Pochvala Lego Direct

Založil Jindroush, 04.07.2005, 13:34:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Jindroush

Jednoho krásného dne jsem zjistil, že mi v mojem policovým ležáku 8448 praskla sama od sebe vzduchová brzda 32181c02. Ačkoli se set vyráběl v roce 1999, přesto jsem to zkusil a napsal na Service, zda by nebyli tak hodní a tak dále.

A byli hodní, dneska to přišlo a dveře se zase otvírají.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

eNTy

Nechci bejt za stourala, ale podle mne se tomu cesky rika tlumic, ne?

Jindroush

To já nevím, jsem nevzdělaný tupec  ;), ale tlumič řikám tý věci s pérem, co jen péruje... tahle vzduchová věc mi příjde dost specializovaná, i použitím...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Cavelon

Tlmič slúži ma tlmenie pruženia (perovania). Ináč by sa mohlo to, čo je umiestnené na pružinách (nejaká kabína ap.) v reálnych podmienkach tak rozhojdať, až by to zničilo podvozok alebo odletelo do vesmíru. ;D Nehovoriac o tom, čo by to urobilo s posádkou. Tá by sa z toho určite celá dotyčkovala. ;D :P

eNTy

Presne tak, ta vec v Legu co peruje je neco co se treba v autech urcite nepouziva - obycejne perovani. To co maji auta, je vicemene to, co ti vymenili - tlumene perovani - neboli perovani + tlumic. Zkracene (a nepresne) tlumic.

Cavelon

Citace od: xtepn01 kdy 05.07.2005, 17:48:58
Presne tak, ta vec v Legu co peruje je neco co se treba v autech urcite nepouziva - obycejne perovani.

Ale používa! Napr. vo Favorite sú obyčajné pružiny. Keď som mal ešte Favorit, tak som raz pozeral ako mi kolega mení tlmiče. Sú tam také veľké pružiny - kolega to musel najprv zafixovať s poriadne hrubým drôtom a až potom vymontoval tlmiče, lebo ináč by sa mu to roztiahlo a bez nejakého lisu by to už nikto "nespučil" naspäť. Potom vymenil tlmiče - také podlhovasté piestiky s dlhými tyčkami vychádzajúcimi z nich, uvoľnil drôty na pružinách a bolo to... ;)

myth

Favorit je na dnešnú dobu dosť zastaraný model. Veď sa začal vyrábať ešte za socíku. Takže z tohto pohľadu by som ho za "normálne" auto nepovažoval ;D ;D ;D
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Cavelon

Citace od: myth kdy 05.07.2005, 18:42:44
Favorit je na dnešnú dobu dosť zastaraný model. Veď sa začal vyrábať ešte za socíku. Takže z tohto pohľadu by som ho za "normálne" auto nepovažoval ;D ;D ;D

Princíp je stále rovnaký --> odpruženie + tlmenie. Nezáleží na tom, či to je nenormálne auto (napr. Favorit), normálne auto (neviem čo ???) alebo napr. automatická práčka (normálna alebo nenormálna). V nenormálnych automatických práčkach to tiež bolo, lebo máme takú 7-ročnú a už sa nevyrába. :P

myth

To bol {nevydarený} pokus o vtip :P
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Cavelon

Citace od: myth kdy 05.07.2005, 18:54:33
To bol {nevydarený} pokus o vtip :P
OK ;)
Asi som už trochu natvrdlý (Lego- a iný-maniak). ;D :P