Je MDstone opravdu na nic?

Založil chadzi, 07.06.2006, 13:42:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

chadzi

dnes jsem narazil na tento obrazek, evidentne tam ma oldgray+mdstone. kupodivu to vypada (podle myho nazoru) lip nez jen 'jednobarevnej' hrad. dava to tomu takovej realistictejsi 'used look'. co rikate?

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=187426

Micho

Citace od: chadzi kdy 07.06.2006, 13:42:42
dnes jsem narazil na tento obrazek, evidentne tam ma oldgray+mdstone. kupodivu to vypada (podle myho nazoru) lip nez jen 'jednobarevnej' hrad. dava to tomu takovej realistictejsi 'used look'. co

Ja by som aj súhlasil. Tak premiešané kvádre jemných odtieňov - je to asi dôveryhodnejšie.  ;)

Jindroush

Já nevím, mě ta světlounce fialová prostě příjde natolik jedovatá, že je pro tyhle stavby nepoužitá.

Prostě mi připadá tak čisťounce zářivě čistá v porovnání se 'špinavou' oldgray, jako by ji vymyslela Madame Bref (kterou úpřimně nenávidím  8))
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

chadzi

ja ti nevim, prijde mi to ok. mozna ji tam dat v mensim pomeru. zkusim na aktualnim dilku a hodim fotozy.

TomG

No nevim, stejne na ty nove barvy nakonec prejdeme, pze ty stare nebudou. Maximalne v kw. Coz je otazka jestli to schranovat a nebo se prizpusobit. Kazdopadne jako kombinace barev to vypada lip nez jednolita seda.
Only the best can survive.

chadzi

ja kazdopadne oldgray shanuju, az budu mit tak 40K dilku tak toho necham - z toho uz pude postavit cokoli  8)  MDstone jeste nemuze bejt tolik jako oldgray ktera se delala pres 20 let takze prechod bude dost pozvolnej

TomG

Heh a kolik procent z tech 40k dilku uz mas, plus jak dlouho myslis, ze ti to zabere to nastradat? :)
Only the best can survive.

Jonas

Já osobně už jsem se smířil s oběma odstíny šedé (a podobně i hnědé) a vím, že u staveb to nejenže nevadí, ale může to být i ku prospěchu věci. Takže už je mám obě společně ve stejných šuplících.

U vlaků a jiných technických projektů by mi to ale samozřejmě vadilo.
Jonas - Můj Brickshelf

chadzi

vetsinou mas pravdu, ale zatim to jeste nemicham  ;) mno s tou zasobou jsem tak na pulce, ted uz mam dost na zasadni stavby takze nemusim tak pospichat

Jindroush

Fotky sou stejně naprd, protože záleží na barvě světla, vyvážení foťáku, kalibraci monitoru a tak, já na věrné zobrazení barev rezignoval  ;)

OldGray mám cca 17k dílků, ale to je naprd takhle počítat, když určitě hromada z toho je nepodstatná drobotina. Chtělo by to nějakej pytel, ale na Ebay se mi to kupovat nechce, bejvá to drahý a je to těžkej risk, že to budou žluťáky a ohlodance.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

chadzi

ja na dily kupuju stary castle sety (6073/6074)+ beru z bricklinku. ebay bych na nakup samostatnejch dilku neriskoval. btw tim mnozstvim sem myslel jen bricky, slopes a plates, ne pididilky  ;)

Llevelyn

No, mě v kw chodí už i nová šedá a hnědá. Konec starých časů...

A castle dílky beru na e-bay a pohoda. Zažloutnutí mi nevadí, proženu to kysličníkem.. jen musím hlídat čas, jinak mám z oldgray, blégray >:D

Skladuji odděleně, stavím z obojího. 8)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Aki

Já z nové šedé už taky stavím, ale zatím mi typová zásoba příjde příliš omezená a tak stále dávám přednost staré šedé.
Míchání těchto dvou odstínů nedělám, ale uvažuji o stavbě, kde to asi provedu (spolu s namícháním i zažloutlé staré šedé).

Mimochodem tady jsem už toto téma nadhodil8)

J_BOB

uprimne, keby mdstone nenahradzovla oldgry...tak mi vobec nevadi...a berem ju jako novy odtien...napr mdston mi pripada taka vhodnejsia na nejake stroje...napr vesmirne lode...a oldgray vyzera jak suter..vhodnejsi do hradov
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

***Banana.com

Ta fotka dole je OK, docela to vypadá pěkně..nejlepší by bylo, kdyby Lego jelo obě barvy naráz, ale obávám se, že spíš bude barev ubývat...

rdk

Citace od: banana.com kdy 22.06.2006, 22:10:33
... obávám se, že spíš bude barev ubývat...

To je snad dobře, ne? K čemu je hafo barev, když se některých nedá sehnat rozumné množství a dělají se jen v omezeném počtu druhů kostek?

Radši míň barev a od každé víc kostek (a druhů kostek). 8)

***Banana.com

No v některých barvách speciální kostky ani nepostrádám, ale fakt je ten, že pokud bych měl volit více barev x více typů, tak jednoznačně více typů.. ;D