrát se tedy již nejedná o další díl Star Treku, ale pokusil jsem se zfilmovat jedno méně známé dílo velmi známého autora a zároveň průkopníka žánru vědeckofantastické literatury Julese Verna.

Jelikož minulý snímek STLP zde sklidil úspěch, tak doufám, že Vás opět moc nezklamu a třeba naopak ještě více potěším. Film je dlouhý 24 minut a pro internet je zkomprimován v Kodeku DivX 6.1.1 a má velikost cca 90MB.

Takže šťastné a veselé a zde je můj malý dárek pro Vás ... ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jonas

Petře,

smekám klobouk před výsledkem tvého díla!!! Díla téměř profesionálně provedeného, byť vznikalo v amatérských podmínkách. Chválím nádherné vlastní kulisy z Lega, výbornou animaci, vtipně převyprávěnou povídku a to vše dobře podbarvené vhodnou hudbou.

Je to skvělý hold mému oblíbenému Vernovi a jsem si jist, že bys dostal velkou pochvalu i od Karla Zemana, tvůrce legendárního Vynálezu zkázy.

Všem doporučuji film stáhnout a pak zasednout před domácí kino (nejlépe 5 + 1) a ... pak už jen koukat a nechat se vtáhnout do světa stvořeného J. Vernem a Peterem.

Jonas - Můj Brickshelf

hobby

Tak jsem se dostal konečně k Peterovu filmu. Tak úctyhodné dílo a přitom nevzbudilo zatím téměř žádnou pozornost. Asi to je tím, že je třeba více času ke stažení i shlédnutí, než je obvyklé. Film jsem si se zájmem prohlédnul a mohu jen chválit a obdivovat schopnosti scenáristy, režiséra i producenta v jedné osobě! Film viděly i moje děti a já si jej večer prohlédnu znova. Líbí se mi tam atmosféra starých zašlých časů i scény exterierů a interierů. Zajímalo by mě, kolik cca hodin času jsi nad tím strávil - nemyslím dobu stavění legových scén, to je samostatná kapitola a umím si to představit. A dále, co na to řekl profesionál, pokud jsi mu to ukázal (jistě, ledacos tam může kritizovat, jenže pořád nutno pamatovat na amatérské podmínky!). Gratuluji 8).

otaznik

Myslím, že minimum reakcí je způsobeno hlavně tím, že filmu za těchto podmínek není mnoho co vytknout - až tedy na šílené namluvení policejního komisaře.  ;D

Každý jen sedí a kouká.  ;D

Micho

Citace od: hobby kdy 28.12.2006, 11:04:08
Tak jsem se dostal konečně k Peterovu filmu. Tak úctyhodné dílo a přitom nevzbudilo zatím téměř žádnou pozornost. ...

Ja som to hneď stiahol a decká to už aj pozreli. Mojím chalanom sa to páčilo. Ja som to zatiaľ nestihol mrknúť, ale už sa na to teším...  8)

Colonel32

Tak bud jsem tu jedinny, komu to neprislo nic extra, a nebo maji jen ostatni dostatek taktu, aby peterovi nekazili radost.

Jindroush

Tvůj nedostatek taktu začíná být něco tak notoricky známého jako má záliba v bílé režné niti...  ::)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 28.12.2006, 15:22:55
Tak bud jsem tu jedinny, komu to neprislo nic extra, a nebo maji jen ostatni dostatek taktu, aby peterovi nekazili radost.

1. Nelze to porovnávat s profesionálním filmem.

2. Na tom filmu bylo odvedeno spoustu práce a je to na něm vidět, už jenom jeho délka musí vzbuzovat úctu. Natočit v jednom člověku něco takového v domácích podmínkách je opravdu na velké smeknutí klobouku.

3. Sám peter dobře ví o všech nedostatcích, které Doktor Ox má. Jak ho znám, tak jeho další projekt bude opět o krok vpředu. Vždyť porovnejte Doktora Oxe a StarTrek Paradox. Technicky neporovnatelné a i střih a scénář prošly velkou kvalitativní revolucí.

***Banana.com

Citace od: Jindroush kdy 28.12.2006, 15:49:34
Tvůj nedostatek taktu začíná být něco tak notoricky známého jako má záliba v bílé režné niti...  ::)

Jsem rád, že to někdo řekl za mně. 8). Co se Tvých projevů z posledních 14 dní týče, tane mi na mysli úsloví "Mluviti stříbro, mlčeti zlato". Podle mého názoru je vrchol hlouposti kritizovat něčí evidentně náročnou a složitou práci, aniž by jsi sám vytvořil něco, co by se tomu filmu jen trochu blížilo.. :P EDIT : Kritiku bych pochopil, pokud by byla věcná, týkajících se konkrétních aspektů filmu. Tak, jak byla prezentována, je to jen hození jedovatou slinou.

peter

... Zajímalo by mě, kolik cca hodin času jsi nad tím strávil - nemyslím dobu stavění legových scén, to je samostatná kapitola a umím si to představit.

Na první pohled se může zdát, že je to otázka pár hodin, maximálně práce na víkend - kéž by to tak bylo. První přípravy začely již v roce 2003! Celkem včetně stavby interiérů a exteriérů trvaly do začátku června roku 2006. V nich lze zahrnout, několikeré přečtení této povídky a následné převedení do scénáře, tak aby film byl co nejvíce zábavný bez zbytečných průtahů a přitom si zachoval celý děj. Po vytvoření více méně scénáře s dialogy. přišelo na řadu napsání scénáře s podrobným popisem jednotlivých záběrů.

Další kapitolou, bez které jsem si natáčení nemohl představit, bylo shánění skutečných materiálů o samotné době, Vlámské architektuře a v neposlední řadě LEGO dílků, které pomohly dotvořit výslednou podobu. Díky tomuto kroku jsem tedy mohl odpovídat na Vaše dotazy ohledně oblečení, klobouků a i samotného osvětlení města. Zároveň pro důsledné diváky i snaha postavit co nejpodobnější architekturu té skutečné a to včetně detailů, jakým je např. obraz v pracovně starosty. Posledním krokem bylo další sáhodlouhé pátrání po intenetu, PC hrách a dalších zdrojích, ze kterých jsem čerpal jednotlivé zvuky či hudbu. Ve filmu by mělo být vše přirozené, ale kdo viděl jednotlivé záběry, když jsem je tvořil, tak si mohl povšimnout, že jsem ke každému záběru se snažil přistoupit, právě tak aby výsledný dojem byl co nejvíce přirozený. Každý záběr je tedy velkou mozaikou zvuků jako např. štěkot vzdáleně pobíhajícího psa, praskání dřeva v krbu, vítr, ptáci, kroky atd.

Když toto všechno bylo po necelých třech letech připravené, mohl jsem se konečně pustit do samotné stavby staveb a následně do natáčení. První klapka padla 24.6.2006 a poslední 3.12.2006. Více méně jsem filmu věnoval 90% víkendů a během týdne jsem natočený materiál sestříhával a ozvučoval, tak abych další víkend mohl zase pokračovat dál.

Takže to je asi tak hodně v kostce nástin toho co jsem do tohoto filmu vložil a doufám, že to je na něm vidět.
A dále, co na to řekl profesionál, pokud jsi mu to ukázal (jistě, ledacos tam může kritizovat, jenže pořád nutno pamatovat na amatérské podmínky!).

Bohužel, zatím ne a též by mě to velmi zajímalo. Sice vím, že by byl velmi kritický, ale z toho bych se mohl myslím si nejvíce poučit a další film udělat zase o něco lepší.

Citace od: Colonel32 kdy 28.12.2006, 15:22:55

Děkuji Ti za velmi "konstruktivní" názor ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 28.12.2006, 16:26:33
2. Na tom filmu bylo odvedeno spoustu práce a je to na něm vidět, už jenom jeho délka musí vzbuzovat úctu.

Tak to je paradoxne kamen urazu. Proste mi to prislo moc dlouhe.

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 28.12.2006, 17:36:00
Tak to je paradoxne kamen urazu. Proste mi to prislo moc dlouhe.

Pak ale stačilo napsat, že film je příliš dlouhý a ne to zaobalovat do formulace "nepřišlo mi to nic extra".

Colonel32

ve chvili, kdyz jsem psal ten puvodni prispevek, jsem mel na mysli ciste to, jaky ve me ten film zanechal dojem. Teprve kdyz se to tu rozvirilo, popremyslel jsem vice o tom, proc vlastne se mi ten film prilis nelibil.

Dejv

Filmek je to sqělej, dostaly mě ty hlasy.. A hudba na pozadí se taky povedla.  ;)

Honzik

Chtěl bych poděkovat za skvělý film...ano chyby lze nalést, ale ruku na srdce, kdo má na něco takového odhodlání...myslím, že výsledek je skvělý a je zde názorně ukázáno, že to jde...Sám mám v hlavě desítky napadů na stavby atd...ale odhodlat se a zhánět kostky a další a další je podstatně horší...

Ještě jednou díky a máš můj obdiv za velké usílí a dobře skvěle odvedenou práci.

Ondra

Rád bych se podíval,ale na win. media player mi to nechce hrát :'( a na real playeru také :'(

peter

Citace od: ONDRA kdy 29.12.2006, 09:57:20
Rád bych se podíval,ale na win. media player mi to nechce hrát :'( a na real playeru také :'(

Problém bude na 100% v kodekách, stáhni si odněkud ty správné kodeky, či nějaký kodekpack, internet je toho plný (např. zde). Film je zkomprimován v DivX 6.1.1. ;)

***Banana.com

Výborný film, a zvuk jedna radost. Nasmál jsem se tomu, jak jsi opilcům přiřadil zvuky mumií z RTCW, to je geniální.... ;D. Koukám, že na filmu se coby herci podíleli i Muzzo, Otaznik, to jen dabovali, či i tvořili scény apod.?

Ondra

Citace od: peter kdy 29.12.2006, 10:04:43
Citace od: ONDRA kdy 29.12.2006, 09:57:20

Problém bude na 100% v kodekách, stáhni si odněkud ty správné kodeky, či nějaký kodekpack, internet je toho plný (např. zde). Film je zkomprimován v DivX 6.1.1. ;)
Díky už to jede.

peter

Citace od: banana.com kdy 29.12.2006, 10:30:16Výborný film, a zvuk jedna radost. Nasmál jsem se tomu, jak jsi opilcům přiřadil zvuky mumií z RTCW, to je geniální.... ;D.

Hehe, jsi to poznal jo? Jen doplním, že to nejsou zvuky mumií, ale opravdu chorály opitých ssmanů z oné hry ;)

Citace od: banana.com kdy 29.12.2006, 10:30:16Koukám, že na filmu se coby herci podíleli i Muzzo, Otaznik, to jen dabovali, či i tvořili scény apod.?

"Pouze" jsem je požádal o dubing a jsem jim tímto velmi zavázán :D

otaznik

Citace od: banana.com kdy 29.12.2006, 10:30:16
Koukám, že na filmu se coby herci podíleli i Muzzo, Otaznik, to jen dabovali, či i tvořili scény apod.?
No, muzzo předvedl, bych řekl, profesionální výkon. U mě už to tak slavné nebylo, ale já měl také trochu časové omezení, namlouval jsem už hotovou scénu. :-)