(Vlastní) Black pearl

Založil Peetrs, 23.11.2006, 17:26:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Peetrs

aneb pokus o můj první MOC.... 

Pepan

No tak to je pěkná lodička, hezky propracovaná, jen její předloha měla plachty v trošku horším stavu  ;D

Benelli_2000

Blue coats of the Carribean. No more Jack Sparrow (Captain jack Sparrow).

Aki

Loďka je opravdu moc hezká, ale na to co má představovat málo černá a jak už psal Pepan, chtělo by to i vyměnit plachty za ty potrhanější..
Možná kdyby jsi vyměnil ty dělové poklopy z veselé zelené za černé, mohlo by to získat úplně jiný nádech.  ;)

Dá se nahlédnout do spodní dělové paluby?

Peetrs

Citace od: Aki kdy 24.11.2006, 08:28:36
Loďka je opravdu moc hezká, ale na to co má představovat málo černá a jak už psal Pepan, chtělo by to i vyměnit plachty za ty potrhanější..
Možná kdyby jsi vyměnil ty dělové poklopy z veselé zelené za černé, mohlo by to získat úplně jiný nádech.  ;)

Dá se nahlédnout do spodní dělové paluby?

Vím, že atmosféra je málo ponurá, ale byl jsem limitován dílkama. Měl jsem k dispozici prakticky jen dílky ze dvou setů 6286 + něco málo co mám doma v náhradních dílech. Také bych tu chtěl poděkovat Collonelovi za zapůjčení některých speciálních dílků!!!  :)

Do spodní paluby se dá nahlédnout a může tam vstoupit i minifig. Viz. foto 2 s otevřeným poklopem. Přidal jsem i fotku společensky unaveného člena posádky...  ;D

Tadeas

Mooc hezká lodˇ, ale to opravdu celou posádku tvoří kostry? A kolik jich tam je?

zakm

Citace od: Tadeas kdy 24.11.2006, 20:23:34
Mooc hezká lodˇ, ale to opravdu celou posádku tvoří kostry? A kolik jich tam je?
Je to fakt dobrá lod, pekné detaily . :D
A tie kostry sú tam asi lebo na Black pearl z Piratov z Karibiku boli tí mrtvi ľudia .
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

Peetrs

Citace od: Tadeas kdy 24.11.2006, 20:23:34

Posádku tvoří 14 členů, všichni nemrtví...  >:D

gejzimirko

Nuze, ale v tom pripade by me zajimalo jak se muze nemrtvy 'spolecensky unavit'? ;D
"Every culture has its distinctive and normal system of government. Yours is democracy, moderated by corruption. Ours is totalitarianism, moderated by assassination."

Jindroush

Pravděpodobně se musí napít něčeho zdravýho, třeba mrkvovýho džusu.  ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Samík

Moc pěkná loď .Docela by mě zajímalo, jestli by si poradila s carribean star, kterou postavil petras81  ;D
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

Toa Igniter

Jseš si jistý že na ně svítí měsíc? ;)  ;D ;D

Colonel32

tyhle dve lodi by mohly byt klicove objekty vystavy lega ve Svitavach (sekce Pirates)

mozna, kdyby peetrs postavil tu perlu na bazi Barracudy a ne Skuneru, ze by to vypadalo jeste lepe (a taky bych mel cas najit mu jeste nekolik kostlivcu)

fuli

Loď je pěkná, jen v Pirátech z Karibiku nebyla na přídi lebka, ale figura dívky(říká se tomu galionová figura):
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

Peetrs

Citace od: Colonel32 kdy 26.11.2006, 18:14:48
mozna, kdyby peetrs postavil tu perlu na bazi Barracudy a ne Skuneru, ze by to vypadalo jeste lepe (a taky bych mel cas najit mu jeste nekolik kostlivcu)

Také mě to už napadlo.Momentálně se snažím z eBay sehnat druhou Barracudu za nějakou rozumnou cenu.  :D

Colonel32

vem rovnou dve, ze tri lodi bude dilu tak akorat...

Colonel32

Frco

^^ tie dela su tam akoze naco, ked je to lod dracich rytierov....dost to kazi dojem.

Aki

No domnívám se, že jde o docela velkou karavelu latinu - používala pro karavely typické latinské plachty. Typ této lodě se sice objevuje už ve 13. století, ale podstatně menší a maximálně se dvěmi stěžni.
Nejvíce byly rozšířeny ve století 15. Kdy se už objevují na lodích první děla. A přirozeně se vyskytovaly i v století následujícím.
Tady je odkaz na jednu švédskou karavelu typu redonda, již s děly.
Takže pokud to shrnu, tak takhle velká karavela by se jistě vyskytovala až na přelomu 15. a 16. století. Tedy ještě pořád v době "rytířské" - plné erbů, přileb, meču atd.; ale již také přes minimálně sto let zdokonalovaných palných zbraní a velkých lodí.  ;) 8)