IDEAS 2026

Založil Anatyt, 01.02.2026, 19:02:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Po snáď 15. rokoch tlaku fanúšikov na Lego by ich hlas mal byť tento rok vyslyšaný. V Ideas výbere síce neprešiel, ale údajne ho tam Lego na žiadosť fanúšikov doplnilo!

21370 Knight Rider is coming in August, with 1,226 pieces for €129.99.

Anatyt

Ondatra, bobor, alebo čo to je. Odporúčam pozrieť predlohu v IDEAS a čo Lego stvorilo...

https://brickset.com/article/129942/lego-ideas-floating-sea-otters-revealed!

Borun

Jako stavitel zvěře a ptactva mám k tomuto modelu pár postřehů. Hlava parádní,ale zbytek katastrofa. Možná na živo to bude lepší . To tělo je tak zvláštní a složité až moc. Zbytečně tam je to mládě. Snad jen ,že to bude pro děti více hratelné. Schválně jsem to ukázal několika lidem a typovali star wars,nějaký stroj atd. No nevím.

sharkabrick

Trvalo mi snad minutu než jsem v modelu našla to mládě, co má na břiše. Dík Borune, že jsi to zmínil, možná když se mládě sundá bude bobřice vypadat "dobře"...protože na první dobrou jsem to upřímně hejtila jako skoro celá komunita, teď už to vnímám o něco lépe.
Od roztomilosti lego šlo cestou realističnosti. Otázka co by více ocenili kupci..

Tomik

Citace od: Anatyt kdy 09.02.2026, 17:44:45Ondatra, bobor, alebo čo to je. Odporúčam pozrieť predlohu v IDEAS a čo Lego stvorilo...
...
Je to mořská vydra ;) a přiznám se, že mi taky dlouho trvalo, než jsem rozklíčoval, co je co.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Jako klad tohoto setu vidím dark tan třešničky. Naštěstí jsou i v jiných setech, protože jiný klad už tady nevidím :)

Jinak pohled s mládětem nahrazeným rozkleplým vejcem je zde:

Pán na Žlutém hradě

peter

Citace od: milanv kdy 10.02.2026, 00:20:14Jako klad tohoto setu vidím dark tan třešničky.

Vidím jen Olive green, kde jsou ty DkTan?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

mesje

Citace od: Anatyt kdy 09.02.2026, 17:44:45Ondatra, bobor, alebo čo to je. Odporúčam pozrieť predlohu v IDEAS a čo Lego stvorilo...

https://brickset.com/article/129942/lego-ideas-floating-sea-otters-revealed!

Vobec nechápem, ako toto mohlo ziskat veľa hlasov a ešte to aj bolo vybrané na výrobu a este to aj takto domrvili... uplne zbytocny set, je kopu lepsich zvierat, co mohli by skvele stvarnene v lego podobe, a najma tak ze clovek hned vie o co ide a nemusi dlhsie skúmať čo to je... vyzerá to jak malý predátor z vesmíru co padol na zem alebo geneticky mutant z cernobylu...
Očakávam ťažký prepadák, skorý koniec a výpredaje...

Strider

Brickling Designer Program - Série 7: Všech 5 setů jde do výroby. A musím říct, že tentokrát se to Legu vydařilo. Pružně jsou navyšovány výrobní limity a tak i v této chvíli má každý zájemce možnost objednat si kterýkoliv z 5 setů. Zbývají 2 dny.
Momentální situace (set - objednaných kusů - % výrobní kapacity):
W.A.L.T.   15371   51% z 30000
Antique    13191   44% z 30000
Alchemist  38850   86% z 45000
Sushi      36399   91% z 40000
Fortuna    36347   91% z 40000

Series 7

Strider

BDP-Série 7: objednalo se rekordních 149843 setů. Vyprodaly se 3. Ještě 6. den byly k mání všechny. Počty objednávek:
W.A.L.T.  17516
Antique    15327
Alchemist  41000
Sushi      38000
Fortuna    38000 Plachty na Fortunu - oboustranné - pdf zde ke stažení

Strider

BDP-Série 8. Toto mě mezi vybranými návrhy zaujalo nejvíc. Uvidíme, jak bude vypadat finální set.

Series 8

otaznik

Citace od: Strider kdy 28.02.2026, 19:27:30BDP-Série 8. Toto mě mezi vybranými návrhy zaujalo nejvíc. Uvidíme, jak bude vypadat finální set.
Hmm, asi už jsem zhýčkaný, ale mě za posledních několik sérií nezaujalo, tak že bych si to musel koupit, nic.

Strider

Citace od: otaznik kdy 28.02.2026, 20:10:22Hmm, asi už jsem zhýčkaný, ale mě za posledních několik sérií nezaujalo, tak že bych si to musel koupit, nic.
To je zcela v pořádku. Jednak je každý člověk jiný a mně BDP po úvodních sériích také už moc neoslovovalo. Ale sedmá nabídla hezkou fregatu a postupně jsem vzal na milost i robota. Líbí se mi, že v jeho případě jde o dizajnově povedený set, který je snadno a rychle postavitelný. Bez velkého přemýšlení mu lze měnit obličej-obrazovku, a to mnoha způsoby.

Z podobných důvodů se mi začal líbit i duhový balón z 8.série. Škoda jen, že návrh zůstal v půli cesty - já bych ho viděl jako ideální příležitost na různé snadno měnitelné vzory - vertikální, horizontální a diagonální pruhy, šachovnice, obrazce. Pro děti to vidím jako ideální způsob, jak si se setem vyhrát.

Ravenhorn

Tak například Sushi restaurace je neskutečně pěkná, hned ji mám objednanou.
Castle, Pirates a Star Wars.

milanv

Citace od: otaznik kdy 28.02.2026, 20:10:22Hmm, asi už jsem zhýčkaný, ale mě za posledních několik sérií nezaujalo, tak že bych si to musel koupit, nic.
Problém je v tom, že to slovo "zhýčkaný" bereme pouze v negativním kontextu. Jinak bych řekl: ano, máš pravdu, je to tím. A mám to podobně. Věcně vzato, bez jakékoliv negativity: za posledních cca 10 let se úplně roztrhl pytel s neskutečně propracovanými modely nejen prodávanými, ale na různých výstavách po celém světě apod. A o velké většině se i dozvídáme, díky internetu. Takže věřím upřímně tomu, že to je opravdu problém, jsme přehlcení, dokonce asi i "zhýčkaní" a je čím dál těžší nás zaujmout. Osobně se s tím snažím cíleně bojovat a udržovat si to dávné nadšení, co to jen jde. Ale fakt je to těžké, když to "netryská" samo...

A pak vidíš reakci lidí, kteří tak přesycení nejsou. Po mnoha letech jsem si koupil větší set pro radost - Transylvánii. Stavění byl opravdu zážitek, super. Ale pak jsem v zásadě nevěděl, co s hotovým modelem - zůstal v dílně na stole. No a už šly kolem asi tři nebo čtyři návštěvy, všech věků i pohlaví. A každá začala tím, že nakoukla do dílny, objevila ten hrad a...  ...a první půlhodina návštěvy skončila v dílně u samých "jů" a "ach" a "super" - a až pak jsme se dostali k tomu, co jsme původně plánovali. Od šestileté neteře po víc než padesátiletého chlapa, je to úplně jedno. Tak z toho já čerpám tu radost a nadšení zpátky :)

P.S.: Jo, a souhlasím: ta restaurace Sushi je úžasná!
Pán na Žlutém hradě

mesje

zhýčkanost je jeden faktor, a dolezity faktor su tiez financie - chrlia kazdy rok tolko velkych a peknych modelov, ze sa to uz neda financne utiahnut, a tak prirodzene clovek selektuje. a nekupi tak set, ktory by inokedy urcite bral - ja tak uz musim redukovat niektore modulary, ktore ma az tak nezaujali, ale aj creator auta, mnohe icons... aj po velkej selekcii mi to vyjde na cca 3000 eur rocne, co je neunosna suma, a vychadzaju dalsie a dalsie velke a drahe sety... "velky" set v sucasnom ponimani ma uz bezne cenu 400 a viac eur... takto uz selektujem aj bricklink designer sety, ktore vychadzaju este drahsie ako bezne sety, kedze sa nedaju kupit so zlavou...

milanv

Citace od: mesje kdy 02.03.2026, 18:46:49zhýčkanost je jeden faktor, a dolezity faktor su tiez financie - chrlia kazdy rok tolko velkych a peknych modelov, ze sa to uz neda financne utiahnut,
Tak o tom už jsem ani nezačínal, protože "zaujmout" a "zaujmout až ke koupi" jsou dvě naprosto rozdílné věci. Já mluvil/psal už o tom prvním. O tom duševním stavu, že člověk má pocit, že "už všechno viděl" alias "hmm, to je zase další podobný dům/auto/...".

Peníze jsou do toho další šílený faktor, to máš naprostou pravdu. Cena šla totiž nahoru "na druhou": nejen průměrné ceny za dílek, ale i obvyklé velikosti stavebnic. Vzpomeňte, co jsme dřív považovali za velkou stavebnici.
Proto já jsem nasadil druhý extrém: užívám si stavebnice na fotkách, ale nekupuju (za peníze) stavebnice skoro žádné. Transylvánie je první set větší než malá krabička za pár set Kč, co jsem koupil za několik let. Jinak kupuju jen díly na své modely.
Pán na Žlutém hradě

Strider

Brickling Designer Program - Série 10: v pátek bylo oznámeno 5 finalistů. Je mezi nimi i český zástupce (model-autor-dílků-odhad ceny):

Wild West Train Station - llucky - 3184 - $269,99
   The Joust (Medieval Tournament) - moccermommy - 3099 - $259,99
   Firehouse - brickhucker - 2998 - $249,99
   The Space Café - rocknbricks31 - 2545 - $229,99
   Kiosk - HostasBuilds - 729 - $44,99

Představení finální podoby setů: 1/2027
Crowdfunding: 2/2027

Series 10