(Vlastní) Alternativní modely ze setu 31163

Založil Tomik, 13.03.2026, 14:23:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Koukám, že jsem tu dlouho nic nepublikoval a dokonce ani modely, které jsou už nějaký ten pátek na světě. Začnu tedy od mého "nejproduktivnějšího" setu roku 2025 - hravou čičinou (set 31163).

Stavebnice je to povedená. Hlavní model kočky je dostatečně roztomilý a propracovaný plus ten alternativní holub je třešničkou na dortu. Vypadá také skvěle a je to zvířátko, které se v sortimentu Lega do té doby neobjevilo. Jedinou vadou na kráse je třetí alternativní model psa, který vypadá jako nepříliš povedená modifikace kočky. Abych to napravil, rozhodl jsem se podle vzorce kočka (hlavní model) = lovec, holub (alternativní model) = kořist, přidat ještě druhou kořist - potkana.

Potkan je postavený na podobném základě jako kočka a disponuje pohyblivými končetinami, hlavou, ušima a ocasem. Ocas tvoří původní šňůra z klubka kočky a kousky sýra vtipně ztvárňují žluté SNOT-kostky.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

Další dva modely vezmu dohromady, protože to jsou variace na stejné téma: "šedé zvíře". Šedým zvířetem je pro mě hlavně slon, potom nosorožec a nakonec i hroch. Kolenové díly použité původně na ocas kočky se navíc přímo nabízely pro stavbu chobotu. Ale jak postavit tato zvířata z tak omezeného množství kostek? Chtělo to ubrat ještě trochu více na realističnosti modelu směrem ke karikaturám a s krátkými pevnými nohami zbylo dost kostek i pro zavalité tělo.

Nejprve tedy slon: pohyblivá hlava s pohyblivým chobotem, ušima a kly a pohyblivý ocas pod kterým se skrývá anatomický detail dobře známý z majestátního tygra (set 31129).

A potom tu máme nosorožce: pohyblivost opět omezená na hlavu, uši a ocas. Nosorožec je navíc doplněný o "ptáka údržbáře" a můžete si ho postavit buď v realističtější verzi s malýma očima, nebo s velkými příšerně roztomilými kukadly.

můj flickr

Hardegon

Citace od: Tomik kdy 13.03.2026, 15:09:22

To je mládě k 31177...  :)

Opět velmi luxusní předělávky!

milanv

Tomu říkám Tom ve formě! Zvířata jsou velmi povedená, narozdíl od toho oficiálního psa ala Friends. Pobavil mě pták údržbář - to je přesně ten typ detailu, co děti milují. A úplná specialita jsou pohyblivé kly a roh. To mě dostalo nejvíc!
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Citace od: Hardegon kdy 13.03.2026, 15:32:57To je mládě k 31177...  :)

Opět velmi luxusní předělávky!
Už si přesně nepamatuju, jestli jsem nosorožce postavil před zveřejněním oficiálního setu nebo až potom. To, že by můj nosorožec mohl být mládětem pro set 31171, mě opravdu nenapadlo a přitom velikostně by to sedělo. Dobrý postřeh!

Citace od: milanv kdy 13.03.2026, 23:10:38Tomu říkám Tom ve formě! Zvířata jsou velmi povedená, narozdíl od toho oficiálního psa ala Friends. Pobavil mě pták údržbář - to je přesně ten typ detailu, co děti milují. A úplná specialita jsou pohyblivé kly a roh. To mě dostalo nejvíc!
Díky za komentář. Oni ty kly a roh nejsou pohyblivé kvůli tomu, aby simulovaly nějakou reálnou funkci, ale čistě proto, aby se daly dát do přirozené polohy a potom s nimi nejlépe už nikdo nehýbal...
můj flickr

Tomik

Čtvrtou alternativou se stal králík. Má pohyblivou hlavu, uši a nohy. Dokáže stát jak na všech čtyřech, tak jen na zadních. Doplněný je o malou mrkvičku.

můj flickr

Tomik

Inspirací pro pátý model mi byly velké potištěné oči. Říkal jsem si, že bych mohl postavit nějaké stvoření s jedním velkým okem. Trochu později se z toho vyvinul robot nazvaný jak jinak než Kyklop. Tento Kyklop může být nasazen buď jako robotický pracovník, nebo voják ozbrojený puškou. Model má pohyblivou hlavu, ruce a nohy.

můj flickr

Tomik

Po stavbě robota jsem stavebnici na více než půl roku odložil a vrátil se k ní až počátkem tohoto roku. Jeden člověk mě na rebrickable požádal, zda bych z ní postavil žraloka. Přišlo mi to jako fajn výzva a dal jsem se do práce. Výsledný model je až na drobné odchylky v proporcích velmi povedený. Má pohyblivé ploutve a ocas. Pro snadnější vystavení je doplněný stojánkem ve tvaru korálu.

můj flickr