Skladování plánků

Založil Vasyk, 27.10.2006, 14:07:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vasyk

Zajímalo by mě, jak skladujete a inventarizujete plánky. Jestli máte nějaké nápady na jejich skladovatelnost, přístupnost, seřaditelnost dle čísel, druhů atd. Prostě jak to kdo dělá  ;D. Pořád doma zkouším nějaké varianty co a jak, takže jsem stále ve stádiu vývoje, proto mě zajímá jak jste na tom vy ostatní. Potřebuji nějakou inspiraci, protože moje myšlenkové pochody se v tomto směru už asi dál nepohnou  ;D >:D.

Jindroush

Krabice od bot.  8)

Já vím, je to naprd, kdyby aspoň ty návody měly nějakou standardizovanou velikost... A dávat každej do košilky a to do pořadačů, to mě osobně příjde lehce oprudivé.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Vasyk

Citace od: Jindroush kdy 27.10.2006, 14:27:25
Krabice od bot.  8)

Já vím, je to naprd, kdyby aspoň ty návody měly nějakou standardizovanou velikost... A dávat každej do košilky a to do pořadačů, to mě osobně příjde lehce oprudivé.

No právě velikost mě taky štve, kus serie mám v tom pořadači a kus v tamtom a kousek v onom. Zatim mám vše v pořadačích, ale poohlížím se po něčem lepším, kde by se dalo přehledně dát vše, nehledě na velikost a hlavně aby byla dobrá přístupnost a skladnost, asi toho chci moc, ale já na to jednou přijdu  ;D.

niessnet

Já je nechávám v krabicích a krabice ,,uklízím" do sklepa. Přístupnost k nim je sice nulová, ale co, stejně plánek potřebuju většinou jen jednou - při prvním sestavení. A kdyby náhodou...tak jsou pořád plánky na internetu.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

MildaPajda

mam je rozdelene na:
1.:  koupil sem planek, protoze ten set byl v KW a este sem se nedokopal ho projet podle peeronu
2.: je ze setu, popripade zpeeronovaneho setu, tedy komplet.

mam 2 krabice (ne od bot, ale od nejakyho vysavace nebo co) a v nich setrideny za sebou po cislech... pak staci vedet ve ktere krabici hledat. Najit ten spravny podle cisla uz je otazkou nekolika vterin.. ;)

vzhledem k objemu ktery zabiraji si netroufnu porizovat cosi jako poradac... treba nekdo neco vymysli ... ;)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Jindroush

Jinak to asi tisknou na olověnej papír, nebo co, protože jedna z těch pikslí (o něco větší než krabice od bot, to připouštím) váží 10 kg.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

Citace od: Jindroush kdy 27.10.2006, 14:27:25
Krabice od bot.  8)

Asi tiež tak, idú do vhodných krabíc. Dierovať ich určite nechcem. Keď sa mi dostane pri nejakom staršom sete predierovaný návod, moc dobré to nevyzerá.

Citace od: Jindroush kdy 27.10.2006, 14:52:16
Jinak to asi tisknou na olověnej papír, nebo co, protože jedna z těch pikslí (o něco větší než krabice od bot, to připouštím) váží 10 kg.

Leslý papier patrí v prepočte na jednotku objemu k najťažším. Stačí keď si kúpite nejaký hrubý časopis o bývaní alebo katalóg rodinných domov vytlačený na tzv. kriedovom papieri. Pár takých časákoch a je to nekonečne ťažké.  ;)

Vasyk

Takže takhle vypadá moje momentální skladování plánků. Velkej plánek = velkej pořadač, malej plánek = malej pořadač. Plus ty zelený pořadače, to jsou taštičky slepené jako kniha, tam dávám jednostránkový plánky a pak nějaké ucelenější série jako MODEL TEAM a rúzné plánky co mám jen po jednom kousku od série.

mulah

Jóóóóóóó,kdybych to i já to měl takhle pěkně srovnané. VASYKu díky za inspiraci. :)

Raistlin M

Já používám ty prudivé košilky a dávám je do pořadačů.
Pořadače mám rozdělené dle témat. V rámci pořadače, či jeho tématického úseku je vše dle čísel.
Občas je problém s tlustými návody. Vždy jsem ale našel nějakou starší větší košilku.

Pak mám ještě volné KW návody a ty jsou v takové větší krabici od bot. Seřazené dle témat do pytlíků zipových a v pytlíkách dle čísel. Vše evidováno i elektronicky v tabuizovaném software.

Mno...a pak mám spoustu volně se povalujících návodů, které nesmí vzít do ruky Llevelyn, bo by mi je uklidila a přitom neví, zda jsou ze sbírky, nebo z KW, nebo na cestě do jedné ze skupin, nebo cizí, nebo vlastně naprosto neidentifikovatelné, co se zařazení týče. To vím jen já a jsem rád, že vím, kde je mám. Uklizené bych je v hlavě neudržel. 8)

J0hny54

Tak ja se taktez pridam. Ja mam planky na jedny hromade v pulce supliku nahazeny na sobe a v druhy pulce supliku mam katalogy... Katalogu uz mam tolik, ze mam na ne dalsi suplik, ale planky jsou porad na jedny pulce. Myslim, ze takovy skladovani je dobry, jak z hlediska stavu planku(neprehybane, neomackane) tak kdyz je potrebuju tak vim kde jsou  :D

otaznik

Mám tři šanony:

První. Čísla setů 1-5999 a 8001-99999
Druhý. Čísla 6xxx
Třetí. Čísla 7xxx

Opravdu velké a tlusté plánky (F1 Williams) nechávám v krabici, zbytek putuje do šanonu. Plánky jsou samozřejmě v průhledných obalech.

Dum Dum

Já je dávám do pytlíků se zipem, a ty pytlíky dávám jěště do takového velkého pytle se zipem,aby nezvlhli. No a jinak je mám v krabici ;D ;D ;D
Následuj svou sílu....

J_BOB

ja ich mám v skladacej bedničke naskladané na seba od najväčšieho po najmenší....nič moc ale čo už :)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

franta

Plánky (ty velký) dávám do šanonů s takovou šachtlou (krabičkou) vespodu, pěkně se v ních hledá. Roztříděný jsou na 80.., 82.., 84.. 88.. a ostatní. Ty menší se akorát vešly do škatule od kávovaru.

Globus

Plánky mám v pořadači rozdělený nejdříve podle tématu, poté podle čísel, vše nastrkané do průhledných fólií.

Tomášek

Tak jste mě nalákali a díky tomuto tématu, které založil Vasyk (díky Vasyku) jsem si začal třídit návody do šanonu podle témat, kde jsou sety podle čísel. Fotky možná budou pozdějc na brickshelfu, sem línej to fotit... >:D
Procházím DARK AGE.

matny

Moje lego manuále sa udomácnili v troch naj šanonoch, ktoré dokonca pamätajú moje prvé lego spred 16 rokov. Bohužiaľ mám len tri takéto šanony - zbytok manuálov si našiel skromné miestečko v červenej škatuľi od IKEA.  8)

Bryk

Citace od: matny kdy 30.10.2006, 18:48:35
Moje lego manuále sa udomácnili v troch naj šanonoch, ktoré dokonca pamätajú moje prvé lego spred 16 rokov. Bohužiaľ mám len tri takéto šanony - zbytok manuálov si našiel skromné miestečko v červenej škatuľi od IKEA.  8)

Chtěl jsem se zeptat, zda takto skladuješ i plánky, které mají formát menší než A4 a zda Ti v takovém případě v šanonu nevznikají boule.

Samík

Já skladuji plánky stejně jako Matny. Přijde mi to jako nejlepší řešení. Plánky jsou chráněny a zároven  i přehledně seřazeny. Problém je ale s plánky menšími, než formát A4. Jejich skladování jsem ještě nevyřešil a tak je mám zatím srovnané podle velikostí v krabicích. Krabice ale nejsou konečné řešení a doufám, že časem přijdu na lepší způsob >:D
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

MildaPajda

Planky mensi nez A4 jdou prece rozlozit a skladovat v podobnem formatu, ne? ...  ::)
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Samík

Citace od: MildaPajda kdy 01.11.2006, 11:22:42
Planky mensi nez A4 jdou prece rozlozit a skladovat v podobnem formatu, ne? ...  ::)

Právě že ne všechny. Některé mají po rozložení přesně formát A4 ale mnoho plánků má takový nepraktický rozměry,  např.  http://guide.lugnet.com/set/6656  nebo http://guide.lugnet.com/set/6259
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

Anakin

Citace od: Samík kdy 01.11.2006, 11:45:48
Citace od: MildaPajda kdy 01.11.2006, 11:22:42

Právě že ne všechny. Některé mají po rozložení přesně formát A4 ale mnoho plánků má takový nepraktický rozměry,  např.  http://guide.lugnet.com/set/6656  nebo http://guide.lugnet.com/set/6259
nazvime to väčšina

Jožka7

Já plánky skladuji vždy v původní krabici. Je to tak nejvíce po ruce, bo je potřebuji fakt jen a pouze k sestavení daného setu. :)
Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da Gloriam.

otaznik

Citace od: Jožka7 kdy 17.02.2007, 13:30:32
Já plánky skladuji vždy v původní krabici. Je to tak nejvíce po ruce, bo je potřebuji fakt jen a pouze k sestavení daného setu. :)
Ono, když máš třeba 200 krabic, tak už to chce něco udělat i s těmi krabicemi, navíc, než bych tu pravou krabici s plánkem našel, trvalo by to zbytečně dlouhou dobu.

Jožka7

Pravda, jen jsem opomenul uvést, že své sety s jedinou výjimkou skladuji v rozloženém stavu v krabicích a stavím je jen občas, dle času a nálady. Takže plánky jsou vždy v dané krabici spolu s příslušnými dílky.
Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da Gloriam.

otaznik

Citace od: Jožka7 kdy 17.02.2007, 14:13:15
Pravda, jen jsem opomenul uvést, že své sety s jedinou výjimkou skladuji v rozloženém stavu v krabicích a stavím je jen občas, dle času a nálady. Takže plánky jsou vždy v dané krabici spolu s příslušnými dílky.

Napiš, jak ti toto uspořádání bude vyhovovat, až budeš mít dvakrát, třikrát, pětkrát více setů než máš teď.  ;)

H0636

Citace od: Jožka7 kdy 17.02.2007, 13:30:32
Moje řeč. Dělám to tak dvacet let a jsou furt v dobrém stavu.

otaznik

Já jsem to tak také dělal, ale pak začnou krabice zabírat příliš velký prostor, tak je potřeba ty, které jdou, rozložit, takže na instrukce už není místo a putují do šanonu.

bartas

Citace od: Globus kdy 30.10.2006, 08:24:52
Plánky mám v pořadači rozdělený nejdříve podle tématu, poté podle čísel, vše nastrkané do průhledných fólií.
Mám problém, že mi ty větší návody, co mají třeba 40 stránek, vytrhávají v šanonech průhledné folie (Euroobaly) z ocelových klipsen šanonů.
Existují nějaké masivnější folie do šanonů, nebo jaký systém pro tlustší návody používate vy (kromě krabice, šuplíku, atd.) - myslím tedy skladování navýšku spolu se šanonama.
Foto potěší :)