Help pouliční hodiny

Založil Mates, 12.05.2005, 11:30:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mates

Poraďte mi někdo, jaký by se dal použít díl na upevnění 4 dílků hodin, tak aby z toho pak na sloupu vznikly pouliční hodiny ukazující čas do 4 světových stran. Jedná se o tyto hodiny....
http://www.peeron.com/inv/parts/4150px1
Dle mého názoru by to mohla být brick 2x2, asi s nějakými otvory, že? Nemáte to někdo postavené? ;)
...jako inspiraci jsem měl tu skleněnou výlohu, kterou mají v Tescu :D

peter

Jelikož jsem v práci a nemám tu CAD, tak to jen popíšu. Já bych si vzal 1x 4733 na každý stud po jeho stranách bych upevnil 1x 4073 a na ní na střed 4032 a pak ty hodiny. Snad se to dá pochopit.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jindroush

Nebylo by jednodušší vzít plate 2x2 a do dvou protilehlých rohů upevnit 'všudystudovou' 4733. Tím pádem máš čudly ze všech stran.

Popř. tam dát 4 headlight bricky s destičkou 1x1.

Furt nevím, jak by to vypadalo ve skutečnosti, jestli tam nebudou ošklivý ty díry.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mates

...jj, díky, chápu to dobře. Dokonce to tak mám doma i uděláno, ale není to ono  :-\
Byl jsem to omknout v Tescu a mají tam upravdu brick 2x2 a na tom rovnou už jsou ty hodiny. Hledal jsem to na peeronu, ale nenašel nic, co by se na to hodilo, třeba jako brick 2x2 with holes... ;D

peter

To Jindroushovo řešení je správné. Jen co přijdu domů, tak to splichtím ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mates

Citace od: Jindroush kdy 12.05.2005, 11:46:15
Nebylo by jednoduąąí vzít plate 2x2 a do dvou protilehlých rohů upevnit 'vąudystudovou' 4733. Tím pádem máą čudly ze vąech stran.

Popř. tam dát 4 headlight bricky s destičkou 1x1.

Furt nevím, jak by to vypadalo ve skutečnosti, jestli tam nebudou oąklivý ty díry.
To není ono....neodpovídá to originálu a já bych se k němu chtěl co nejvíce přiblížit ...  :D

peter

Citace od: Mates kdy 12.05.2005, 11:49:19
To není ono....neodpovídá to originálu a já bych se k němu chtěl co nejvíce přiblížit ...  :D

Škoda, že není obrázek, takhle nevím, jak ten originál vypadá ???

Jindroush

Aha, to sis měl rovnou vzít nůž a lepidlo, oni se s tím modelbuildeři moc netento  ;)

Mates

Zkoušel jsem projít i sety a nenašel jsem to.
Dalo by se to ale popsat i tak, jako by byl brick 2x2 with holes a do nich se dají 4 ks Technic Pin 1/2  http://www.peeron.com/inv/parts/4274 na na ně se přidělají hodiny, nebo tak nějak  :D ;D

Mates

Citace od: Jindroush kdy 12.05.2005, 11:59:23
Aha, to sis měl rovnou vzít nůľ a lepidlo, oni se s tím modelbuildeři moc netento ;)
Nebo jsem si měl vzít celou tu vitrínu v Tescu, že? To už jsem taky slyšel ....  :D ;D >:D

rdk

Ještě by šel použít Plant Tree Palm Top, na něj přidělat 4x Tile 1 x 1 with clip a na ně 4x hodiny  ;D

Ale to asi taky není ono  ;)

KLF

Napada ma len toto, ale nie je to stabilne IMHO...
Terminated.

Jindroush

KLF - jestli každá ta tile 2x2 round drží jen na jednom tom pinu, tak to nefuguje, právě jsem to zkusil  ;)

KLF

Tak potom takto...
(vid priloha)
Terminated.

Jindroush

KLF - to je zatím asi nejlepší řešení, drobná vada je ta nesymetričnost.

otaznik

Co takhle použít 2 x otočený tak, aby jedna strana hodin byla 2 x menší plocha těhle součástek (1x2). 2 strany by pokryly plochy 2x2 a poslední strana by se např. vytvořila pomocí a .

Nemám po ruce kostičky, je to jen nevyzkoušený nápad. Taky by to nebylo 100% proporční, ale snad by to fungovalo.

Jindroush

Zkusil jsem v poobědním 'útlumu' sklapnout návrhy od KLF i Petera. Řešení KLF má malý problém ještě s tím, že ty hodiny nejsou ve stejné výšce (v CADu to není vidět). Nižší kvalita fotografií je způsobena obsluhou  ;)

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 12.05.2005, 13:27:08
Zkusil jsem v poobědním 'útlumu' sklapnout návrhy od KLF i Petera. Řešení KLF má malý problém ještě s tím, že ty hodiny nejsou ve stejné výšce (v CADu to není vidět). Nižší kvalita fotografií je způsobena obsluhou  ;)
Ty černý hodiny máš nějak špatně seřízený, jdou ti každý jinak :-)

Jindroush

Citace od: otaznik kdy 12.05.2005, 13:30:32
Ty černý hodiny máš nějak špatně seřízený, jdou ti každý jinak :-)

Už jsem volal na Technický služby, ať si to příjdou seřídit  ;D

Mates

Citace od: Jindroush kdy 12.05.2005, 13:31:42
Citace od: otaznik kdy 12.05.2005, 13:30:32
Ty černý hodiny máą nějak ąpatně seřízený, jdou ti kaľdý jinak :-)

Uľ jsem volal na Technický sluľby, a» si to příjdou seřídit ;D
Tak co, už máš seštělovaný hodiny??? Jinak díky všem za pomoc!

Mates

Ehmmm, ještě mám jeden nápad!!!
Co kdyby se vzala plotna 2x2, na ni se dala 2 x kostka Technic Brick 1 x 2 with Holes http://www.peeron.com/inv/parts/32000 a na ně křížově další 2 Technic Brick 1 x 2 with Holes. Pak do všech 8 holes dát Technic Pin 1/2 a na to připevnit hodiny.... šlo by to?  ??? ;D

Jindroush

Citace od: Mates kdy 12.05.2005, 13:34:33
Tak co, už máš seštělovaný hodiny???

Byla to sice makačka, ale Dežo a Tibor to zvládli!

peter

KLF

Citace od: Mates kdy 12.05.2005, 13:38:17
Ehmmm, ještě mám jeden nápad!!!
Co kdyby se vzala plotna 2x2, na ni se dala 2 x kostka Technic Brick 1 x 2 with Holes http://www.peeron.com/inv/parts/32000 a na ně křížově další 2 Technic Brick 1 x 2 with Holes. Pak do všech 8 holes dát Technic Pin 1/2 a na to připevnit hodiny.... šlo by to?  ??? ;D

To ide, to som skusal, ale potom mas 2 strany hodin vyssie a 2 nizsie...
Terminated.

Jindroush

Tak jsem dostal obrázek, jak to bylo udělaný v tom Tesco. Je to přesně jak jsem předpokládal - 4x Technic Brick 1x1 with Hole s pinem. To ovšem znamená, že to musí bejt non-Lego konstrukce, jak jsem už říkal předtím.

peter

Tak jsem ještě udělal jeden typ hodin. Sice již nejsou na jedné noze, ale myslím si, že jsou také pěkné 8)

muzzo

Ti Tvoji servismani jsou nějaký podezřelý. Ještě jsem neviděl nikoho kdo by měl tmavou tvář a světlé ruce ;D ;D ;D

Jindroush

Citace od: muzzo kdy 12.05.2005, 17:46:24
Ti Tvoji servismani jsou nějaký podezřelý. Ještě jsem neviděl nikoho kdo by měl tmavou tvář a světlé ruce ;D ;D ;D

To víš, taková Solvina dokáže svoje  ;D

(skutečná odpověď je ta, že ti pitomý basketbalisti nemaj odundávací pacičky)

Mates

Citace od: peter kdy 12.05.2005, 17:27:39
Tak jsem jeątě udělal jeden typ hodin. Sice jiľ nejsou na jedné noze, ale myslím si, ľe jsou také pěkné 8)

Jakým způsobem to máš řešeno ty? Popiš to, díky, docela se mi líbí, asi tak nejvíce se to blíží mé představě ;) :D

Citace od: Jindroush kdy 12.05.2005, 17:02:11
Tak jsem dostal obrázek, jak to bylo udělaný v tom Tesco. Je to přesně jak jsem předpokládal - 4x Technic Brick 1x1 with Hole s pinem. To ovąem znamená, ľe to musí bejt non-Lego konstrukce, jak jsem uľ říkal předtím.

Tak to asi možná spojili díky tomu lepidlu tak, jak se nám to běžnou stavbou podařit nemůže...  ;D

peter

Citace od: Mates kdy 13.05.2005, 08:17:06
... Popiš to ...

Takže zde přikládám ldr soubor s postupem, jak tyto hodiny vzniknou ;)