Dálkově ovládané modely

Založil G.H.O.S.T, 20.08.2006, 19:14:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

G.H.O.S.T

Ahoj, tak jsem asi po osmi letech zase oprášil lego technic a na netu jsem zjistil že jsem toho dost zaspal takže budu nejspíš ze zahraničí obědnávat několik sad . Chtěl bych aby moje modely šli ovládat dálkově , vim že jsou nějaký RC modely aut ale nejsem si jistej jesli se to dá efektivně použít jesli to neni jen předem daná pevná konstrukce na kterou se jen staví zbytek auta a nebo jesli na to neni nějaký jiný řešení. Za případnou radu dík :)

Raistlin M

Použij tlačítko "Vyhledávání".....O RC toho najdeš tolik, co potřebuješ. Jestli se ti nechce hledat.....tak výcuc zní: Nepořizovat Lego RC ;D

expertik

Ja mam dve 8366ky a obidve maju bezchybne RC vybavenie. Ono je treba pocitat s tym, ze ten dosah je cca 15-20m a aj to zavisi od miesta pouzivania...ale ak to zozenies lacno tak ako ja, tak nemas ako "prohloupit"...

G.H.O.S.T

No nevypadá to špatně ale já bych potřeboval něco se studed ovladačem abych si mohl udělat něco jako je ovládací panel pro letadla na dálkové ovládání. Chtěl bych ovládat víc funkcí to znamená že budu muset koupit nějaký dva sety aby se neprali frekvence teda pokud se nedají nastavit.
A navíc budu muset řešit to že ty díly nejsou z nejmenších ale dosah 15-20m mi nepřipadá zrovna špatnej mě to určitě postačí jen nevim jesli se to dá sehnat.
Koukal jsem po nějakých setech ale u těch jsem našel jen studless ovladače a střídat dva je dost pomalí. Jesli jsou i jiný možnosti tak bych byl rád kdyby se někdo podělil o zkušenosti . Jo a vyhledávání jsem použil jako první ale podrobnější řešení tohohle problému jsem tam nenašel.

expertik

Je to velmi, ale velmi jednoduche....kazdy RC prijmac a vysielac, aj ten lego ma nejake kanaly...
Tie z Lega k 8366 maju 3, takze mozes na jeden ovladac (vysielac) pouzit 3 prijmace a kazdy si nastavis na iny kanal (1,2,3) a na vysielaci si len prehodis kanal, podla toho, aku funkciu chces ovladat, ci z prijmaca 1, 2 alebo3.
To je podla mna jedina RC LEGO moznost.....:-)) Mam dva sety, ale tri supravy Lego RC a mam to aj odskusane.
Takze vela stastia.
P.S.: Ospravedlnujem sa za nehackovanie, nemal som cas.:-)

G.H.O.S.T

Tak to je dost dobrý ale cpát do modelu 2 nebo 3 přijímače + motory to by bylo docela dost nacpaný nemluvě o váze no ale každopádně o tom uvažuju protože bych to chtěl skombinovat s off roaderem 8466 samozřejmě po náležitých úpravách.

expertik

No bohuzial potom uz je iba ta moznost, ze by si to skombinoval s NXT (Alebo RCX)...

Pepan

Citace od: G.H.O.S.T kdy 20.08.2006, 22:26:02
Tak to je dost dobrý ale cpát do modelu 2 nebo 3 přijímače + motory to by bylo docela dost nacpaný nemluvě o váze no ale kaľdopádně o tom uvaľuju protoľe bych to chtěl skombinovat s off roaderem 8466 samozřejmě po náleľitých úpravách.

Ono se už trošku dostáváš za hranice toho, co Lego zvládá a k čemu je určeno, takže to nebude jednoduchý  :P
Ale výsledek sem pak dej, chtěl bych to vidět  ;D

G.H.O.S.T

Jo kdybych něco takovýho udělal tak to sem určitě dam. Taky jsem viděl nějaký vylepšení který ale byli k legu jenom přidaný ale já bych chtěl 100% lego model. A jak o tom tak přemýšlim tak i kdyby to bylo udělaný z těch rc setů tak je tu jeden problém. Uvedu příklad teda pokud jsem to správně pochopil: na jeden kanál dam například motor pro pohyb dopředu a dozadu a jedno ovládání řízení dejme tomu že tim je ten kanál plnej na druhej bych třeba chtěl dát ovládání převodovky, to by znamenalo že když bych chtěl zařadit jinou rychlost nebo cokoli z druhýho kanálu musel bych na chvilku přestat řídit a vubec používat kanál 1 takže je to celkem nepraktický.

A pomocí NXT nevim jesli by to šlo protože jediný o co mi jde je ovládat to přímo a v tu danou chvíli kdy je potřeba měnit jízdu NXT má prý bluetooth tak by to snad šlo no ale jesli je muj požadavek moc náročnej jako že nejspíš je tak na to budu muset zapomenout do doby než s něčim takovim lego přijde a zatim stavět jen modeli ovládaný přez dráty.

otaznik

Citace od: G.H.O.S.T kdy 21.08.2006, 23:32:43
Jo kdybych něco takovýho udělal tak to sem určitě dam. Taky jsem viděl nějaký vylepšení který ale byli k legu jenom přidaný ale já bych chtěl 100% lego model. A jak o tom tak přemýšlim tak i kdyby to bylo udělaný z těch rc setů tak je tu jeden problém. Uvedu příklad teda pokud jsem to správně pochopil: na jeden kanál dam například motor pro pohyb dopředu a dozadu a jedno ovládání řízení dejme tomu že tim je ten kanál plnej na druhej bych třeba chtěl dát ovládání převodovky, to by znamenalo že když bych chtěl zařadit jinou rychlost nebo cokoli z druhýho kanálu musel bych na chvilku přestat řídit a vubec používat kanál 1 takže je to celkem nepraktický.

A pomocí NXT nevim jesli by to šlo protože jediný o co mi jde je ovládat to přímo a v tu danou chvíli kdy je potřeba měnit jízdu NXT má prý bluetooth tak by to snad šlo no ale jesli je muj požadavek moc náročnej jako že nejspíš je tak na to budu muset zapomenout do doby než s něčim takovim lego přijde a zatim stavět jen modeli ovládaný přez dráty.
Zajímalo by mě, jak chceš přes RC motor řadit, to si neumím představit.