Nová motorová sada 8287

Založil honza.radl, 14.07.2006, 15:10:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honza.radl

Zdravim, prosím napište co si myslíte o nové motorové sadě LEGO Technic pokud jí někdo máte. Uvažuji o koupi.

otaznik

Velmi silný a rychlý motor, já jí už mám objednanou a Peter si prý taky bude jednu kupovat.

peter

WOW, sem s ní!!! Kdypak bude k mání u nás? >:D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jarmila

Citace od: peter kdy 14.07.2006, 15:55:32
WOW, sem s ní!!! Kdypak bude k mání u nás? >:D
Tomu moc nevěřím, že by jí legálně dováželi do ČR.
Jistější bude Špeditérka Llevelyn nebo jiný cestovatel z kostek, který pravidelně jezdí do SRN a je ochoten přivézt ostatním potřebným AFOLům další lego.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

peter

Citace od: Jarmila kdy 14.07.2006, 16:02:56
Tomu moc nevěřím, že by jí legálně dováželi do ČR.

To já tomu docela věřím. Především mě v tom utvrzuje to, že zatím každý motorový set byl zde v ČR normálně k sehnání. Pokud tomu však nyní tak nebude, tak si samozřejmě poradím jinak, ale každopádně po tomhle setu půjdu hodně.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jarmila

Citace od: peter kdy 14.07.2006, 16:11:50
To já tomu docela věřím. Především mě v tom utvrzuje to, že zatím každý motorový set byl zde v ČR normálně k sehnání. Pokud tomu však nyní tak nebude, tak si samozřejmě poradím jinak, ale každopádně po tomhle setu půjdu hodně.

Pokud bys ho Ty nechtěl, tak by ten set byl podezřelý. A tak už tedy jen záleží na tom, kdy bude v ČR a za kolik.  ;)
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

peter

Citace od: Jarmila kdy 14.07.2006, 16:19:40
Pokud bys ho Ty nechtěl, tak by ten set byl podezřelý. A tak už tedy jen záleží na tom, kdy bude v ČR a za kolik.  ;)

Hehe, to z ní hezky ;)

Mellory

Takže, co si o této motorové sadě myslím?

Pro studless maniaka, jako jsem já, je koupě tohoto "setu" nutnost. Diferenciál, spousta ozubených kol, jedna clutch (český název neznám...), ale hlavně transmission driving ring a chnageover catch (dílky potřebné pro převodovku, viz: tohle) - to jsou dílky (mimo motoru a battery boxu), díky nimž za to tahle motorová sada stojí. Bohužel má jeden zásadní nedostatek - absenci jakýchkoliv liftarms. :-\

Proto uvažuji o koupi dvou, jeden pro předělávku 8868 a jeden "do zásoby". >:D Jeden už jsem si objednal přes Scandimex (link níže) ;D, ten druhý snad seženu v nějaké té slevě. >:D

EDIT: Aktualizováno.
Nothing is true. Everything is permitted.

Mellory

Uááá, to snad ne, už pádim objdenávat! ;D 8) Cenový rozdíl oproti S@H je minimální.

Koukám, že už prodávají už i 8288, 8674, a dokonce i 8284, ale 8285 ještě nemají. Škoda. I když, cenový rozdíl by byl v tomto případě dost znatelný... ::)

Hansel

Tak já teda zkusím postavit něco studless, a pak se na ni asi taky vrhnu. Docela mě překvapuje, že ve Scandimexu mají jako první tolik nových věcí - novou obrovskou formuli (podle mě hezčí neš Silver Champion), noví KK a Vikingy. Už aby tu měli 4896.
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

Mellory

Citace od: Hansel kdy 14.07.2006, 19:09:26
Tak já teda zkusím postavit něco studless, a pak se na ni asi taky vrhnu. Docela mě překvapuje, že ve Scandimexu mají jako první tolik nových věcí - novou obrovskou formuli (podle mě hezčí neš Silver Champion), noví KK a Vikingy. Už aby tu měli 4896.

Jo, to mě taky překvapilo, většinou byl ve všem první Legáček.

Červené Ferrari 1:8 mě přijde taky hezčí než Silver Champion, ale nemá hydraulické zvedání zadní "kapoty". Sám nevím, jestli bych si měl jeden kus objednat...

Hansel

Citace od: MELLORY kdy 14.07.2006, 19:23:22
Citace od: Hansel kdy 14.07.2006, 19:09:26

Jo, to mě taky překvapilo, většinou byl ve všem první Legáček.

Červené Ferrari 1:8 mě přijde taky hezčí než Silver Champion, ale nemá hydraulické zvedání zadní "kapoty". Sám nevím, jestli bych si měl jeden kus objednat...

Jestli objednáš, očekávám brzké době recenzi ;)

Mellory

Hansel

Citace od: MELLORY kdy 14.07.2006, 22:22:22
Citace od: Hansel kdy 14.07.2006, 19:09:26Už aby tu měli 4896.

Nó, co třeba tohle? 8) ;D

Jé, omlouvám se, já se díval jen do Designer setů. Tak už vím, v čem skončí výplata za brigádu :D

U toho motoru se jen bojím, že nebudu vědět, jak ho dobře zakomponovat do celku, má takový divný tvar.

marian20

Na www.znackovehracky.cz je ešte o 44 korún lacnejší.
weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

fuli

Mám motorovou sadu 8720. uvažuji o koupi dalšího motoru. Mám koupit tuhle sadu,nebo radši shánět starší motor. Studless dílů nemám velké množství.
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

Mellory

Citace od: fuli kdy 31.07.2006, 14:51:01
Mám motorovou sadu 8720. uvažuji o koupi dalšího motoru. Mám koupit tuhle sadu,nebo radši shánět starší motor. Studless dílů nemám velké množství.

Spíš starší, např. 8735, je lépe kompatibilní se studded technikem než tento nový. V dnešní době se ale bude obtížně schánět.

peter

Citace od: fuli kdy 31.07.2006, 14:51:01

Obávám, se že na tuto otázku alespoň z mého pohledu není zas tak jednoznačná odpověď. Já bych se spíš zamyslel k čemu ty motory chceš použít, protože pokud nepotřebuješ nějak velkou sílu a k tomu i velkou rychlost, tak je tento nový motor celkem zbytečný.