Vánoční výlohy 2026

Založil peki, 05.03.2026, 08:24:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Citace od: Robkteryten kdy 18.03.2026, 23:31:09Rad bych se letos pridal, jestli je jeste misto
Vyber si 2 moduly, mrkni co chtějí stavět kolegové. 

peki

seznam podzemních modulů

zatím satvitelé čelní moduly 1-12
2x wynova
-Hlásím se o kuchyni a
-přilehlou pozemní farmu zeleniny a ovoce (takové hydroponie, směs laboratoře-kouzel) peki OK

2x sharkabrikc
-šatna + koupená, sauna, welnes
- společenská místnos (šipky, bowling, krb, kulečník, čtecí kout(tak ať se neopakuje zábava z baru) ) + možná ložnice, příp. naznačení dveřmi že ložnice je vzadu.
peki OK

2x izabella
-1. dílny dárků KLASICKÝCH: mašinky, panenky, medvídci, autíčka až po SOUČASNÉ dárkové TRENDY: herní konzole, chytré hodinky a nejrůznější stavebnice + jsou stále modernější RETRO hračky.

- 2. balící zóna+ expediční sklad: skřítci balící dárky do dárkového balení s mašličkami a popiskami + sklad připravených dárků k expedici, kde skřítci pomocí své techniky manipulují s dárky.
peki OK

2x jardaprocházka
-kompletní stravovací a skladovací prostory pro celou elfí zem.
-Kantýna, bary, kavárny, výrobna svačin sebou a expedice na povrch a tak, no prostě takové gastro město v podzemí peki OK

2x pool
pod letištěm na 95 procent

2x robkterýten
xxxxxxxxxxxxxx
2x boční podzemní moduly A,B 0 (na mapce nejsou zatím nakresleny. Modul B0 nemá jednu boční zeď je otevřený do výlohy (peki pokud se někdo nepřihlásí :) )
modul může být hůře viditelný navazuje na něj "konkurence ve výloze". To ale neznamená že bude odfláknutý. Pokud by měl o tuto pozici zájem někdo se seznamu výše je možné prohodit 
xxxxxxxxxxxxx

prosím podtvrďit téma a čísla modulů, může to být finální až po nějaké diskusi, nemusíte na sebe svými moduly navazovat. Pokud budete prosím o dodržení stavební buňky = průchod (pokud bude potřeba) musí být vyřešen v boční zdi modulu.

(8-9) x (a-B) Chikos 4 x baseplate 48x48  nějaké domečky, příroda, moduly procházejí koleje mezi průmyslovou zónou čili toto :)
Se ženou bychom si rádi vzali nějakou část města. Výrobny hraček doplněné o normální domky, nahuštěná zástavba, něco jako ve filmu Grinch.

sharkabrick

Ahoj, vzala bych 9-10.
Modul 10 šatna + koupená, sauna, welnes
Modul 9 společenská místnos (šipky, bowling, krb, kulečník, čtecí kout(tak ať se neopakuje zábava z baru) ) + možná ložnice, příp. naznačení dveřmi že ložnice je vzadu.

Příp. jiné číslo aby podzemí logicky navazovalo.

Jaroslav Procházka

Citace od: sharkabrick kdy 24.03.2026, 09:52:39Ahoj, vzala bych 9-10.
Modul 11 společenská místnos (šipky, bowling, krb, kulečník, čtecí kout(tak ať se neopakuje zábava z baru) ) + možná ložnice, příp. naznačení dveřmi že ložnice je vzadu.

Ahoj pokud nevadí vezmu 9 a 10. Jak jsem psal dříve.

Koukám že máš info na 9 a 10, ale rozepisujes 10 a 11 informace.
Tak jen abych to pochopil, jestli je to správné.
Děkuji moc a hezký den
Jarda

sharkabrick

Citace od: Jaroslav Procházka kdy 24.03.2026, 09:56:15
Modul 11 společenská místnos (šipky, bowling, krb, kulečník, čtecí kout(tak ať se neopakuje zábava z baru) ) + možná ložnice, příp. naznačení dveřmi že ložnice je vzadu.

Děkuji moc a hezký den
Jarda

Přečíslovala jsem to ať to dává smysl. I když se číselně shoduje zatím s tebou. Ale je mi jedno jaké 2 moduly/pozice budu mít, klidně ať mi třeba Peki určí jiné číslo. Já chtěla udělat jakoby schodiště na povrh a logicky by do šatny měli vstupovat z dílny (10).

Ale beru to tak, že logicky výrobna dárků (izabella) by měla být pod skladem.
Tvá kuchyň by měla navazovat na Zuzky(wynnova) hydroponii a sklad potravin (teda pokud zůstane u návrhu) a hydroponie se zas víc hodí k sobišti...
Jde mi o návaznost prostor a logiku vzhledem k povrchu, když to bude mít hlavu a patu, budu klidně kdekoli ;)

Jaroslav Procházka

Citace od: sharkabrick kdy 24.03.2026, 10:18:41
Citace od: Jaroslav Procházka kdy 24.03.2026, 09:56:15

Děkuji moc a hezký den
Jarda

Přečíslovala jsem to ať to dává smysl. I když se číselně shoduje zatím s tebou. Ale je mi jedno jaké 2 moduly/pozice budu mít, klidně ať mi třeba Peki určí jiné číslo. Já chtěla udělat jakoby schodiště na povrh a logicky by do šatny měli vstupovat z dílny (10).

Ale beru to tak, že logicky výrobna dárků (izabella) by měla být pod skladem.
Tvá kuchyň by měla navazovat na Zuzky(wynnova) hydroponii a sklad potravin (teda pokud zůstane u návrhu) a hydroponie se zas víc hodí k sobišti...
Jde mi o návaznost prostor a logiku vzhledem k povrchu, když to bude mít hlavu a patu, budu klidně kdekoli ;)

Ahojky,

Je tak úplně v pohodě 🤗, tak to nechme ať je to v těch barvách a já udělám tedy

8 a 9 pod modrým povrchem. At se to neplete
A má to nějakou návaznost.👍

Tak zatím počítám takhle a počkáme až se to finálně rozdělí.

Děkuji a a hezký den
Jarda

peki

Sharkabrick a JaroslavProcházka obsahy modulů OK = máte zelenou. S čísly respektive kde to bude počkáme až budeme mít všech 12 modulů. Pochopitelně preferuji nějakou návaznost na situaci nad modulem (pokud se to nabízí). Samozřejmě to není (myšleno návaznost na nadzemní modul) úplně povinné = stavět (po dohodě) můžete úplně všechno. Podle toho co bude k dispozici dopředu usadíme (né až při instalaci :) ) jednotlivé podzemní moduly na mapu.   

Hardegon

Citace od: peki kdy 24.03.2026, 09:40:42

Je letos poptávka/požadavek, aby to zase někde šlo do kopce? Případně kde?
Za mě to vypadá lépe, než když je to jen v ploše.

O víkendu se v Plzni potkáme Šipka, Vašek a já, tak dáme hlavy dohromady. Včetně kostek do projektu.

peki

Citace od: Hardegon kdy 24.03.2026, 11:02:10Je letos poptávka/požadavek, aby to zase někde šlo do kopce? Případně kde?
Za mě to vypadá lépe, než když je to jen v ploše.

O víkendu se v Plzni potkáme Šipka, Vašek a já, tak dáme hlavy dohromady. Včetně kostek do projektu.

Ano vypadá to lépe. Zkuste prosím něco navrhnout. Musíte:
1) se domluvit se sousedem který na vás navazuje
2) pozor na koleje řešit náspem nebo tunelem (pak nebude vidět vlak) nepočítám s nějakým stoupáním pomocí kolejí. Koleje budou plastové (pro klasické lego vlaky, můžeme si pomoci flexi kolejí)

Nemusí to být tedy placka ala perníčkové městečko. Letiště asi bude spíše rovné to samé překladové nádraží. Čili nějaká členitost spíše u obydlených modulů či průmyslová zóna. U průmyslové zóny (berte námět na diskusi) nechci zasahovat do tvůrčí činnosti může jít třeba o otevření nějakého interiéru/interiérů výrovbních budov, pak je potřeba řešit osvětlení. V krajním případě taková milanv jeskyň ale do nadzemí. Možností jak pojmout průmyslovou zónu a členitost terénu je určitě mnoho.   

Pool

Citace od: Pool kdy 14.03.2026, 22:38:26Také se hlásím o dva podzemní moduly pod letištěm. Jeden jeskyni, ve které jsou sobí stáje, uskladnění balíků sena, žlaby pro sobi a občerstvení senem. Druhý modul navazující jeskyni se zaparkovanými náhradními sáněmi (předpokládám hlavní budou na ranveji) a velkým nákladním výtahem.

Citace od: peki kdy 24.03.2026, 09:40:42seznam podzemních modulů
2x pool

Zjišťuji u majitele pozemku letiště, kam by se ty moduly hodily lépe a po víkendu bych napsal, na jaké parcely by to bylo ideální.

Jinak počítám s tím osvětlením a chci se zeptat, jestli je možné tam udělat vlastní nebo se musí použít to od Milana? Nemám problém použít to dodané, jen že s vlastním osvětlením pomocí vice menších světel bych určitě byl schopný dosáhnout rovnoměrnějšího osvětlení podzemí, než s jednou osvětlující kostkou.

peki

Citace od: Pool kdy 24.03.2026, 15:51:03Jinak počítám s tím osvětlením a chci se zeptat, jestli je možné tam udělat vlastní nebo se musí použít to od Milana? Nemám problém použít to dodané, jen že s vlastním osvětlením pomocí vice menších světel bych určitě byl schopný dosáhnout rovnoměrnějšího osvětlení podzemí, než s jednou osvětlující kostkou.

Osvětlení bude dodáno, žádné vlastní. Přepokládám řešení jako u F1 = 2 osvětlení do modulu z vrchu. U F1 se plně osvědčilo a nebyl s tím žádný problém.

wynnova

@Jaroslav Procházka Takže tvůj stravovací komplet zahrnuje teda i kuchyni?

Jaroslav Procházka

Citace od: wynnova kdy 26.03.2026, 13:20:32@Jaroslav Procházka Takže tvůj stravovací komplet zahrnuje teda i kuchyni?

Ahoj,

ano ano je to záměr. Měl bych to udělat jako kompletní gastro sektor pro celou elfí zem. Včetně kuchyně, výrobny a expedice všechno co bude potřeba nahoru na zem.

Děkuji a hezký den
Jarda

wynnova

Dobře, takže pouštím kuchyň a můj navrh na druhý modul:

Obchod se svetry, ponožkami a čepicemi + výrobna a barvírna + ovčí podzemní farmička. To se bude hodit i k tomu mému prvnímu modulu.

Lokace jaká vyjde a kde se bude hodit.

Izabella08

Izabella+werny vezmou čísla modulů, které budou pasovat k tématu nahoře...pokud to je ale jedno,
bereme čísla 5 a 6.

cetonia25

Je volná oblast  1C (nebo 1+2C, pokud modul=48x48)? Rád bych tam umístil podpůrné stavby pro letiště a zajetí ATR s turisty.

Hardegon

Dle nařízení vedení jsme dali o víkendu hlavy dohromady. Výsledek horní části takto v hrubých obrysech:

Rozvržení modelu je jen schématické. Výsledný projekt se bude lišit na základě autorů jednotlivých sekcí

Letiště (Rades + Hardegon)
- v přední části dráhy, soby, saně, letadla(?) atd.
- v zadní části skála, budovy napojené nebo vestavěné do skály, nahoře radar, z pravé části přijíždí vlak do zastávky "Letiště" a kolej z mostu přechází do tunelu

Překladiště (Šipka)
- vlaky, depa, koleje, sklady atd
- vzadu pilíře mostu

Město (Chikos)
- za nás jen prosba, zda-li by mohly i tady vzadu být pilíře a vepředu kolej propojující nádraží a továrnu
- @Chikos může takto být?

Továrny (Vasyk)
- Sklady, haly, výrobny
- vzadu opět skála, do ní zaparacované budovy, nahoře nástupiště "Továrna" a kolej opět mizí do tunelu

Most vzadu na šířku cca 10 studů (najaké rozumné minimum). Strohý obloukový most jednotného vzhledu. Pilíře ale mohou mít základy v nějakém terénu, starém elfím domečku, který neuhnul pokroku nebo pilíř naopak může sloužit jako obytná část...
Zároveň most řeší zadní zvýšenou část, aby model nebyl jen v ploše.
Konkrétní výška bude upřesněna po schválení pekim.
Nahoře ideálně zrovna projíždí elfí parní vláček.

Skála v jednoduchém zasněženém stylu. Žádné složitosti. Oživí to právě domky vestavěné k tomu/do toho.

Chikos

Za mě návrh jak kolejí tak pilířů OK

Pool

Podle schématu by pod tím letištěm byly ty dva mé moduly ideální na C1 a C2.

C1 - jeskyně se stájemi, uskladnění balíků sena, žlaby pro sobi a občerstvení senem
C2 - navazující jeskyně s velkým nákladním výtahem a zaparkovanými náhradními sáněmi a klidně mohu udělat i průchod do C3,
ale taky otázka co plánuje @Robkteryten ? Aby ti to pasovalo na ty C3 a C4. U mě druhá možnost by byla dát výtah na C3 a stáje C4, taky by to asi šlo, pokud nahoře kluci se budou držet mapky ;D .

Robkteryten

Citace od: Pool kdy 31.03.2026, 12:41:17Podle schématu by pod tím letištěm byly ty dva mé moduly ideální na C1 a C2.

C1 - jeskyně se stájemi, uskladnění balíků sena, žlaby pro sobi a občerstvení senem
C2 - navazující jeskyně s velkým nákladním výtahem a zaparkovanými náhradními sáněmi a klidně mohu udělat i průchod do C3,
ale taky otázka co plánuje @Robkteryten ? Aby ti to pasovalo na ty C3 a C4. U mě druhá možnost by byla dát výtah na C3 a stáje C4, taky by to asi šlo, pokud nahoře kluci se budou držet mapky ;D .

do jednoho modulu bych dal podzemni centrální velitelsví doručování a druhý modul bud testovnu hracek, nebo skolící středisko na balení dárků. předběžně

Hardegon

Citace od: Pool kdy 31.03.2026, 12:41:17C1 - jeskyně se stájemi, uskladnění balíků sena, žlaby pro sobi a občerstvení senem

C1 dle plánu vychází na kraj projektu, kde bude pohledový i z levé strany. Počítáš s tím? Klidně k dispozici i zadní část pod A1, pokud bys chtěl mít stáje rozlehlé.

Pool

Citace od: Hardegon kdy 08.04.2026, 10:35:25C1 dle plánu vychází na kraj projektu, kde bude pohledový i z levé strany. Počítáš s tím? Klidně k dispozici i zadní část pod A1, pokud bys chtěl mít stáje rozlehlé.

Nepočítal jsem s tím, ale pokud by to tak bylo, tak by nebyl problém ten modul udělat pohledový i z té levé strany. Ale Peki výše psal:

Citace od: peki kdy 24.03.2026, 09:40:422x boční podzemní moduly A,B 0 (na mapce nejsou zatím nakresleny. Modul B0 nemá jednu boční zeď je otevřený do výlohy (peki pokud se někdo nepřihlásí :) )
modul může být hůře viditelný navazuje na něj "konkurence ve výloze". To ale neznamená že bude odfláknutý. Pokud by měl o tuto pozici zájem někdo se seznamu výše je možné prohodit 

a z toho já pochopil, že boční moduly budou A,B 0. Ale už jsou snad i zakresleny v mapce, ale bez podzemí, takže je možné, že jsem je asi správně nepochopil. Jak se tam ten kraj A,B 0 plánuje, jak je to tam myšleno?

Hardegon

Citace od: Pool kdy 08.04.2026, 12:13:00Jak se tam ten kraj A,B 0 plánuje, jak je to tam myšleno?

Tenhle detail jsme zatím neřešili, ale je to technicky celkem jednoduché...
Přikládám obrázek, jaký prostor v podzemí řešíme.

Běžný řadový modul podzemí má šířku 48 a hloubku jen 32. Stejná podmínka je logicky i pro A0.

Pokud stavíš C1, tak dostaneš automaticky 1ks Baseplate 48x48 + kostky na celý základ.
Je třeba jen ujasnit, jestli:
1) počítáš s pohledovou stranou i z levé části?
2) k C1 by mělo logicky připadat i B0, protože je to na ploše té jedné Baseplate 48x48
3) Jestli chceš stavět i A0?

Hardegon

Do konce týdne bych rád uzavřel seznam dílů. Chcete něco konkrténího? Pište SEM
Cílíme na díly, kterých budou potřeba kvanta. Nahoře je to sníh, skály, domy. Dole dlažba, zdi atd.
Pokud bude dostupné, přidáme i díly na elfíky.
Máte-li nějakou zvláštní žádost, nadhoďte.

Každý dostatane přídělem 1ks Baseplate + kostky na základní modul / jeskyni. To v objednávce neřešte ani neobjednávejte. Bude vám přiděleno automaticky.

Hardegon

Světla

Milan bude opět přidělovat světla do modelů. Cílem je osvětlit zapadlé části podzemí nebo modulů nahoře.
Detailní nákres světel dodá Milan. Bude stejné jako u formulí.
Máte-li o osvětlení zájem, počítejte s tím při stavbě, aby bylo možné při instalaci výlohy světla vložit a zapojit.

Pool

Citace od: Hardegon kdy 08.04.2026, 12:31:51
Citace od: Pool kdy 08.04.2026, 12:13:00Jak se tam ten kraj A,B 0 plánuje, jak je to tam myšleno?

Tenhle detail jsme zatím neřešili, ale je to technicky celkem jednoduché...
Přikládám obrázek, jaký prostor v podzemí řešíme.

Běžný řadový modul podzemí má šířku 48 a hloubku jen 32. Stejná podmínka je logicky i pro A0.

Pokud stavíš C1, tak dostaneš automaticky 1ks Baseplate 48x48 + kostky na celý základ.
Je třeba jen ujasnit, jestli:
1) počítáš s pohledovou stranou i z levé části?
2) k C1 by mělo logicky připadat i B0, protože je to na ploše té jedné Baseplate 48x48
3) Jestli chceš stavět i A0?

Díky za upřesnění, už to chápu ;D . Určitě není problém postavit ten C2 a C1 i s B0. Pokud by nikdo nechtěl ten A0, tak bych ho mohl obsadit jako součást té jeskyně se stájemi, uskladnění balíků sena, žlaby pro sobi a občerstvení senem. Bych pak při stavění viděl, jak to bude vyházet a ono by se tam dozadu dala dát i zelená pastvina, jako že tam pěstují trávu a suší seno.

peki

Já budu stavět (pokud se nikdo nepřihlásí) tyto boční moduly
https://www.kostky.org/forum/index.php?msg=308293

Pool má moduly pohledové do výlohy, tam je konstrukce moduly stejná jako u ostatních. Je to nyní jasnější?

Pool

Citace od: peki kdy Včera v 06:00:28Pool má moduly pohledové do výlohy, tam je konstrukce moduly stejná jako u ostatních. Je to nyní jasnější?

Jasná zpráva, počítám tedy C1 a C2 klasické podzemní moduly.

Andware (ex. ongon)

Je ještě něco k mání na stavění ?