Vánoční výlohy 2026

Založil peki, 05.03.2026, 08:24:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 14 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Citace od: wynnova kdy 12.09.2026, 09:10:48Moje první podzemní část hotova.
Ovčí farma, výrobna svetru, barvírna atd

Plus par detailů

Supr pěkně to tam žije nutí hledat detaily.

peki

Vánoce v obchodních výlohách začínají o několik měsíců dříve :) jak jste na tom s finalizací vašich modulů? Foto napoví  >:D

Hardegon

První velmi hrubý nástřel letiště, hasičů a drahý. To vše zmizí ve skále a na vrcholu by měla být ta zelená konstrukce - řízení provozu.

Pool

Stáje a hangár se taky buduje.

sharkabrick

Ahoj, budou na tento projekt jednotné krabice? Pokud ano, budou na třídění lugbulku, že bychom v nich pak rovnou mohli vezt modely na instalaci...

Vasyk

Řekl bych.. hotovo.

Továrna na výrobu krabic na dárky a nějaké to elfí bydlení. Z jedné strany surovina (strom) a z druhé hotové krabice.

Hardegon

Všechny nadzemní moduly rostou nebo jsou hotové (i když tu nejsou fotky).

Jak je na podzemí? Staví ještě někdo kromě Poola?

sharkabrick

Zuzka tu už zveřejnila 1 kompletní podzemní modul, já hodím fotky příští týden (zatím stavím solo objekty=zařízení, které po prostoru přemisťuji a hledám výsledné rozložení). Takže ano staví se.

Můžete do prvního příspěvku, či příspěvku přidělených modulů doplnit termín? Myslím že se řešil začátek listopadu, ale nikde na prvních 2 stranách diskuze jsem termín nenašla ;)

Vasyk

Instalace by měla proběhnout cca v půlce října.

cetonia25

Modul "vyzkumné centru"  je přibližně na 50-60%. Chybí dokončení montážní plošiny, přidání vzpěr na stěnách a vánoční řetězy.

Hardegon

Fotka vydá za tisíc slov 🙂

cetonia25

Citace od: Hardegon kdy 26.09.2026, 12:51:45Fotka vydá za tisíc slov 🙂

Já vím, že jsi na to citlivý, ale nahrát sem fotku je neskutečně peklo. Několikrát jsem už opakoval, že je to potřeba vyřešit.

Hardegon

Citace od: cetonia25 kdy 26.09.2026, 14:55:44

Já vím, že jsi na to citlivý, ale nahrát sem fotku je neskutečně peklo. Několikrát jsem už opakoval, že je to potřeba vyřešit.

Nahrávání fotek bývá problém kvůli velikosti. Zmenšit fotky umí každý chytrý telefon i Malování na PC ;)

Nejde o nějakou citlivost... Termín instalace se blíží, tak je potřeba sem hodit progres (což bylo na začátku jasně řečeno). Zároveň je ještě čas teď vychytat případně chyby nebo problémy. Den před instalací je pozdě.

Pool

A už je známý konkrétní termín instalace?

wynnova

Termin by bodnul.
Počítala jsem, že krabice nechám dopravit do Olomouce jako loni - přelom říjen/listopad.

wynnova

Boží  :)  :)  :)

Citace od: Vasyk kdy 25.09.2026, 21:26:38Řekl bych.. hotovo.

Továrna na výrobu krabic na dárky a nějaké to elfí bydlení. Z jedné strany surovina (strom) a z druhé hotové krabice.

peki

Citace od: cetonia25 kdy 26.09.2026, 14:55:44

Hele jestli neumíš zmešit fotku = tak sem nic nedáš. Tak já říkám zabal kostky a přej je na třídění. Dáme tam náhradní modul.

Tohle není potřeba vyřešit. Tohle vyřešené je. 

peki

Citace od: wynnova kdy 27.09.2026, 09:36:57Termin by bodnul.
Počítala jsem, že krabice nechám dopravit do Olomouce jako loni - přelom říjen/listopad.

Průběžně koncem října. Respektive LEGO je "nachystané". Ptalo se mne jak jsme na tom. Poprosím tedy všechny kteří tak neučili o stav vaši stavby. Nepsal bych ani slovo průběžné mnělo by jít o dokončování.

Loňskou výlohu do Letňan bychom mohly instalovat někdy v druhé polovině řijna. To je hlavně na:
- igorus logistika
- hardegon skála a rozšíření moduly
- peki mohu dát většinu dohromady
- vašik sochy (ne všechny domluvíme se)

peki

Citace od: Vasyk kdy 25.09.2026, 21:26:38Řekl bych.. hotovo.

Paráda :)

cetonia25

Tak jsem tedy obrázek zmenšil a přidávám zde aktuální stav.

peki

Citace od: cetonia25 kdy 29.09.2026, 15:33:42Tak jsem tedy obrázek zmenšil a přidávám zde aktuální stav.
Bude tam nějaký pohyb = život kolem saní? Obr. ok = je vidět že to jde (tím neříkám že je vše vyřešené a nemáme se bavit o možnostech zlepšení viz toto vlákno: odkaz )

peki

Zásadní připomínka: zjistil jsem že jsme začali vracet moduly perníků i s osvětlením. To je chyba  :'(  Toto osvětlení budeme potřebovat do podzemí elfu. prosím podívejte se co kdo už doma máte, díky.

cetonia25

Citace od: peki kdy 29.09.2026, 16:20:00
Citace od: cetonia25 kdy 29.09.2026, 15:33:42Tak jsem tedy obrázek zmenšil a přidávám zde aktuální stav.
Bude tam nějaký pohyb = život kolem saní? Obr. ok = je vidět že to jde (tím neříkám že je vše vyřešené a nemáme se bavit o možnostech zlepšení viz toto vlákno: odkaz )

Života bude dost a přidám ještě vzpěry, ozdoby a přes 10 skřítků. Zároveň bude podlaha z tiles. Je to zatím WIP.

Izabella08

Izabella+Werny

1. dílny dárků KLASICKÝCH: mašinky, domečky, medvídci, letadélka až po SOUČASNÉ dárkové TRENDY: herní konzole nebo LEGO setíky
2. balící zóna+ expediční sklad: skřítci balící dárky do dárkového balení s mašličkami a popiskami + sklad připravených dárků k expedici, kde skřítci pomocí své techniky manipulují s dárky.
Ještě připravíme prostor pro osvětlení:)

peki

Citace od: Izabella08 kdy 30.09.2026, 18:18:59Izabella+Werny

1. dílny dárků KLASICKÝCH: mašinky, domečky, medvídci, letadélka až po SOUČASNÉ dárkové TRENDY: herní konzole nebo LEGO setíky
2. balící zóna+ expediční sklad: skřítci balící dárky do dárkového balení s mašličkami a popiskami + sklad připravených dárků k expedici, kde skřítci pomocí své techniky manipulují s dárky.
Ještě připravíme prostor pro osvětlení:)

Paráda už se těším až to bude všechno pohromadě ve výloze :)

Pool

Počítám s tím hlavním osvětlením podzemních modulů, co se nacvakne na strop, ale dávám sem ukázku, jak je možné to osvětlení ještě posunout o nějakou tu úroveň výš. Ve stájích světýlka pomalu mění barvu, takové decentní osvícení. U výtahu to naopak rychle přeblikává, že je právě v pohybu. Tam by se spíš hodilo, aby to blikalo jednou barvou jako bílou či žlutou, ale zrovna takové jsem neměl na skladě a tak tam to bliká taky barevně ;D . U výtahu je to bez viditelných kabelů, tam jdou přímo uvnitř toho sloupu výtahu, ve stájích tam to je trochu více viditelné, ale pokud na to člověk nekouká z blízky, tak ty kabely ani nepostřehne. Obojí už je trochu moc, takže jen na ukázku jak to osvětlení dál posunout, ale jedno z nich by tam nebylo špatné nechat svítit, aby to více lidí přitáhlo. Byl by zájem nechat nějaké svítit a jaké? Je to klasicky napájení přes USB velké či malé.

Robkteryten

Velitelství operaci
Aktuální stav.

peki

Citace od: Pool kdy 30.09.2026, 20:37:05Počítám s tím hlavním osvětlením podzemních modulů, co se nacvakne na strop, ale dávám sem ukázku, jak je možné to osvětlení ještě posunout o nějakou tu úroveň výš. Ve stájích světýlka pomalu mění barvu, takové decentní osvícení. U výtahu to naopak rychle přeblikává, že je právě v pohybu. Tam by se spíš hodilo, aby to blikalo jednou barvou jako bílou či žlutou, ale zrovna takové jsem neměl na skladě a tak tam to bliká taky barevně ;D . U výtahu je to bez viditelných kabelů, tam jdou přímo uvnitř toho sloupu výtahu, ve stájích tam to je trochu více viditelné, ale pokud na to člověk nekouká z blízky, tak ty kabely ani nepostřehne. Obojí už je trochu moc, takže jen na ukázku jak to osvětlení dál posunout, ale jedno z nich by tam nebylo špatné nechat svítit, aby to více lidí přitáhlo. Byl by zájem nechat nějaké svítit a jaké? Je to klasicky napájení přes USB velké či malé.

Dej to za denního světla respektive toho hlavního stropního osvětlení, odhaduji že ten efekt bude o dost menší.
Pokud si to při instalaci (a ty býváš) zprovozníš klidně to tam nech. Šlo mi o to abychom se při instalaci "neutopily" v zapojování různých kabelů a trafíček, kvůli tomu že někde bude blikat světélko. Ta výloha je specifická, osvětlení děláme jenom proto, aby na to bylo vidět. Je tam takový světelný šum a odlesk ve výloze, že bez hlavního osvětlení není podzemní modul dobře vidět. Ty další efekty (podle mne) vyniknou na výstavě, kde jsou jiné pozorovací podmínky, není tam odlesk výlohy nebo se dělá záměrně noční prohlídka.

Závěr klidně to tam nech  ;)   

sharkabrick

"regenerace po práci"
Šatna, koupelna, sauna, masáž, koupací jezírko.
Čekám až dorazí dlažba a ještě pár nahých těl...
V obou sekcích bude nap|. plakátek missing a hledaný člověk /zvíře v bloku umístění.

peki

Supr :) Tohle jsem úplně nepochopil:
V obou sekcích bude nap|. plakátek missing a hledaný člověk /zvíře v bloku umístění.