pořádnej obchod s lego díly

Založil mulah, 09.08.2006, 22:03:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mulah

Kdy už někoho napadne udělat pořádnej obchod s náhradníma dílama v Čechách. Já zkoušel něco najít,ale všechno passé. Když pominu Legulku,kde mají nic moc,spíš to nic,než moc a Značkovéhračky.cz,kde je toho ještě míň,tak tu snad nic není.  Myslím si,že šoumeni co tady na kostkách jsou,by byli schopni něco takového spáchat.  Do webu trošku dělám,takže zbudovát svépomocí webovej obchod je otázkou měsíce,anebo vytlačit 10 litrů a firma shop stvoří do týdne.  Já sem dosti vytíženej člověk,a tak radši zaplatím o korunu na kostičce víc,než ji někde týden schánět a nakonec nesehnat. Ze zahraničí není problém objednat,anglicky i německy se domluvim,ale poštovný atd,atd.   Stačí se tu podívat do inzerce a hnedle je vidět kdo by se toho mohl ujmout viď kanále.
A není nic lepšího než se živit svým koníčkem.

Frco

na obchod (ked nieco zhanas/predavas) ti uplne staci tato stranka, su tu zberatelia zo Slovenska aj z Ciech a ponuka je dost siroka. Samozrejme ze sa nemoze rovnat zahranicnym velkoobchodom, ale IMO staci. Skoro akykolvek set zozenies najneskor do mesiaca.

Colonel32

z informaci, které mam k dispozici, se s nějakými obchody (konkrétně vím o dvou různých) s dílky plánují, ve všech případech se bude jednat o BL krámky, akorát lokalizované v cechach, a jeden slovensky (cavelonuv) už se rozjel. Nebudu uvádět kdo tyto krámky plánuje rozjet, kdyby si to dotyční náhodou rozmysleli, aby nebyli za trapaky.

Já sám nevidím důvod tvořit vlastni design a fungovaní obchodu, protože je mnohem jednodušší využít licence bricklinku (pokud teda clovek nechce nasadit přemrštěné ceny, a snažit se zákazníkům existenci bricklinku zatajit, samozřejmě).

Ale ještě mam jednu poznámku, a to, ze i kdyby někdo z nějakého důvodu chtěl do vlastního (webdesign a zdrojovy kód) obchodu jít, rozhodne bych mu nedoporučoval jít do toho s někým, kdo veřejné podporuje obchod s kradeným zbožím s tím, ze je to levnejsi...

PS: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=3189.0 - zahlasuj si do první kolonky  >:D

mulah

Tak uvidíme. Doufám že ty 2 s tím neseknou.

matny

Rád vypomôžem tým, ktorým sa neoplatí realizovat nákup pre pár dielov na bricklink.com kvôli vysokým poštovným nákladom, alebo pre iné dôvody. Jednoducho ak kompletizujete set a chýba Vám zopár dielikov, tak svoj dopyt prezentujte tu na forume, alebo napíšte mne.
Ako prvý Slovák som síce mal tú odvahu založiť obchod na bricklink.com, ale už som nemal tú odvahu skompletizovať zoznam dielov. Prioritou toho obchodu bolo rozpredat sety, ktoré sa nevydražili na ebay a možno časom ponúknut i nejaké tie dieliky. Čas sa však nenašiel.  Pravda je taká, že by som na dokončenie zoznamu potreboval aspon dvoch z Vás na 14 dní nonstop, aby sme to všetko spočítali a spísali.(preto odo mňa zoznam dielov nepýtajte - som rád, že sa mi podarilo skoro polovicu dielov aspon pretriedit) Ďaľší dôvod je moja časová indisponovanosť, preto by som sa tomu nemohol venovať plnohodnotne, takže obchod na bricklinku prenechám odvážnejšším - ja sa momentálne venujem predaju setov a čo sa týka dielov chcem aspoň čiastočne pomôct - jednoducho mi napíšte kat. číslo, farbu a počet dielov po ktorých túžite. (kat.číslo na základe bricklink.com)
Predovšetkým chcem upozornit, že vlastním 85% used dielov.
Dúfam, že mojou ponukou uspokojím aspoň jedného z Vás a kto ste z BB alebo okolia, prípadne plánujete návštevu BB, môžete prísť na cafíčko a pokial si budete vychutnávať kávu, tak ja Vám miesto dezertu naservírujem na tanier Vaše vytúžené dieliky.  :)

Faantoom

Chtel bych se zeptat, zda-li tedy existuji nejaky bud shopy nebo eshopy na dilky LEGA?? pokud ano. da mi nekdo typ?? dekuji

linhi

Zkus Bl - třeba Kanál má tady u nás.

Colonel32