Katalógy

Založil janka555, 29.07.2004, 19:29:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

janka555

Zaujímalo by ma aký vzťah máte ku katalógom, či si zháňate aj zahraničné, vymieňate ako si ich archivujete a pod.

Rob

Asi jak kdo. Já je nijak nesháním, ale co mám, to už nevyhodím - ani německé nebo US shop at home. Hezky se v nich listuje.
dříve (hlavně v Legoland sérii) byla jedna stránka úplný příběh, třeba na dvoustránce s nádražím se najde takových vychztávek až to člověku  bere dech.  To mi na těch dnešních katalozích dost chybí.

Archivuji je v krabici od bot.

Jsou ale i lidé, kteří je doopravdy sbírají a jsou ochotni za katalogy platit.

Rob

KLF

Tak ja ich nijak specialne nezhanam, ale podobne ako Rob ich mam doma spustu od 70tych rokov. Velke (hlavne) katalogy mam de facto z kazdeho roku a tie mensie (novinkove) a uplne male katalogy mam tiez skoro vsetky roky od zaciatku 80tych. Tiez ich mam z roznych krajin. Skladujem ich v skrini na sebe, usporiadane. Uvazoval som, ze si ich dam zosit, ale takto to je lepsie. ;) A suhlasim s tym, ze katalogy z 80tych rokov boli najkrajsie.
Terminated.

Mičánek

Jednou z nejdůležitějších částí mé sbírky jsou katalogy, které potřebuji k určování českého názvu stavebnice. Využívám oficiální názvy a  abych věděl kde se stavebnice nachází přiřadím k ní číslo katalogu a stránku na které ji jako novinku najdu např. č.4482-2003/1/75. Také každá postavička u které mohu určit katalog ve kterém se stavebnice nachází má tento odkaz. Souvislou řadu převážně českých katalogů mám teprve od roku 1987 a velice bych uvítal možnost získat starší čísla. Aby byly tyto katalogy vždy k dispozici, je každý katalog v plastové obálce v pořadači. Ze zahraničních katalogů mám Slovensko od roku 1996-2003. Chybí mi však roky 2000/2 + 2001/2. V němčině mám jen 5 katalogů nových a také můj nejstarší z roku 1973. Dostal se mi do ruky jeden katalog určený pro USA a Kanadu. Velice zajímavé podívání. Člověk jim musí jen závidět. Jiné stavebnice a také slevy na kolekce několika stavebnic. Mám také oficiální katalog pro prodejce Lega pro tento rok. Kdyby měl někdo možnost dovést ze zahraničí jiné jazykové mutace, tak jsem ochoten je vyměnit nebo koupit.. Máte li někdo přebytečný starší katalog  jak 1987 nabídněte. Určitě se domluvíme. Potřebuji je k zařazení starších stavebnic.

janka555

To číslo za lomitkom určuje asi poradie vydania, že?
Ja sa doma môžem pozrieť na Tie chýbajúce slovenské katalógy, možnon z nich niečo budem mať. Ja mám iba Slovenské katalógy od roku 1997

otaznik

Jojo, "scény" z LEGOLANDu ze starých katalogů to bylo pokoukání...........

peter

Když už jste nakousli toto téma, tak já mám katalogy v pořadači. Katalogy mám od roku 1986 až po rok 2003.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jindroush

Jinak co se týče katalogů, tak mám různě posbírané scany (Catalegos, Artpeter, něco nascanoval Rob) a plánuju, že je budu hostovat tady.

Ze všech vlastněných mám udělanou crossreference českých názvů, z těch posledních i cen (a mám automatizovaný přepočty USD/CZK, takže je vidět, jak nás LEGO v Evropě dusí).

První katalog s češtinou, který vlastním, je 1986.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Adamsith

Já je rád vyhledávám a archivuji a opravdu má moc rád ty staré, kde bylo méně efektů na počítači (nebo v raných dobách úplně bez efektů) a celé krajiny s modely LEGA byly poctivě postaveny a vyvolávy příběhové efekty, přesně jak psal Rob, ne-li to byly příběhy přímo.

tazzy

já mám katalogy od roku 1996 az po nynejsí a mam je v krabici spolu s navodama...  ;)