Představení - Legio.bricks

Založil 348212, 03.01.2026, 15:08:21

Předchozí téma - Další téma

Lego town a 1 Host prohlíží toto téma.

348212

Jmenuji se Legio.bricks a ve své LEGO tvorbě se zaměřuji na římskou a pozdně římskou historii. Vytvářím především historicky laděné diorámy, u nichž kladu důraz na autenticitu výzbroje, jednotek a celkové atmosféry scény. LEGO pro mě není jen stavebnice, ale prostředek, jak vyprávět historické příběhy a přiblížit minulost vizuálně i srozumitelně.
Svoji tvorbu zveřejňuji primárně na Instagramua dále na FB v Castle a historických skupinách.

https://www.instagram.com/legio.bricks?igsh=MTB1cDdoYnkzdmk5Ng==

Jsem opravdický

_Beny

Pěkný MOCi Kurte :-), tak si ještě doplň podle pravidel Kostek info ve svém profilu. Ať ostatní členové fóra vědí, že jsi reálný člověk a ne nějaký podvodník, který krade fotky z netu.

milanv

Citace od: _Beny kdy 03.01.2026, 19:28:29Pěkný MOCi Kurte :-), tak si ještě doplň podle pravidel Kostek info ve svém profilu. Ať ostatní členové fóra vědí, že jsi reálný člověk a ne nějaký podvodník, který krade fotky z netu.
Jo, já se klidně přiznám, že jsem byl jeden z těch zmatených. Obzvlášť po první větě příspěvku:
Citace od: 348212 kdy 03.01.2026, 15:08:21Jmenuji se Legio.bricks
Nejsem schopen vyluštit, co z toho je jméno a co příjmení. Jak ti teda, prosím, říkala maminka, když jsi byl malý? Legionku nebo Briksíku? Nebo snad "Ty moje maličká třistačtyřicetosmdvěstědvanáctko"?  >:D
Pán na Žlutém hradě

348212

Citace od: _Beny kdy 03.01.2026, 19:28:29Pěkný MOCi Kurte :-), tak si ještě doplň podle pravidel Kostek info ve svém profilu. Ať ostatní členové fóra vědí, že jsi reálný člověk a ne nějaký podvodník, který krade fotky z netu.

Citace od: milanv kdy 03.01.2026, 19:58:04Nejsem schopen vyluštit, co z toho je jméno a co příjmení. Jak ti teda, prosím, říkala maminka, když jsi byl malý? Legionku nebo Briksíku? Nebo snad "Ty moje maličká třistačtyřicetosmdvěstědvanáctko"?  >:D

Díky za reakci 🙂
Věk i město jsem do profilu dle pravidel Kostek již doplnil, takže v tomto směru je vše v pořádku.
Pro upřesnění: ,,348212" používám jako běžný nick, což je na diskusních fórech zcela standardní. Označení ,,Legio.bricks" je výhradně název mé LEGO tvorby a slouží čistě pro tyto účely, nikoli jako osobní identifikace. Občanské jméno ani jeho náznak v internetovém prostoru záměrně nepoužívám, a to s ohledem na povahu mého povolání.
Upřímně mě překvapilo, kolik pozornosti se soustředilo na interpretaci přezdívek namísto obsahu samotného příspěvku. Měl jsem za to, že hlavním tématem zde mají být modely a jejich zpracování, nikoli domněnky o osobních osloveních z dětství. Škoda.
Každopádně beru připomínku na vědomí a děkuji za upozornění.
Jsem opravdický

Pool

Věk u tebe na profilu nevidím, ale jinak už dobré ;D. A nesmíš se divit, to jsou docela zásadní věci, ono když sem postně nějaké dítě svou tvorbu, tak prostě mu to nemůžeš zkritizovat, když je mu 10 let. Ale když ti sem stejnou věc postne člověk, kterému je 30 let, tak už můžeš napsat i konstruktivní kritiku, aby se mohl zlepšit. Jinak jsem zkoukl tvoji tvorbu na instagramu a z počátku takové slabší, chyběl mi tam aspoň nějak propracovaný terén, ale časem mnohem lepší a propracovanější. Nafocení máš taky dobré a jedině na můj vkus tam je moc neLEGO dílků, ale to asi na instáči dost tak frčí předpokládám.

milanv

Citace od: 348212 kdy 05.01.2026, 16:24:47Upřímně mě překvapilo, kolik pozornosti se soustředilo na interpretaci přezdívek namísto obsahu samotného příspěvku.
V tomto jsem se zase trochu nešťastně vyjádřil já - snažil jsem se to odlehčit humorem, ale nedošlo mi, že je klidně možné (i když nepravděpodobné, pokud toto fórum už nějakou dobu sleduješ anonymně), že nevíš, že toto je na dnešní dobu "zvláštní" fórum v tom, že se opravdu snažíme poznat i osobně, pořádáme spolu výstavy, různé charitativní akce a jiné společné aktivity. Takže se tímto musíme organizovat "i jako lidi mezi sebou", není to jen online vzájemné chlubení se fotkami ve stylu instagramu, flickru apod. Takže obtížně zapamatovatelný nebo obtížně vyslovitelný nick je dost praktická překážka. Věř mi, to je Xletá praxe, to není vůbec nic proti tobě nebo že bychom si tu naschvál něco "vymýšleli na nováčka". To fakt nebylo účelem.

A že ty fotky jsou opravdu povedené a modely také pěkné, tak by ses klidně mohl do společných akcí zapojit - a proto by se hodilo hned od začátku na tohle myslet. Opakuji to "věř mi" :) - věř mi, že nejsi zdaleka první (a bohužel asi ani ne poslední), kdo to po krátké době pochopí a pak složitě řeší místní "přejmenování". A to fakt jednoduché úplně není a působí to další zmatky.

Co se týče zveřejňování celého občanského jména na public části fóra, to je naprosto pochopitelné a proti tomu nikdo ani nemukl. Také to oddělujeme a používáme je jen tam, kde je to nezbytně nutné (oficiální akce pod nějakou smlouvou s někým třetím apod.) - a pak rozhodně nejsou veřejné. Takže toho se nemusíš bát.
Pán na Žlutém hradě

Kuba

Mi se fotky líbí? má to život, jde na první pohled poznat, že je to daná doba, je to prostě super...
ty štíty jsou Custom?

Chairudo

Modely jsou moc pěkné, rád si je prohlédnu naživo tak doufám, že se s nimi přiješ veřejně pochlubit v Ostravě nebo v Olomouci  ;)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

_Beny

Citace od: 348212 kdy 05.01.2026, 16:24:47

Citace od: milanv kdy 03.01.2026, 19:58:04Nejsem schopen vyluštit, co z toho je jméno a co příjmení. Jak ti teda, prosím, říkala maminka, když jsi byl malý? Legionku nebo Briksíku? Nebo snad "Ty moje maličká třistačtyřicetosmdvěstědvanáctko"?  >:D

Díky za reakci 🙂
Věk i město jsem do profilu dle pravidel Kostek již doplnil, takže v tomto směru je vše v pořádku.
Pro upřesnění: ,,348212" používám jako běžný nick, což je na diskusních fórech zcela standardní. Označení ,,Legio.bricks" je výhradně název mé LEGO tvorby a slouží čistě pro tyto účely, nikoli jako osobní identifikace. Občanské jméno ani jeho náznak v internetovém prostoru záměrně nepoužívám, a to s ohledem na povahu mého povolání.
Upřímně mě překvapilo, kolik pozornosti se soustředilo na interpretaci přezdívek namísto obsahu samotného příspěvku. Měl jsem za to, že hlavním tématem zde mají být modely a jejich zpracování, nikoli domněnky o osobních osloveních z dětství. Škoda.
Každopádně beru připomínku na vědomí a děkuji za upozornění.

Z mého pohledu je tvoje aktuální číselná přezdívka zde na fóru trochu "debilni", prosím neber si to nějak osobně. Na jiných platformách, třeba FB nebo jiné sociální sítě to plně chápu a souhlasím.

Název tvé lego tvorby je OK.

Tvůj "příchod" přilákal pozornost kromě jiného například tím , že jenom za poslední rok, se tu objevilo několik podivných profilů, který více méně sbíraly nějakým způsobem data pro svůj osobní prospěch. Nebo dělaly nějaký průzkum trhu, či chtěly snadno a zadarmo získat konkrétní "investiční a spekulativní" rady a tipy pro svoje potřeby.

Tuším :-), že používáš i normálnější přezdívku. Tady by to bylo určitě vhodné.