Chceme něco od LEGO jako 'klub'?

Založil Jindroush, 26.10.2006, 11:58:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

MildaPajda

s cenovou politikou tady, by ten tvuj komplet  u nas v absurdistanu stal 4k a zase by to skoncilo na tom, ze by se to vozilo z venku... :(
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

***Banana.com

Citace od: MildaPajda kdy 27.10.2006, 14:45:46
s cenovou politikou tady, by ten tvuj komplet  u nas v absurdistanu stal 4k a zase by to skoncilo na tom, ze by se to vozilo z venku... :(

Kdybych ho teď někde sehnal za 4k, s chutí po něm skočím..bo jen ten vlak byl přes 5 tuším... :P

MildaPajda

Citace od: banana.com kdy 27.10.2006, 14:49:01
Kdybych ho teď někde sehnal za 4k, s chutí po něm skočím..bo jen ten vlak byl přes 5 tuším... :P

myslel sem to tak, ze venku je to za 100Ecek tedy v prepoctu ktery jsi uvedl, ale u nas by s tim sli sakra nahoru... :(  nejak nechapu proc.. :(
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

Jindroush

Protože.

Kuchyňka Tefal

ebay.de = sofort 80 euro.
ČR, eshop = 4339 Kč.

Tada.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Leguán

Docela by mě zajímalo, proč to tak je. Je to prakticky u všeho, nejenom u Lega. Někteří trvdí, že je u nás méně zákazníků / menší kupní síla, proto nutno dát větší ceny, aby se to vyplatilo, ale já v tom nevidím logiku.

Osobně spoustu věcí kupuju přes internet v zahraničí. Ceny v průměru tak 60% českých cen včetně poštovného. Týká se to i služeb, od web hostingu až po zájezdy do zahraničí. Naposled jsem si něco nechal poslat z Austrálie, a včetně poštovného jsem za to zaplatil zruba pětinu (!) ceny co to stojí u nás. (To už jsem fakt nechápal a říkal jsem si, že bych to tu mohl prodávat a živit se tím :) )

Zdá se mi, že kdo to nedělá, platí českým prodejcům daň "za blbost" (bez urážky). Jakmile se významná část českých lidí naučí kupovat přes internet v zahraničí, čeští prodejci přestanou zneužívat toho, že většina lidi neumí s internetem a nezná  jazyky, a budou muset snížit ceny (nebo prosadí zákon o zákazu dovozu :( )...

Raistlin M

Citace od: MildaPajda kdy 27.10.2006, 14:45:46

4K je na slevovou akci tak akorát. Kdo nekupuje jak ryba v Bambuli a spol, ten ten vlak mohl koupit ve slevě za 2600 a i s tim ostatnim se vešel tak právě do těch 4K. Bohužel v Bambuli a spol nakupuje většina lidí.

Dražší je to tu právě proto, že i za ty vyšší ceny to lidi kupujou. Při Německých cenách by tu nebyl srovnatelný zisk. (nezvýšil by se natolik odběr) V Reichu by to za vyšší ceny kupovalo asi výrazně míň lidí. Přecijen rozvinutější trh.
Smiřme se místo amatérského rozumování s tím, že náš trh nejsme jen my, že to nevytrhne pár desítek sběratelů a že TLC pravděpodobně zaměstnává spoustu lidí, co jsou v podobných věcech, narozdíl od většiny z nás rozumujících, vzdělaní. Tito nudní lidé udělají pár rozvah a zjistí, jak se věci mají. Projděte se někdy po obchodech, aniž by jste sledovali jen regály....sledujte lidi, co jak ovce nakupujou za ty děsný ceny.
Proč by mělo TLC něco chtít změnit?

PS: Když vidím, jakou neznámou je pro lidi, za účelem nákupu, internet.....nedivim se , že sem SaH nejde. Pár desítek lidí, co si pravidelně kupujou Lego to nevytrhne.

otaznik

Citace od: Leguán kdy 27.10.2006, 18:09:13
Docela by mě zajímalo, proč to tak je. Je to prakticky u všeho, nejenom u Lega. Někteří trvdí, že je u nás méně zákazníků / menší kupní síla, proto nutno dát větší ceny, aby se to vyplatilo, ale já v tom nevidím logiku.

Osobně spoustu věcí kupuju přes internet v zahraničí. Ceny v průměru tak 60% českých cen včetně poštovného. Týká se to i služeb, od web hostingu až po zájezdy do zahraničí. Naposled jsem si něco nechal poslat z Austrálie, a včetně poštovného jsem za to zaplatil zruba pětinu (!) ceny co to stojí u nás. (To už jsem fakt nechápal a říkal jsem si, že bych to tu mohl prodávat a živit se tím :) )

Zdá se mi, že kdo to nedělá, platí českým prodejcům daň "za blbost" (bez urážky). Jakmile se významná část českých lidí naučí kupovat přes internet v zahraničí, čeští prodejci přestanou zneužívat toho, že většina lidi neumí s internetem a nezná  jazyky, a budou muset snížit ceny (nebo prosadí zákon o zákazu dovozu :( )...

Zajímalo by mě o jakém konkrétním zboží mluvíš a co tě vede k tomu, že za vysoké ceny můžou prodejci (koncoví)?

Leguán

Mluvím prakticky o všem co stojí víc než pár stovek a co se mi vyplatí objednat si přes internet z ciziny.

Já nevím, kdo za to může, proto se ptám, proč to tak je. Proč můžu tu samou věc nebo službu koupit jinde třeba za půlku. Chápu DPH a clo, ale i v zemích EU jsou ty věci levnější.

Můj názor, který nemusí odpovídat skutečnosti, je že češi platí daň za blbost (prodejcům, dodavatelům, nevím komu) - viz můj původní příspěvek.

otaznik

Citace od: Leguán kdy 28.10.2006, 12:40:52
Mluvím prakticky o všem co stojí víc než pár stovek a co se mi vyplatí objednat si přes internet z ciziny.

Já nevím, kdo za to může, proto se ptám, proč to tak je. Proč můžu tu samou věc nebo službu koupit jinde třeba za půlku. Chápu DPH a clo, ale i v zemích EU jsou ty věci levnější.

Můj názor, který nemusí odpovídat skutečnosti, je že češi platí daň za blbost (prodejcům, dodavatelům, nevím komu) - viz můj původní příspěvek.

Někdy si o tom můžeme promluvit v hospodě na srazu, tady na podobnou diskuzi není místo. Jistě máš v něčem pravdu, ale také se v něčem dost mýlíš.

mulah

No diskuse se začíná ubírat trošku jiným směrem.
Ale k původnímu tématu.  Pokud něco od Lega jako "klub" chceme,měli bychom se asi nejdřív zaměřit na propagaci Kostky.org
Zkoušeli jste do vyhledávače zadat LEGO? Já to teď zkusil a nervy mi stačily na 15-tou stráku a o Kostkách ani zmínka.
Nevím jak vy,ale já se na kostky dostal omylem,když jsem koukal na odkazy na Legáčkovi.

Aki

Skusmo jsem si zadal lego na Seznam a Kostky vyjely jako druhé!  ??? ???

mulah

já to zkoušel na Tiscali.cz
Asi záleží,jak mají aktivní spidery

Mates

Jindroushi, je něco nového? 8) Už se znovu ozvali? ;)

Petrjr

Citace od: Mates kdy 01.11.2006, 20:25:42
... Už se znovu ozvali? ;)
No, jestli jsem to dobře pochopil, tak se máme my ozvat jim.  :)
Až budeme vědět s čím.  8)

Jindroush

Já jim ještě nepsal, sumíruju si, co jim mám nakonec napsat. Asi jim napíšu, že nikdo tady vlastně neví, co chce a když už, že každej chce něco jinýho.  ;D

Mates

Tak už bychom se mohli na něčem domluvit, možná je čas, prolomit ledy... :D ;D ::)
...než začně venku pořádně přituhovat... >:D

Colonel32

zkus od nich vytahnout informace, jestli by byli ochotni zadotovat nejakou tu propagacni akci s mocama, kdybychom pripravili projekt a rozpocet (pripadne jake jsou sance)

a ze hlavne chceme S@H

Mtron

Citace od: Colonel32 kdy 01.11.2006, 20:48:36
a ze hlavne chceme S@H

otázka!!! co vlastně je S@H. Jak Vám můžu pomoc ? :D Jinak z toho všeho mám pocit , že jsme jenom Češi , takový ten odpad Evropy. Tím se nechci nikoho dotknout. Už jsem se tím setkal jak na nás pohlížejí skrze prsty. Navrhoval bych to rozjet a jim to jenom tiše oznámit :-) Nejsme "0" , ale nejšikovnější národ na světě.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Numbi2

Citace od: Colonel32 kdy 01.11.2006, 20:48:36
a ze hlavne chceme S@H
To by byla paráda, kdyby germáni tady v republice sháněli lidi, kteří by jim z českého S@H objednávali zboží a vozili do reichu, kde by si to mezi sebou posílali poštou  ;D ;D ;D, ale jak už bohužel výše zaznělo, tak cenová politika TLC  >:D >:D by musela jít trochu jiným směrem

... a samotný S@H by nabyl na účelnosti hlavně po zavedení "Pick a Brick" a rozšíření sortimentu
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...

***Banana.com

Citace od: Numbi2 kdy 02.11.2006, 12:46:24
... a samotný S@H by nabyl na účelnosti hlavně po zavedení "Pick a Brick" a rozšíření sortimentu

No, co jsem koukal na ceny Pick a Brick, tak ať si ho klidně TLC nechá. Na BL je výběr větší, a za podstatně lepší ceny.

Numbi2

Citace od: banana.com kdy 02.11.2006, 13:26:29
Citace od: Numbi2 kdy 02.11.2006, 12:46:24
No, co jsem koukal na ceny Pick a Brick, tak ať si ho klidně TLC nechá. Na BL je výběr větší, a za podstatně lepší ceny.
jasně, ale občas bych pro pár kostek přimhouřil obě oči a za poštovné do půl sta po ČR bych si je nechal poslat  8) 8) ... a koneckonců to jde ruku v ruce se zmiňovanou úpravou cenové politiky
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...

Leguán

Napiš jim, že zatímco třeba takoví něměčtí AFOLové jdou, koupí co chtějí a pak věnují svůj volný čas stavění a pořádání různých akcí, čeští AFOLové věnují kvůli mizerné podpoře TLC většinu svého volného času shánění setů, takže už jim moc času na velké MOCy a pořádání akcí nezbývá.

Chceme něco od LEGO jako klub? Ano, a nechceme toho moc. Stačilo by jenom to, abysme si mohli Lego koupit jako v každém normálním státě (S@H). Dokud se budou čeští AFOLové cítit jako podřadní zákazníci, těžko budou mít zájem TLC nějak pomáhat.

Já osobně bych z tohohle důvodu svůj model na žádnou oficiální Lego výstavu nedal. Na akci, která by byla jasně deklarovaná jako fanouškovská a nezávislá na TLC samozřejmě ano.

Jindroush

Mno, odpověděl jsem, dostal jsem odpověď a je přesně taková, jakou jsem očekával.  8)

Zkrácený překlad:
Citace
Vypadá to, že jste na začátku cesty a dopad vaší komunity není tak velký, jako zavedených komunit z Německa/Holandska.
Chápu, že byste chtěli přístup k lepším kanálům jako je S@H. Na druhou stranu je snadněji přesvědčíme nějakou výstavou, kde bude vidět, že hodně utrácíte. Je to situace 'slepice x vejce'.

Promluvím s lidmi z českého marketingu a řeknu jim o vašem klubu.

Co se týče 'akcí', ve většině zemí se připojujeme k akcím pořádaným AFOLy, popř. jim dáme šanci, když pořádáme nějakou svoji marketingovou akci.
Můžeme vám pomoct transparenty, LEGO materiály, katalogy a možná nějakými hracími stoly, kdyby se dělala větší výstava.
V každém případě potřebujeme vidět nějakou snahu z vaší strany, takže jestli jsou zde plány na nějaké výstavy s návštěvníky, dejte mi vědět. Byl by to dobrý začátek, který by ukázal, že vaše komunita má nějaký vliv a dá nám do ruky nějaké vyjednávací prostředky s vedením.

Tada.

Micho

Tak, tak. Diplomatická odpoveď. Neodmietavá, na druhej strane požadujúca oveľa vyššiu aktivitu. Sú v tej situácii, že si to určite môžu dovoliť ...  ;)

PS: Je tu aspoň prvý krok zo strany tohto fóra a vedia o nás ...  8)

***Banana.com

Citace
Vypadá to, že jste na začátku cesty a dopad vaší komunity není tak velký, jako zavedených komunit z Německa/Holandska.
Chápu, že byste chtěli přístup k lepším kanálům jako je S@H. Na druhou stranu je snadněji přesvědčíme nějakou výstavou, kde bude vidět, že hodně utrácíte. Je to situace 'slepice x vejce'.

Promluvím s lidmi z českého marketingu a řeknu jim o vašem klubu.

Co se týče 'akcí', ve většině zemí se připojujeme k akcím pořádaným AFOLy, popř. jim dáme šanci, když pořádáme nějakou svoji marketingovou akci.
Můžeme vám pomoct transparenty, LEGO materiály, katalogy a možná nějakými hracími stoly, kdyby se dělala větší výstava.
V každém případě potřebujeme vidět nějakou snahu z vaší strany, takže jestli jsou zde plány na nějaké výstavy s návštěvníky, dejte mi vědět. Byl by to dobrý začátek, který by ukázal, že vaše komunita má nějaký vliv a dá nám do ruky nějaké vyjednávací prostředky s vedením.

Bullshit :P  Klasická reakce západní firmy, která neví nic o realitě na trzích východní Evropy, kde prim hraje cena a sockaware v hypermarketech. V práci s tímto myšlením našich dodavatelů bojuji už 6 let..

Llevelyn

Mě to přijde velice logické....snažte se a bude vám pomoženo.. nejdříve dokažte něco sami a my se na to kouknem a zhodnotíme, jestli to stojí za náš zájem.

Nikdo dneska nic nikomu na dobrý slovo nedá, pokud ten někdo nemá v ruce něco podstatného.

Ergo kladívko.. chceme-li něco my od nich, musíme začít u sebe... ;)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Jonas

Především bychom měli vzdát díky Jindroushovi, že za nás koresponduje s TLC.

Jistě jim napsal vše podle skutečnosti a ta je zatím taková, že zatím nepořádáme takové akce, které by firma mohla podpořit. To je realita, takže není důvod firmě nadávat.

Že je ovšem třeba na ni stále a všemi prostředky tlačit, aby tu byly stejné podmínky kupovat její zboží jako jinde, je druhá věc. Každou páku, která se najde, je potřeba znovu a znovu využívat. Zvláště bude-li tady TLC zřizovat výrobní a distribuční centra, je třeba, aby i novináři či třeba politici se ptali, co udělá pro lidi v této zemi.
Jonas - Můj Brickshelf

***Banana.com

Citace
Na druhou stranu je snadněji přesvědčíme nějakou výstavou, kde bude vidět, že hodně utrácíte.

Abych to upřesnil - tahle věta se mi na reakci TLC nelíbí nejvíce. Nevím, zda je to volným překladem, či doslovně, ale myslím, že velké utrácení za cokoliv je kromě ekonomických možností trhu podmíněné i dlouhodobou prací ze strany importéra (LT) a firmy (TLC), a nelze tedy čekat, že na nějaké výstavě se prodá Lego za milóny. Na výstavy se chodí hlavně předvést sortiment, a případný prodejní den stěží zaplatí náklady na prezentaci a pronájem, alespoń co se velkých výstav týče. Výše zmíněnou větu si překládám jako "koukejte nám vydělat nějáké prachy, pak Vám možná něco ukápne".
Pořád nevidím jediný důvod, proč tlačit TLC a LT káru, když to nedělají oni. Nic po TLC nechci, trh je otevřený, a co chci, si seženu sám, obvykle za ceny výrazně pod cenami na našem trhu. Je 21.století, doba internetu, není problém dostat sem zboží z USA. Všude je všeho dost, tedy i Lega, a aby zákazník sloužil prodejci, to je padlé na hlavu.

Pročetl jsem pozorně příspěvky dost dozadu a uniká mi. co vlastně, tedy kromě SH, by jste od TLC chtěli? Klub Lego de facto je tady, akorát že není oficiálně ustanoven. Srazy se dějí. Smysluplné výstavy si může dovolit organizovat jen obchodní firma, nemá-li to být někde ve sklepě paneláku kdesi na Jižáku. Kdo z Vás je ochoten finančně se podílet na nějáké výstavě? Já ne.

Myslím, že Lego v ČR mělo před rokem 1989 v hračkách velmi výsadní  pozici, byl to takový Mercedes mezi hračkami. Pamatuji si, že slovo Lego se vyslovovalo ještě v roce 1991 s úctou téměr posvátnou, a ještě v 1992 mi naši sháněli letiště 6396 jako těžkou podpultovku, tuším asi za 1800+200 všimné pro prodavače. Jestli si pozici nechalo vzít špatnou prezentací značky, cenovou politikou, či čímkoliv jiným, my to nevytrhneme. Je to jejich boj, v zemích, kde Lego jede, bude Lega vždy dost, a možná, že než aby u nás vyklízelo potupně pozici Abricku, Cobi, Chevě atd., bylo by lepší, kdyby se nevozilo vůbec. Image značky by to možná tolik neublížilo, a kdo chce, by si Lego sehnal.

K té výsadní pozici - bylo to kromě nedostatkovosti i tím, že si v katalozích 86-1996 našel to své každý, variabilita setů byla neporovnatelná s dneškem, každý krám měl tak trochu jiný sortiment.  Juniorizované shity typu Jack Stone neexistovaly. Lego také nebylo ohrožováno čínskými plagiáty, které zaplavily trh v posledních 5 ti letech, za což TLC nemůže. Kvalita dílků byla lepší, kvalita kompletace také, nezažil jsem chybějící či zaměněné dílky jako mám já u 10001. Hraček také bylo všeobecně méně. To, co se děje nyní, je šílenství. V říjnu zaplaví trh tisíce a tisíce druhů hraček, v lednu jdou do výprodejů za nákupy. Koláč je pořád stejný, ale žrát z něj chce více a více firem....Odlišit se mohou buť dumpingem, nebo exkluzivitou. Co dělá TLC pro to, aby přesvědčilo kupce o exkluzivitě? Dumping je podle mně totiž spirála vedoucí do pekel, se 3% marže se na malém ČR trhu prodávat nedá. I tak se ale obávám, že průměrný český zákazník si raději koupí třikrát do roka šmejd s pocitem, že nakoupil v AKCI, než aby jednou investoval do kvality. Jsme země levných nekvalitních výrobků masově hrnutých hypermarkety do tupých stád nemyslících ovcí, majících před omezenými zraky v zorném poli jediné velkým neonovým písmem napsané magické slovo SLEVA  . Žrádlem počínaje a elektronikou konče. Fake akce Český sen to krásně ukázala.

Abych to nějak shrnul do jedné věty - Než trh vyspěje tak, aby kupoval Lego, uplyne ještě hodně vody, a my na to nebudeme mít žádný vliv.

rdk

Citace od: banana.com kdy 02.11.2006, 19:35:40
Myslím, že Lego v ČR mělo před rokem 1989 v hračkách velmi výsadní  pozici, byl to takový Mercedes mezi hračkami. Jestli si pozici nechalo vzít špatnou prezentací značky, cenovou politikou, či čímkoliv jiným, my to nevytrhneme.

Ale prosimtě, jestli měli nějakou pozici, tak možná proto, že to bylo nedostatkový. ;D

A pak jim ujel vlak všude, ne jen u nás...

***Banana.com

Citace od: rdk kdy 02.11.2006, 19:41:31
Citace od: banana.com kdy 02.11.2006, 19:35:40
Myslím, že Lego v ČR mělo před rokem 1989 v hračkách velmi výsadní  pozici, byl to takový Mercedes mezi hračkami. Jestli si pozici nechalo vzít špatnou prezentací značky, cenovou politikou, či čímkoliv jiným, my to nevytrhneme.

Ale prosimtě, jestli měli nějakou pozici, tak možná proto, že to bylo nedostatkový. ;D

A pak jim ujel vlak všude, ne jen u nás...
Reakce viz původní příspěvek, upravuji ho