(Vlastní) Alternativní modely ze setu 40499

Založil Tomik, Včera v 20:48:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Když jsem si před pár lety pořídil set 40499 (Satanovy, pardon, Santovy sáně), tak jsem si je sušil jako investici do budoucna, nicméně nějaký nápad na alternativní model jsem už tentrát měl. Potom jsem si ve výprodeji koupil druhý kousek a ten jsem už otevřel a o loňských Vánocích začal se stavbou. Postupně jsem dal dohromady celou trilogii, kterou vám nyní představím.

Mým vlajkovým modelem jsou sobí sáně. Že vám to přijde divné? Až si přečtete následující krátký příběh, všechno vám bude jasné:

Žil - byl na severním pólu starý obézní (to znamená tlustý) muž. Měl sáně s kouzelným sobím spřežením a živil se jako doručovatel zásilek během Vánoc. Jeho největší láskou byla černá limonáda. Pil jí s vášní a pil jí opravdu HODNĚ. Jeho sobi ho mnohokrát žádali, aby skoncoval s touto závislostí, která mu ničí zdraví, ale on je nikdy neposlouchal.

Jednou na Vánoce si obléknul svůj červený kabát a nebyl schopný ho přes velké břicho zapnout. Sednul si do saní a pokynul sobům, ať táhnou. Jak začali táhnout, tak okamžitě zjistili, že starý muž ztloustnul natolik, že to překročilo všechny meze. Přestali táhnout sáně a místo toho se rozhodli skoncovat se závislostí starého muže. Vyhodili všechnu černou limonádu a požádali elfy, aby pro starého muže vyrobili něco, co mu pomůže zhubnout. Ti postavili sáně s dostatkem místa pro jednoho soba, které se dají zapřáhnout za starého muže. Starý muž byl nakonec donucen táhnout sáně a sob na saních na něj dohlížel, že nepodvádí. Od té chvíle starý muž tahal sáně se sobem, dokud nezhubnul.

Našli jste o Vánocích pod stromečkem to, o co jste si přáli? Ne? Tak to znamená, že starý muž stále táhne sáně se sobem místo doručování vánočních zásilek... >:D

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

Nyní se pojďme podívat na druhý model. Zajímá vás, v čem jezdí Santa mimo Vánoce? Tak tady můžete vidět jeho letní káru. Je to vytuněný kabriolet (můžete si ho postavit se střechou nebo bez ní) se stylovým volantem (ve tvaru preclíku), který je poháněný motorem o výkonu 4 Rp (Reindeer Power, což znamená sobí síla). ;D

můj flickr

Tomik

A do třetice tu máme poslední model - Santovu vesmírnou loď. Jak se Američané chystají kolonizovat Měsíc a Mars, byl Santa nucen spustit svůj vlastní vesmírný program, aby do těchto míst mohl doručovat zásilky, až nadejde čas. Požádal tedy své elfy o pomoc a společně vyvinuli unikátní pohonnou jednotku, která dopraví Santu na Měsíc a později i na Mars, a to zcela bez využití práce sobů. Toto srdce je ukryto uvnitř vesmírné lodě inspirované řadou Classic Space. Vesmírná loď má otevírací kokpit a víko nákladového prostoru. Do kokpitu můžete umístit minifigurku Santy a do nákladového prostoru spoustu dárků.

můj flickr