Chybějící díly

Založil mulah, 04.08.2006, 21:05:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mulah

Já jsem ve sbírání teprve ucho,takže nemám ty správný kontakty. Poradí mi někdo,kde tady v Čechách sehnat pár nestandartních kostiček??? Na Legulce jsem byl,ale tam mají skoro prd. Dík předem všem

Raistlin M

Ideální je koupit balík Lega na e-bay, nebo specielní jednotlivé dílky na BrickLinku. ;)

Micho

Citace od: Raistlin M kdy 04.08.2006, 21:27:03
Ideální je koupit balík Lega na e-bay

Tomu sa hovorí mačka vo vreci, prekvapko v batohu a tak podobne. Výborné na celé sety. Kvalita otázna ....  ;)

specielní jednotlivé dílky na BrickLinku. ;)

To je cielený marketing. Je to ale o dosť finančne náročnejšie.   ;)

Raistlin M

Citace od: Micho kdy 04.08.2006, 21:33:36
Ideální je koupit balík Lega na e-bay

Tomu sa hovorí mačka vo vreci, prekvapko v batohu a tak podobne. Výborné na celé sety. Kvalita otázna ....  ;)

Ideální je koupit balík Lega na e-bay, nebo specielní jednotlivé dílky na BrickLinku. ;)

To je cielený marketing. Je to ale o dosť finančne náročnejšie.   ;)

Od 300 kilogramů výš už se to docela i začíná rýsovat...ty hromádky...že z nich něco je. ;D

Co se BL týče, tak jsou prostě dílky, které, dokud si je na BL nekoupím, v kw nemám. Pak jich většinou přijde deset. Klasika je třeba červený bracket. Koupil jsem, předevčírem jsem to vyndal z balíčku z BL (3 měsíce v kw ani jeden) a dnes jsem jich několik vytáhl z včera přišlého kw. ;D

Poco

Jednoznačne BL, kupovať kvôli pár dielom kw nemá zmysel. Na legulke prd majú a navyše aj ten je neskutočne predražený. Buď si sem na fórum hoď inzerát s dielmi, ktoré ti chýbajú, alebo si ich kúp na BL (alebo sa pridaj k nejak masovej objednávke ak tu ešte niekedy bude...)

mulah

Dík vám za doporučení bricklinku,mají tam toho dost,ale to co potřebuju já zrovna nemají.   Je to zaoblená kapota (slope,curved) v červený barvě, a katalogový číslo 4286467.  Abych byl přesný,koupil sem set, a tam měly být 2 výše uvedené kostky a 2 otočené (pravý a levý) no ale byla tam jedna a 3.

Cavelon

Citace od: mulah kdy 05.08.2006, 10:39:22
Dík vám za doporučení bricklinku,mají tam toho dost,ale to co potřebuju já zrovna nemají.   Je to zaoblená kapota (slope,curved) v červený barvě, a katalogový číslo 4286467.  Abych byl přesný,koupil sem set, a tam měly být 2 výše uvedené kostky a 2 otočené (pravý a levý) no ale byla tam jedna a 3.

Podľa toho čísla asi ťažko niečo nájdeš.
Tu sú všetky slope, curved. Ktorý dielik z týchto to má byť?
Ak to bol nový set, prečo to nereklamuješ?

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

mulah

Jó dík za odkaz. To je přesně ona,a vychází dost levně. Ale přece jenom pošta ze zahranici..... :-[ .  No nicméně mi asi nic jinýho nezbyde.  Zkusím vyčkat,třeba se najde dobrá duše která našla schopnej web u nás.

Raistlin M

Citace od: mulah kdy 05.08.2006, 13:26:55
Jó dík za odkaz. To je přesně ona,a vychází dost levně. Ale přece jenom pošta ze zahranici..... :-[ .  No nicméně mi asi nic jinýho nezbyde.  Zkusím vyčkat,třeba se najde dobrá duše která našla schopnej web u nás.

Než něco koupíš, napiš na Lego Service reklamaci. ;)

Cavelon

Citace od: mulah kdy 05.08.2006, 10:39:22
Je to zaoblená kapota (slope,curved) v červený barvě, a katalogový číslo 4286467.

Citace od: Jindroush kdy 05.08.2006, 11:53:33
http://www.bricklink.com/search.asp?invXrefID=14808&invType=F

Existuje na toto nejaký dostupný univerzálny prevodník kódov?

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

mulah

jo s tou reklamací,to asi nebude mít smysl. Já ten set koupil od jednoho Rázného Občana Města za prakticky třetinovou cenu než se pohybuje v obchodech,takže něco jako daňovej doklad mi vevystavil :D

Raistlin M

Citace od: mulah kdy 05.08.2006, 21:57:37
jo s tou reklamací,to asi nebude mít smysl. Já ten set koupil od jednoho Rázného Občana Města za prakticky třetinovou cenu než se pohybuje v obchodech,takže něco jako daňovej doklad mi vevystavil :D

To ani neni třeba. Napíšeš pomocí formuláře na lego.com v zákaznickém servisu, co a jak bylo špatně. Je pak jistá pravděpodobnost, že Ti pošlou, co jsi nalezl špatně.

otaznik

Citace od: mulah kdy 05.08.2006, 21:57:37

Hmm. Tak to bych snad ani reklamaci nedělal, když jsi to koupil takhle pod rukou. Takovýhle pochybný lidi bych ale v žádném případě nepodporoval...

mulah

Nepodporoval...   No ono když tě odchytí Rázný Občan Města před Penny marketem jak tlačíš kočár a za ruku vedeš 6-ti letý dítě a vybafne na tebe: Hééééj,lego za 3 kila nechcéééééš??? Vezmu do ruky koukám na originál zabalenej set 6903,otevřu bednu,v něm nerozbalený origoš sáčky,tak říkám 2 kila nebo si to nech.  Tak dobře,sme kamarádi. Co je na to špatnýho,když na legáčkovy je skoro za 600???

myth

To, že si veľmi pravdepodobne kupoval kradnutý tovar ťa neštve?
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Raistlin M

Citace od: myth kdy 07.08.2006, 17:47:31
To, že si veľmi pravdepodobne kupoval kradnutý tovar ťa neštve?

Bohužel...u nás v Čechách je spousta zboží, nápadně levného, kradeného původu. Živí se tu tím spousta lidí. Pak dochází i k tomu, že to tu lidem vlastně nepřijde. >:(

mulah

to je mi jasný,že to Rázný Občan Města nekoupil v krámu,a jen k radosti synka mi to prodal tak levně. Ale co,už to bylo stejně lohlý a za originál sety z krámu už sem pěkně krvácel. Zase si myslym že je lepší čorlej kvalitní set LEGO než megabrick či jak se ta pajtašovina jmenuje-myslim tu co se furt rozpadá (malej ji dostal od babičky a už šla do kontajneru). A nehlrdě na to,že ten ROM ty prachy stejně prochlastá nebo prohulí,a na spotřební dani odvede státu víc než legal obchodník. A ruku na srdce. kdyby právě vám nabízel nějaký Rom 100% čorlej nějakej vzácnější set za zlomek jeho hodnoty, brali bysten nebo ne???

Jonas

Jednoduše řečeno - nebral. A to z mnoha důvodů a už vůbec ne v přítomnosti svého dítěte.
Sorry!
Jonas - Můj Brickshelf

rdk

Já osobně na jakékoliv nabídky podobného rázu nereaguju, protože to sou buď čórky nebo se pokoušejí okrást...

Tomášek

Já bych to teda rozhodně taky nevzal a asi bych pro jistotu zdrhl... :-\
Procházím DARK AGE.

otaznik

Citace od: mulah kdy 07.08.2006, 20:19:42
to je mi jasný,že to Rázný Občan Města nekoupil v krámu,a jen k radosti synka mi to prodal tak levně. Ale co,už to bylo stejně lohlý a za originál sety z krámu už sem pěkně krvácel. Zase si myslym že je lepší čorlej kvalitní set LEGO než megabrick či jak se ta pajtašovina jmenuje-myslim tu co se furt rozpadá (malej ji dostal od babičky a už šla do kontajneru). A nehlrdě na to,že ten ROM ty prachy stejně prochlastá nebo prohulí,a na spotřební dani odvede státu víc než legal obchodník. A ruku na srdce. kdyby právě vám nabízel nějaký Rom 100% čorlej nějakej vzácnější set za zlomek jeho hodnoty, brali bysten nebo ne???
S tímhle názorem jsi stejnej jako ti, kdo to sebrali-ukradli. Kecy, že je LEGO moc drahý, že to zloděj stejně utratí apod. jsou hodně trapný výmluvy.

mulah

Á střeleno do citlivých míst.  Já neříkám nic o tom jestli je LEGO drahý nebo ne. Podstatný podíl na ceně mají samotní prodejci.  A protože já osobně nekradu, ale chodím od 6 do 15 hodin makat,tak uvítám šanci něco málo ušetřit. Já osobně jsem radši přestal hulit abych na tenhle nákladnej koníček měl.  O těch zlodějinách by mohli vyprávět samotní prodejci že?  Jak jinak by bylo možný že jeden a ten samej set stojí někde 1500 a jinde ho mají za litr.  A když zjistí po roce,že mají nabouchanej krám,tak daj 50% slevu,a ještě vydělaj.  Tak nevím kdo čóruje víc.  Je mi jasný že tady na oko každej bude tvrdit že by čorku nikdy nekoupil,ale známe to.    A myslíte že ty díly co se prodávají na BL nebo Peeronu,mají čistej původ??  Myslíte že v Americe,Německu,Anglii nemají ROMy???

myth

Citace od: mulah kdy 08.08.2006, 16:32:30
... Podstatný podíl na ceně mají samotní prodejci. ...
Mýliš sa, koncové ceny Lega určuje TLC, našim končinám ich prispôsobuje Lego Trading.

... Je mi jasný že tady na oko každej bude tvrdit že by čorku nikdy nekoupil,ale známe to. ...
Možnože ľudia majú aj takú vec zvanú svedomie, prípadne zásady. Asi to pre teba bude veľkým prekvapením, ale existujú aj ľudia riadiaci sa svojim svedomím, zásadami. A pre veľa ľudí tam patrí aj odpor k kradnutiu, kupovaniu kradnutých vecí. Ja osobne by som tiež kradnuté veci nikdy nekúpil. Či tomu uveríš mi je úprimne jedno.

mulah

Jó tvůj názor ohledně čórování beru.  Taky bych byl naštvanej kdyby mi někdo z krámu  něco lohnul,ale zase bych si řekl: sem blbej,měl sem si dát bacha.   Jo a ohledně toho odporu vůči čorkám. Jaký máš windows??  Pálený, nebo legoš?  Já jsem na Linuxu který je zadarmo,ikdyž by stačilo zvednout telefon a pálenku si opatřit a nainstalovat.  A zkus mi tvrdit,že máš doma včechny hudební CD a DVD s filmama legoš koupený. A to je taky krádež ne?

myth

Citace od: mulah kdy 08.08.2006, 20:48:31
... Jaký máš windows??  Pálený, nebo legoš?  ...

Windows XP Media Center Edition, samozrejme legálny tak ako zvyšok sw na mojom počítači.

rdk

A když zjistí po roce,že mají nabouchanej krám,tak daj 50% slevu,a ještě vydělaj. 

FYI, ty slevy 50% sou akce Lego Tradingu, ne prodejců. Ti na tom marži 100% rozhodně nemají, že by mohli jen tak mírnyx-týrnyx slevnit o 50%....

otaznik

Á střeleno do citlivých míst.  Já neříkám nic o tom jestli je LEGO drahý nebo ne. Podstatný podíl na ceně mají samotní prodejci.  A protože já osobně nekradu, ale chodím od 6 do 15 hodin makat,tak uvítám šanci něco málo ušetřit. Já osobně jsem radši přestal hulit abych na tenhle nákladnej koníček měl.  O těch zlodějinách by mohli vyprávět samotní prodejci že?  Jak jinak by bylo možný že jeden a ten samej set stojí někde 1500 a jinde ho mají za litr.  A když zjistí po roce,že mají nabouchanej krám,tak daj 50% slevu,a ještě vydělaj.  Tak nevím kdo čóruje víc.  Je mi jasný že tady na oko každej bude tvrdit že by čorku nikdy nekoupil,ale známe to.    A myslíte že ty díly co se prodávají na BL nebo Peeronu,mají čistej původ??  Myslíte že v Americe,Německu,Anglii nemají ROMy???
Jsi úplně mimo, nevíš o čem mluvíš. Neznáš marže, neznáš podmínky, za kterých vůbec LEGO smíš prodávat, neznáš podmínky výprodeje. Nejdříve si zjisti fakta!

Tohle všechno nic nemění na tom, že se zase jenom vympuváš a hledáš pochybné omluvy pro nákup zboží velmi pochybného původu!

Co se týče mě, tak já nemám ani jeden vypálený DVD film, pár CD mám vypálených, ale vesměs je mám i originál.

Jarmila

Chlapci: Do rohu. Tohle nemá s chybějícími díly nic společného.
Co se marží, výprodejů a podobných obchodních praktik týká, mám jen jednu radu: Ať si to každý zkusí na vlastní triko cokoliv nakupovat a prodávat. Po 5 letech praktikování v obchodní branži může mluvit zasvěceně a zodpovědně.
Osobně bych takhle nic nekupovala. Ne že bych měla tak vysoký morální kredit, ale z obyčejné obavy o vlastní majetek. Vytáhnu peněženku, abych levně nakoupila a přijdu o celou i s doklady. Nebo mne ten filuta pak bude sledovat, kde bydlím a příštím okradeným budu já. Ne, ne. Nehodlám jim přispívat k jejich živobytí.
A hlavně: Když už bych takhle pofidérně přišla k legu, tak bych to rozhodně veřejně nepřiznala. To mne totiž na celé situaci zarazilo nejvíc.
Můžete s mým názorem nesouhlasit, ale to je tak všechno. Máte-li někdo něco na srdci k mému názoru, pošlete mi SZ nebo si to vyříkáme u piva.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!