Lego Quatro

Založil ivanka77, 08.07.2006, 22:13:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

ivanka77

Dobrý den,

obracím se zde s následující prosbou. Pro svou roční dceru jsme zakoupili Lego Quatro v plastovém boxu. Jelikož si Lego pamatujeme z dob svého dětství jako skvělou stavebnici, kde kostky opravdu drží při sobě, velmi nás zarazilo, že u Lego Quatro kostky skoro při sobě nedrží, obzvlášť na podložce (víko z boxu), ale ani bez podložky (když postavím třeba komín - jdou kostky velmi lehce odtrhnout od sebe nebo i samy lehce odpadnou). Tohle nás velmi zaráží, neboť jsme si mysleli, že kupujeme opravdu kvalitní stavebnici. Nevím jestli jde o vadu jednoho kusu a máme lego reklamovat, anebo je tato závada u dnešního lega běžná a výměnou bychom nic nevyřešili? Poradíte? Díky moc Ivana

Llevelyn

Lego duplo i Lego Systém drží pevně, není nepevnost Quatra záměrem? Zkoušela jsem Quatro v obchodě a zdálo se mi, že nedrží pohromadě..takže myslím, že to tak má být a má dítěti usnadnit rozebírání postaveného...

Pro roční dítko doporučuji Lego Baby /Primo nebo Duplo.
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Pixie

Bohužel, s Lego Quatro nemám zkušenost, ale Lego Baby je jen "nasazené" na sobě, aby se dobře rozebíralo (obrátí-li se tedy vzhůru nohama, rozutečou se kostky po celém pokojíku). Podle mě bude držet pohromadě až Duplo. Mimochodem, můj syn (jeden a půl roku) bez problému Duplo rozebírá a dokonce už je schopen nacvakávat kostky na malou podložku či na sebe (no, ne, že by to byly smysluplné stavby...prostě si sestaví třeba deset kostiček různých tvarů a barev).
Ikdyž i mě přijde divné, že v letácích na Quatro jsou sestavené třeba zvířátka - že by pak nedržely pohromadě...poradí někdo, kdo Quatro měl?

Leguán

Quatro jsme měli, a nebyl jsem z něj vůbec nadšený. Kostky u sebe moc nedrží, možná je to opravdu záměr. Horší ale je, že jdou i na sebe špatně nacvakávat. Malé dítě podle mě nemá vůbec šanci je sestavit, dospělý musí mít velkou trpělivost. Ty kostky jsou hodně velké, ale málo pevné, mají příliš tenké stěny, a tak se při chycení do ruky deformují a pak nejdou jedna na druhou nasadit. Samotný komín (jedna kostka na druhou) ještě jakž takž jde, ale horší je nasazení na podložku nebo stavba kostek s překladem (jedna kostka přes hranu dvou kostek pod ní, prostě jako cihly).

Když byly naše děti v cílové skupině Quatra, tak si s ním vůbec nehrály, ani jednou se jim nepovedlo spojit žádnou kostku. Zkusil jsem jim dát Duplo, a to jim šlo krásně. Dokonce i standardní malé Lego jim šlo, ale Quatro ne.

multicomp

Ahoj všem. Momentálně jsem odložil Technic a "jedu" v Quatru - ale dvouletý syn s ním momentálně končí, takže se asi začnu věnovat zase Truck Trialu :o). Jinak s Quatrem mám výbornou zkušenost, jde nám z něj stavět výborně (i mě) a poněkud menší soudržnost kostek mi přijde opravdu jako záměr - jinak by se to totiž po máchnutí dětskou ručičkou nerozletělo po celém pokoji.... :o)

***Banana.com

Quatro kostky na sobě nic moc nedrží, podložka z plastové krabice se prohybá a je k ničemu, dobré snad jen na učení barev a házení po pokoji, eventuálně na stavění věží, které prcci rádi zboří...
Kostky jsou na malou dětskou ruku velmi nepraktické, dítě je neuchopí..nebrat, jít rovnou do Dupla!

MiP

Citace od: ivanka77 kdy 08.07.2006, 22:13:53
Lego Quatro kostky skoro při sobě nedrží, obzvlášť na podložce (víko z boxu), ale ani bez podložky (když postavím třeba komín - jdou kostky velmi lehce odtrhnout od sebe nebo i samy lehce odpadnou).
Ano, Quatro na sobě nedrží, máme doma taky jedno. Je to proto, aby to šlo dobře děckám rozebírat. Ale IMHO je celé Quatro jeden velký omyl. U nás si s tím vůbec nikdo nehrál, vůbec to děcka nezaujalo.
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO